2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
kızlar istanbulda iyi bir emzirme danışmanı bilen var mı? beni bu dertten kurtaracak birini arıyorum. Doğum yaptığım hastanenin danışmanları ezbere laflar söylüyor, doğru yapıyorsun dediler neden bu meme böyle olsun ki doğru yapıyorsam? gerçekten yardımcı olacak biri lazım bana perişan oldum bu gece 😭
bu konuda yardımcı olabilecek kimse yok mu 🥲 çözüm bulamayacak kişilerle vakit kaybetmek istemiyorum çünkü. sizin memnun kaldığınız biri ya da bir yer varsa oraya gideyim 🥹

Kızlar bebeğim günde sadece 10 gr almış canım çok sıkkın bi şekilde ayrıldım hastaneden.Küvözdeyken de benim sütğmle besleniyor du ama günde 30 gr alıyordu ortalama.doktor sütün kalitesiz olabilir 5 gün daha bekleyelim aynı ise mama takviyesi yapalım dedi.Ama ben kalitesiz olduğunu düşünmüyorum.Acaba az mı besliyorum.3 saatte bir 1 saat olacak şekilde boşaltıyor memeyi.Buzşukta sağılmış sütler var önceki aydan kalan onları da verecem bakalım
Kaç gün sonrası ölçüm yapıldı? Mamadan önce sağdığın sütleri verirsin ek olarak, emzirme sonrası süt sağarsan hem sütün artar hemde bebeğe verecek sütün olur.

Kaynanam geldi bebrği tutmuş ayak üstünde tutuyor diyor ki bu basmıyor ayakları titriyor. Şimdiden tuttuğunda basması lazım diyor öyle bişey var mı ? Ne saçma sapan tezler kurup emin bir şekilde konuşuyor
Yenidoğan bunlar daha ya ne saçmalamış

Kaynanam geldi bebrği tutmuş ayak üstünde tutuyor diyor ki bu basmıyor ayakları titriyor. Şimdiden tuttuğunda basması lazım diyor öyle bişey var mı ? Ne saçma sapan tezler kurup emin bir şekilde konuşuyor
Yok daha neler? İsterse maraton da koşsun çocuk? Daha yenidoğan döneminde olan bir bebekten beklenen bir davranış değil ki.. Belki yavaş yavaş başını kaldırmaya çalışabilir yüzüstü yatırıldığında.

Kesinlikle katılıyorum canım benim.Demin amcama sordum oda çoxuk doktoru.Bana uykusuz kalıyorsun vs dedi.Bide still tea çayları var onları iç vs dedi.hergün duş şartmış Bende diyorum bebek neden 1 saatten fazla emiyor meğer doymuyormuş
Duş kısmını anlamadım canım neden ki

Ay yok artık ne basması el kadar bebeler o pozisyon sıkıntılı izin verme canım hem oturma hem ayakta durma aman kalça gelisimleri için .

Kızlar bebeğim günde sadece 10 gr almış canım çok sıkkın bi şekilde ayrıldım hastaneden.Küvözdeyken de benim sütğmle besleniyor du ama günde 30 gr alıyordu ortalama.doktor sütün kalitesiz olabilir 5 gün daha bekleyelim aynı ise mama takviyesi yapalım dedi.Ama ben kalitesiz olduğunu düşünmüyorum.Acaba az mı besliyorum.3 saatte bir 1 saat olacak şekilde boşaltıyor memeyi.Buzşukta sağılmış sütler var önceki aydan kalan onları da verecem bakalım
ben sütün kalitesiz olabileceğini düşünmüyorum ya o süt her durumda bebeğini beslemek için, bir tek o amaçla ürettiğin bir şey ve onun için yeterli aslında. küvözdeki gelişimiyle kıyaslama canım orda daha hareketsizdi, şimdi sen aktif olarak emziriyorsun. emerken çok fazla efor harcıyor bebekler. ayrıca küvözdeyken sütüne ek vitaminler katmışlardır muhtemelen (bizde öyleydi). inşallah daha sık emzirince güzelce alır kilosunu 🥹 bu arada bizim bebe de memede fazla kalmaya başladı, doymuyormuş cidden. sütümü sağıp ekstra biberonla da vermeye başladım hem ona kolaylık olsun hem de ne içtiğini göreyim diye

Son düzenleme:
kızlar bebeğim normalde günse 4-5 kere kaka yapıyordu. iki gündür en son dün gece yaptı sonra gün boyunca ve hâlâ kaka yok. bu bir sorun mu sizce? yani hep öyle olsa sıkıntı değil de birden bire böyle değişmesine anlam veremedim :/

kızlar bebeğim normalde günse 4-5 kere kaka yapıyordu. iki gündür en son dün gece yaptı sonra gün boyunca ve hâlâ kaka yok. bu bir sorun mu sizce? yani hep öyle olsa sıkıntı değil de birden bire böyle değişmesine anlam veremedim :/
Çiş yapması daha önemli en az 5 tane çişli bezi olması lazım. 24 saatte 1 kez de yapabilir 4 kez de yapabilir demişti doktor kaka için 3 günr kadar yapmaması normalmiş hatta. Farklı bir şeyler yaptınız mı beslenme şekli vs değişti mi?

X