Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı
- Konu Sahibi Linakiz
- Başlangıç Tarihi
-
- Etiketler
- gebelik hamilelik kadindogum
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 12 Aralık 2023
- 932
- 860
- 23
Kızlar alnında ve kafasında böyle sarı sarı benekler var saç diplerinde de var ne olduğunu bilen var mı? Eki Görüntüle 3532146
Ben konağa benzettim canım
- 26 Aralık 2015
- 11.704
- 18.891
- 298
- 34
O güzel dileklerin düşüncelerin için tekrar tekrar teşekkür ederim hem beni rahatlattın hem o değerli vaktini ayırdın gerçekten bizi bizden başkası anlamaz, annelik çok baska bir şey. Rabbim hep evlatlarımızın güzel günlerini göstersin bize Rabbim bol bol sütler nasip etsin inşallah içiyorum ilacı artık inşallah şifa olur bebeğime de bana da iyi gelir diyorum sonrasında rahat bir nefes alırızYaaa ne demek Benim normalde bünyem çok güçlüdür ama hamilelik ve sonrasında benim bağışıklığım aşırı düştü. Hastalıklar çok hızlı geldi, üzülünce bile hasta oldum. Ama doktorum da öyle diyordu, merak etme biz ikinci trimestere geçince anestezi verip ameliyat bile yapıyoruz, içtiğin ilaç onu etkilemez diyordu. Ama işte dediğiniz gibi anne yüreği sanki ağzıma ne koysam ona gidiyor gibi geliyordu. Ben her ilaç içişimde ağlıyordum, koşa koşa ultrasona gidiyorduk. Hareketini hissedince bayram ediyodum. Gerçekten her hamilelik, her bebek kendine özel Burda da görüyorsunuz, hamilelik dahil genel olarak benzer şeyler yaşasak da her bebeğin kendine has bi tepkisi oluyor. Hayatımda belki bi defa yaşayacağım bi histi ve o zaman özleyeceğimi biliyordum. Gerçekten çok özel hamilelik ve annelik Umarım siz de sağlıkla kucağınıza alırsınız, Allah su gibi kolay bi doğum nasip etsin inşallah Hamilelerin duası kabul olur, bizlerin bebişlerine de bol bol sağlık, bizlere de bol bol süt dilerseniz çok seviniriz
Canım benim de uyumuyor dediğim zaten yarım saat ya da 45 dk. Yoksa ben de memede uyuyor gibi olup koyduğumda böyle kısacık uyuyabiliyor ama uyku döngüsünde derin uykuya geçemeden uyandığı için sonrasında o huzursuzluk öbür uykuya geçişini daha zor ve dirençli hale getiriyor. Yoksa öyle ben de bırakıyorum ama kaliteli uyuyabilmesi için şuan kucağımda sabrediyorum. Mesele mayıştırıp yatağına koyduğumuzda destekli veya desteksiz 45 dkdan uzun uyuyup uyuyamaması. Bir de eğer yatağındayken pişpiş patpat da yapsam uykuya dönmemişse ve uyanmışsa, kucağa alınca kesinlikle geri yatmak istemiyor, yükselerek ağlıyor. Bence bu bebekten bebeğe çok değişiyor, herkeste aynı değil. Sizinki şuan kaç aylık?
İşte o bizde mümkün değil ki, olabilen vardır bişey diyemeyeceğim ama benim kızım eğer krize girdiyse onu kucağıma da alsam meme de versem sakinleşmiyor. Diyelim ki kucağımda sakinleşti ve yerine koydum yine kıyameti koparıyor. Annem, ananem, kayınvalidem hepsi bana sen yerine koymadığın için olmuyor diyor ama onlar varken de denedim, sonrasında hiçbirimiz sakinleştiremiyoruz Benim bebem de böyle napayım. Umarım kendi düzenini kendi yaratır yoksa ben umudumu kestim uyku işinden yana
Ne güzel dualar etmişsiniz. Hepimiz için Amin diyorum Şifa olsun inşallahO güzel dileklerin düşüncelerin için tekrar tekrar teşekkür ederim hem beni rahatlattın hem o değerli vaktini ayırdın gerçekten bizi bizden başkası anlamaz, annelik çok baska bir şey. Rabbim hep evlatlarımızın güzel günlerini göstersin bize Rabbim bol bol sütler nasip etsin inşallah içiyorum ilacı artık inşallah şifa olur bebeğime de bana da iyi gelir diyorum sonrasında rahat bir nefes alırız
Anladım canım. Kolaylıklar diliyorum, inatçı olunca da çok zor gerçektenDoktorumda öyle söyledi fakat bizimkini görünce bişey demedi nasıl istiyorsa öyle yapın dedi çünkü aşırı inatçı. Kendi istediği olmadığı zaman saatlerce ağlıyor emmiyor. Mesela akşam dan beri uğraşıyorum daha şimdi uyudu
Bizim için de öyle. Komşumuzun kızı var 9 aylık. Ona mamasını veriyorlar, yastıkta sallarken müzik açıyorlar. Mama bitince de emziği veriyor, gıkı çıkmadan uyuyor. Odada bırakıp çıkıyorlar mesela, bizim mümkün değil. Umarım büyüyünce işler değişirAynısı. Sakinleştirsem de yerine koyduğum an deliriyor. Bence de bebekten bebeğe değişiyor yani uyumadan odadan çıkmak filan hayal benim için
- 31 Aralık 2023
- 642
- 542
- 23
- 29
Sizin yine hareketmiş canım bizimki çığlık öğrendi sesini değiştirerek gece 3 kez uyandı onu denedi zaten 2'de uyuyor uyanıp uyanıp denedi sabaha kadar@adenliya dün bebekler öğrendiğini gece tekrar etmek istediğinden uyku gerilemesi yaşıyor yazmıştın ya onu okuyup uyuduk benim bebe gece boyunca yan yatarken kafayı yatağa gomerek kendini karin üstü hale getirip durdu inanılmaz sürekli uyaniktik
Konak kuzum bizde de var. Kaşlarına da serpmiş bu arada bizim de öyle zaten. Her banyo öncesi zeytinyağ sürüp 15 dk bekletip konak tarağıyla tara bir de yüzünü güzel nemlendir. Mustela stelatopia serisi bu konuda çok iyi öneririm. Tamamen geçmiyor ama 6 aya kadar geçer dedii doktorumuz geçmezse egzama diyebiliriz dediKızlar alnında ve kafasında böyle sarı sarı benekler var saç diplerinde de var ne olduğunu bilen var mı? Eki Görüntüle 3532146
- 17 Temmuz 2022
- 3.203
- 2.807
- 63
- 30
Konak canımKızlar alnında ve kafasında böyle sarı sarı benekler var saç diplerinde de var ne olduğunu bilen var mı? Eki Görüntüle 3532146
- 18 Haziran 2021
- 1.673
- 868
- 73
Normal tabi canı yanıyorAy gerçekten mi ya bugün ilk defa huzursuz kuzucm
- 6 Aralık 2021
- 2.007
- 2.375
- 83
Bizim baya uzun süredir var önemsemiyordum ama kafasına saç diplerine de yayılmaya başlamış neden oluyor ki acaba? Benim kızçe yarın 5 aylık oluyor hala geçmediSizin yine hareketmiş canım bizimki çığlık öğrendi sesini değiştirerek gece 3 kez uyandı onu denedi zaten 2'de uyuyor uyanıp uyanıp denedi sabaha kadar
Konak kuzum bizde de var. Kaşlarına da serpmiş bu arada bizim de öyle zaten. Her banyo öncesi zeytinyağ sürüp 15 dk bekletip konak tarağıyla tara bir de yüzünü güzel nemlendir. Mustela stelatopia serisi bu konuda çok iyi öneririm. Tamamen geçmiyor ama 6 aya kadar geçer dedii doktorumuz geçmezse egzama diyebiliriz dedi
4 olcaz bi kaç gün sonra. Gülüm benimkide uyanıyor yatağında malesef. Yatağına gidip uykuya döndürmeye çalışıyorum yarım saat başında bekleyip. Memede dalınca bırakınca uyanmazdı ilk zamnalr. Uzun uyuması için herşeyi yaptım. Oda karanlık gürültü açık sabah erken uyandırdım uyanıklık sürelerine dikkat ettim ama birleştiremiyor uykuyu. Geçicek inşallah napalım.Canım benim de uyumuyor dediğim zaten yarım saat ya da 45 dk. Yoksa ben de memede uyuyor gibi olup koyduğumda böyle kısacık uyuyabiliyor ama uyku döngüsünde derin uykuya geçemeden uyandığı için sonrasında o huzursuzluk öbür uykuya geçişini daha zor ve dirençli hale getiriyor. Yoksa öyle ben de bırakıyorum ama kaliteli uyuyabilmesi için şuan kucağımda sabrediyorum. Mesele mayıştırıp yatağına koyduğumuzda destekli veya desteksiz 45 dkdan uzun uyuyup uyuyamaması. Bir de eğer yatağındayken pişpiş patpat da yapsam uykuya dönmemişse ve uyanmışsa, kucağa alınca kesinlikle geri yatmak istemiyor, yükselerek ağlıyor. Bence bu bebekten bebeğe çok değişiyor, herkeste aynı değil. Sizinki şuan kaç aylık?
Unutulacak gibi değil ki benim çocuğum 4 aydır ağlıyor kucak istiyor hastalanıyorBende onu düşünüyorum bu kadar nasıl doğurup bakıyorlar diye bazıları umursamaz bir yapıda oluyor çoğunluk unutuyor ama
Gördüm canım sağol gidip alıcam çünkü baş edemiyorum. Çocuğum daha yeni 4 aylık oldu. 5 saniye desteksiz oturuyor şaka gibi uzanmayı unutmuşE-bebekte banyo mama oturağı var bizimki de oturmak için inat ediyor yatırınca kıyameti koparıyor ben onu aldım içine puset içine koymak için olan minderim vardı onu koyuyorum öyle oturtuyorum duruyor hem çok dik olmamış oluyor. İstersen onu al canım
Bak dün gece ben onu evde gezdirmedim diye 3 saat ağladı bende kalkmamak için inat ettim pes etmedi bende etmedim. En son eşim aldı iki dakika gezdirdi çocuğun sesi kesildi. Eşim yine bana verdi bu sefer eşime bakarak ağlamaya başladı sırf onu gezdirsin diye. Bu folik asitler gelişimini değil gözlerini açıyor resmenAnladım canım. Kolaylıklar diliyorum, inatçı olunca da çok zor gerçekten
Bizim için de öyle. Komşumuzun kızı var 9 aylık. Ona mamasını veriyorlar, yastıkta sallarken müzik açıyorlar. Mama bitince de emziği veriyor, gıkı çıkmadan uyuyor. Odada bırakıp çıkıyorlar mesela, bizim mümkün değil. Umarım büyüyünce işler değişir
- 17 Temmuz 2022
- 3.203
- 2.807
- 63
- 30
Teşekkür ederim bilgilendirme için biliyorum da annelik duyguları benim ki hayatta sahip olduğum tek şey bebeğimmiş gibi hissettiğim için zarar vericem diye ödüm kopuyo hastalıklı bir ruh halindeyim bence :)Bebeklerde kan alıp sürekli değerlere bakmak uygun görülmüyor. Yapılan çalışmalarda anne sütü alıyor ise bir süre sonra yetersiz geliyor gelişimi daha hızlı gidiyormuş sütten geçen demir miktarına göre. Mama verenlerde mamanın içinde demir miktarı farklı olduğu için gerek kalmayabiliyormuş. Birde demir eksikliği şiddetli olursa zeka geriliği kadar gidebiliyor. Ben başlarda verememiştim sürekli kustu tükürdü. Bizde eksiklik gelişti ve yüksek dozda vermem gerekiyor şu an. Sizler ise tedavi değilde koruyucu dozu vereceksiniz gelişmemesi için. D vitamini de koruyucu dozda veriliyor. Bebek et yemeye başlayınca gerek kalmayacak dışardan alabildiği için.
- 17 Temmuz 2022
- 3.203
- 2.807
- 63
- 30
NEdense babalar daha iyi uyutuyo ya biz çok stresliyiz diye öyle oluyo sanırım hissediyo bebelerBak dün gece ben onu evde gezdirmedim diye 3 saat ağladı bende kalkmamak için inat ettim pes etmedi bende etmedim. En son eşim aldı iki dakika gezdirdi çocuğun sesi kesildi. Eşim yine bana verdi bu sefer eşime bakarak ağlamaya başladı sırf onu gezdirsin diye. Bu folik asitler gelişimini değil gözlerini açıyor resmen
Yok babasında da uyumuyor artık sadece gezdirince duruyor oturunca yine ağlıyorNEdense babalar daha iyi uyutuyo ya biz çok stresliyiz diye öyle oluyo sanırım hissediyo bebeler
- 17 Temmuz 2022
- 3.203
- 2.807
- 63
- 30
Biraz sabredicez ya dünyayı yeni keşfetmeye başladılar her şeye bakmak dokunmak istiyolar merak ediyolar o açıdan bakınca haklılarYok babasında da uyumuyor artık sadece gezdirince duruyor oturunca yine ağlıyor
- 19 Şubat 2024
- 1.246
- 1.071
- 48
- 31
benim bebiş neyi yapıyor neyi yapmıyor asla anlamıyorum. strese giriyorum yapması gerekenleri filan duydukça ya da okudukça. çünkü gözle iletişimimiz çok güzel gibi hissediyorum mesela beni sürekli takip ediyor, oynayınca gülüyor vs bunlar gayet güzel ama tummy time sırasında kafasını sadece çoook keyfi yerindeyse yukarıda tutuyor. çoğunlukla yere bırakıyor. sese dönüp bakmıyor, baksa da tesadüfen gibi. üç dört kere tummy time sırasında sırtını yere vererek tamamen döndü ama tesadüfen mi oldu bilinçli mi yaptı emin değilim. dengesini kaybedip dönmüş gibi de oldu. iki hafta önce bir akşam oynarken yaptığım bir harekete kahkahalarla güldü resmen büyük çocuk gibi, inanamadım. ama o zamandan beri aynı hareketi defalarca yapsam da bir daha asla öyle sesli gülmedi. bir de şu var, iki aylıkken agulamaya başladı ama benim bebiş daha çok "gu"ladı. sürekli "gggggg" sesi çıkarmaya çalışıyor. bazen "gııııyyy" oluyor. sizlerde var mı bu ses? bunun dışında herhangi bi harf çıkmıyor. "ggggg", "kkkk", "gıııiiyy", "gu". yattığı yerden ellerini tutarak kaldırmaya çalıştığımda kalkabiliyor ama kendisi kalkmaya yeltenmiyor. elimi eline yanaştırdığımda ya da çıngırağı filan eline tutturduğumda tutuyor ama kendisi asla tutmak için uzanmıyor. normal mi bunlar bilmiyorum. ayın 17'sinde nöroloji randevumuz var bakalım neler diyecek doktor.Kızlar benim bebek neyi öğrense aralıksız onu yapmaya çalışıyor. Örneğin oturmayı öğrendi süt içerken bile tutunup oturmaya çalışıyor. Geçen döndürdük şimdi sürekli dönmeye çbalıyor yapamıyorda ama bir yandan bağırıyor bir yandan inatlaşıyor sürekli deneyeceğim diye yapamadıkça ağlıyor. Sizin bebeklere böyle mi ?
- 14 Mart 2024
- 119
- 71
- 13
Bizim bebekler birbirine çok yakın diye hatırlıyorum. Düzeltilmiş haftayı dikkate alıyorlar. Benim bebek düzeltilmiş haftada yapması gerekeni bile o zamanda yapamadı. Prematüre olduğu için geç gelişim gösterebilir dediler. Başını yatarken yerden daha yeni kaldırabiliyor. Normalde hiç tutamıyordu salık halde kalıyordu. Agu ya da ınga gibi sesleri hiç çıkartmadı. Nöroloji muayenemizde normal bulundu. Çok takip edip endişelenme bence zaten muayenede gerekli olanları söylüyorlar. Neyi ne zaman yapacağı bir aralık halinde bebekten bebeğe çok değişiyor. Benim bebek çok geride ama muayene normal denildiği için takip etmeyi bıraktım kendime stres yapıyorum öbür türlü.benim bebiş neyi yapıyor neyi yapmıyor asla anlamıyorum. strese giriyorum yapması gerekenleri filan duydukça ya da okudukça. çünkü gözle iletişimimiz çok güzel gibi hissediyorum mesela beni sürekli takip ediyor, oynayınca gülüyor vs bunlar gayet güzel ama tummy time sırasında kafasını sadece çoook keyfi yerindeyse yukarıda tutuyor. çoğunlukla yere bırakıyor. sese dönüp bakmıyor, baksa da tesadüfen gibi. üç dört kere tummy time sırasında sırtını yere vererek tamamen döndü ama tesadüfen mi oldu bilinçli mi yaptı emin değilim. dengesini kaybedip dönmüş gibi de oldu. iki hafta önce bir akşam oynarken yaptığım bir harekete kahkahalarla güldü resmen büyük çocuk gibi, inanamadım. ama o zamandan beri aynı hareketi defalarca yapsam da bir daha asla öyle sesli gülmedi. bir de şu var, iki aylıkken agulamaya başladı ama benim bebiş daha çok "gu"ladı. sürekli "gggggg" sesi çıkarmaya çalışıyor. bazen "gııııyyy" oluyor. sizlerde var mı bu ses? bunun dışında herhangi bi harf çıkmıyor. "ggggg", "kkkk", "gıııiiyy", "gu". yattığı yerden ellerini tutarak kaldırmaya çalıştığımda kalkabiliyor ama kendisi kalkmaya yeltenmiyor. elimi eline yanaştırdığımda ya da çıngırağı filan eline tutturduğumda tutuyor ama kendisi asla tutmak için uzanmıyor. normal mi bunlar bilmiyorum. ayın 17'sinde nöroloji randevumuz var bakalım neler diyecek doktor.
- 19 Şubat 2024
- 1.246
- 1.071
- 48
- 31
evet ben artık kesinlikle doğurduğum tarihi dikkate almıyorum. 29 temmuzda doğdu ama ben 10 eylülde doğmuş ve 4 aylıkmış gibi kabullendim ki zaten kilosu, boyu, davranışları hep 4 ayla uyumlu. hatta yetişemediği yerler var işte. nöroloji muayenesi en son 40 günlükken yapıldı, tummy time bolca yaptırın boyun kaslarının gelişmesi lazım demişti doktor ama ne kadar yaptırsam da bebek sonuçta zorlayamıyorsun. inşallah her şey yolundadır. böyle pimpirikli biri hiç değilim normalde ama bebek söz konusu olunca içim içimi yiyor :/Bizim bebekler birbirine çok yakın diye hatırlıyorum. Düzeltilmiş haftayı dikkate alıyorlar. Benim bebek düzeltilmiş haftada yapması gerekeni bile o zamanda yapamadı. Prematüre olduğu için geç gelişim gösterebilir dediler. Başını yatarken yerden daha yeni kaldırabiliyor. Normalde hiç tutamıyordu salık halde kalıyordu. Agu ya da ınga gibi sesleri hiç çıkartmadı. Nöroloji muayenemizde normal bulundu. Çok takip edip endişelenme bence zaten muayenede gerekli olanları söylüyorlar. Neyi ne zaman yapacağı bir aralık halinde bebekten bebeğe çok değişiyor. Benim bebek çok geride ama muayene normal denildiği için takip etmeyi bıraktım kendime stres yapıyorum öbür türlü.