2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    237
Insallah bu sefer her sey harika gider cok guzel bir hamilelik gecirirsiniz. Sormayinca soylemiyolar ya :KK43: simdi tekrar aradim laboratuvari sordum evet o da pihtilasmayla alakali protein s antijen test ucreti 980tl dedi. Bastan soylese ya hepsini 🤦🏻‍♀️ baska testler de var pihtilasmayla ilgili genetige bakilan ama doktor yonlendirmeli dedi bi de ben cok sey sorunca.
Ben yaptirdim gittim geldim bile yanlis test bebde sordum ileri genetik testini doktoryn istemesi lazim dedi onlar bizde yok dedi

Kizlar benim doktorum bana hicbi ilac vermedi. Ilk hamileligim. Daha once kimyasal o bu hic tecrubem olmadi. Pihtidan korkuyorum. Sizde gidip pihtilasma testi yaptirayim mi disarda doktordan bagimsiz? Sonucu gotursem nerden cikti simdi bu der diye de cekiniyorum ama icim de bi huzursuz.
Gebelikte pıhtılaşma testi yapılmıyo diye biliyorum ama

Eklentiler

• 20240228_134018.jpg
    20240228_134018.jpg
    109,3 KB · Görüntüleme: 53
Pihtilasma testi diye baktim ben, PT ve aPTT olarak iki test yapiliyor ikisi toplam 785tl dediler bana.
Bunlar normal kanın pihtilämasiyla ilgili testler genetik testleri anne ve babadan alınan kan örnekleriyle hamilelikte bebekte pıhtılaşma olusup olusmama riski olarak bakıyorlar
Mthfr, faktör v , iki tane daha var isimlerini hatırlayamıyorum yani genetik testi

Ben yaptirdim gittim geldim bile yanlis test bebde sordum ileri genetik testini doktoryn istemesi lazim dedi onlar bizde yok dedi
Anlamadim ozellikle sordum hamilelerde bakiliyormu dedim biz kanda pihtilasmaya bakiyoruz dedi ama coklu dusmelerde doktor ayrintili istiyor dedi o bizde yok dedi doktorun yonlendirdikleri yerlerde yapiyorsunuz dedi hamileler geliyor bu testi yapiyoruz dedi

Nereye yonlendirdi seni peki 2500 tl test pahaliymis esinle sana mi bakiyorlar anlamadim yukarida arkadas yazmis onunki baska test mi
Canım Ankaradayim ben profesör doktor Nejat İmirzalıoğlu diye bir doktora yönlendirdi o da ben size laboratuvar konumu atacam gidip orda kan vereceksin dedi sadece benden alınacak daha önce kimyasal gebelik lerim ve kanamalar yaşadığım için bakılacak galiba kanda 12 değere bakılacak diye anladım ben açıkçası bana uygun geldi fiyatı çünkü herşey o kadar pahalı ki artık 😇

Bunlar normal kanın pihtilämasiyla ilgili testler genetik testleri anne ve babadan alınan kan örnekleriyle hamilelikte bebekte pıhtılaşma olusup olusmama riski olarak bakıyorlar
Mthfr, faktör v , iki tane daha var isimlerini hatırlayamıyorum yani genetik testi
Bende oyle biliyorum acikcasi kani alan kizda dedi kayiplarda doktor detayli istiyor genetikte detayli herseye bakiliyor dedi onun icin herhalde arastirma hastahanelerinde genetik bolumu olanlar bakiyor demi ben simdi neye baktirdim peki 😁😁

Canım Ankaradayim ben profesör doktor Nejat İmirzalıoğlu diye bir doktora yönlendirdi o da ben size laboratuvar konumu atacam gidip orda kan vereceksin dedi sadece benden alınacak daha önce kimyasal gebelik lerim ve kanamalar yaşadığım için bakılacak galiba kanda 12 değere bakılacak diye anladım ben açıkçası bana uygun geldi fiyatı çünkü herşey o kadar pahalı ki artık 😇
Iyiymis evet seninki detayli bencede arastirma yapiyorlar detayli sekilde tek bir soruna bakmiyorlar bizlerdende isteseler aslinda baslarda istemiyorlar 2 3 kayipta bir anne icin cok agir ya

Tesekkur ederim. Bu sekilde sizin gibi net bilgi vermediler arayip sordugum laboratuvarlar 🙏🏻

Iyiymis evet seninki detayli bencede arastirma yapiyorlar detayli sekilde tek bir soruna bakmiyorlar bizlerdende isteseler aslinda baslarda istemiyorlar 2 3 kayipta bir anne icin cok agir ya
Evett kuzum ve ben üçüncü tüp Bebek de çocuk sahibi oldum ve bana hiç bu test yapılmadı daha önce belki pıhtılaşma var ve o yüzden hep kimyasal gebelik geçirdim bilmiyorum yani nasip kısmet artık 😇

Bende oyle biliyorum acikcasi kani alan kizda dedi kayiplarda doktor detayli istiyor genetikte detayli herseye bakiliyor dedi onun icin herhalde arastirma hastahanelerinde genetik bolumu olanlar bakiyor demi ben simdi neye baktirdim peki 😁😁
Aynen öyle canım 😀özel laboratuvar lar yapıyor bı de üniversitesi hastanelerinin genetik bölümleri ben konya da Selçuk üniversitesi hast yaptırmıştım iki dusukden sonra Dr istemişti

Aynen öyle canım 😀özel laboratuvar lar yapıyor bı de üniversitesi hastanelerinin genetik bölümleri ben konya da Selçuk üniversitesi hast yaptırmıştım iki dusukden sonra Dr istemişti
Evet daha önce 22 haftalıkken kalp durması olduğu için bebeğimde bendende istedi doktor. Sonucum normal çıktı. Trombofili paneli ismi. Kanının pıhtılaşmaya yatkın olup olmadığına bakılıyor. Bazı doktorlar buna gerek duymadan direk kan sulandırıcı başlıyorlar. Doktordan doktora değişiyor hep.

X