• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    237
Ya bu daha şefkatli görünüyor ama sonuçta yanında da olsak ağlamasına sabretmek ve izin vermek gerekiyor. Ben bunu yapamam gibi geliyor, bu da emmeyi bırakana kadar uykusuz olmak demek. Bu konu beni çok çaresiz hissettiriyor 😔 bilmiyorum napacağız, inşallah kendi bi düzene girer 🙏🏻
Bunda ağladığı zaman kucağına al diyor, sakinleşince geri koy yatağına diyor. Ve hep bebeğin seni göreceği noktada dur diyor. 2 saat uğraşmak lazımmış. 6 aylık olunca bakalım işe yarayacak mı 🫂

Bu arada ben çok damla vermekte zorlanıp bebek kabul etmediği için ferrum damlaya geçtim. Bebeğimde anemi tanısı aldı. Tedavi dozları çok fazlaydı özel firmaların damlalarının. Bestiron, microfer vb. bir sürü damla denedim. Ferrumu günde 6-7 damla kullanıyoruz. Hem vermek kolay oldu hemde çok kusan bir bebeğim var kusmadan vermemi sağladı az olduğu için.
ya bugün bestiron verirken benimki de kustu bugün 🥹 ben de ferrum istesem mi acaba? bebekte yan etki yaptı mı ferrum? kabızlık ya da kakasını boyamak gibi

Kızlar doktor demir olarak wellcare kidsfer vermiş ama 4-10 yaş grubu çocuklar için uygundur günde 1 ml yazıyor. Biz 4 aylık bebeğe 1 ml veriyoruz🤔
valla ben bu işi anlamadım canım. biz 2 demir damlası kullandık ikisinde de 4-10 yaş diyor. hatta hatırlarsan kullandığımız gaz damlalarında da öyle bir ibare vardı (bigaia vs) hiç 1 yaşından küçük bebeklere önerilen bi takviye vs görmedim ben ama biz çatır çatır kullanıyoruz. ilaç firmaları riske girmek mi istemiyor anlamadım

Kızlar çok mutluyum yaa. Bir haftadır mamayı bıraktık bebeğim istemiyor diye. Bir haftada 210 kg almış günlük 35 gr dedi doktorum. İlk defa böyle aldı kiloyu hep alt sınırda 20-22 civarı alıyordu. Anne sütüyle almış yani kiloyu hem şaşkın hem mutluyum. Bi 10 gün daha böyle mamasız gideceğiz bakalım ne olacak zaten mamanın miktarı azdı bitirmiyordu kilosuna da etkisi yoktu. Emmesi sütümü mü artırdı me değişti bilmiyorum ilk kez doktordan çok mutlu çıktım
ohh misss çok sevindim canım belki de mama iyi gelmiyordu. bana da senin bebeğin prematüre, kilo alamaz mama ver dediler hep ama vermedim. gayet de güzel aldı kilosunu. maşallah hepsine 🥹🌸🌸

Gerçekten sinirlerim bozuldu ağlamaktan mahvoldum yaa bir türlü önümüzü göremiyoruz . Dün ateşler içinde kıvranıyordu zar zor toparladım baktım bugün iyileşti hastalığı bana geçti. Az önce de oturttum durmadığı için arkamı dönmemle yüz üstü düştü kafasını yere çarptı yaa cidden artık bünyem kaldırmıyor

valla ben bu işi anlamadım canım. biz 2 demir damlası kullandık ikisinde de 4-10 yaş diyor. hatta hatırlarsan kullandığımız gaz damlalarında da öyle bir ibare vardı (bigaia vs) hiç 1 yaşından küçük bebeklere önerilen bi takviye vs görmedim ben ama biz çatır çatır kullanıyoruz. ilaç firmaları riske girmek mi istemiyor anlamadım
Hiç hoşuma gitmiyo ya çocuğa böyle ezbere bi şeyler vermek. Test falan yapılmadı belki demiri yeterlidir yani ne bileyim of

Gerçekten sinirlerim bozuldu ağlamaktan mahvoldum yaa bir türlü önümüzü göremiyoruz . Dün ateşler içinde kıvranıyordu zar zor toparladım baktım bugün iyileşti hastalığı bana geçti. Az önce de oturttum durmadığı için arkamı dönmemle yüz üstü düştü kafasını yere çarptı yaa cidden artık bünyem kaldırmıyor
Oturtup bırakmak için çok küçükler ama daha ta geçmiş olsun iyi mi?

Oturtup bırakmak için çok küçükler ama daha ta geçmiş olsun iyi mi?
Yaa bırakmadım ki durmuyor benimki sadece uyurken uzanıyor onun dışında çok ağlıyor emzirme minderinin içine oturttum önüne de küçük bir destek yastık koydum karnının altına. Ona bakıyordum sonra arkamı döndüm bi baktım yüz üstü düşmüş

Canım bu şekilde büyüteceğiz düşe kalka. Psikolojik olarak yorucu bir dönemdesin hemen hemen hepimiz böyle oluyoruz maalesef hastalıklar ve çocukların bu durumları bizi mahvediyor. Ama geçecek birkaç saat sonra belki dakika sonra daha iyi hissedeceksin biz buradayız 🌸

Merhabalar öncelikle cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim. Beni çok rahatlattınız çok çok teşekkür ederim mesajınız ilaç gibi geldi. O kadar korka korka içiyordum ki ona zarar veririm düşüncesi ile. Ama başka çarem kalmadı her doğal yolu denedim ama olmadı bir kutu bitirdim geçiyor gibi oldu ama tekrar başladı öğretmenim küçük yaş grubum var çok hastalanıyorlar haliyle bulaşıyor😢 bu arada ilk gebeliğimde yaşamadığım çoğu şeyi yaşıyorum cidden her hamilelik kendi bedende bile farklı oluyor. El ve ayaklarımda egzamalar oldu kaşıntılı krem kullanmak durumunda ben de kaldım ve ara ara çıkıyor çıktıkça kullanıyorum. Kolunuz gerçekten normale dönüyor ve daha da iyi olacaktır 🤲🥰 evet hamilelik gerçekten çok güzel insan çok özlüyor 🥰
Yaaa ne demek 😍 Benim normalde bünyem çok güçlüdür ama hamilelik ve sonrasında benim bağışıklığım aşırı düştü. Hastalıklar çok hızlı geldi, üzülünce bile hasta oldum. Ama doktorum da öyle diyordu, merak etme biz ikinci trimestere geçince anestezi verip ameliyat bile yapıyoruz, içtiğin ilaç onu etkilemez diyordu. Ama işte dediğiniz gibi anne yüreği sanki ağzıma ne koysam ona gidiyor gibi geliyordu. Ben her ilaç içişimde ağlıyordum, koşa koşa ultrasona gidiyorduk. Hareketini hissedince bayram ediyodum. Gerçekten her hamilelik, her bebek kendine özel 🥹 Burda da görüyorsunuz, hamilelik dahil genel olarak benzer şeyler yaşasak da her bebeğin kendine has bi tepkisi oluyor. Hayatımda belki bi defa yaşayacağım bi histi ve o zaman özleyeceğimi biliyordum. Gerçekten çok özel hamilelik ve annelik 🥲 Umarım siz de sağlıkla kucağınıza alırsınız, Allah su gibi kolay bi doğum nasip etsin inşallah 🙏🏻 💞 Hamilelerin duası kabul olur, bizlerin bebişlerine de bol bol sağlık, bizlere de bol bol süt dilerseniz çok seviniriz 😍💕
Alışır alışır 1 hafta uyuduktan sonra alışıyorlar ben hep yatağına koyuyorum🥰
Şöyle yap canım memede gözlerini kaparken hemen piş pişş yapıp poposuna vurup yan yatırmayı dene ya da kundaklı emzir gözleir kapalıyken hemen yatır hafif salla piş pişşş diyip öyle öyle alışır. Nazar değmesin maşallah diyeyim ben 2 dakka kucağımda mayıştırıp yatağında sevip çıkıyorum o uyuyor kendisi. Kaygılanırsa kameradan görüyorum gidip seviyorum dalamazsa kucağımda öpüo geri bırakıyorum. Benim sıkıntım yarım saat sonra uyku döngüsünde o hafif olanda uyanıyor devam ettiremiyor. Memesiz uyuyor sallamıyorum yatağında uyuyor ama uyanıyor. Başına gidip dalana kadar emzik ver atıyor emzio ver falan yapıyorum. Şanslıysam sabaha kadar 2 beslenmeyle uyuyor değilsem uyanuyor saat başı bu aralar. Gündüzde böyle en azından 20 30 dakka kendime ayırıyorum kahvaltıdır çamaşırdır kahvedir. Başına gidip uykusunu uzatıcaksam yanıma kahvemi çikolatamı alıyorum. Ya da yanına uzanıp dinleniyorum.
Emzik konusunda birşey diyemeyeceğim başlanmadıysa emziksiz deneyin bebelerin çok uykusu gelince mayışıp uyuyorlar. Al omzuna mesela youtubede stres giderici muzik var sallana sallana öyle uyurdu bebem lakin bırakınca kalkıyorlar o yüzden yatağında uyursa tuvalete gidersiniz uzanırsınız yemek yer yaparsınız.
Canım benim de uyumuyor dediğim zaten yarım saat ya da 45 dk. Yoksa ben de memede uyuyor gibi olup koyduğumda böyle kısacık uyuyabiliyor ama uyku döngüsünde derin uykuya geçemeden uyandığı için sonrasında o huzursuzluk öbür uykuya geçişini daha zor ve dirençli hale getiriyor. Yoksa öyle ben de bırakıyorum ama kaliteli uyuyabilmesi için şuan kucağımda sabrediyorum. Mesele mayıştırıp yatağına koyduğumuzda destekli veya desteksiz 45 dkdan uzun uyuyup uyuyamaması. Bir de eğer yatağındayken pişpiş patpat da yapsam uykuya dönmemişse ve uyanmışsa, kucağa alınca kesinlikle geri yatmak istemiyor, yükselerek ağlıyor. Bence bu bebekten bebeğe çok değişiyor, herkeste aynı değil. Sizinki şuan kaç aylık?
Bunda ağladığı zaman kucağına al diyor, sakinleşince geri koy yatağına diyor. Ve hep bebeğin seni göreceği noktada dur diyor. 2 saat uğraşmak lazımmış. 6 aylık olunca bakalım işe yarayacak mı 🫂
İşte o bizde mümkün değil ki, olabilen vardır bişey diyemeyeceğim ama benim kızım eğer krize girdiyse onu kucağıma da alsam meme de versem sakinleşmiyor. Diyelim ki kucağımda sakinleşti ve yerine koydum yine kıyameti koparıyor. Annem, ananem, kayınvalidem hepsi bana sen yerine koymadığın için olmuyor diyor ama onlar varken de denedim, sonrasında hiçbirimiz sakinleştiremiyoruz 🤷🏼‍♀️ Benim bebem de böyle napayım. Umarım kendi düzenini kendi yaratır yoksa ben umudumu kestim uyku işinden yana 😬

Yaa bırakmadım ki durmuyor benimki sadece uyurken uzanıyor onun dışında çok ağlıyor emzirme minderinin içine oturttum önüne de küçük bir destek yastık koydum karnının altına. Ona bakıyordum sonra arkamı döndüm bi baktım yüz üstü düşmüş
Canım o şekilde cansız destekli oturtma için de biraz erken aslında. Bizimki de çok istekliydi ve neredeyse oturuyor duruma geliyordu ama doktor sadece kucağınızda canlı destekle 90 derece olmayacak şekilde tutabilirsiniz dedi. Bi sonraki ay öyle cansız destekle oturabilecekler benim anladığım. Sen yine de doktoruna bi danış, tabi her bebeğin gelişimi farklı ama yine de erken gibi geldi bana.

Canım bu şekilde büyüteceğiz düşe kalka. Psikolojik olarak yorucu bir dönemdesin hemen hemen hepimiz böyle oluyoruz maalesef hastalıklar ve çocukların bu durumları bizi mahvediyor. Ama geçecek birkaç saat sonra belki dakika sonra daha iyi hissedeceksin biz buradayız 🌸
Gerçekten çok zor her anne böyle şeyler yaşıyor mu cidden? Nasıl da cesaret edip 3 5 tane doğuruyorlar

ya bugün bestiron verirken benimki de kustu bugün 🥹 ben de ferrum istesem mi acaba? bebekte yan etki yaptı mı ferrum? kabızlık ya da kakasını boyamak gibi
Direk verince ishal olmuştu ama o dönem rota aşısıda olduğu için hangisinden kaynaklandı bilmiyorum. Biraz ara verip sonrasında günde bir damla ile başlayıp arttırdık her gün. Başlarda sabah akşam diye dozu böldük. Öyle olunca alıştı. Kabızlık yaşamadık ama kakasını boyuyor. Tüm demirler boyuyor zaten kakayı.

Hiç hoşuma gitmiyo ya çocuğa böyle ezbere bi şeyler vermek. Test falan yapılmadı belki demiri yeterlidir yani ne bileyim of
Bebeklerde kan alıp sürekli değerlere bakmak uygun görülmüyor. Yapılan çalışmalarda anne sütü alıyor ise bir süre sonra yetersiz geliyor gelişimi daha hızlı gidiyormuş sütten geçen demir miktarına göre. Mama verenlerde mamanın içinde demir miktarı farklı olduğu için gerek kalmayabiliyormuş. Birde demir eksikliği şiddetli olursa zeka geriliği kadar gidebiliyor. Ben başlarda verememiştim sürekli kustu tükürdü. Bizde eksiklik gelişti ve yüksek dozda vermem gerekiyor şu an. Sizler ise tedavi değilde koruyucu dozu vereceksiniz gelişmemesi için. D vitamini de koruyucu dozda veriliyor. Bebek et yemeye başlayınca gerek kalmayacak dışardan alabildiği için.

Canım o şekilde cansız destekli oturtma için de biraz erken aslında. Bizimki de çok istekliydi ve neredeyse oturuyor duruma geliyordu ama doktor sadece kucağınızda canlı destekle 90 derece olmayacak şekilde tutabilirsiniz dedi. Bi sonraki ay öyle cansız destekle oturabilecekler benim anladığım. Sen yine de doktoruna bi danış, tabi her bebeğin gelişimi farklı ama yine de erken gibi geldi bana.
Doktorumda öyle söyledi fakat bizimkini görünce bişey demedi nasıl istiyorsa öyle yapın dedi çünkü aşırı inatçı. Kendi istediği olmadığı zaman saatlerce ağlıyor emmiyor. Mesela akşam dan beri uğraşıyorum daha şimdi uyudu

Doktorumda öyle söyledi fakat bizimkini görünce bişey demedi nasıl istiyorsa öyle yapın dedi çünkü aşırı inatçı. Kendi istediği olmadığı zaman saatlerce ağlıyor emmiyor. Mesela akşam dan beri uğraşıyorum daha şimdi uyudu
E-bebekte banyo mama oturağı var bizimki de oturmak için inat ediyor yatırınca kıyameti koparıyor ben onu aldım içine puset içine koymak için olan minderim vardı onu koyuyorum öyle oturtuyorum duruyor hem çok dik olmamış oluyor. İstersen onu al canım

A adenliya dün bebekler öğrendiğini gece tekrar etmek istediğinden uyku gerilemesi yaşıyor yazmıştın ya onu okuyup uyuduk😁 benim bebe gece boyunca yan yatarken kafayı yatağa gomerek kendini karin üstü hale getirip durdu inanılmaz 🤣 sürekli uyaniktik 🤣

A adenliya dün bebekler öğrendiğini gece tekrar etmek istediğinden uyku gerilemesi yaşıyor yazmıştın ya onu okuyup uyuduk😁 benim bebe gece boyunca yan yatarken kafayı yatağa gomerek kendini karin üstü hale getirip durdu inanılmaz 🤣 sürekli uyaniktik 🤣
Üstelik o uyumadıgı gün sabahta horoz gibi erkenden uyanıyorlar 😁

Yaaa ne demek 😍 Benim normalde bünyem çok güçlüdür ama hamilelik ve sonrasında benim bağışıklığım aşırı düştü. Hastalıklar çok hızlı geldi, üzülünce bile hasta oldum. Ama doktorum da öyle diyordu, merak etme biz ikinci trimestere geçince anestezi verip ameliyat bile yapıyoruz, içtiğin ilaç onu etkilemez diyordu. Ama işte dediğiniz gibi anne yüreği sanki ağzıma ne koysam ona gidiyor gibi geliyordu. Ben her ilaç içişimde ağlıyordum, koşa koşa ultrasona gidiyorduk. Hareketini hissedince bayram ediyodum. Gerçekten her hamilelik, her bebek kendine özel 🥹 Burda da görüyorsunuz, hamilelik dahil genel olarak benzer şeyler yaşasak da her bebeğin kendine has bi tepkisi oluyor. Hayatımda belki bi defa yaşayacağım bi histi ve o zaman özleyeceğimi biliyordum. Gerçekten çok özel hamilelik ve annelik 🥲 Umarım siz de sağlıkla kucağınıza alırsınız, Allah su gibi kolay bi doğum nasip etsin inşallah 🙏🏻 💞 Hamilelerin duası kabul olur, bizlerin bebişlerine de bol bol sağlık, bizlere de bol bol süt dilerseniz çok seviniriz 😍💕

Canım benim de uyumuyor dediğim zaten yarım saat ya da 45 dk. Yoksa ben de memede uyuyor gibi olup koyduğumda böyle kısacık uyuyabiliyor ama uyku döngüsünde derin uykuya geçemeden uyandığı için sonrasında o huzursuzluk öbür uykuya geçişini daha zor ve dirençli hale getiriyor. Yoksa öyle ben de bırakıyorum ama kaliteli uyuyabilmesi için şuan kucağımda sabrediyorum. Mesele mayıştırıp yatağına koyduğumuzda destekli veya desteksiz 45 dkdan uzun uyuyup uyuyamaması. Bir de eğer yatağındayken pişpiş patpat da yapsam uykuya dönmemişse ve uyanmışsa, kucağa alınca kesinlikle geri yatmak istemiyor, yükselerek ağlıyor. Bence bu bebekten bebeğe çok değişiyor, herkeste aynı değil. Sizinki şuan kaç aylık?

İşte o bizde mümkün değil ki, olabilen vardır bişey diyemeyeceğim ama benim kızım eğer krize girdiyse onu kucağıma da alsam meme de versem sakinleşmiyor. Diyelim ki kucağımda sakinleşti ve yerine koydum yine kıyameti koparıyor. Annem, ananem, kayınvalidem hepsi bana sen yerine koymadığın için olmuyor diyor ama onlar varken de denedim, sonrasında hiçbirimiz sakinleştiremiyoruz 🤷🏼‍♀️ Benim bebem de böyle napayım. Umarım kendi düzenini kendi yaratır yoksa ben umudumu kestim uyku işinden yana 😬
Aynısı. Sakinleştirsem de yerine koyduğum an deliriyor. Bence de bebekten bebeğe değişiyor yani uyumadan odadan çıkmak filan hayal benim için

Back
X