2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    241
Kızlar bugün aşı günümüz 3 aşı oldugu için çok tedirginim. Hepsi bugün olmak zorunda mı acaba. Yoksa 1 tanesini yaptırıp diğer 2 aşıyı başka gun yaptırabilir miyiz

Kızlar bugün aşı günümüz 3 aşı oldugu için çok tedirginim. Hepsi bugün olmak zorunda mı acaba. Yoksa 1 tanesini yaptırıp diğer 2 aşıyı başka gun yaptırabilir miyiz
Bunu ben de sormuştum doktora, aynı gün olmak zorunda demişti canım 😕 inşaallah kolay geçer, şifa olur. Bu arada 3 gün banyo yasağı var canım bilmiyosan söyleyim, götürmeden yıka istersen

Kizlar rota ve menenjit asilarini yaptiranlar da var mi ? Özel aşıymış bi de bebeğimin sut protein alerjisi var rota konusunu doktor bize birakti koruyabilirim derseniz yaptirmayabilirsiniz diye ama nasil koruycaz ocakta gorumcemin nisani var bulasirsa daha kötüymüş

Kizlar rota ve menenjit asilarini yaptiranlar da var mi ? Özel aşıymış bi de bebeğimin sut protein alerjisi var rota konusunu doktor bize birakti koruyabilirim derseniz yaptirmayabilirsiniz diye ama nasil koruycaz ocakta gorumcemin nisani var bulasirsa daha kötüymüş
Ben de aynı durumdayım bebeğim alerjik olduğundan şüpheli diyetteyim, rota aşısında ne yapacağız bilmiyorum. Ne zaman fark ettin bebeğinin alerji durumunu

Ben de aynı durumdayım bebeğim alerjik olduğundan şüpheli diyetteyim, rota aşısında ne yapacağız bilmiyorum. Ne zaman fark ettin bebeğinin alerji durumunu
Doğumdan sonra zaten kilo alımı cok yavasti mama baslamistik. Karin gurultulari gaz sancilari oluyordu 1 aylik olmadan cildinden kirmizi noktaciklar belirmeye basladi isilik sandik ama butun vücuduna yayildi doktorumuz da yedigin biseye bebegin alerjik reaksiyon gosteriyor dedi ve ilk olarak sut ürünlerini kestik. Mamamiz degisti. 2 hafta sonrasinda bebegim rahatladı kizarikliklar gecti ama kilo alimi hala yavaş. Sen ne zaman farkettin canim?

Doğumdan sonra zaten kilo alımı cok yavasti mama baslamistik. Karin gurultulari gaz sancilari oluyordu 1 aylik olmadan cildinden kirmizi noktaciklar belirmeye basladi isilik sandik ama butun vücuduna yayildi doktorumuz da yedigin biseye bebegin alerjik reaksiyon gosteriyor dedi ve ilk olarak sut ürünlerini kestik. Mamamiz degisti. 2 hafta sonrasinda bebegim rahatladı kizarikliklar gecti ama kilo alimi hala yavaş. Sen ne zaman farkettin canim?
Benim 7 günlükken bebeğimin kakası sarıya döndüğü zaman direk sıvı formda ve bez dolusu günde 1 kez kaka yapmaya başladı. Bana anormal geldiğinden doktora gittim. Mukuslu ve süt kesikli kakası olduğunu ve alerji olabileceğini söyledi. Süt ve süt ürünleri yumurta domates kuruyemiş diyetine soktu bir ay boyunca diyet yaptım ama kakası bana göre hala aynıydı birinci ay kontrolüne gittiğimizde alerji seviyesinin düşük olduğunu belki intolerans olabileceğini söyledi ve yumurta ve süt ürünlerini fırınlanacak şekilde yavaş yavaş açmaya başladık diyette. Benimkinin de yüzünde boynunda göğsünde el bileklerinde kırmızı noktalar var makatında kızarıklık var geçmiyor. Bunlar da hep alerjen belirtisi olduğunu söyledi . Henüz kanlı mukuslu kaka hiç görmedim

Oyalanıyor ama akşam üzeri özellikle gazı birikiyor sanırım çok zor uyuyor. Huzursuzlandığı için memede rahatlamak istiyor sürekli o da yine gaz yapıyor böyle bir kısır döngü
Akşam bizde 8de başlıyo yatana kadar öyleyiz sürekli meme istiyo emiyo emmiyo koltukta ayağıma alıyorum sallıyorum cayımı felan içiyorum gögüslerim dinleniyo çok yoruluyorum akşam olunca😁

Selam anneler nasılsınız
Bebeğim doğalı 47 gün oldu. 2 aylık olmak üzereyiz. Sizler bebeklerinizi gündüzleri kaç saat uyutup kaç saat emziriyorsunuz?
Bir düzen oluşturabildiniz mi? Benim bebeğim sürekli emmek istiyor gazı olsa emmek istiyor uyansa emmek uykusu gelse emmek. Sanki fazla sık emziriyorum çok kilo aldı gibime geliyor. Emzik de tutmuyor 2 marka denedim. Sizlerde durum nasıl?
Merhaba ben avent almıştım olmadı damaklı emzik aldım olmadı en son kauçuk bibs marka emzik aldım onu tuttu acıkınca sürekli emzik fırlatıyor benimkide 3 ay olcak sürekli emmek istiyor emzirdigim için kusuyor aslında emmek istemensebebi gazmis emip rahatlamak istiyor sık emince hazmedemiyip kusmaya başlıyor 2 aydan snra yani işin sonu gene gaz problemine çıkıyor

Cuma günü rotayı yaptıracağız biz

Biz 2. Ay kontrolünde rotayı yaptırdık, zaten ağızdan verilen bir aşı, yan etkileri de minimum düzeyde dolayısıyla bi problem yaşamadık. Ama menenjit biraz ağır bi aşı, onu ileri bi tarihte yaptıracağız. Bu arada bizim de bebeğimiz biraz alerjik, benzer şekilde süt domates fıstık susam diyeti yapıyorum ben de. Aşıyı ağızdan verdiler, midesinin bulandığını fark ettim, tam kusarsa ne olacak dedim ki, her şeyi kustu 😊 ağızdan emildiği için bi problem olmuyormuş

Bu güzel fikirmiş ya saat kaç gibi mesela
Bazen sabah 9 10 gibi yapıyorum. Sonra emzirip ogle uykusuna geçiyor. Bazen de saat 4 gibi yapıyorum. Şarkının 10. Dakikasında genellikle gazi çıkıyor. Kakasi varsa de yapıyor. Kırmızı balik şarkısında koşturuyorum en çok o ise yarıyor 😂 eğer gazi varsa bacaklarına karnına dokundurmuyor. Agliyor. Önce yattigi yerde saga sola donduruyorum Sonra kollarıyla baslayip ayaklarını oynatiyorum.

Kızlar “geyrek batması “ diye bir şey duydunuz mu acaba? Bebeğim kaç gündür aşırı ağlıyor kakasıda yeşil gibiydi komşumuz geyreği batmıştır dedi oturtunca oluyormuş galiba
Burda da deyrek derler ama onun kaka ile ilgisi olacağını sanmıyorum

X