- 10 Kasım 2022
- 5.084
- 4.193
Aynı bende oyleyım ya yapamıyprum olsada yada çok zorluyor zorlarken de sankı etımı kesıyorKızlar ya büyük tuvalete çıktıgımda çok zorlanıyorum canım yanıyor kanıyor yara olmuş sanırım başına gelen varmı Doğumdan sonra
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Aynı bende oyleyım ya yapamıyprum olsada yada çok zorluyor zorlarken de sankı etımı kesıyorKızlar ya büyük tuvalete çıktıgımda çok zorlanıyorum canım yanıyor kanıyor yara olmuş sanırım başına gelen varmı Doğumdan sonra
Öğlen lerı ıkısınıde yatırıyprum onlar yatarken yapa bıldıgım kadar anca yapıyorum bir de gece yapıyorum temızlıl dün akşam mutfak dolabınım kapaklarını sıldım onuda kaynar su yaptım ıcıne bulalım tabletı attım onla temızledım parladı resmen koltuklarımı normal camları bıle öyle temızlıyprum daha temız oluyor Allah'tan tablet var dıyprum bazenBen 15 gündür yalnızım
Hava makınesı al canım eve her tıkandıgında hava ver kı nefesı acılsınPsikolojim alt üst oldu. Bebeğim doğduğu gibi idrar yolu enfeksiyonundan yattık 10 gün. Orda grip oldu şimdide tıkanıyor bronşite çevirmiş yine yatmamız gerekiyormuş
Ü sürmüş olabılır canım terlı bırakma üstünüBebisimin kakası sarıdan yeşile döndü. Taneli bir kakaydi eskiden sarıydı şimdi yeşil. Suyuda var yeşil yeşil. Acaba sarılık için olan fototerapiden olmuş olabilir mi? Devamlı titreyip sıçrıyor. Biberonla besliyorum şu an hızlı olsun diye, mama +anne sütü. Ama sürekli kusuyor. Acaba fototerapi kaynaklı mı yoksa Üşüyor mu?
ben de pilli törpü almıştım ama bebişin tırnakları çok ince ve derisini törpülerim yanlışlıkla diye zor geldi. kendimde denedim baya güçlü bi alet çünkü. wee baby nin normal bebek tırnak makasını aldım klasik olanlardan. cidden ince göründüğüne bakma uzun olunca çıt çıt kesiliyo tırnaklar. çok derine inmeden uyurken kesersin.Etini tuttururum diye korkuyorum çok ince ya sen nasıl kestin cesaret edemiyorum ya bide tırnak makasıyla mı yoksa törpüyle mi aldın bende pilli törpü var ama
valla ilk olduğunda üşüttüğünü düşünmüştüm ama artık rutin hale geldiği için başka bir sıkıntı var bence. ya fizyolojik reflü ya da dediğim gibi sindiremeyeceği kadar süt emdiği için böyle oluyor. az emdiğinde sorun olmadığı için 2. seçeneği düşünüyorum ama doktora da gidelim bakalım ne dicek. kilo da iyi alamıyor ondan endişeleniyorum yoksa çok takmıcamBende tam bunu sormak için girdim siteye. Üşütmemislerdir değil mi
AlıcamHava makınesı al canım eve her tıkandıgında hava ver kı nefesı acılsın
ben de bu akşam bebişi babasına verip yarın için yemek yapmayı düşünüyorum. şu an yetiştiremedim mesela akşam yemeğini mecbur dışarıdan söylicezÖğlen lerı ıkısınıde yatırıyprum onlar yatarken yapa bıldıgım kadar anca yapıyorum bir de gece yapıyorum temızlıl dün akşam mutfak dolabınım kapaklarını sıldım onuda kaynar su yaptım ıcıne bulalım tabletı attım onla temızledım parladı resmen koltuklarımı normal camları bıle öyle temızlıyprum daha temız oluyor Allah'tan tablet var dıyprum bazen
Aa zarar vermiyo mu kız koltuğaÖğlen lerı ıkısınıde yatırıyprum onlar yatarken yapa bıldıgım kadar anca yapıyorum bir de gece yapıyorum temızlıl dün akşam mutfak dolabınım kapaklarını sıldım onuda kaynar su yaptım ıcıne bulalım tabletı attım onla temızledım parladı resmen koltuklarımı normal camları bıle öyle temızlıyprum daha temız oluyor Allah'tan tablet var dıyprum bazen
Yok vardı sağma makinam, kablosuz olandan. Arada bi sağıp atmıştım ama şimdi aktif sağmam gerekecek. Bakalım yetiştirebilirsem sıkıntı yok da almam gerekirse aklımda olsun, teşekkür ederimEğer süt sağma makinesi alacaksanız Ben Philips'in aventinden memnunum onu tavsiye edebilirim. şu an hastanede onunla süt sağlıyorum. Hem pratik hem güçlü motorlu. pembe olanını kullanıyorum, yeşil ile farkı bilmiyorum Biz ebebek'te olanı almıştık
Yok valla hıc zarar vermedı tam tersı tertemız oluyor ben hep bulasık makınesı tabletıyle temızlıyorum kokulu bırsey kullanamıyprum oglanın alerjısı var dıe oğlan ben yokken oda parfümü sıkmıs her yerı kabardı üstüne kız gırıp olmuş okulda eve getırdı ben oğlan kız ucumu gırıp olduk alerjısıylemı ugrasayım gırıbıylemı sasırdım hava makınesıyle hava verdım yatınca uyurken tekrar verıcemAa zarar vermiyo mu kız koltuğa
Ayyyy allah kolaylık versin bacım okurken başım döndü çok geçmiş olsun tam hastalık havaları başladıYok valla hıc zarar vermedı tam tersı tertemız oluyor ben hep bulasık makınesı tabletıyle temızlıyorum kokulu bırsey kullanamıyprum oglanın alerjısı var dıe oğlan ben yokken oda parfümü sıkmıs her yerı kabardı üstüne kız gırıp olmuş okulda eve getırdı ben oğlan kız ucumu gırıp olduk alerjısıylemı ugrasayım gırıbıylemı sasırdım hava makınesıyle hava verdım yatınca uyurken tekrar verıcem
Bizim doktorumuz da genel muayenesi iyi olduğu için başka bişeyden şüphelenmiyorum ama ememiyor olabilir dedi, anne sütü veya mamayı 60 cc olacak şekilde emme sonrası verelim, kilo almıyorsa o zaman problem dedi. Önemli olan ne kadar verdiğimizi bilelim dedi, sağolsun rahatlattı beni ama işte bebiş sanki sarılık olduğu dönemdeki gibi oldu, hep uyumak istiyor. Emzirme mücadele içinde geçiyor. Dediğin gibi tek yaşayan biz değiliz ve geçecek inşallah ama kendimi buna inanırken bulamıyorum umarım hızla atlatırız hepimizbenim gittiğim 2 doktordan biri eğer sütün varsa sağıp kendi sütünü ver, ekstra mama verme, en iyi mama her zaman anne sütüdür dedi. diğeri hemen mama ismi söyledi. ama sütüm çok fazla neden mama vereyim deyince o zaman sütü sağıp ekstra biberonla ver dedi. yani doktordan doktora değişiyor ya, hassasiyet farklılığı mı bilmiyorum. biz de çok takıyoruz kafamıza. gözüme uyku girmiyor çocuk büyümüyor diye ama doğan ilk prematüre bebek benim değil, büyüyecek inşallah diyorum. emmeleri çok kuvvetli değil belli ki. eğer alıyorsa kendi sütünü ekstra biberonla ver canım. ben öyle yaptığımda bebeğim kusuyor bişey kalmıyor midesinde. 30 dkdan fazla emince de kusuyor. demek ki bu kadar kaldırabiliyor diyorum. İlk eve geldiğinde maksimum 7-8 dk emiyordu. şimdi bu kadar arttı. geçecek inşallah bu dönemler de ya
Benimde oğlanlar okuldan getirdiler gribi ve bebeğe geçirdiler burnu tıkalı genzi akıyor şuan ve sürekli ağlamaya başladı benim sessiz sakin kibar kızım gitti yerine cadaloz bir bebe geldi resmen çocuğumun hasta olduğuna değil huyunun değiştiğine yanarım demişler ya o misal. Burun yıkama yapıyorum bugün bakalım ne olacak . Bu akşam da hiç susmadı resmen ter döktürdü bize babasına en son baktığımda yüzünden ter damlıyordu en son ilk defa fön makinası çalıştırdık öyle sustu sakinledi ve uyuduBenim büyük kız da grip oldu ya, bebeğe geçer diye çok gerginim. Sürekli öpmek sarılmak istiyor
Ben büyük oğlanı yaptırmıştım çok rahat oluyor sadece ilk çişini yaparken ağlıyor sonra gayet rahat bezinin içine pipi kısmına karton bardağın altını kesip koydurdu doktor bize bezle kakayla temas etmemesi için aklında bulunsunKızlar yenidoğan sünneti yaptıran var mı? Ben biraz daha büyüyünce yaptırma taraftarıyım ama eşim hemen yaptıralım diyor. 18 günlük olduk, artık karar vermek yaptıracaksak doktor bulmak lazım. Deneyimi olanlardan fikir almak isterim.
Bizimde aynı durumdan sarılık oldu. Yarın kontrolümüz bizimde bakalım ne durumda. Bize dr 2 hafta önce emzir sonra mama ver sarılığı daha hızlı atması icin dedi. Ben arada sırada verdim cunku biberona alısıp emmemeye başladı zor döndürdümBenim bebeğiminki beslenme ile alakalı değilmiş Çünkü bebeğin bayağı besledim kilo almış hem de 7 günlük olmasına rağmen ama bizim sarılığımız kan uyuşmazlığındanmış Ben 0 rh pozitifim eşim A Rh pozitif çocuk da A Rh pozitif Bu yüzden sarılık olmuş şimdi Hastaneye yatırdık mavi ışıktan nefret etti sürekli hareket ediyor asla içinde durmak istemiyor ama mecburuz dikişlerimle ayakta durmak çok zor ve tek refakatçi kabul ediyorlar 24 saat verdiler değerleri düşerse sorun kalmayacak inşallah