• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 89 40,3%
  • erkek

OY: 114 51,6%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,1%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    221
Kesinlikle her kelimeye katılıyorum. Bende özlüyorum ama bu yüzden suçlu hissetmiyorum çünkü zaten elimden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyorum bebeğim için🥰 bir gün dönüp baktığımızda da zaman ne çabuk geçmiş diyeceğiz o zamanda bu anlarımızı özleyeceğiz 🥹
O kadar haklısın ki.Zaman gerçekten çok çabuk geçiyor o an yaşarken hissedemiyoruz belki ama baksana 3 ay oldu neredeyse.Her anın tadını çıkarmak lazım ama gerçekçi de olmak gerekirse bizi zorluyorlar ama tatlılar🥰

En guzelini yapmissin valla,bende evde tekken bebek gormeye gelenlere bir tatli alip kahve yapiyordum yetmese de bana gore yeterdi.Cay kahve daha rahat oluyor,yemege de kimse gelmeyiversin gercekten cocukla zor dusunsunler.Herkese de cagirmicam kimseyi dedim kocama da ogrettim bakalim bundan sonra dikkat eder umarim.Naz nasıl büyüdü mü uykuları nasıl oldu?😍
Buyudu valla 3 aylik oldu gunduz uykusu yok gibi ya ama gece 2-3 saatte bir uyaniyor. Yoruyo biraz beni hrnuz bi rutin olusturamadik. Siz nasilsiniz nasil gidiyo .

Buyudu valla 3 aylik oldu gunduz uykusu yok gibi ya ama gece 2-3 saatte bir uyaniyor. Yoruyo biraz beni hrnuz bi rutin olusturamadik. Siz nasilsiniz nasil gidiyo .
Nasıl hızlı geçti zaman🥰 Rutin için 4.aydan sonra daha kolay oluyor diye duydum ona inanmak istiyorum bende.Bizim de gündüz uykuları kısa süreli oluyor en fazla yarım saat uyuyup uyanıyor etkinlik bulmakta zorlanıyorum bazen.Gece uyuması daha rahatlatıyor sanki insanı

Bende bezini çıkarınca susuyor 😂😂 Yoksa kıyafet değiştirmek çok zorluyor beni.Hamileyken her gün 2 3 kıyafet giydiririm diyordum şimdi ne olur kirlenmesin diye dua ediyorum😂
Yaaa evet 😅😅 üşeniyorum bende bazen valla zaten biz değiştirmesekte bir şekilde kirleniyor onlar illaki 😅😅
O kadar haklısın ki.Zaman gerçekten çok çabuk geçiyor o an yaşarken hissedemiyoruz belki ama baksana 3 ay oldu neredeyse.Her anın tadını çıkarmak lazım ama gerçekçi de olmak gerekirse bizi zorluyorlar ama tatlılar🥰
Birde işe başlayacak olmanın verdiği gerginlik peki 🥲 zaman gerçekten çok hızlı

Gündüz bizimde öyle hatta atak haftası olduğu için yatağına yatırırsam 15 dakika sonra uyanıyor ve sinirli oluyor sanki ben uyandırıyormuşum gibi 🤷🏻‍♀️😅 o yüzden kucağımda uyutuyorum şuan. Uyku rutini falan 4. Aydan sonra diyorlar birde 4. Ayda uyku gerilemesi oluyormuş ve zor geçiyormuş o süreç sanırım. Şuan ne zaman isterse uyuyor ne zaman isterse uyanıyor yani☺️

Yaaa evet 😅😅 üşeniyorum bende bazen valla zaten biz değiştirmesekte bir şekilde kirleniyor onlar illaki 😅😅

Birde işe başlayacak olmanın verdiği gerginlik peki 🥲 zaman gerçekten çok hızlı
2 günde 1 kirleniyor.Anakucağında çok dikkatli olmak lazım😂
Ne zaman başlıyorsun canım işe?

Bu aralar yumurtayı çok abartmıştım acaba o sebep mi düşündüm 4 gündür yemiyorum geçmeye başladı şuan sadece kuru görüntü var her gün nemlendiriyorum oraları aslında daha önce yumurta yedim ama her gün art arda yememiştim genellikle yumurta beyazına alerji olurmuş ama hassas tenli olduğu doğru dokunduğum yer kızarıyor çünkü
Nasıl oldu?

Şuan sadece kuru görüntü var kızarıklık vs yok ama galiba normalmiş evinin havasıda bu aralar kuru su da yapıyor olabilir çünkü benimkini yapıyor yumurtadan değil galiba süt de olabilir onu kesmedim bir de onu deniycem eğer oysa belli eder zaten kendini değilse demekki çevresel faktör

Bebekleriniz dışarda nasıllar ? Bizim kız dışarı çıkmaktan nefret ediyor çok üzülüyorum pusetten, bebek arabasından ve arabadan korkuyor ağlıyor havalar güzelleşince yürüyüşe çıkmaya başladık bebek arabasına koyup gezdiriyoruz ama gözünü benden ve babasından ayırmıyor asla dışarıyı izlemiyor ellerini yumruk yapıp sinirli sinirli bize bakıyor bu durumu nasıl aşıcaz bilemiyorum ya

Mart sonu bitiyor normalde benim izin falan kullanacağım işte ama çok az ya hiç bırakmak istemiyorum 🥹 o kadar uzatılacak falan dediler ondanda bir şey çıkmadı
Keşke uzasaydı izinler.Saatleri eskisi gibi mi olacak yoksa emzirme saati falan ekleniyor mu?Ben de özelde öğretmendim bu sene artık evde geçecek.Benim de bakacak kimsem yok bakıcıya da bıraksam anlamsız oluyor.

Bebekleriniz dışarda nasıllar ? Bizim kız dışarı çıkmaktan nefret ediyor çok üzülüyorum pusetten, bebek arabasından ve arabadan korkuyor ağlıyor havalar güzelleşince yürüyüşe çıkmaya başladık bebek arabasına koyup gezdiriyoruz ama gözünü benden ve babasından ayırmıyor asla dışarıyı izlemiyor ellerini yumruk yapıp sinirli sinirli bize bakıyor bu durumu nasıl aşıcaz bilemiyorum ya
Bizimki uyuyor genelde.Acaba puset örtüsü kullansan daha iyi olur mu? Belki öyle uykuya geçer yavaş yavaş etrafına pusete alışır sende zamanla örtüsünü kaldırırsın

2 aylıkken bebek arabasıyla bir kere çıkarmıştım ondada uyuyordu sonra bir uyandı eve varana kadar ağlamıştı dün çıkardım bir de uykusunu almış karnı tok altı temiz şekilde öyle etrafı izledi bazen bize baktı sonra durup kucağıma alıp etrafı gezdirdim çok şükür sıkıntı olmadan gidip geldik ama arabayı seviyor dışarı göstere göstere gidiyoruz hastanelere falan öyle tv izler gibi dışarı izliyor sonra da hemen uykusu geliyor zaten pusetinde uyuya uyuya gidiyoruz bana kalsa ben hep çıkarıcam başımda pinpirikli bir baba var maalesef ev havasının dışarı havasından daha temiz olduğuna inanıyor😅

Bizimki uyuyor hemen çıkınca. Ne kadarlık oldu ki ay olarak? Zaten dışarıya pek bakmıyorlar galiba şuan bugün bizde yürüdük uyanık zamanlarında da öyle çok etrafı izlemedi. Ama genelde emzik oluyor dışarıdayken o rahatlatıyor olabilir belki bizde.

Keşke uzasaydı izinler.Saatleri eskisi gibi mi olacak yoksa emzirme saati falan ekleniyor mu?Ben de özelde öğretmendim bu sene artık evde geçecek.Benim de bakacak kimsem yok bakıcıya da bıraksam anlamsız oluyor.
Keşke🥹 ilk 2 ay yarım gün 4 ay yarım günden biraz daha fazla çalışma sonraki 6 ay günde 1,5 saat süt izni. 1 yıl sonra ne düşünüyorsun peki? Bakıcı da mantıksız gerçekten bakıcı parasına çalışmış oluyoruz yani en azından benim için öyle 🤷🏻‍♀️

2 aylıkken bebek arabasıyla bir kere çıkarmıştım ondada uyuyordu sonra bir uyandı eve varana kadar ağlamıştı dün çıkardım bir de uykusunu almış karnı tok altı temiz şekilde öyle etrafı izledi bazen bize baktı sonra durup kucağıma alıp etrafı gezdirdim çok şükür sıkıntı olmadan gidip geldik ama arabayı seviyor dışarı göstere göstere gidiyoruz hastanelere falan öyle tv izler gibi dışarı izliyor sonra da hemen uykusu geliyor zaten pusetinde uyuya uyuya gidiyoruz bana kalsa ben hep çıkarıcam başımda pinpirikli bir baba var maalesef ev havasının dışarı havasından daha temiz olduğuna inanıyor😅
Ay ben asansör olsa her gün çıkarırım da maalesef yok ve en üst kattayım. Tek başıma indiremiyorum. Yoksa biz 15 günlükken marketle başlayıp yarı kırkını Avm de uçurmuştuk 😅 bebek arabasındaki sarsıntı falan güzel uyutuyor bebekleri.

Bizimki uyuyor genelde.Acaba puset örtüsü kullansan daha iyi olur mu? Belki öyle uykuya geçer yavaş yavaş etrafına pusete alışır sende zamanla örtüsünü kaldırırsın
3 gündür üst üste çıkarıyoruz ilk oturduğu anda kemerini bağlarken ağlamaklı oluyor etrafı izlesin istiyorum ama ellerini yumruk yapıp bize bakıyor çok tedirgin oluyor ya dün biraz parkta kucağıma aldım etrafa baktı ama huzursuzluğu devam ediyor sanırım çıka çıka alışacak
Ben eve hapsetmiş gibi hissediyorum çocuğun manzarası sadece duvarlardan ibaret sık sık balkonada çıkarıyorum aşıcaz inşallah bu durumu 😄
Bizimki uyuyor hemen çıkınca. Ne kadarlık oldu ki ay olarak? Zaten dışarıya pek bakmıyorlar galiba şuan bugün bizde yürüdük uyanık zamanlarında da öyle çok etrafı izlemedi. Ama genelde emzik oluyor dışarıdayken o rahatlatıyor olabilir belki bizde.
3 ay 4 günlük. 3. ay kontrolünde bundan sonra ayrılık kaygısı yaşamaya başlayacak demişti doktor belkide gözü o yüzden sürekli bizde. Dünde annemle çıkardık annem sürdü bebek arabasını ellerini yumruk yapıp sadece anneme baktı 🥹
Ay ben asansör olsa her gün çıkarırım da maalesef yok ve en üst kattayım. Tek başıma indiremiyorum. Yoksa biz 15 günlükken marketle başlayıp yarı kırkını Avm de uçurmuştuk 😅 bebek arabasındaki sarsıntı falan güzel uyutuyor bebekleri.
Maalesef bizimde asansörümüz yok 3. katta oturuyoruz bebek arabasını indirmem imkansız bebek arabası ve puset arabada oluyor bende kızımı indiriyorum ama yine tek başıma halledemiyorum çünkü kızımı arabaya koyup puseti takana kadar yeri göğü inleteceğine eminim apartmana çıktığımız an gözleri fal taşı gibi oluyor korkarak bakıyor apartmana kucağımda öperek konuşarak indiriyorum ağlamadan iniyoruz ama huzursuzluğu her halinden belli oluyor. Babasıyla veya annemle çıkarıyoruz puseti bebek arabasına takma işi olmasa kimseye muhtaç olmadan kendim halledeyim diyorum ama olmuyor maalesef 🥲

Back
X