Ay evet yar
birde işin kötü yanı hamile iken bi kere ucundan yiyelim ne olacak diyebilirdik yiyorduk içeride ne oluyor haberimiz yok. Şuan direkt bebek huysuz olunca istemsiz yiyemiyoruz. Geçen yemek yedim krize girdi gazdan normal de daha hafif beslenirim p gün baharatlı acılı birşey yedim yemez olaydım
Annem lahana sarması yapmıştı dedim yiyeyim ne olacak dedim kimyonda katmıştım ama bebiş gece asla uyumadı o kadar sancı çektiki evet normaldede sancı çekiyor ama o zaman ki sancı çok kötüydü acıdan ememiyordı o derece uyku asla uyumuyordu ordan sonra bende yediklerime dikkat etmeye başladımBişi sorcam işe yarıyor mu peki? Gazı engelliyor mu yani dikkat etmen yemene içmene? Bana o kadar bir etkisi olmazmış gibi geliyor ya gazlı cocuk her türlü gazlı oluyor sanki. Ben dikkat edemiyorum valla ya bir de onun stresiyle baş edemem zaten evde durup 7/24 bakım vermek yeterince zor bir de yememek iyice moral bozucu olacak. İçkimiz yok kumarımız yok bi yemegimiz var
Merhabalar ortalama olarak aralık ayında 30 bin tl gibi tutarlar olmakta yeni doğan bebek ve anne için bazen daha az daha çok da çıkabiliyor ancak ocak ayından sonra fiyatlarda çok artış yaşanır ben sigortacıyım. ocak ayından sojra hastane fiyatlarının da artması sağlık sigortalarının da artmasına yol açacak eğer yaptıracajsanız bir an önce teklif alın bence. bende yardımcı olabilirim sizeBen de kendim ve bebek için sağlık sigortası yaptırmayı düşünüyorum doğar doğmaz. Güncel ücretler ne kadar acaba tahminen
Sütünden yüzüne sür canım bizimde öyle oldu valla korktum bende süt ve süt ürünleri yemeyi bıraktım acaba ondan mı diye birkaç gğn deneyecem evin sıcaklığıda azdırıyorYuzu fisir fisir doktu cocugumun ya cok alerjik bir bunyesi var ayni babasi gibi. Hemen kizariyo. Hem kipkirmizi hem de isilik gibi oldu yuzu nasil gecer acaba
Biz aile olarak yaptırdık anne bebek baba şeklinde 41 bin olarak çıktı ama en ucuz buydu diğerleri sadece bebeğe 30-40 bin çıkartıyordı mapfre sigorta yaptırdık biz memnunuz şimdiye kadar 3 ümüzde muayane olduk sıkıntı çıkmadı hemen onaylanıyorBen de kendim ve bebek için sağlık sigortası yaptırmayı düşünüyorum doğar doğmaz. Güncel ücretler ne kadar acaba tahminen
Ben aldım ondan ama göbek bağı düşmediği için karnına süremiyorum henüz, avuç içine falan sürüyorum arada.Kızlar geçen çok gaz sancımız oldu. Doktor cok minik hicbir şey icirmeyin. Gaz olmazsa hiç uyandiramazsin bebegi dedi. Ama bu ani sancılar için eşimin arkadaşı clinikid diye bi markanın roll onunu verdi. Onu günde bi kac kere gobüşüne ve ayak altına sürüyoruz o günden beri problem yasamadık aklınızda olsun.
Bir de aktardan rezene,anason,kimyon karışımı yaptırdı annem. Onu 1 lt suyla kaynattı 2 günde bir onu içiyorum. Kızim da ben de ayiptir soylemesi patir patir jddbdb
Fazla müdahil fazla panik iş yapıyor. Fazla işte bazı şeyleri.Canım İnan anlattıklarına ben bile ta buradan kuruldum. Sırf bu sebeplerden kv’mi istememiştim işte ilk günler yanımda hatta annem ve eşim dışında kimse olmasın dedim. Babamı bile kaldıramam demiştim kendi kendime. Çünkü gerçekten insan o kadar canı yanarken ve bebeğin derdine düşmüşken birinin konfor düşkünlüğü sinirlerini tepesine çıkarıyor. Ben de hastanedeyken bir ara zaten ağrıdan sızıdan yatamıyorum diye kalkıp tekli koltuğa oturmuştum. Sedyeye eşimi, kanepeye annemi yatırmıştım 3-4 saat idare etmiştik öyle. Ama misal o an kv’m orada olsa oğlum şöyle yoruldu böyle uykusuz dese kalkıp üzerini örtse cinlerim tepeme çıkardı. Ben seni çok çok iyi anlıyorum yani. Yine ilk günler iyi bile tahammül göstermişsin tartışıp kırılıp küsmeden. İnsan yeri geliyor kendi annesine kuruluyor ki kv şöyle dursun.
Her şeye müdahil insanlar genel olarak rahatsız edici bence zaten. Senin annen yanındayken sana gösterdiği gereksiz ilgi de çok saçma. Kendi kızı olsa kv’yi mi tercih edecek sanki ya da kendisi olsa ne yaparmış. Uf ne zaman gidecekler peki ?
Chicco almıştım ben ama 10 tane flakon vardı içinde, bitti. Eşim eczaneden rastgele bi marka almış SF'nin çok fark edeceğini sanmıyorum. Ama chicco'nun aspiratörünün ucunu sevmedim benkızlar burun aspiratörü ve serum fizyolojik ne kullanıyorsunuz otribebe mi?
Sen deyince hemen aldım masaj yağını çıkartıyor gazını ama öncesinde baya sancı çekiyor en azından rahatlatır biraz diye doktorun bebek için verdiği gaz şırubu var onun içinde de senin saydıkların var acaba ondan ben içsem bebeğe faydası olur mu ki direk içirmek nedense sağlıklı gelmiyorKızlar geçen çok gaz sancımız oldu. Doktor cok minik hicbir şey icirmeyin. Gaz olmazsa hiç uyandiramazsin bebegi dedi. Ama bu ani sancılar için eşimin arkadaşı clinikid diye bi markanın roll onunu verdi. Onu günde bi kac kere gobüşüne ve ayak altına sürüyoruz o günden beri problem yasamadık aklınızda olsun.
Bir de aktardan rezene,anason,kimyon karışımı yaptırdı annem. Onu 1 lt suyla kaynattı 2 günde bir onu içiyorum. Kızim da ben de ayiptir soylemesi patir patir jddbdb
Canım bence en büyük sıkıntı aynı evin içinde sürekli beraber olmak kendine ait alanın hiç olmaması herkesin herşeyi bilmesi yorum yapması . Sürekli beraber olunca insan tolere edebileceği şeyleri de edemiyor ekstradan takıyor bi de lohusalık var tabi . Ben ufaktan ev işleri yapmaya başladım inan bebekten başka bir hayata dair birşeyler yapmak bana iyi geldi sende 1 hafta sonra kendini çok iyi hissedeceksinFazla müdahil fazla panik iş yapıyor. Fazla işte bazı şeyleri.
Haftaya pazartesi geceden gidecekler. Aslında yarın gideceklerdi bize sordular ben de nasıl uygunsa rahat edemiyorsunuz evinizi özlemişsinizdir ben iyiyim falan dedim ama eşim az daha durun deyince haftaya erteledilerSonradan dedim öyle demeseydin keşke diye ben de sana yardım ederler diye dedim diyor. Ya şu an bana en büyük faydaları ev işinde çocukla alakalı pek yok arada alıp uyutuyorlar altını değiştiriyorlar, uyurken yanında duruyorlar gündüz o kadar. Zaten süt bebeği olduğu için emziriyorum sürekli benimle hep. Ev işi de onlar olduğu için fazla zaten çeşit çeşit kahvaltı yemek biz öyle yemiyoruz normalde. Bulaşık çamaşır çok çıkıyor ama onlar olmasa çıkmaz o kadar ben başederim bir şekilde. Ya bir de işin maddi boyutu var. Bir aydır bizdeler. Ufak tefek alışveriş harici ki onlar da genelde kendi yedikleri şeyler, bir kilo et de ben alayım yok. Araba aldık bir de müthiş borçluyuz biliyorlar. Seviyorum ama fazla geliyor bunaldım artık bir an önce gitsinler istiyorum. Kötü mü düşünüyorum bilmiyorum ya. Üç damacana su üç gün yetmiyor. Çaya bile oradan kullanıyoruz hasta olmasınlar diye.
Bir de altın mevzusu var canımı sıkan ilk torunları ne getirdiler altın çeyrek. Bir de bana ince hediyelik kolye. Yani annemler o halde ata altın taktılar. Annemlerin 6.torunu, hepsine yetişmeye çalışıyorlar borç harç. Valla para puldan değil değer görmediğimi hissediyorum. Anneannem teyzem falan da çeyrek verdi o zaman senin farkın ne değil mi? Eşim de diyor kolye de getirmişler ama ya tamam sağolsunlar anı kalsın istemişler de kolye incecik bir çeyrek daha eder en fazla dedim. İlk torunu ya bilmiyorum annemler bileklik yaptırmışlardı altını ayrı takmışlardı. Öyle çok durumları da yoktu yani.
Diyorum ama anlamıyor ki yanlış yaptığının farkında değil. Eşimin hep söylediği o niyetle söylemiyor ya hiç söylemesin o zaman. O kadar bebek baktım hiçbirine demedim annem de aynı şekilde. Hep babaannem diye sevdi. Benimkini de anneannem diye.Sen bebekle her konuştuğunda babanesi falab diye söyle. Eğer devam ederse uygun bir dille çocuk kargaşa yaşamasın sen babanesi diye sev de sonuçta bir tane de babanesi olması lazım falan dersin . Bu iyi niyetten kivesi altında yapılan şeyler gerçekten insanı çıldırtıyor çok haklısın . Hatta ama kötü niyetli değildim deyince bi de üstüne haklı olduğunu bile bile insan bi vicdan muhasebesi yapıyor. Sevmiyorum ben de . Ama şöyle de bir gerçek var boşuna dememişler cehenneme giden yollar iyi niyet taşlarından örülüdür . Gerçekten iyi niyetliysr sen uyardığında alınmaz , darılmaz . Alınıp darılıyorsa da kendi bilir .
Ya deniyim . Cildi cok hassas. Mama olarak da keci sutu mamasi denicem. Emziriken de tahris oluyor surekli surtunuyo .Sütünden yüzüne sür canım bizimde öyle oldu valla korktum bende süt ve süt ürünleri yemeyi bıraktım acaba ondan mı diye birkaç gğn deneyecem evin sıcaklığıda azdırıyor
Kız sana ince de olsa kolye takmışlar bize de gelen sadece çeyrek oldu ben ona şükrediyom ya hiç takmasalardı diyeFazla müdahil fazla panik iş yapıyor. Fazla işte bazı şeyleri.
Haftaya pazartesi geceden gidecekler. Aslında yarın gideceklerdi bize sordular ben de nasıl uygunsa rahat edemiyorsunuz evinizi özlemişsinizdir ben iyiyim falan dedim ama eşim az daha durun deyince haftaya erteledilerSonradan dedim öyle demeseydin keşke diye ben de sana yardım ederler diye dedim diyor. Ya şu an bana en büyük faydaları ev işinde çocukla alakalı pek yok arada alıp uyutuyorlar altını değiştiriyorlar, uyurken yanında duruyorlar gündüz o kadar. Zaten süt bebeği olduğu için emziriyorum sürekli benimle hep. Ev işi de onlar olduğu için fazla zaten çeşit çeşit kahvaltı yemek biz öyle yemiyoruz normalde. Bulaşık çamaşır çok çıkıyor ama onlar olmasa çıkmaz o kadar ben başederim bir şekilde. Ya bir de işin maddi boyutu var. Bir aydır bizdeler. Ufak tefek alışveriş harici ki onlar da genelde kendi yedikleri şeyler, bir kilo et de ben alayım yok. Araba aldık bir de müthiş borçluyuz biliyorlar. Seviyorum ama fazla geliyor bunaldım artık bir an önce gitsinler istiyorum. Kötü mü düşünüyorum bilmiyorum ya. Üç damacana su üç gün yetmiyor. Çaya bile oradan kullanıyoruz hasta olmasınlar diye.
Bir de altın mevzusu var canımı sıkan ilk torunları ne getirdiler altın çeyrek. Bir de bana ince hediyelik kolye. Yani annemler o halde ata altın taktılar. Annemlerin 6.torunu, hepsine yetişmeye çalışıyorlar borç harç. Valla para puldan değil değer görmediğimi hissediyorum. Anneannem teyzem falan da çeyrek verdi o zaman senin farkın ne değil mi? Eşim de diyor kolye de getirmişler ama ya tamam sağolsunlar anı kalsın istemişler de kolye incecik bir çeyrek daha eder en fazla dedim. İlk torunu ya bilmiyorum annemler bileklik yaptırmışlardı altını ayrı takmışlardı. Öyle çok durumları da yoktu yani.
Eşim de abartıyorsun diyor ama babacım diye seven yok öyle olsa sen de gıcık olurdun diyorum.Yani annem demesine neden bu kadar kafayi taktin anlamadim zaten daha cok kucuk benim annem de arada oyle seviyor da ne olacak ki. Annem diyince annesi o mu olcak . Baska derdin mi yok kiz allahaskina birde onu dertlenme bence. Oyle kendine dert edecek bisey degil bence. En azindan su yenidogan surecinde. Asiri uyuz oluyorsan da guzel bi dille soyleyrbilirsin gerci aranizdaki yakinligi bilmiyorum ama.
Ay kahkaha attım, gözümden yaş geldiyani kv dem öpmüyorum diyor çocuğu ama yansk yanağa değdirip ağzının içine konuşuyor öpse daha iyi valla çocuğu kokladığında çocuk leş gibi kokuyor düşün ben görmediğimde yalıyor mu artık ne yapıyorsa
Bizim de sınıfta herkes hastaymış, okula gidince böyle git gel öpmek yok bebeği dedim, çok bozuldu tabii ki. Sabah gelmiş öpüyor zaten bir daha öpemem diyeay bizimki de ilk kez gitti 10 gün gitmedi. kardeşinin geldiği gün hasta oldu dıştan pek belli etmedi ama içten içe kıskandı sanırım. benim de ona baktıkça ağlayasım geliyor.babasının da işi vardı bugün komşuyla göndermek zorunda kaldım arabanın camından bi baktı bana sanki Türk dizisi çeviriyoruz
İkimizin büyükler aynı yaştalar ama karakter olarak senin ortancayla daha yakın benimki, oradan anlaAy benim büyük kız da yavrum bugüm kendi kendine kalktı hazırlandı gtti. Anne saati kur ben kendim kalkarım dedi. Servisten de arıyorlar gelmeden once kulagım da ondaydı. Aradılar indi gitti. Cocugum büyümüş resmen cok duygulandım
Ayy sen nasıl dedin kız doğumgününe yaparsınız diye ben hayatta diyemem helal sanaKız sana ince de olsa kolye takmışlar bize de gelen sadece çeyrek oldu ben ona şükrediyom ya hiç takmasalardı diyedüşün eşimin iş yerinden daha yeni tanıştığı arkadaşı çeyrek taktı bize babaannesi dedesi de çeyrek takmış oldu ama ben lafı söylüyorım şuan borcunuz var ondan takamazsınız anlıyorum ama doğumgününde heralde borçlarınız biter diye o zamana para olur heralde diye bakalım diyor o zaman gelsin yaparım ben falan yok yani aman çok takmıyorum ben bizden para isteyecek duruma gelmesinlerde yeter şuan her şeyin gözüme batması kadar normal bir şey yok sende onlar varken istediğini yaptır canım şunı çekti de yapsımlar buzluğa hazır yiyecek yapıp koysunlar Geçiyor emin ol biz 40 günlük olduk unuttum gitti bile o zamanları yani kv dem öpmüyorum diyor çocuğu ama yansk yanağa değdirip ağzının içine konuşuyor öpse daha iyi valla çocuğu kokladığında çocuk leş gibi kokuyor düşün ben görmediğimde yalıyor mu artık ne yapıyorsa o yüzden sabret aklını bebenden başka şeye takma