2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 83 40,7%
  • erkek

OY: 107 52,5%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,5%
  • ikiz kız/erkek

OY: 7 3,4%
  • üçüz / çoğul

OY: 2 1,0%

• Ankete Katılan
    204
Ay evet ya hemen pişik oluyor çocuk bir de

Annem lahana sarması yapmıştı dedim yiyeyim ne olacak dedim kimyonda katmıştım ama bebiş gece asla uyumadı o kadar sancı çektiki evet normaldede sancı çekiyor ama o zaman ki sancı çok kötüydü acıdan ememiyordı o derece uyku asla uyumuyordu ordan sonra bende yediklerime dikkat etmeye başladım

Ben de kendim ve bebek için sağlık sigortası yaptırmayı düşünüyorum doğar doğmaz. Güncel ücretler ne kadar acaba tahminen
Merhabalar ortalama olarak aralık ayında 30 bin tl gibi tutarlar olmakta yeni doğan bebek ve anne için bazen daha az daha çok da çıkabiliyor ancak ocak ayından sonra fiyatlarda çok artış yaşanır ben sigortacıyım. ocak ayından sojra hastane fiyatlarının da artması sağlık sigortalarının da artmasına yol açacak eğer yaptıracajsanız bir an önce teklif alın bence. bende yardımcı olabilirim size

Yuzu fisir fisir doktu cocugumun ya cok alerjik bir bunyesi var ayni babasi gibi. Hemen kizariyo. Hem kipkirmizi hem de isilik gibi oldu yuzu nasil gecer acaba
Sütünden yüzüne sür canım bizimde öyle oldu valla korktum bende süt ve süt ürünleri yemeyi bıraktım acaba ondan mı diye birkaç gğn deneyecem evin sıcaklığıda azdırıyor

Kızlar hastane çantasına mama kutusunun tamamını mı koydunuz ve mamayı yapmak için ne tarz bir ürün koymuştunuz ben kabin boy valize sığamıyorum

Ben de kendim ve bebek için sağlık sigortası yaptırmayı düşünüyorum doğar doğmaz. Güncel ücretler ne kadar acaba tahminen
Biz aile olarak yaptırdık anne bebek baba şeklinde 41 bin olarak çıktı ama en ucuz buydu diğerleri sadece bebeğe 30-40 bin çıkartıyordı mapfre sigorta yaptırdık biz memnunuz şimdiye kadar 3 ümüzde muayane olduk sıkıntı çıkmadı hemen onaylanıyor

Ben aldım ondan ama göbek bağı düşmediği için karnına süremiyorum henüz, avuç içine falan sürüyorum arada.

Fazla müdahil fazla panik iş yapıyor. Fazla işte bazı şeyleri.
Haftaya pazartesi geceden gidecekler. Aslında yarın gideceklerdi bize sordular ben de nasıl uygunsa rahat edemiyorsunuz evinizi özlemişsinizdir ben iyiyim falan dedim ama eşim az daha durun deyince haftaya ertelediler Sonradan dedim öyle demeseydin keşke diye ben de sana yardım ederler diye dedim diyor. Ya şu an bana en büyük faydaları ev işinde çocukla alakalı pek yok arada alıp uyutuyorlar altını değiştiriyorlar, uyurken yanında duruyorlar gündüz o kadar. Zaten süt bebeği olduğu için emziriyorum sürekli benimle hep. Ev işi de onlar olduğu için fazla zaten çeşit çeşit kahvaltı yemek biz öyle yemiyoruz normalde. Bulaşık çamaşır çok çıkıyor ama onlar olmasa çıkmaz o kadar ben başederim bir şekilde. Ya bir de işin maddi boyutu var. Bir aydır bizdeler. Ufak tefek alışveriş harici ki onlar da genelde kendi yedikleri şeyler, bir kilo et de ben alayım yok. Araba aldık bir de müthiş borçluyuz biliyorlar. Seviyorum ama fazla geliyor bunaldım artık bir an önce gitsinler istiyorum. Kötü mü düşünüyorum bilmiyorum ya. Üç damacana su üç gün yetmiyor. Çaya bile oradan kullanıyoruz hasta olmasınlar diye.
Bir de altın mevzusu var canımı sıkan ilk torunları ne getirdiler altın çeyrek. Bir de bana ince hediyelik kolye. Yani annemler o halde ata altın taktılar. Annemlerin 6.torunu, hepsine yetişmeye çalışıyorlar borç harç. Valla para puldan değil değer görmediğimi hissediyorum. Anneannem teyzem falan da çeyrek verdi o zaman senin farkın ne değil mi? Eşim de diyor kolye de getirmişler ama ya tamam sağolsunlar anı kalsın istemişler de kolye incecik bir çeyrek daha eder en fazla dedim. İlk torunu ya bilmiyorum annemler bileklik yaptırmışlardı altını ayrı takmışlardı. Öyle çok durumları da yoktu yani.

Sen deyince hemen aldım masaj yağını çıkartıyor gazını ama öncesinde baya sancı çekiyor en azından rahatlatır biraz diye doktorun bebek için verdiği gaz şırubu var onun içinde de senin saydıkların var acaba ondan ben içsem bebeğe faydası olur mu ki direk içirmek nedense sağlıklı gelmiyor

Canım bence en büyük sıkıntı aynı evin içinde sürekli beraber olmak kendine ait alanın hiç olmaması herkesin herşeyi bilmesi yorum yapması . Sürekli beraber olunca insan tolere edebileceği şeyleri de edemiyor ekstradan takıyor bi de lohusalık var tabi . Ben ufaktan ev işleri yapmaya başladım inan bebekten başka bir hayata dair birşeyler yapmak bana iyi geldi sende 1 hafta sonra kendini çok iyi hissedeceksin kayınvalidenin bu aşırı hareketlerini ancak eşin durdurabilir bence

Diyorum ama anlamıyor ki yanlış yaptığının farkında değil. Eşimin hep söylediği o niyetle söylemiyor ya hiç söylemesin o zaman. O kadar bebek baktım hiçbirine demedim annem de aynı şekilde. Hep babaannem diye sevdi. Benimkini de anneannem diye.
Bu konuya bir şekilde sabredebilirim şu an artık nereye kadar giderse ama Bu ara bir de yüzünden öpmeye başladı ona kesin uyaracağım. Ben ve babası bile öyle öpmüyoruz yani.

Sütünden yüzüne sür canım bizimde öyle oldu valla korktum bende süt ve süt ürünleri yemeyi bıraktım acaba ondan mı diye birkaç gğn deneyecem evin sıcaklığıda azdırıyor
Ya deniyim . Cildi cok hassas. Mama olarak da keci sutu mamasi denicem. Emziriken de tahris oluyor surekli surtunuyo .

Kız sana ince de olsa kolye takmışlar bize de gelen sadece çeyrek oldu ben ona şükrediyom ya hiç takmasalardı diye düşün eşimin iş yerinden daha yeni tanıştığı arkadaşı çeyrek taktı bize babaannesi dedesi de çeyrek takmış oldu ama ben lafı söylüyorım şuan borcunuz var ondan takamazsınız anlıyorum ama doğumgününde heralde borçlarınız biter diye o zamana para olur heralde diye bakalım diyor o zaman gelsin yaparım ben falan yok yani aman çok takmıyorum ben bizden para isteyecek duruma gelmesinlerde yeter şuan her şeyin gözüme batması kadar normal bir şey yok sende onlar varken istediğini yaptır canım şunı çekti de yapsımlar buzluğa hazır yiyecek yapıp koysunlar Geçiyor emin ol biz 40 günlük olduk unuttum gitti bile o zamanları yani kv dem öpmüyorum diyor çocuğu ama yansk yanağa değdirip ağzının içine konuşuyor öpse daha iyi valla çocuğu kokladığında çocuk leş gibi kokuyor düşün ben görmediğimde yalıyor mu artık ne yapıyorsa o yüzden sabret aklını bebenden başka şeye takma

Eşim de abartıyorsun diyor ama babacım diye seven yok öyle olsa sen de gıcık olurdun diyorum.
Annem demiyor hiç ayrı ama kv demesiyle annenin demesi başka oluyor. Annem dese çok rahat öyle söylemeyelim anne derdim sorun olmazdı. Kv deyince hem gözüme daha çok batıyor hem de öyle söyleme deyip kapatamıyorum konuyu. Sürekli gözüme batıyor. Söyleyemiyorum alınır diye çekiniyorum. Yakınlığımız orta halli yani. Ben normalde daha sıcak biriyim ama ona öyle yaparsam sınırı aşacağını biliyorum. Çünkü aşırı müdaheleci biri o sınırı çizmezsem daha büyük sorunlar olur diye biraz mesafeliyim. Annecim falan demiyorum mesela ismiyle hitap ediyorum xx anne diyorum hep.

Bizim de sınıfta herkes hastaymış, okula gidince böyle git gel öpmek yok bebeği dedim, çok bozuldu tabii ki. Sabah gelmiş öpüyor zaten bir daha öpemem diye

İkimizin büyükler aynı yaştalar ama karakter olarak senin ortancayla daha yakın benimki, oradan anla mizaç nasıl bir şey hayret gerçekten ama kızına koca bir maşallah

Ayy sen nasıl dedin kız doğumgününe yaparsınız diye ben hayatta diyemem helal sana İnce kolye çeyrek eder ancak ya iki çeyrek yine az. Valla paradan değil de insan bir şey görmek istiyor. Çeyrek ne ki yani insan arkadaşına götürüyor. Haricinde bir iki de kıyafet aldılar o kadar. Annem neler ördü. Uzak akraba bile ördü babaanne bir patik bile örmedi. Hani demediler ki o kadar borç yaptınız ihtiyacınız vardır diye. Lafta nasıl düşkünler torunlarına ama göstermeye gelince göremiyoruz hiç.
Babamlar da bir kaldılar ya aşırı kuruldular doğru düzgün bir şey almıyorlar mesela peçete bitmiş sadece peçete alıp geliyor ya da içecek. Siz borçlusunuz kaç kişiyiz evde bir şeylere de onlar el atsın vs diye bunalıp sinirlenip erkenden gittiler.
Unutuluyor doğru da insan bazı şeyleri unutmamalı yine de ben çok fazla yapıyormuşum insanlara onu anladım. O yüzden ben de artık ne gerekse onu yapıyorum fazlasını asla yapmam özellikle de madden. Eskiden bazı şeylerin parasını ben vermek için zorlardım şu an asla zorlamıyorum. Hastaneye taksiyle gittik mesela dedesi verdi kaç kere bir kere teklif ettim yok dedi peki dedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…