HPV 16

Kızlar merhaba fikir almak için geldim şimdi benim vajina bölgesinde siğiller farkettim ilk gittiğim doktor bana hiç bir test yapmadan hpvsin dedi ordan çıktım başka uzman doktora gözüktüm beni kontrol etti ve smear testi aldı hpv var mı yok mu diye tiplemelerine baktı sonra benim smear testim negatif ama hpv 16 tı geldi tabi ben şok ruh gibi oldum deli gibi videolar izlemeye araştırmaya başladım sonra benim siğllerim çoğaldı yakılacak dendi Kesin çözüm olarak doktorumun bana dediği ise önlem amaçlı yılda 1 smear aşı dedi ilk dozu oldum bende şimdi kolkoskopi yapmam gerekli mi acaba bu durumu yaşayan var mı erkek arkadaşımda hiç bir belirtti olmadı
Merhaba yorumunuzu okudum yardımcı olmak isterim.kolposkopi doktor takibinde bence yapmalısınız cünkü kanser öncüsü hpv16 ve hpv18 bendeki de 16 idi ve bence eksik etmeden yaptırın sağlıklı günler dilerim

Merhaba yorumunuzu okudum yardımcı olmak isterim.kolposkopi doktor takibinde bence yapmalısınız cünkü kanser öncüsü hpv16 ve hpv18 bendeki de 16 idi ve bence eksik etmeden yaptırın sağlıklı günler dilerim
Merhabalar.Bende bayram öncesi hpv 16 olduğumu öğrendim.Doktor smear testi yaptı sonucunu bekliyoruz.Kesin Kolkoskopi demedi aşı da demedi başka bir doktora mu gitsem korkuyorum.

Back
X