- Konu Sahibi kediannesibiri
- #33.341
2 aşı aynanda mı yapılcak.korkma sıkıntı olmaz kolay gecsın olursa huzursuzluk olur belkiCuma biz de 5 oluyoruz. Yarın kontrol var. Cuma rota 2. Doz. Sonra menenjit. (çok korkuyorum menenjitlerden)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
2 aşı aynanda mı yapılcak.korkma sıkıntı olmaz kolay gecsın olursa huzursuzluk olur belkiCuma biz de 5 oluyoruz. Yarın kontrol var. Cuma rota 2. Doz. Sonra menenjit. (çok korkuyorum menenjitlerden)
Kesinlikle aynı fikirdeyim.4. Ay atağı falan diyorduk ama sanki 5. Ay daha zor geçecek gibi![]()
Ayyy resmen benim bebeğim. Hiçbir aktivite yapamıyoruz sadece kucak veya kanguru ile sürekli ayaktayım belim bacağım o kadar ağrıyor kiKızlar bebeklerinzle nasıl vakit geçiriyorsunuz? Genel olarak neler yapiyorsunuz ? Benimki yerde veya anakucaginda çok az duruyor , mizlanip kucak istiyor. Ben de alıyorum öyle olunca.. kucağımda oyuncaklar gosterip ya da kitap okuyorum cok az da olsa. Ama baya kısa sürüyor, ayağa kalkıp onu gezdirmemi istiyor sürekli
Hiç bişe yapamıyorum eline bişi versemde oyalansa diyorum onuda ağzına götürmek için cabalıyo götüremeyince sıkıyo kendini götürdü diyelim bu kezde ağzına girmeyince cıldırıyo girse yencek bişi deil die ağlıyo ne bilemmm nasıı geccekKızlar bebeklerinzle nasıl vakit geçiriyorsunuz? Genel olarak neler yapiyorsunuz ? Benimki yerde veya anakucaginda çok az duruyor , mizlanip kucak istiyor. Ben de alıyorum öyle olunca.. kucağımda oyuncaklar gosterip ya da kitap okuyorum cok az da olsa. Ama baya kısa sürüyor, ayağa kalkıp onu gezdirmemi istiyor sürekli
Bizimki de aynı, normal bir durum. Sünnet okurken söylemişti doktor, bezden ayrılana kadar günde bir kere en azından geri çekme hareketini yapın diye. Çişini yaparken çıkarıyor da eğer biz yapmazsak yapışıklık olma ihtimali var, düzenli yaparsan korkulacak bir şey yokŞubat ayında sünnet olmuştuk pipisi içine gömülüyor dr.normal diyo kiloluysa gömülür zamanla düzelir her alt acmada yukarı cek dedi kafama takıldı sizler de oldu mu
Hadi hayırlı olsunBiz ek gıdaya geçtiiiikk![]()
Benim doktor 6. Aydan önce geçmeyelim dedi, sanırım sadece anne sütü aldığı içinBiz ek gıdaya geçtiiiikk![]()
Zaten 1 haftadır yemek yedirmiyordu. Ne yersem istiyordu. Ben de yoğurt cacık falan minicik veriyordum. Meyve filesine de elma koymuştum. Dişini kaşısın diye havuç vermiştim falan. Şimdi biraz daha ciddileşti işler.Hadi hayırlı olsunBiz de bugün geçiyoruz inşallah. Dün su verdim ilk defa
Neyle başladınız ?
Evet biz mama da verdiğimiz için erken başladık galiba. İnşallah öyle olur. Bizimkinin yaptıkları yapacaklarının teminatıysa iştahlı geçecek gibi görünüyorBenim doktor 6. Aydan önce geçmeyelim dedi, sanırım sadece anne sütü aldığı içinbol iştahlı bir ek gıda süreci diliyorum
![]()
İçim rahatladı banada dedi her alt acmada geri cek diye.alt kısmı kiloluysa özel yeri etliyse toplanma olurmuşBizimki de aynı, normal bir durum. Sünnet okurken söylemişti doktor, bezden ayrılana kadar günde bir kere en azından geri çekme hareketini yapın diye. Çişini yaparken çıkarıyor da eğer biz yapmazsak yapışıklık olma ihtimali var, düzenli yaparsan korkulacak bir şey yok
Hayırlı olsun inşallah severek yerBiz ek gıdaya geçtiiiikk![]()
Aaayy bizimkilerin arasi bir hafta kesin bizi de gecirir!Biz ek gıdaya geçtiiiikk![]()
Bize de tadımlara başlayabilirsiniz dedi doktor, dün yoğurtla başladık iştahla yedi bakalım inşallah alerjik bi durum da olmazBiz ek gıdaya geçtiiiikk![]()
Bize de ilk hafta sebze, ikinci hafta meyve, üçüncü hafta yoğurt şeklinde söyledi. Alerji şüphesi için ünlü bir hoca var ona gittik sonra, ben olsam meyveyi daha da sonra veririm tatlı olduğu için dedi. Bu arada ikisi de üç gün kuralı falan yok her gün bir şey dene dediler. O eskidendi şimdi ufak tefek kızarıklık alerji bile olsa devam et vücudun alışması için dediler. Dudak şişer nefes darlığı olur o zaman görüşürüz dedilerZaten 1 haftadır yemek yedirmiyordu. Ne yersem istiyordu. Ben de yoğurt cacık falan minicik veriyordum. Meyve filesine de elma koymuştum. Dişini kaşısın diye havuç vermiştim falan. Şimdi biraz daha ciddileşti işler.Doktor yoğurt ver önce dedi. 3 gün kuralına uy dedi. Su vermedim henüz banyoda yuttuğu kadar
günde 1 kere ver baktın iştahlı 2 kere de verebilirsin dedi. Meyve vermeni önermem ilk etapta damak tadı tatlıya kaymasın sebze ve nötr meyve verebilirsin avokado falan gibi dedi. Bakalım. Size neler dedi farklı olarak? Mesela yumurtayı sordum verebilirsin önce sarısıyla başlarsın azıcık azıcık zamanla artırırsın dedi.
Evet biz mama da verdiğimiz için erken başladık galiba. İnşallah öyle olur. Bizimkinin yaptıkları yapacaklarının teminatıysa iştahlı geçecek gibi görünüyor![]()
Canım kilo alımı nasıldı sizin. Bizim son 3 ay 600 400 500 gr şeklinde kilo aldı. Ben de az alıyor eke geçeyim mi diye sordum da bizim doktor da 6.ayı bekle dedi.Benim doktor 6. Aydan önce geçmeyelim dedi, sanırım sadece anne sütü aldığı içinbol iştahlı bir ek gıda süreci diliyorum
![]()
Diline değdirme şeklinde başlayabilirsin bence. Benim oğlum çook iştahlı, kaşığı görünce ağzını açıyor. Ağzındakini diliyle itmiyor dışarı. Beni taklit ediyor ağzını şapırdatıyor ve yiyeceklere ilgi gösteriyor. Tabi normalde desteksiz oturabilmesi de lazım ama doktor başla dediKızlar bana doktorumuz 4 ,5- 5 aylıkken başla demisti ek gıdaya. Biz sonra randevu bulamadığımız için başka doktorla devam ettik . O da 6. Ayi bekle dedi. Şuan 5 buçuk olduk sayilir. Hem mama hem meme şeklinde devam ediyoruz. Sizce ne yapmalıyım. ? Başlamalı miyim az daha beklemeli miyim.
Verebilirsin günde 2 3 öğüne geçmediğimiz için verilir.bende 1 kutu kalmıştı onuda pek içiremedim yola giderken otobus vs.bınınce cıkmadan yapıyodum nolur nolmaz diye içmeden çöp oldu daha almam gerek kalmadıBende ek gıdaya başladım . Anne sütüyle besleniyor . Sizce artık mama da verebilir miyim ? Bazen araba sürerken filan ağlıyor en azından mama yaparım diye düşünüyorum. Ya da birine bırakıp dışarı çıkmak gibi![]()