- Konu Sahibi kediannesibiri
-
- #26.121
Onları o kadar minik ve hayata bağlı görünce başka türlü bakmak mümkün olmuyo. İkisinin sayesindeYa sen ne güzel bir annesinheyecanla bekliyorum bebeklerini almanı. Sağlıkla büyüsünler çok şanslılar sen gibi tatlı, pozitif bir anneleri var.
Umarım çok güzel haberler alacaksın. Kilo almış olcak bebeğinYarın kontrolüm var benimde az kilo almış veya hiç kilo almamış olursa 3 haftaya çıkıcak gerilik. Banada ciğer geliştirici iğne filan yaparız dedi. Yarın bir şeyler belli olcak gibi ama hayırlısı
Ayayayay bunları okurken bile içimiz eriyor, görünce neler olacak hiç bilemiyoruumO kadar mucizeviler ki
Emzik emiyor, parmak emiyorlar cokkidi cokkidiher gördüğümde hayranlıktan deliriyorum. Kucağımıza da veriyorlar pazartesiden beri. Onlarla geçen o yarım saat çok değerli. Özlem çok zor ama bebeklerinize güvenin onlar çok çok güçlü
Doktoruma iliski haric sordugumda baslayabilirsin artik demisti. Esim o konuda cok isteksiz ve öyle sey mi olur tehlikelidir diyor. İsrar edince sinirlerim bozulmaya basladi artik sanki istenmiyormusum gibi hissetmeye basladimDiğer iki çocuğumda son güne kadar devam edin demişti doktorum, normal doğum için iyi diye. Çekiniyorsa bilemedim maksat burada zevk almak değil aslındasürece yardımcı olmak. Doktorunuz izin veriyorsa ya da sorun gerekli mi diye ona göre bakarsınız duruma
Bana doktorum hic yasak koymadi ama biz korktugumuz icin yine de yapmadikCinsel ilişki şu aylarda riskli diye biliyorum canım bilemedim dr a sor bence. Benim hormonlar 2. Trimesterda özellikle tavandi. Gebeligimi ogrendigimden beri maalesef risk gördü eşim sarılıp uyumaktan başka bir aktivite olmadıilk aylarimda dr izin vermedi.
söylediğiniz şeye ilk haftalarda bakıyorlar diye biliyorum. Bizim bebeklerimiz şimdiye kadar haftasıyla uyumlu gittiYa aslında bu hafta değerlendirmesi son adete göre yapılıyor ya belki bebek geç döllenmede oldu. Bu göz önüne alınmıyor. Bir ebenin verdiği bilgide görmüştüm. Geri ileri olması hep o tarihe göre yapılıyor ama belki bebek zaten o haftasında.
kan akışında direnç varsa bu önerileri yapıyorlarmış. Direnç görmediler demek ki sizde. Perinatolog mu takip ediyor siziYa bu fikir ayrılıkları beni sinir ediyor. Bana da doktor iyi beslen dinlen sola yat vs hiçbir şey demedi. Bazıları hemen böyle öneriler veriyor. Benim doktorum mu ilgisiz. Bu önerilerin bi etkisi yok diye mi söylemiyor bilemiyorum
Mesajınız bana umut oldu. Umarım sağlıkla kucağınıza alırsınız kızınızıBu konu benim de her hamileliğim de yaşadığım sıkıntıdır.. büyük oğlum da 28den itibaren az az da olsa gerileme başladı, başka sıkıntı olmadığı için takip ettik sadece 38. Haftada 36 ya uyumlu 2800 doğduçok şükür hiç bir problem yaşamadık, 2. Hamileliğimde de yine aynı senaryo bebek haftasından zayıf dedi doktorum, kan akımında filan hiç bir sıkıntı olmamasına rağmen.. doktorumun yorumu muhtemelen bu durumun genetikle alakalı olduğuydu ama oğlum bize güzel bir sürpriz yaparak 39 da 3200 doğdu şimdi de kızım olması gerekenden zayıf gidiyor 35+3 deyim her hafta kontrolle takip edicez, önemli olan aradaki farkın en azından açılmaması
Çok uzun olmuş
Bizim de böyle bir riskimiz vardı, perinatolog ile görüştüğümüzde çoğu bebeğin sonradan toparladığını ve üzülmememiz gerektiğini söylemişti. (Kendisi pozitiften çok gerçekçi biri) Bir şekilde toparlayacak bebikto inşallah, merak etmeMesajınız bana umut oldu. Umarım sağlıkla kucağınıza alırsınız kızınızı
Benim bebeğimde hafta ilerledikçe fark açılıyor28. Haftaya kadar uyumlu gidiyordu. Şu an yaklaşık 2 haftalık fark var
Evet aynı haftada aynı kilodaydılarUmarım çok güzel haberler alacaksın. Kilo almış olcak bebeğinBizimkiler başabaş gidiyordu diye hatırlıyorum. Ciğer geliştirici ol erken doğma ihtimali versa
Ya oksaparın üzerinden en az 12 saat geçmeyince epidural yapılamıyormuş. Benim doğumum da planlı doğum olmayacağı için doktor 36da kesmek istedi. Bilmiyorum yani epidural için riske değer mi. Aslında bilinen bir pıhtı sorunum da yok, önlem için kullanıyordum baştan beri.Selam kızlaar, kan sulandırıcılar ile ilgili bayağı konuşulmuş. O yüzden kendi deneyimimi paylaşmak istedim sizinle. Ben hem oksapar hem de coraspin kullanıyordum. Kanama alanlarım oluştuğunda doktorumuz coraspinin de bu alanları tetiklediğini ama temelli bırakma riskini almamamız gerektiğini söylemişti. Kanama alanı düşük riski oluşturuyordu ama coraspini temelli bırakırsak bu defa minicik bir kılcal damar yüzünden bebeğin beslenemeyebileceğini anlattı ve yalnızca kanama alanlarının boyut olarak çok büyük olduğu dönemlerde bir kez 3 gün, bir kez de 1 hafta olacak şekilde coraspini kestik. Oksapara devam ettik ama. Kanama alanlarından sonra plasentamızda minik kanamalar kaldı ve bu kanamalar plasentayı olduğundan daha kalın hâle getirmeye başladı. Coraspin yine bu kalınlaşmayı tetikliyordu kanamalardan dolayı. Bu durum da 34. haftadan itibaren gelişim riski ihtimalini oluşturdu. Ona rağmen 31+3'e kadar dayandık ve plasentadaki kanama kaynaklı kalınlık artışıyla tam 32'yi beklemeden coraspini kestik. O zamandan beri yalnızca oksapar kullanıyorum.
36+3 olduk. Çok şükür gelişim problemi olmadı şimdiye kadar. Coraspin oksapardan daha etkili evet. Ama 32'den itibaren oksaparla devam etmek de gayet güvenli. Oksapar'ı da doğumdan 3 gün önce keseceğimizi söyledi doktor. (Doğum 38-39 arasında)
2 haftalık fark açılmasın inşallah bebiş güzel sağlıklı kilolar alsınMesajınız bana umut oldu. Umarım sağlıkla kucağınıza alırsınız kızınızı
Benim bebeğimde hafta ilerledikçe fark açılıyor28. Haftaya kadar uyumlu gidiyordu. Şu an yaklaşık 2 haftalık fark var
Bilinen bir problem yoksa kafana takma benceYa oksaparın üzerinden en az 12 saat geçmeyince epidural yapılamıyormuş. Benim doğumum da planlı doğum olmayacağı için doktor 36da kesmek istedi. Bilmiyorum yani epidural için riske değer mi. Aslında bilinen bir pıhtı sorunum da yok, önlem için kullanıyordum baştan beri.
Ben sezaryen olacağım için keseceğimiz gün belirli olacak. 36'dan sonra hiçbir sıkıntı olmaz zaten kesmek diye düşünüyorumYa oksaparın üzerinden en az 12 saat geçmeyince epidural yapılamıyormuş. Benim doğumum da planlı doğum olmayacağı için doktor 36da kesmek istedi. Bilmiyorum yani epidural için riske değer mi. Aslında bilinen bir pıhtı sorunum da yok, önlem için kullanıyordum baştan beri.
Su ile ilgili bişey demediCanim dedi ondesin dedi 1 hafta dedi kg olarak aynilarini bana dedi ama ben sezeryan kusum 38+0 dogacak senin 40.a kadar yolun varya 4 lere gelirse ondan demistir korkma bence tedbir amacli herseyi diyorlar suyun fazlami?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?