Popüler Konu 2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    237
Bu arada miss dünya lisa gecelik/sabahlık takımı çok güzelmiş tavsiye ederim. Benim suwen’den aldıklarım açık renk, kanama filan olursa diye siyah almak istemiştim kumaşı vs çok güzelmiş fiyatı da uygun hastane ve sonrasında çok da güzel giyilir, bilginize kızlar
Bende ordan aldım bi takım sonra hoşuma gidince bir adet daha aldım bence hem uygun hemde kurtarıcı

Kiloyla alakalı bende korkuyorum normal doğum benimkisi ve 4 veya 4 üzeri olunca direkt sezeryana alınıyormuş artık. Gerçi normalde bu kiloya dikiş atılır yine iki türlü de dikişten ürküyorum bende ilk doğumumda 5 dikişim vardı zor iyileşmişti
Sen de mi doğumu bekliyorsun hastanede misin canım

Kızlar sancı her zamanki gibi var. Ama bu sefer ağrıda yüksek çıktı. Ultrasonda zaten kanala girdiği görüldü. Alttan muayenede bir iki santim olsaydı eve gönderecekti hoca ama 3 santime gelmiş ve baskı çok dedi. Yatışım yapıldı gerekli kontroller işte kanlar falan alındı nst'ye bağlandım şu an yinede çok hafif az dozda suni sancı başladılar. Öbür çocuklarında da bunu yaşamıştım çünkü benim oğlanlar beni bırakmıyorlar o yüzden. Dualarınızı bekliyorum kolaylıkla çıkmak için kızlar Allah'a emanet olun herkes sağlıklı kucağına alsın bebişlerini
Hayırlısıyla inşallah bir avazda sağlıkla gelsin

Kızlar hamilelikte kabızlık sorunu yaşayan var mı :KK43: bu sabah ağlaya ağlaya zar zor çıkabildim tuvalete.. Şişmiş fazla zorlamaktan oram.. böyle giderse hemeroid olacağım :KK43: benim gibi olan var mı ne yiyip ne içiyorsunuz.. Çalıştığım günler simit poğaça yiyorum hep sanırım bu mahvetti benim bağrsakları
Bana bi toz verdi doktor direk yumuşatıyor ishal gbi oluyorsun magnesie calcinee içerik magnezyum aslında hamilelere uygun ben çok çektiğim için kabız olduğumda direk bunu kullanıyorum

Doğru söylüyorsun, her şekilde şans işi. Doktorumdan da memnunum, hastanede zaten çok doğum oluyor sanki doğum hastanesi gibi işliyor. Konuştuğum herkes memnun.
Ben olsam alıştığım doktordan devam ederdim canım. Birde doğum sonrası özelde şartlar daha iyi oluyor, ayrı oda vs. Doğumun normal mi olacak sezeryanmı?

Kızlar sancı her zamanki gibi var. Ama bu sefer ağrıda yüksek çıktı. Ultrasonda zaten kanala girdiği görüldü. Alttan muayenede bir iki santim olsaydı eve gönderecekti hoca ama 3 santime gelmiş ve baskı çok dedi. Yatışım yapıldı gerekli kontroller işte kanlar falan alındı nst'ye bağlandım şu an yinede çok hafif az dozda suni sancı başladılar. Öbür çocuklarında da bunu yaşamıştım çünkü benim oğlanlar beni bırakmıyorlar o yüzden. Dualarınızı bekliyorum kolaylıkla çıkmak için kızlar Allah'a emanet olun herkes sağlıklı kucağına alsın bebişlerini
Canım ya seni merak ettim nasılsın ne durumdasın ?

Doktoruna sordun mu canım, bundan sonraki süreç nasıl işleyecek
Doğumu öne mi alacak
Canım şimdi muayene oldum doktorum Suan yok gece geliyor evet gelen nisanmis ama açılmam yok nst de sancılar çıktı ağrılarım var biraz bi saat yatış verdiler tekrar nst bakilicak ona göre karar verilicek sanırım

Canım şimdi muayene oldum doktorum Suan yok gece geliyor evet gelen nisanmis ama açılmam yok nst de sancılar çıktı ağrılarım var biraz bi saat yatış verdiler tekrar nst bakilicak ona göre karar verilicek sanırım
Çok heyecanlıııı🤩
Haberlerini bekliyoruz

Benim de bugün biraz sancım çıktı nst de
Herhangi bir durum olmazsa
27 Eylül 12.30da geliyor bebiş🫠

Allah yardımcın olsun iyi haberlerini bekliyoruz 🥹❤️

Ama şöyle bişey var küçük özel hastaneler deneyimsiz hemşirelere hadi bu işlemi sen dene muhabbeti çok dönüyor ben damar yolu açılmasına öyle izin vermiyorum
Sonuç olarak büyük ya da küçük hastanelerde farketmeksizin doktorlar dışında hemşireler dikiş atabiliyor.
benim burada ; özelde doktorların dikiş attığını düşünen arkadaşı uyarmaktı amacım.
Deneyim ya da deneyimsiz hemşire kısmı hastane farketmeksizin şans işi. Devletten emekli olmuş kıdemli hemşireyle de çalıştım özelde, el işlerini gördüm. Özelde deneyimsiz hemşirenin dikiş atmayı öğrendiğini de. Bu konu ekibin vicdanında, iyisine denk gelmek ise şans.

Cerrahpaşa KBB ameliyathanesinde staj yaptım. Entübeler bizdeydi, tabiki yanımızda deneyimli doktor ve tekniker eşliğinde, öğrenci olduğumuz için. Ama orada çalışan teknikerler doktorsuz işlem yapıyordu görülen bir şey.
Yedikule göğüs hastanesinde de staj yaptım orası direk göğüs bölümü olduğu için kullanılan tüpler ve yapılan işlemler farklıydı. Stajdayken entübe için imkanım olmadı ama dediğim gibi yine orada çalışan teknikerler doktorsuz işlem yapabiliyordu.

Konu böyle uzaaar gider, herkesin deneyimi farklı ama sonuç olarak sezaryende dikişin doktorun değil hemşirenin attığı. ( benim bildiğim gördüğüm )

Aynı sorun bende de var. Ne yazık ki gebelikte çıktılar ortaya ilk aylarda. Acı tükettiğim zaman çok ağrılı ve sancılı oluyor o yüzden acıdan uzak durdum. Ve kantaron yağı ya da zeytinyağı sürerek o bölgeyi kayganlaştırarak yumuşatarak acısını hafifletmeye çalışıyorum.
Bazı zamanlar ayakta kalmak bile çekilmez olabiliyor. Bu konuda bende çaresiz doğumdan sonra doktor ile görüşeceğim
Anlaşılan prestijli özel hastaneler dışında devlette olsa özelde olsa kimseye güvenemeyeceğiz 🤷‍♀️🤦‍♀️

X