- 8 Ocak 2024
- 295
- 49
- 13
- 29
- Konu Sahibi kediannesibiri
-
- #26.261
Sistemde ve evraklarda ne yazıyor acaba yüksek riskli gebelik miEvet canım riskli gebelik sayılıyor bende şeker çıktı her yerde riskli gebe olarak geçiyorum
Kimse bana perinatolojiye git demediDoktor söylemiyor ama sağlık ocağına falan bildiriyor bakanlığa bildiriyorlar beni sürekli arıyorlar nasıl bir tedavi uyguluyorlar nasılsın hangi bölümlere yönlendirdiler diye perinatolojiye Endokrinoloji ye gidiyorum şekerden dolayı diyetisyenden de liste aldım insülin e gerek kalmadan kontrol altına aldık ama yine de sistemlerde riskli gebe olarak geçiyorum
Ben direk görmedim ama sağlık ocağındaki hemsirem beni arayıp seni riskli gebe olarak bildirmişler gelirmisin dedi ordan biliyorum sonrasında osmangazi sağlık birseyinden aradılar onlar da öyle dediSistemde ve evraklarda ne yazıyor acaba yüksek riskli gebelik mi
Benim perinatolojiye gitme sebebim farklıydı onlar farketti şekeri sonrasında gitmeye devam etmemi istedilerKimse bana perinatolojiye git demedi
Yani şekerden dolayı göndermedi doktorBenim perinatolojiye gitme sebebim farklıydı onlar farketti şekeri sonrasında gitmeye devam etmemi istediler
Bebeğin sağlığı iyi mi sağlıkla kucağımiza aliriz inşallahBen direk görmedim ama sağlık ocağındaki hemsirem beni arayıp seni riskli gebe olarak bildirmişler gelirmisin dedi ordan biliyorum sonrasında osmangazi sağlık birseyinden aradılar onlar da öyle dedi
Detaylıda bebeğin kalbinde ufak bir parlaklık gördüler ondan yönlendirdi ama kalbinde bir problem yokmus suyu fazla ve karın çevresi önde olunca şekerden suphelendi perinatoloji kontrole başladık gerçekten yediğime dikkat etmezsem yüksek çıkıyor ondan sonra da devam ettik. Bebeğim şuan sağlıklı çok şükür inşallah hepimiz sağ salim kucağımıza alırız bebeklerimiziYani şekerden dolayı göndermedi doktor
Bende aynı sol tarafım artık tutmuyor uyuşuk gece cok fazla istemsiz dönüyorum kordon dolanıyor diyorlar ondan da cok korkuyorumSürekli sola yatıyorum. Hatta yatarken uyanıyorum sol bacağım uyuşmuş gibi oluyor. Gerinme ihtiyacı duyuyorum o ara göbeğimde biraz geriniyor istemsizce. Sağa yatamıyorum zaten göbeğim batıyor gibi oluyor. Düz yatmak istiyorum ama biraz yatıp geri hemen suçluluk duyup sola dönüyorum
İnşallah benim doktorumda böyle bir karar alır biraz daha bekler bebişim pazartesi günü tekrar doktora gideceğim dua ediyorum her dk umarım geri kalmaz 1 hafta daha. Ben hamileliğimden bir sey anlayamadan doğum yapacağım sanırım son zamanlarımı inşallah huzurla gecirmek istiyorum 1 tane resmim bile yok hamileyken ..@tadella , @dlndnz97 ,damlasu14 Ayy kızlar çok şükür durmamış kilo alımı 1600 küsürdü 1833 olmuş. Kan akışım ve nst iyi. Ciğer geliştiricide vurmıcam dedi. Haftalık takibe devam. Doktorda önemli olan suyu ve kan akımı kilosu değil dedi. Dua eden yanımda olan herkesten Allah razı olsun yaa. Böyle böyle büyütücez bu bebişi inşallah
Evet benim doktorum çok garantici. Asla risk almıyor. Ama dediği şeyler de bugüne kadar hep çıktı. O yüzden güveniyorum. Bırak dediğinde bırakacağım.Hadi yaa
Bana öyle bisey demedi dahiliye doktoruna yönlendirdi o alan açtı şuan endokrin takipliyim. Yüksek riskli gebelik olsa perinatolojiye yönlendirirdi.Benim de gebelik şekerim çıktı yüksek riskli gebelik kategorisine mi giriyoruz acaba doktor öyle bir şey dedi mi ya da yazdı mi evrak olarak
Bio olan cok iyi diyorlar kuzenimde onu kullanıyor cok memnun bende ondan aldım prima alacaktım ama annem neye alıstırırsan ona alışır sonra maddi zorlanırsın dedi haklı sanırım ondan bio aldım bendeKızlar bu sleepy bezde bi extra birde bio natural var arasında ki fark ne canlar hangisi daha iyi bebek için daha doğal içerikli falan
Çok teşekkürler bnde bio naturel aldımBir arkadaşım en kötüsü ekstra, en iyisi bio natural dedi. Yenidoğan için bio natural daha iyiymiş ama natural olan da güzelmiş. Bu şekilde yorum aldım.
Haklı kesinlikleBio olan cok iyi diyorlar kuzenimde onu kullanıyor cok memnun bende ondan aldım prima alacaktım ama annem neye alıstırırsan ona alışır sonra maddi zorlanırsın dedi haklı sanırım ondan bio aldım bende
Peki selvik uzunluğu nasılmış sizin bi de sancı falan çıkıyor muydu nst deSa
Evet benim doktorum çok garantici. Asla risk almıyor. Ama dediği şeyler de bugüne kadar hep çıktı. O yüzden güveniyorum. Bırak dediğinde bırakacağım.
Canım açıklık göz ardı edilebilir ölçü daha fazla açıklıkla gününü bekleyen hamile tanıdığım vardı sen stres yapma lütfen kanala girmesi ilerletir süreci hem selvik uzunluğu da baya varmış mesela Allahım izniyle daha zamanı var yavrunun stres yapmaKontrolden geldim, beklediğim kadar iyi değil durumlar. 2 haftadır sürekli yatarak dinlendim ve hissettiğim sancılar baya azalmıştı, bugün nst'de yine sancı çıktı. alttan muayene yaptı, serviks uzunluğu 32 mm iyi dedi ama 1 parmak açıklık var dedi. perinatolog olan bir hastaneye yatış yapmamı söyledi. ameliyatı yapacak olan doktorumu aradım, evde istirahate devam et, sancıların yine sıklaşırsa hastaneye yatış yaparsın dedi. eve geldim şimdi yatıyorum yine. moralim bozuldu biraz, her şey düzelmiş, yolunda diyecek diye bekliyordumaçıklık durumu korkuttu ve alttan muayenenin doğumu tetikleme ihtimali olması da ayrı korkutuyor. bir de nst'de bebek hareketleri zayıf dediler gelip gidip sarstılar göbeğimi, uyandıramadık bir türlü ama kanala girmiş falan demedi.
Haftalarımız aynıymış sizin gene iyi selvik beniö 20kusur bişi dedi kanala girmiş progesteron kullan dedi ama bn hala kullanmadım o ayrı34 hafta doldu bugün.
teşekkür ederim, inşallah hepimiz için en hayırlısı, en sağlıklısı olsun. umudum var hala 38i görmeye.
evet rahim ağzı uzunluğundan korkuyordum onun iyi çıkmasına sevindim. hastanede yatmama konusuna da katılıyorum, daha çok strese girerim. suyum ya da nişanım gelene kadar gitmek istemiyorum, inşallah da 38den önce gelmez. hareketleri normalde hep fazlaca hissederim dün de yine kıpır kıpırdı. sabah kahvaltı yaptım hatta vişne suyu bile içtim ama anlamadım neden hareketsiz. uyku anına denk geldik herhalde. gün içinde başlar yine danslara diye düşünüyorum :) doktorum da hep 35 haftaya odaklı, ilk atlatmak istediğimiz dönem, hedefimiz de 38. hafta. hepimiz için en iyisini diliyorum
Demi benim deBizde kontrolden çıktık şükür iyiydik ama bebeğim pek oynamadi nst den çıkınca oynamaya başladı hep böyle yapıyor
Canımm perşembeden beri evdeyim artık. Fiziksel olarak iyiyim. Bebekler de iyiler. Her gün süt götürüyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?