2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    250
ben de şeker ölçüm cihazı almıştım gebelik başında. Doğru sonuç vermiyor bence. Kahvaltıdan sonra ölçtüm 180 çıktı, bir daha ölçtüm 170 çıktı. Arada bir dakika bile yoktu
Merhabalar şeker yüklemesi yaptırdınız mi ondanmi ölçüm yapıyorsunuz
Bende ölçüm cihazylami yapsam yükleme yaptırmadan diyorum daha doktorumla konuşmadım

Desteğiniz için çok teşekkür ederim Hesabımda yaptığım çizimleri paylaşıyordum ama şimdi çizim yapmak çok zor geliyor. Sadece kendimi paylaşmam da takipçilerime haksızlık olur gibi geliyor. Aslında tasarım okumayı istiyordum ama bu sene sınava girmedim. Seneye hem YKS'ye hem KPSS'ye girerim ve ikisini de aynı anda yürütebilirim inşallah. Siz de işinize en güçlü şekilde dönersiniz inşallah

Merhabalar şeker yüklemesi yaptırdınız mi ondanmi ölçüm yapıyorsunuz
Bende ölçüm cihazylami yapsam yükleme yaptırmadan diyorum daha doktorumla konuşmadım
Aslında hep bir anda o kadar yüksek miktarda şekerin vücuda girmesi zararlı dedikleri için şeker yükleme twsti yaptırmam diye düşünüyordum. O yüzden ölçüm cihazı satın almıştım. Ara ara kontrol ederim diyordum. Cihaz şekerimi 2 hafta önce yüksek ölçünce panik yaptım. Doktorum şeker yüklemesine gerek görmemişti ama ısrar edince gelmemi söyledi. Sonuç cihazdaki gibi yüksek çıkmayınca cihaza güvenmemeye karar verdim. İstersen bir aç karna bir de tok karna kan tahlili verebilirsin. Sağlıkocağında öyle diyorlsardı bir gebeye

Benm mide hassastır biraz o kadar süre içimde tutamazsam diye acaba cihazlami ölçsem diye düşündüm tabi doktorum ne diyecek onu bilmiyorum

İnsan özellikle bu ekonomik şartlarda, çok da emek verdiği uzun yıllarını verdiği bir iş yeri olunca çıkarken iki kez üç kez düşünüyor. Ancak inanın eğer doğum ve hamile kalmanızla ilgili bir mobing yapılmış olsaydı muhakkak hissederdiniz. Benimle ayrı ayrı en az 3 departman ben gittikten sonra işlerin nasıl yürüyeceği ile ilgili planalama yapamadıklarını ve yerime ikame ve geçici birini bulduktan sonra çıkabileceğimi defaatle bildirdiler. Ayrıca yeni gelecek kişinin tercihen kadın olmasa daha iyi oalcağını çünkü aynı bu gibi durumlarla karşılaşabileceklerini de şaka yapar gibi dillendirdiler. Şirkette çalışan tek kadın benim. Anne olunca duyguların değişeceğini sonrasında ortada kalmaktan korktuklarını da söylediler. Açıkçası şimdi hepsini tekrar tekrar düşününce ne kadar yıpratıcı olduğunu göörüyorum. Bana saman altından bizimle iyi şekilde ayrılan herkese istifa etmiş olan o da olsa biz verdik tazminatlarını dediler. O yüzden bugün bu konuşmadan sonra ben de alabileceğimi düşünüyorum. Ama almasam da bu süreç için de ilk kez yalnızca bebeğe odaklandığım, işin stresi ve yoğunluğunu düşünmediğim 3-5 dakika oldu. Hala çok garip geliyor.

İçinizden nasıl doğru geliyorsa, canınız gönlünüz nasıl istiyorsa öyle davranın. Zaten bu konuların tek bir doğru cevabı yok bence. Umuyorum her şey istediğiniz gibi olur

Kızlarr cuma idrar testi vermistim protein degerim yuksek cikmis yuksek tansiyon da var bende hep 13e 8 nabzin da 110civarinda. Doktorum ilac baslayacagim yoksa gebelik zehirlenmesi olabilir dedi cok korkuyorum

Kızlarr cuma idrar testi vermistim protein degerim yuksek cikmis yuksek tansiyon da var bende hep 13e 8 nabzin da 110civarinda. Doktorum ilac baslayacagim yoksa gebelik zehirlenmesi olabilir dedi cok korkuyorum
Doktoruna güven canım tansiyonunu takip et. İnşallah hayırlısıyla bir şey olmaz. Tuzu kes birde.

Benm mide hassastır biraz o kadar süre içimde tutamazsam diye acaba cihazlami ölçsem diye düşündüm tabi doktorum ne diyecek onu bilmiyorum
bence aç ve tok karna kan verdikten sonra cihazla devam edebilirsin. Tabii dediğin gibi doktorun fikri önemli. Sorun çıkmaz inşallah

Merhaba sevgili anneler
Bugün 25+5iz kontrolümüz vardı. 900 gr olmuş benim oğluşum. Karın genişliği falan çok yok ama doktor iri olabilir dedi başı biraz büyük gibi ölçülere göre. Umarım sıkıntımız olmaz. 1 ay sonraya gün verdi. Bu arada da şeker yüklemesi yaptıracağım. Umarım her şey yolunda olur.

Son düzenleme:
İlaçla çözülür inşallah. Korkmayın, endişe panik de tansiyonunuzu yükseltebilir. İlacı alıp sürece bakın. İnşallah bir sorun çıkmayacaktır.

kızlar doktorumla ayak şişmesini konustumm havalar cok sıcak tüm gebelerimden aldıgım sikayet bu genellikle ama suyu 2,5litre içiyosun yeterli diye düşünüyosun ama mesela bi o kadarda terliyosun ve vucut suyu ter olarak atıyo yani yeterli su içmiyosun dedii bide ek olarak yemeklere ilave tuz atma olandan fazlasını kes ve bol bol ev yogurdu ye dedi sizede aktarmak istedimmm

Ben hemşireyim, erişkin yogun bakım ve cocuk onkoloji servislerinde çalıştım. Mental anlamda büyük dirayet gerektiren alanlar. Çalışma koşullarının ağırlığı, bırakın hamilelik sürecinde ve annelikte devam etmeyi sanırım hamile kalmamı bile engelliyordu. Ovulasyon testi yapıp ihtimali yüksek günlerimi nöbette geçirdigimi farkettikce tamamen sogumaya başladım. Evde oldugum zamanlarda da depresif, yorgun, kaygılı bir ruh halindeydim zaten. Evliligimin huzurunun, mental ve fiziksel sağlığımın devamı için beklenmedik bir şekilde istifa ettim. Son çalışma günümün üstünden 1 ay geçmişti ki 2 haftalık hamile olduğumu öğrendim. O istifa imzasının bana dogacak kızımı, esimi, huzurumu, mental sağlığımı, sosyal iliskilerimi geri verdiğini düşünüyorum. Doğum sonrasındaki süreçte de yaşadığım sehirde bebek konusunda destek alabilecegim hicbir yakınım olmadığından yeniden devlet ya da ozel farketmeksizin hastane bünyesinde, nöbetli ve bu kadar yoğun birimlerde hemşire olarak çalışmaya devam edeceğimi hic sanmıyorum. Düzenli, mesai saati kavramı olan, tatil günlerinin belli olduğu bir sektörde bir fırsat yakalarsam degerlendirmeyi düşünüyorum.

Aynı gün içinde aç tok mu vermem gerekli inşallah hicbirimzde sorun çıkmaz
hamile bir kadın geldi, şekerini kontrol etmek istediğini söyledi. "Kan ver, eve git yemek ye yarım saat sonra yine gel." dediler. İnşallah İçini ferah tut şeker çıksa da kontrol edilebiliyor ama inşallah çıkmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…