2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    241
Bizde gazdan çok çektik geçen hafta. İnternetten araştırdım çikolata çok gaz yapıyormus. Bende bu aralar akşamları çayın yanında çikolata yiyordum sürekli. Hemen bıraktım tabi. Aynı şekilde siyah çayda bebeklerde uykusuzluk yapıyormus. Onun yerinede rezene içiyorum. Bunlara dikkat edince gece uykuları baya rahatladı çok şükür.
Bende abur cubur cıkolata çok kaçırdım bazen ekmek arası sürüyorum yiyodum onlarıda bıraktım cok cay içmiyorum akşamları bazen 2 3 bardak rezene içiyorum arada kimyonlu çay inşallah düzelir

Valla yaa bende öyle diyorum mamayı kestim 3 gündür kendi sütümle devam ediyorum yeterli geliyo mu diye azalmasın sütüm korka korka yiyorum pet şişeye tahin keçiboynuzu karıştırıp nereye gidersem alıyorum yanıma dikiyorum kafaya kuru incirle son vuruş yapıyom 🤪
Sen de mi bıraktın mamayı? Kendin mi bıraktın doktor mu söyledi?

Merhaba bacikolarrr, hepinize bebişlerle güzel gece ve gündüzler diliyorum ❤️❤️❤️ arada buralara uğruyorum beni neler bekliyor acaba diye haberdar olmak için 🥹 ben kısmetse inşallah mart anası olucam, belki şubat bilemiyorum 😆 Emzik için önerisi olan var mı 🥲 her bebek her emziği almiyo ama en doğal ve gerçeğe yakın bir tane almak istiyorum uykuya geçişlerde kullanmak için. Veya önermeyen var mıdır 😅
Benimki aventi tuttu başka bir şey denemedim

Ay inşallah tutar da biraz da olsa iyi olur sizin için de diye düşünüyorum. Gelince haber eder misin 🥰 takip ediyorum burayı da özellikle etiket atmak için beni bulmana gerek yok olurum mutlaka☺️☺️☺️
Ederim tabi ama ben hemen vermeyi düşünmüyorum 😔 yakın zamanda biberonu bıraktık. Biberonu emdiği için göğsümü daha değişik tutmaya başladı. Hem çok sesli cop cop diye ses çıkarıyor hem de ucu inanılmaz acıyor çatlak oldu göğsüm.
Bu hafta kilo takibi yapılacak. Eğer kilo aldıysa emzik veririm ama almadıysa mamaya geri dönüş yaparız diye bir de emzik verip iyice kafası karışsın istemiyorum

Ederim tabi ama ben hemen vermeyi düşünmüyorum 😔 yakın zamanda biberonu bıraktık. Biberonu emdiği için göğsümü daha değişik tutmaya başladı. Hem çok sesli cop cop diye ses çıkarıyor hem de ucu inanılmaz acıyor çatlak oldu göğsüm.
Bu hafta kilo takibi yapılacak. Eğer kilo aldıysa emzik veririm ama almadıysa mamaya geri dönüş yaparız diye bir de emzik verip iyice kafası karışsın istemiyorum
Anladım haklısın inşallah toparlar iyice kuzucuk 🥰 göğüs için de geçmiş olsun galiba herkesin ortak sorunu net çözümü de yok valla Allah kolaylık versin hepimize ❤️❤️

Anladım haklısın inşallah toparlar iyice kuzucuk 🥰 göğüs için de geçmiş olsun galiba herkesin ortak sorunu net çözümü de yok valla Allah kolaylık versin hepimize ❤️❤️
Sizin de mi hala çatlak oluyor? Ben sadece benim oluyor sanıyordum. Çünkü uzun zamandır olmamıştı emmesi değişince oldu

Sizin de mi hala çatlak oluyor? Ben sadece benim oluyor sanıyordum. Çünkü uzun zamandır olmamıştı emmesi değişince oldu
Şey ben mart anası olucam kısmetse henüz 29 haftalık gebeyim ☺️ buralari da sessizce okuyordum önden neler oluyor biraz hazırlıklı olma amaçlı bilgilenmek için ☺️ emzik almayı düşünüyorum ama geceleri uykuya geçiş için istiyordum ve hiçbir fikrim yok o yüzden sormak istedim 🥹 çatlak yara konusunda da bir çok yeni emziren annelerin ortak derdi herkeste olmuyor tabi ama sayıca fazla 🥲 bir de örneğin sende işe yarayan şey başkasında yaramıyor falan çok sıkıntı 🙂↔️

Şey ben mart anası olucam kısmetse henüz 29 haftalık gebeyim ☺️ buralari da sessizce okuyordum önden neler oluyor biraz hazırlıklı olma amaçlı bilgilenmek için ☺️ emzik almayı düşünüyorum ama geceleri uykuya geçiş için istiyordum ve hiçbir fikrim yok o yüzden sormak istedim 🥹 çatlak yara konusunda da bir çok yeni emziren annelerin ortak derdi herkeste olmuyor tabi ama sayıca fazla 🥲 bir de örneğin sende işe yarayan şey başkasında yaramıyor falan çok sıkıntı 🙂↔️
Sağlıkla doğurun inş. Benim hiç çatlak yara olmadı. Ki bebeğim ilk günden beri çok yoğun emiyor. 32. Haftadan itibaren göğüs ucu kremi kullandım oradaki bariyeri güçlendirdim. (Eczacımın verdiği lanolini sürdüm) Doğumun ilk gününden itibaren de sadece gümüş kapak kullandım birini emerken öbür memede hep gümüş kapak oldu. Sanırım 2 aya yakın kullandım (ilk aydan sonra da süt sızmasın diye kullandım). Lansinoh krem almıştım ama bir kere bile kullanmadım. Gerek kalmadı yani. Gümüş kapağı ve öncesinde kremi tavsiye ederim mutlaka

Sağlıkla doğurun inş. Benim hiç çatlak yara olmadı. Ki bebeğim ilk günden beri çok yoğun emiyor. 32. Haftadan itibaren göğüs ucu kremi kullandım oradaki bariyeri güçlendirdim. (Eczacımın verdiği lanolini sürdüm) Doğumun ilk gününden itibaren de sadece gümüş kapak kullandım birini emerken öbür memede hep gümüş kapak oldu. Sanırım 2 aya yakın kullandım (ilk aydan sonra da süt sızmasın diye kullandım). Lansinoh krem almıştım ama bir kere bile kullanmadım. Gerek kalmadı yani. Gümüş kapağı ve öncesinde kremi tavsiye ederim mutlaka
Amin çok teşekkür ederim lansinoh da bir sürü kişiye etkisi olmamış diye hemen almadım lazım olursa son çare diyerek alırım diye düşünüyordum. Lanolin marka adı mı ben de sorayım olmazsa kullanırım ☺️

Amin çok teşekkür ederim lansinoh da bir sürü kişiye etkisi olmamış diye hemen almadım lazım olursa son çare diyerek alırım diye düşünüyordum. Lanolin marka adı mı ben de sorayım olmazsa kullanırım ☺️
Yok lanolin bu göğüs kremlerinin içindeki etken madde, eczacımla aram iyidir direkt onu kendi vermişti bana. Kokusu biraz ağır. Lansinoh’u şimdi harcama doğumdan sonra kullanırsın demişti ama gerek kalmadı hiç

Bu haftaya kadar bende herşeyi yiyodum problemimiz yoktu bu hafta acaip gazlandı canım sıkıldı doktor da yeşillikler baklagiller süt ürünleri pirinc bulgur onları yeme dikkat et dedi ben ne yicem herşey gaz yapıcak siz neler tüketiyosunuz 🙈patik giydiriyorum ayaklarına zaten düzenli her emzirmede üst gazı sürekli cıkarırım
Bu ara et balık tavuğa yöneldim. Ya da karbonhidrat. Kış mevsimi şanssızız. Brokoli karnabahar pırasa lahana turp falan hepsi gazlı. Fasulye nohut gibi baklagiller de öyle. İşte bi ıspanak var. Buzluktan taze fasulye bamya koymuştum onları yapıyorum. Süt ve süt ürünlerinden kaçamıyorum maalesef

Ya hep öyle diyorlar ama ben yediklerimizin bebeği etkileyeceğini düşünmüyorum. Emerken yuttuğu havalar gaz yapıyor hep. Anne sütünde zaten sindirilmiş kana geçmiş şeyler var. Bunlar besin değil ki bebeğin bağırsaklarında gaz yapsın. Besinlerin parçalanmış yapı taşları, vitamin mineral falan
Ben de sizin gibi düşünüyordum ve bu yüzden önemsemeden yiyordum. Ama mesela et haşlamasına sarımsak baharatı basıp yediğim o 2 gün bebeğimin de çok gazlı olduğu günlerdi. Böyle çok gaz problemi yaşadığım günlere bakınca yediklerimin gaz yapıcı şeyler olduğunu gördüm. Kesince de azaldığını gördüm. Hep hava yutuyor ve bir miktar gazı hep oluyor evet. Ama yediklerimle tetiklemeyim bari dedim. Belki de azalası vardı gazının bilemiyorum😂

Ben de lansinoh aldım ve sürdüm. Etkili olmadı ama yine de devam ettim. Belki sürmesem daha çok acırdı ya da kanlı yara falan olurdu bilemiyorum tabi. Ama bana doktor fitokrem yazdı onu sürdüğüm zamanlarda hafif bir rahatlama oluyordu. Ama yine de 15 gün falan çektim. Bebek güzel kavrayıp ememediği için oluyor. Güzel kavramaya başladıkça iyileşme sürecine girdi ve düzeldi. Ama gerçekten ilk günler çok acı çektim çok zor bi şey. Kıyafet değsin istemiyordum göğüs kalkanı aldım onu yerleştiriyordum atletimin içine. Temas edip sürtünmesin diye. Ama genelde imkan varsa göğsüm full açık dolandım evde valla. Çünkü göğüs kalkanı da orayı çok nemlendiriyor ve enfeksiyon riski yapıyormuş. Benim doğum yaptığım yerde verilen bilgilendirme kağıdında kullanmayın diyordu. O yüzden ben de arada kullandım arada kullanmadım. Silikon göğüs ucu aldım onunla emince bir tık acısı az oluyordu. Ama ona da çocuk alışırsa normal memeyi emmez diye çok kullanmadım. İşte çok aşırı dayanılmaz acıdığında kaçamak olarak birkaç kere kullandım sadece. Gümüş kapak çok pahalı diye onu almadım.

X