Kızlar nasılsınız?
Bazen bu platformü günce gibi kullanıyormuşum gibime geliyor ama sanırım hepimiz için benzer bir durum geçerli.:) Bugün kendim için çok düşündükten sonra bir karar alarak doğum iznimden sonra çalışmaya biraz ara vermeyi uygun buldum ve istifa ettim. Üniversite yaz stajlarım da dahil olmak üzere çalışmadığım hiçbir aralık olmadı ve sürekli finansal özgürlüğüm vardı. Şimdi bu kararı vermiş olmak beni çok garip hisettiriyor.
Açıkçası çalışmaya uygun koşullarım olsaydı sanırım devam ediyor olurdum. Denizcilik sektöründe çalışıyorum. Dünya ile yapılan ticaretler ve seferler olduğu için ne yazık ki saat farkı, tatil günleri fark etmeksizin çalışmak zorundasınız. Bir de şirketimin gebeliğimi öğrendikten sonra tavırlarının değiştiğini hissettim. Mobing gördüğümü düşündüğüm zamanlar oldu. Gebeler için halihazırdaki haklarımı dahi kullanamadım diyebilirim.
Nitekim mental sağlığım ve bebeğim için en doğru kararın bu olduğuna inandım, eşim de beni destekledi. 6 eylülde son iş günüm olacak. Yani umuyorum 33 + 2 günlükken doğum iznim başlamış olacak. Sonraki hafta da 12 Eylülde 34+1 iken doğum için Amerika'ya gitmeyi planlıyoruz. Her şeyin sağlıkla olmasını diliyorum.
Gebeliğimin başından beri ilk kez iş stresini ve yoğunluğunu bırakarak gerçekten bugün bebeği düşünebildiğimi fark ettim. Garip hissediyorum. Benim gibi uzun zaman çalışıp bebeği için istifa eden arkadaşlar var mı? Varsa onlar da bir parça endişeli ve buruk hissediyorlar mı