Sonuç olarak büyük ya da küçük hastanelerde farketmeksizin doktorlar dışında hemşireler dikiş atabiliyor.
benim burada ; özelde doktorların dikiş attığını düşünen arkadaşı uyarmaktı amacım.
Deneyim ya da deneyimsiz hemşire kısmı hastane farketmeksizin şans işi. Devletten emekli olmuş kıdemli hemşireyle de çalıştım özelde, el işlerini gördüm. Özelde deneyimsiz hemşirenin dikiş atmayı öğrendiğini de. Bu konu ekibin vicdanında, iyisine denk gelmek ise şans.
Cerrahpaşa KBB ameliyathanesinde staj yaptım. Entübeler bizdeydi, tabiki yanımızda deneyimli doktor ve tekniker eşliğinde, öğrenci olduğumuz için. Ama orada çalışan teknikerler doktorsuz işlem yapıyordu görülen bir şey.
Yedikule göğüs hastanesinde de staj yaptım orası direk göğüs bölümü olduğu için kullanılan tüpler ve yapılan işlemler farklıydı. Stajdayken entübe için imkanım olmadı ama dediğim gibi yine orada çalışan teknikerler doktorsuz işlem yapabiliyordu.
Konu böyle uzaaar gider, herkesin deneyimi farklı ama sonuç olarak sezaryende dikişin doktorun değil hemşirenin attığı. ( benim bildiğim gördüğüm )
Aynı sorun bende de var. Ne yazık ki gebelikte çıktılar ortaya ilk aylarda. Acı tükettiğim zaman çok ağrılı ve sancılı oluyor o yüzden acıdan uzak durdum. Ve kantaron yağı ya da zeytinyağı sürerek o bölgeyi kayganlaştırarak yumuşatarak acısını hafifletmeye çalışıyorum.
Bazı zamanlar ayakta kalmak bile çekilmez olabiliyor. Bu konuda bende çaresiz doğumdan sonra doktor ile görüşeceğim