merhaba. beni hep adetin 2-3. günlerinde çağırdılar. tüm değerler olması gerektiği gibi ise aşılama sürecine başlıyorlar. haplı ya da iğneli hangisiyse artık. ama eğer raporlu iğneli 2 aşılama yapılırsa devletten tüp bebek için faydalanabiliyorsun. ben geçen yıl haplı yaptırmıştım ama o tüp bebeğe giden aşama olarak kabul edilmiyor. tabiiki inşallah gerek kalmaz bu süreçlere ama bilgilenmek zamanı doğru kullanmak önemli
belli bir süre iiğne ya da hapı kullanıyorsun doktor seni kontrole çağırıyor 2-3 günde bir, yumurtalarını kontrol ediyor çatlamaya yetecek kadar büyümüş mü diye, en son tamam dediği zaman çatlatma iğnesi ve aşılama seti yazıyor. şu gün şu saatte vuracaksın diyor ve 36 saat sonrasına ayarlayıp şu gün şu saat geleceksin eşinle diyor. eş sperm veriyor onun yıkanması ve beklemesi 20-30 dk sürüyor. anestezili bir işlem değil. ağrılı sızılı bir işlemde değil ama bazıları çok çok hafif hissedebiliyor. spekulumdan dolayı aşılamadan sonra koyu lekelenme olabiliyor korkutmasın. gerçi siz araştırmışsınızdır ama yine de yazmak istedim