2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
Kızlar selamlar 🩵 ben ekim anneleri grubundan geliyorum arada burada da yazıyordum . 8 gün önce 19 unda oğlum dünyaya geldi. Eylül annesi oldum bende ☺️ 37+5 te Sezeryanla geldik . Nişanım geldi doğum başladı 2 cm açıklıkla girdim ufak bi tansiyon problemim vardı oyuzden risk almak istemediler . Suan hersey yolunda çok şükür . Sizler burda tecrubelisiniz bi kaç sorum olucak sizlere . Emzik vermeye başlayan var mı ? Bide banyo yaptırdık bugün 2 gün önce göbek bağı düştü . Emmeden direk bayıldı 😀 bu da normal mi bilemedim önerilerinize açığım. Emzik sorma sebebim beni emzik gibi kullanıyor kendisi 😀 ne zaman başladınız ya da başlanıyor?
Selam canım hoşgeldin 😊 Ben ilk gün başladım emziğe günde 5-10 dk alıştrma ile başlayıp arttırdım şuan 1 aylığız iyiki alışmış özellikle dışarda çok işimize yarıyor, uykuya geçişlerde olsun falan kurtarıcı 🙏🏻 duş sonrası uyuması çok normal daha dün bile duştan sonra saatlerce uyudu benimki 😊

Selam canım hoşgeldin 😊 Ben ilk gün başladım emziğe günde 5-10 dk alıştrma ile başlayıp arttırdım şuan 1 aylığız iyiki alışmış özellikle dışarda çok işimize yarıyor, uykuya geçişlerde olsun falan kurtarıcı 🙏🏻 duş sonrası uyuması çok normal daha dün bile duştan sonra saatlerce uyudu benimki 😊
Emmeden uyuyunca bilemedim oyuzden sormak istedim çok teşekkürler 🩵🩵🩵

Bugün cidden tükenmiş durumdayım. Oğlum sürekli emmek istiyor uyuyor yerine koyuyorum yarım saate uyanıyor ağlayarak gaz sancısı tutuyor rahatlatıyorum bu defa sık emdiğinden herhalde kusuyor ve bu başa sarmış durumda sabaha karşıdan beridir doğru düzgün uyumadı. Kusma, uyumama, uykudan ağlayarak uyanma şeklinde bir gün geçiriyoruz. Acaba hasta falan mı anlamıyorum bu huysuzluk neden. 🥺

Bugün cidden tükenmiş durumdayım. Oğlum sürekli emmek istiyor uyuyor yerine koyuyorum yarım saate uyanıyor ağlayarak gaz sancısı tutuyor rahatlatıyorum bu defa sık emdiğinden herhalde kusuyor ve bu başa sarmış durumda sabaha karşıdan beridir doğru düzgün uyumadı. Kusma, uyumama, uykudan ağlayarak uyanma şeklinde bir gün geçiriyoruz. Acaba hasta falan mı anlamıyorum bu huysuzluk neden. 🥺
Yatağına yatır emzik kullanıyosan emdiğiniz ver Beyaz gürültü aç koy yanına bize çok iyi geliyor

Kızlar bebeğim günde sadece 10 gr almış canım çok sıkkın bi şekilde ayrıldım hastaneden.Küvözdeyken de benim sütğmle besleniyor du ama günde 30 gr alıyordu ortalama.doktor sütün kalitesiz olabilir 5 gün daha bekleyelim aynı ise mama takviyesi yapalım dedi.Ama ben kalitesiz olduğunu düşünmüyorum.Acaba az mı besliyorum.3 saatte bir 1 saat olacak şekilde boşaltıyor memeyi.Buzşukta sağılmış sütler var önceki aydan kalan onları da verecem bakalım

Kızlar bebeğim günde sadece 10 gr almış canım çok sıkkın bi şekilde ayrıldım hastaneden.Küvözdeyken de benim sütğmle besleniyor du ama günde 30 gr alıyordu ortalama.doktor sütün kalitesiz olabilir 5 gün daha bekleyelim aynı ise mama takviyesi yapalım dedi.Ama ben kalitesiz olduğunu düşünmüyorum.Acaba az mı besliyorum.3 saatte bir 1 saat olacak şekilde boşaltıyor memeyi.Buzşukta sağılmış sütler var önceki aydan kalan onları da verecem bakalım
Sütün ince olabilir kuzum benim de sütüm ince ben mama destekliyorum

ANne sütünün kalitesiz olması gibi bi durum söz konusu değilmiş her süt kendine has bebeğin ihtiyacına göre üretilirmiş makaleler okudum bununla ilgili. Yanlış emziriyo olabilirsin ön süt son süt olayı var son sütü alamıyo olabilir, sen emiyor zannederken aslında emmiyor olabilir bu emzirme ve kilo alımı olayıyla ilgili o kadar sorun yaşadım ki prof olcam yakında. Kesinlikle kendini suçlama sütüm kalitesiz diye az olabilir ama besleyici olmaması pek mümkün değil.

ANne sütünün kalitesiz olması gibi bi durum söz konusu değilmiş her süt kendine has bebeğin ihtiyacına göre üretilirmiş makaleler okudum bununla ilgili. Yanlış emziriyo olabilirsin ön süt son süt olayı var son sütü alamıyo olabilir, sen emiyor zannederken aslında emmiyor olabilir bu emzirme ve kilo alımı olayıyla ilgili o kadar sorun yaşadım ki prof olcam yakında. Kesinlikle kendini suçlama sütüm kalitesiz diye az olabilir ama besleyici olmaması pek mümkün değil.
Kesinlikle katılıyorum canım benim.Demin amcama sordum oda çoxuk doktoru.Bana uykusuz kalıyorsun vs dedi.Bide still tea çayları var onları iç vs dedi.hergün duş şartmış Bende diyorum bebek neden 1 saatten fazla emiyor meğer doymuyormuş

Kesinlikle katılıyorum canım benim.Demin amcama sordum oda çoxuk doktoru.Bana uykusuz kalıyorsun vs dedi.Bide still tea çayları var onları iç vs dedi.hergün duş şartmış Bende diyorum bebek neden 1 saatten fazla emiyor meğer doymuyormuş
iyi beslenme ve dinlenme çok önemli doğru emzirmeyi de yapabilirsen hiç sorun kalmıcak benim bebeğim de 1 saatten fazla duruyodu memede ama kilo almıyodu. Emzirmeyi oturtana kadar her emzirmeden sonra sağdığın sütten biberonla ver farkı görceksin

1 saat emme de sürekli süt çektiğini düşünmüyorum canım ben genelde 2 saatte bir 20 dk emdiriyorum kendi o kadar emiyor 1 ayda 1200 kg almış bazen 1 saat sonra yine emiyor ama 10 dk sürüyor hiç 30 dk yı geçmedi

Kızlar doğumda hediyelik yapmıştım kendim onlardan etiket kalmıştı baya Hoşgeldin Doğa yazıyor şimdi mevlit okutucam bunları kullansam olmaz mı illa mevlid-i falan yazması gerekir mi hediyelik de

Kuzum benim normal bizde öyleyiz ateşine bak nefes alışın bak kucağına alınca susuyor mu ona bak. Bu bebeler gitgide daha az uyuyor

Kuzum hani fazla duruyor emiyor görünüyor ya bizde emiyor diye seviniyoruz aslında normal olan o değilmiş benim kızımda uykusuz malesef 40 dk uyur 15 dk meme emer tekrar uyanık kalır 15 dk emer bu yüzden onun yanından nadiren ayrılabiliyorum ama böyle olması uzun uzun emmesinden daha iyi dediler mesela.

Bebek mi her gün duş almalı ?

Kızlar çok teşekkür ediyorum.Benim bebek doymuyormuş demek sütüm yetmiyormuş.Uykuszlukşa nasıl başedecem bilmiyorum.Tek başımayım.Kaynana vs de yok.Annem de sağolsun gelmedi.Uyumak istiyorum şu 10 gündür yarım yamalak uykuyla ve beslenmeyle süt nasıl azalmasın ki

Canım benim de bebeğimin kilo alımı az çıktı, şuanda mamayla destek veriyoruz ama doktora sütüm mü kalitesiz diye sorduğumda hiçbir annenin sütü kalitesiz veya yetersiz değildir dedi. Kendinizi boş yere üzmeyin dedi. Kalitesiz dediğimiz şey madde bağımlıları ya da kötü alışkanlıkları olan kişilerin sütleriyle bebeğe geçen maddeler olması durumunda ortaya çıkar ve o zaman sen sütünü vermesen daha iyi deriz dedi. Ben çok üzüldüm ağladım ama yapacak bişeyim yok şuan. Benim bebiş de biberonla verirsek sağdığımı içiyor, şuan kilo da almış gibi ama işte sanırım kendi çekemiyor tam. O yüzden kendini üzme de suçlama da. Ama huzursuzsa, hemen uyanıyorsa, çok ağlıyorsa ilk sebep açlıktır dedi doktor, belirtileri izleyip sütünden destek ver istersen

X