- 21 Nisan 2009
- 1.077
- 2.486
- Konu Sahibi kediannesibiri
- #19.641
Aa anladım canım. Benimki makat gelişti en son 28. Haftada. Sanırım 32. Haftalarda falan dönüyormuş, bakalımBenimki 22. haftadan beri doğum pozisyonunda. Doktor da başının rahim ağzına baskı yaptığını söylemişti zaten. Serklajlık durum yok maalesef. Bebeğin başı rahim ağzına değerken gelen yalancı sancılar bebeğin başını aşağı itiyor. Okuduğum kadarıyla serklaj veya progesteron o sırada rahim ağzını koruyamıyor. Eğer sancılar nedeniyle kısalık oluşursa kasılma önleyici ilaçlar kullanılıyor. Şimdilik ihtiyacımız yok galiba. İnşallah ileride de olmaz. Zaten 30'a merdiven dayadık inşallah daha rahatsındır Anlaşılan ikimiz de bol kasılmalı bir gebelik geçireceğiz ama vaktinde doğuracağımıza inanıyorum Zaten 32'den sonra iki haftada bir çağıracaklar. Daha rahat ederiz. Senin bebişin makat gelişi mi? 37 bir olalım da o yalancı sancılar yüzünden şekilden şekle gireceğiz Arkadaşım 35. haftasında: "Gün içinde sadece 1-2 saat karnım yumuşak, geri kalan sürede hep sert." demişti. Yani bu kasılmalarımız sadece başlangıç. İnşallah bebişlerimizi sağlıkla ve sağlıklarıyla taşırız, vakti gelince sağlıklarıyla doğururuz
ben hala progestan fitil kullanıyorum, onun dışında kasılma çok rahatsız ederse endol de alıyorum ama 32'de bırakacağım için endişeliyim. Hani ilacın elimin altında olduğunu bilmek rahatlatıyor sonraki süreç nasıl olur bilmiyorum.
Benim dr perinatolog çok da popi bir tip acıbademde. Ama bayağı rahat davranıyor. Mesela şimdi 30. Haftada çağırdı, sonra da 33'e gün yazdırdı çok yoğun olduğu için erkenden randevuları alıyoruz ben de o rahatlığa güveniyorum herhalde çok sıkıntı olsa daha sıkı takip isterdi fln diyorum.
Eminim ki hepimiz normal olduğunu bilsek ağrıya da kasılmalara da dayanırız. Bizi geren şey belirsizlik. Ben panik olup hastaneye koşturmazsam ya önlenebilir bir aksilik başıma gelirse korkusunu yaşıyorum. Bu konuda bir görüş birliği olmaması da kötü tabii. Kimi sertleşme olursa gel diyor, kimi düzenli sancı olursa kanama olursa gel diyor vs.
Hafta değil, gün sayıyorum. 30-32-34 şeklinde kilit haftalarımı merakla bekliyorum yine de dediğin gibi her geçen gün bir miktar daha rahatladım.