- 23 Şubat 2022
- 496
- 844
- 29
- Konu Sahibi kediannesibiri
- #31.841
Bu arada ben doktora gittim bugün test falan istemediler aile hekimliği korkuttu beni ama boy genetik dedi şaka gibi
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bir de ölçen kişiden kişiye değişiyor. Aile hekiminde farklı çıkıyor doktorda başkaBu arada ben doktora gittim bugün test falan istemediler aile hekimliği korkuttu beni ama boy genetik dedi şaka gibi
Ben rota yaptırdım menenjit de ayı gelince yapacağım .Ben aşıları önemsiyorum bağışıklık açısından. Rota yüzde yüz korumaz ama hastalığı çok hafif geçiriyor aşı sayesinde . Yoksa rota perişan eden bir virüs Allah korusun.Kizlar rota ve menenjit asilarini yaptiranlar da var mi ? Özel aşıymış bi de bebeğimin sut protein alerjisi var rota konusunu doktor bize birakti koruyabilirim derseniz yaptirmayabilirsiniz diye ama nasil koruycaz ocakta gorumcemin nisani var bulasirsa daha kötüymüş
Ya aile hekimliğinin uzmanlık alanları değil adam zaten uzmanlık alanım değil ama fazla uzamış dedi ben çok korktum bıngıldağı kapanırsa diye kemiğin hızlı büyümesi 1 yaştan önce bıngıldak kapanması zeka geriliği yapıyor. Ama doktor daha ölçmeden boyunuz var çocuğun büyümesi normal dedi boş telaş yaptığımı o an anladım zatenBir de ölçen kişiden kişiye değişiyor. Aile hekiminde farklı çıkıyor doktorda başka
Rota virüsü ishal yapan bi virüs ve her ishalden korumuyormuş. 15 senedir falan uygulanan bir canlı aşıymış. Alerjimiz var diye arkadaşımla beraber fazla araştırdık. Yaptırmama kararı aldık yoksa aşı yanlısıyım her aşıyı yaptırıyoruz ama bizim öğrendiklerimiz kısaca bu yönde arkadaşım alerji konusunda türkiye de tanınmış bi hocaya giden bi anneyi bile buldu konuştu bilmiyorum böyle bi karar verdik. Aşırı kararsızdık çünkü aşılara önem veriyoruzKizlar rota ve menenjit asilarini yaptiranlar da var mi ? Özel aşıymış bi de bebeğimin sut protein alerjisi var rota konusunu doktor bize birakti koruyabilirim derseniz yaptirmayabilirsiniz diye ama nasil koruycaz ocakta gorumcemin nisani var bulasirsa daha kötüymüş
Daha 3 aylık çok dikkat ediyorum ama bilmeden mama yedirirken oturma pozisyonunda dursa bile batabiliyormuşkaç aylık da oturtuyorsunuz ki?
2. Ay aşıları karma aşı, verem aşısı canim.Hangi aşılar ??
Tavsiyem araya bir hafta koy verem canlı aşı ağır biraz canım biz öyle yaptık2. Ay aşıları karma aşı, verem aşısı canim.
Benim doktorum 3. Ayda acmaya baslariz eger rekrar reaksiyon gosterirse kapatiriz bi sonraki 6. Ayda dedi. Ya o kaka olayi bizde de var karni gurul gurul yapiyo sanki ishalmis gibi biz de ishal olduğumuzda nasilsa oyle. Sonra gunde bir kez sesli bi bi şekilde cır cır olmus gibi yapiyo. Bence sivi formda ama doktor normal dedi bilmiyorum o bizde de gecmedi ama en basindan beri gurultulu kaka yapiyodu bizimkiBenim 7 günlükken bebeğimin kakası sarıya döndüğü zaman direk sıvı formda ve bez dolusu günde 1 kez kaka yapmaya başladı. Bana anormal geldiğinden doktora gittim. Mukuslu ve süt kesikli kakası olduğunu ve alerji olabileceğini söyledi. Süt ve süt ürünleri yumurta domates kuruyemiş diyetine soktu bir ay boyunca diyet yaptım ama kakası bana göre hala aynıydı birinci ay kontrolüne gittiğimizde alerji seviyesinin düşük olduğunu belki intolerans olabileceğini söyledi ve yumurta ve süt ürünlerini fırınlanacak şekilde yavaş yavaş açmaya başladık diyette. Benimkinin de yüzünde boynunda göğsünde el bileklerinde kırmızı noktalar var makatında kızarıklık var geçmiyor. Bunlar da hep alerjen belirtisi olduğunu söyledi . Henüz kanlı mukuslu kaka hiç görmedim
Ay kiyamam yaa herhangi bi etkisi oldu mu sonrasında aşının? Arkadasimin bebeginde de coklu gida alerjisi vardi yaptirdi rotayi kaparsa daha kotu oluyormus diye onda da bi yan etki olmadiBiz 2. Ay kontrolünde rotayı yaptırdık, zaten ağızdan verilen bir aşı, yan etkileri de minimum düzeyde dolayısıyla bi problem yaşamadık. Ama menenjit biraz ağır bi aşı, onu ileri bi tarihte yaptıracağız. Bu arada bizim de bebeğimiz biraz alerjik, benzer şekilde süt domates fıstık susam diyeti yapıyorum ben de. Aşıyı ağızdan verdiler, midesinin bulandığını fark ettim, tam kusarsa ne olacak dedim ki, her şeyi kustu ağızdan emildiği için bi problem olmuyormuş
Bizimki de hep sesli yapıyor kakayı, doktor normal demiştiBenim doktorum 3. Ayda acmaya baslariz eger rekrar reaksiyon gosterirse kapatiriz bi sonraki 6. Ayda dedi. Ya o kaka olayi bizde de var karni gurul gurul yapiyo sanki ishalmis gibi biz de ishal olduğumuzda nasilsa oyle. Sonra gunde bir kez sesli bi bi şekilde cır cır olmus gibi yapiyo. Bence sivi formda ama doktor normal dedi bilmiyorum o bizde de gecmedi ama en basindan beri gurultulu kaka yapiyodu bizimki
Zaten bebekler hep sesli yapmaz mıBizimki de hep sesli yapıyor kakayı, doktor normal demişti
Zaten bebekler hep sesli yapmaz mı
Bizimki cart curt valla gece babasını uyandırıyor o dereceBilmem ki kendi bebeğim hariç hiç bebek bilmiyorum ama doktorumuz sormuştum normal demişti. Yapay zekaya da sormuştum o da normal dedi
Benimki bu ara hep gündüz memede yapıyo. Bi de birkaç dk sürüyor ıkınıyor kaşları kızarıyor filan anlıyorum kaka geldiğini bi yandan emmeye devam ediyo öyle rahatlıyor sanırım çok hoşuma gidiyor buBizimki cart curt valla gece babasını uyandırıyor o derece
Benimki de normal diyor hatta ishal olması için günde 3-6 bez dolusu sıvı kaka olması gerekirmiş. Bazı bebekler az az sık sık yapıyor bizimki biriktirip birden bez dolusu yapıyor sanırım. Benim bebeğimin hatta son zamanlarda kaka yapma sıklığı azaldı bugün 3. Günümüz kakasız. İnşallah geceye kadar yapar. gaz çıkarıyor kaka yok, çişli bez de var ama insan ister istemez sütüm az mı tribine giriyorBenim doktorum 3. Ayda acmaya baslariz eger rekrar reaksiyon gosterirse kapatiriz bi sonraki 6. Ayda dedi. Ya o kaka olayi bizde de var karni gurul gurul yapiyo sanki ishalmis gibi biz de ishal olduğumuzda nasilsa oyle. Sonra gunde bir kez sesli bi bi şekilde cır cır olmus gibi yapiyo. Bence sivi formda ama doktor normal dedi bilmiyorum o bizde de gecmedi ama en basindan beri gurultulu kaka yapiyodu bizimki
Aynı benim oğlanBenimki bu ara hep gündüz memede yapıyo. Bi de birkaç dk sürüyor ıkınıyor kaşları kızarıyor filan anlıyorum kaka geldiğini bi yandan emmeye devam ediyo öyle rahatlıyor sanırım çok hoşuma gidiyor bu