Biraz dertleşmek için yazıyorum..
Fetal dna testini rahat bir gebelik için yaptırdım ama resmen bugün gittiğim devlet hastanesi Kd doktoru bir daha gelme dedi.Ilk randevum ,husumetim yok
Geçen ay ayni devlet hastanesinin başka doktoruna randevu buldum.Ultrason sırasında amniyotik bant gördüm deyip bir telaşa düşürdü beni.Ilk kez duyduğum bir olay,nedir ne değildir derken dehşete düşüren sonuçlar..Hemen ertesi gün özele gittim doktor göremedi ters bir durum,hadi devletin doktorunada gideyim dedim.
Perinatolojiye yeşil alan,gittigim doktor bu kadar büyük amniyotik bant olmaz dedi.
Bir ay sonra halsizlik vs sebebiyle bi kan tahlili yaptırayım diye bugün randevuma gittim Devlet hastanesine.
Neymiş efendim burası kadın doğummuş,gebe olmazmış.Dogum şeklim sezeryansa özele gidip takibimi o doktor yapacakmış, gününü ayarlayacakmiş.Ya suyum patlarsa o an ne yapacakmış bu hastanede ?Yeterli ekipmani yokmuş devlet kızarmış kendisine.4 tane doğum hastanesi varmış onlara gidecekmişim.Bana hastane isimlerini sayıyor.Ben sadece tahlil istedim bir de mümkünse ultrasondan bakılmasını rica ederim dedim.Ultrasona gerek yokmuş hadi bakayimmiş,Bir sürü laf,bir daha gelmeyin bize,hasta kadinlardan hastalik bulasirmis(alttan muayene yok bir de )
Ultrasona bakti ileri hafta gözüküyor dedi kalktı. Bir resmini alabilir miyim dedim verme zorunluluğu yokmuş ama neyse vereyim dedi.
Ya ben anlamıyorum. Zaten ozele gittim ,ama ben sadece devletin bana tanıdığı hakkı kullanarak,tahlil istedim çünkü çok bitkinim. Ilaclarin yaramadığını düşündüm.Bir de bu hastane bana 10 dakika,diğer dogum hastaneleri ise en yakını 40 dakika uzakligimda.Basit bit test için neden onca yolu aç gideyim ki?
Sağlık ocağı doktorum aylardir izinde,oraya da gidemiyorum.
Nedir bu doktorların istedigi bizden?
Daha 4 ayligim su patlarsa kanaman olursa ben ne yaparım bu hastanede diye bana soruyor.Detayli ultrason mu istedim anlamadim sadece kan değerlerim için bir tahlil sebebiyle gittim.Mecburmuyuz özele gidip 1000 tl verip tahlil yaptırmaya?
Bir daha asla asla asla...Devletin yakınından geçmem.Uzun oldu ama kusura bakmayın.
Başka bir anneninde doktoruyla olan sıkıntını okudum, bugün başımdan geçeni yazmak istedim