2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    252
Kizlar selam bugün 26 haftalık oldum doktor kontrolüne gittim herşey yolundaydı kilosu 870 boyu 35 cm olmuştu ayakları havada oynuyordu rahim uzunlugu 44 du gayet iyiydi suyuda iyiydi troidim yükselmiş ilacı arttırdı tetonoz olmamıştım doktor 1doz ol dedi 32 haftada bogmacali olanı olursun dedi yarın sağlık ocağında olacağım benden haberler böyle

Ben b12 iğnesi oluyorum, günlük doz bitti haftalığa başladık. Multivitamin, demir ilacı ve d vitamini alıyorum

teşekkür ederiz peki aşının yan etki yapma olasılığı var mı? Bir bilgi verdiler mi?

teşekkür ederiz peki aşının yan etki yapma olasılığı var mı? Bir bilgi verdiler mi?
Merhaba rica ederim evet bilgi verildi uygulamadan önce. Eğer ilk üç saat içinde herhangi bir ateş, mide bulantısı yahut kalp çarpıntısı hissederseniz en yakın sağlık kuruluşuna gitmem söylendi. İlk üç gün kolumuzda ağrı olabileceğini söyledi. Ben çalışmaya da devam ediyorum, bundan da bahsettim, hiçbir engel durumun olmadığını bildirdi ki nitekim aşının ikinci günü vurulan yerde hafif bir ağrı hissettim kolumu yukarı kaldırınca ancak bunun dışında bir komplikasyon yaşamadım.

Tüm ilaçlar, aşılar, tedavilerde olduğu gibi her invaziv işlemde bir yan etki riski var ama faydaları düşünülüp riskleri kıyaslayınca bize yaptırmak daha mantıklı geldi. Ama açıkçası bebek için oluşturulabilecek herhangi bir olumsuzluktan, yan etkiden de bahsetmediler.

Tetanoz aşısının hamilelik planlayanlarda önceden neden yapılmadığı kafama çok takılıyor. Sonuçta 5 yıl koruyuculuğu var. Siz hekimlere bizden daha yakın biri olarak bunun cevabını alabilir misiniz?

Regenesis max kullanıyorum multivitamin olarak. Omega3 içeriyor. Diyetisyenim hatta içindeki değeri az buldu. Venatura d vitamini kullanıyorum bir damla. Bacağıma kramp girmesi yaşadığım için magnezyumada başladım. Magnesium diasporal kullanıyorum. Onun dışında bebeğin kilosu az olunca doktor solgarın l-arginin takviyesini yazdı o da vücuttaki kan akışım proteinim iyi olsun diye sanırım. Kan sulandırıcılarımı kullanıyorum bide. Sürekli bi ilaç hatırlatması var telefonumda

Hamileyken yapıldığında antikorlar bebeğede geçiyor direk ama öncesinde yaptırılanlar seni koruyor bebek bağışıklık kazanmıyor diye biliyorum. Tetatoz aşısı normalde bebeklerde 2. Ayda yapılıyor. Yapılma amacıda hem anneyi hem de bebek doğduktan sonraki o 2 aylık süreçte bebeği korumak. Olurda hastaneden ya da bebek o 2 aylık süreçte mikrobu kaparsa diye. Boğmacada aynı şekilde diyarbakırda bebek boğmaca olmuş mesela. O yüzden doktorum boğmacalı üçlü aşıyı önerdi. Ama sağlık ocaklarında boğmacalı olan yapılmıyor çok saçma. O diyarbakırdaki bebeği normal tetanoz aşısı da korumadı o zaman.

Merhaba,

Eşimden aşağıdaki dönüşü aldım.

Tetanoz aşısı gebe olmayan insanlar için de zaten zorunlu bir aşıdır ve gebe olmayan kişinin de en az 10 senede bir bu aşıyı tekrarlaması önerilir ancak ülkemizde insanlar bebekler için dahi zorunlu aşıları, sağlık ocaklarının takibine rağmen aksatmaktadır. Yanı sıra gebelik planlama ülkemizde genel tabiri ile üremede bir sıkıntı olmayana değin doktorlara sirayet etmemektedir, gebelik öncesi planlama ne yazık ki yaygın bir yöntem değildir. Ama planlama yaygın olsa dahi asıl durum aşıyı zorunlu hale getirmek hekimlerin değil bakanlıkların alabileceği bir karardır. Bu sebeple bununla ilgili kararların yahut taleplerin Sağlık Bakanlığı’nca takip edilmesi gerekir. Nitekim hala zorunlu olmadığı için, son beş senede tetanoz aşısı olmasa dahi gebeler bu aşıyı kendi kararları ile olmayabiliyor. Yenidoğan zorunlu aşısını olana değin de fayda olduğu gözlenmiştir.

Cok aydinlatici ve dogrubir aciklama, tesekkurler

Merhabalar, ben tetanoz aşısını ilk gebeliğimde 2 doz yaptırdım sonrasında da belirtilen aralıklarla 5 doza tamamladığım için 10 senelik koruması olduğundan bu gebeliğimde yapılmasına gerek görülmedi. İlk gebeliğinizse ve sonrasında da çocuk düşünüyorsanız aklınızda bulunsun diye yazmak istedim. Birnde sistemde bazen aşıların tamamı gözükmeyebiliyor verilen aşı kartını da saklayın

Merhabalar msjlari okuyunca gördüm de rahim uzunluğu servikal uzunluk mu demek oluyor.21.haftadaki detaylı ultrason sonuclarima bı bakaym dedim servikal uzunluk 39.3 mm yaziyor.Suanda 24.haftadaym normal sanrm doktor hiç bu konuda bsey soylemedi

Evet rahim uzunluğu ve servikal uzunluk aynı şey. Değeriniz çok çok iyi korkulucak birşey yok.

Ben de regenesis kullanıyorum kokusu bazen midemi bulandırıyor ama osteocare ve d vit damlası kullanıyorum bir de

Ayy kızlar selam bayadır yoktum ev taşıma işleri bayram falan ki hala taşınamadım ayrı bir konuda bugün bebeğim bize bir sürpriz yaptııı 23+1 haftalığız bugün ve bu zamana kadar cinsiyeti tam göstermemişti ama doktorumuz hep %80 hatta %90 kız diyordu meğerse oğlum olacakmış bugün beyefendi sonunda tam net gösterdi hatta doktor resimle kanıtladı biz kız diye girmiştik ama pembe kalbimiz mavi olacakmış kediannesibiri

Benimki de öyle ama anne karnındaki hareketle doğduktan sonranın hiçbir alakası olduğunu düşünmüyorum:)

Ya demekki değişken bisey bol su ve istirahatle uyuyanları okudum bende şimdi çok su içmeye çalışıyorum sizde öyle yapın. Kasilmaniz oldu mu sizin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…