Evet dediklerin doğru her şey gözüme batıyor çok bunaldım artık evimin düzenini istiyorum. Ben de yaptım iş güç yemek evet çok iyi geldi ama yalnızlığı çok özledim. Şu an mesela bebeği emzirirken beş altı kere kahvaltıya çağrılmak bile bunaltıyor halbuki iyiliğime ama ben geleceğim zaman gelirim yani emiyor çocuk bırakmak istemiyorum ben kendimi ayarlarım. Yok illa her şey hemen olacak. İstemiyorum bir cevap değil o istediğini yapıyor hep. Eşim kör sağırı oynuyor ya hep idare et o da öyle biri modunda. Benim babam da zor bir insan kendisi babamı idare edecekken canıma okuyor ama. Yaptığı surat cabası. Ben idare ediyorum sen de etmek zorundasın diyeceğim bundan sonra.Canım bence en büyük sıkıntı aynı evin içinde sürekli beraber olmak kendine ait alanın hiç olmaması herkesin herşeyi bilmesi yorum yapması . Sürekli beraber olunca insan tolere edebileceği şeyleri de edemiyor ekstradan takıyor bi de lohusalık var tabi . Ben ufaktan ev işleri yapmaya başladım inan bebekten başka bir hayata dair birşeyler yapmak bana iyi geldi sende 1 hafta sonra kendini çok iyi hissedeceksinkayınvalidenin bu aşırı hareketlerini ancak eşin durdurabilir bence
Onun yöntemide var ben de diyorum annem de şunu yaptı bak şunu ördü beşiğin içindeki uyku setini o aldı arkadaşım kapı süsünü yaptrıdı hastanr çıkışını aldı hep sayıyorum ondan sonra diyor ki biraz büyüsün bende alacam hahha almış bir şeyler ama aldığı pazar malı gibi çocuğa giydiresim gelmiyor kalitesiz ben alttan alta lafı sokuyorum biraz başkasından örnek veriyorum sonra savunmaya geçiyor borç olmasa bizde alırız diye diyorum borcunuz ne zaman bitecek işte ağustosda bitiyor diyor heh tamam eylülde de sen alırsın canını sıkmaAyy sen nasıl dedin kız doğumgününe yaparsınız diye ben hayatta diyemem helal sanaİnce kolye çeyrek eder ancak ya iki çeyrek yine az. Valla paradan değil de insan bir şey görmek istiyor. Çeyrek ne ki yani insan arkadaşına götürüyor. Haricinde bir iki de kıyafet aldılar o kadar. Annem neler ördü. Uzak akraba bile ördü babaanne bir patik bile örmedi. Hani demediler ki o kadar borç yaptınız ihtiyacınız vardır diye. Lafta nasıl düşkünler torunlarına ama göstermeye gelince göremiyoruz hiç.
Babamlar da bir kaldılar ya aşırı kuruldular doğru düzgün bir şey almıyorlar mesela peçete bitmiş sadece peçete alıp geliyor ya da içecek. Siz borçlusunuz kaç kişiyiz evde bir şeylere de onlar el atsın vs diye bunalıp sinirlenip erkenden gittiler.
Unutuluyor doğru da insan bazı şeyleri unutmamalı yine de ben çok fazla yapıyormuşum insanlara onu anladım. O yüzden ben de artık ne gerekse onu yapıyorum fazlasını asla yapmam özellikle de madden. Eskiden bazı şeylerin parasını ben vermek için zorlardım şu an asla zorlamıyorum. Hastaneye taksiyle gittik mesela dedesi verdi kaç kere bir kere teklif ettim yok dedi peki dedim
Ayy helal sana vallaOnun yöntemide var ben de diyorum annem de şunu yaptı bak şunu ördü beşiğin içindeki uyku setini o aldı arkadaşım kapı süsünü yaptrıdı hastanr çıkışını aldı hep sayıyorum ondan sonra diyor ki biraz büyüsün bende alacam hahha almış bir şeyler ama aldığı pazar malı gibi çocuğa giydiresim gelmiyor kalitesiz ben alttan alta lafı sokuyorum biraz başkasından örnek veriyorum sonra savunmaya geçiyor borç olmasa bizde alırız diye diyorum borcunuz ne zaman bitecek işte ağustosda bitiyor diyor heh tamam eylülde de sen alırsın canını sıkma
Yenidoğan 28 gün ücretsiz, ben özel hastaneye gidiyorum. Bugün de gittim hatta tam 28. Gündu. 3 kere falan gittik bugüne kadar hiç ücret odemedik. Hastane yanlış bilgi vermiş olabilir mi?bizim bebiş iyice tıkandı ya inş ben pimpirikleniyorumdur. genzinden geri gidince de öksürüyorbu 28 gün ücretsiz mevzuu da yokmuş. hastaneyi aradım öyle bi şey yok dedi kız doktorun muayene de 3200müş maşallah.
götürmeli miyim yoksa sf devam mı çok kararsızım. ciğere iner de yatırırlar diye de çok korkuyorum
Nerde doğım yapmıştın ki senbizim bebiş iyice tıkandı ya inş ben pimpirikleniyorumdur. genzinden geri gidince de öksürüyorbu 28 gün ücretsiz mevzuu da yokmuş. hastaneyi aradım öyle bi şey yok dedi kız doktorun muayene de 3200müş maşallah.
götürmeli miyim yoksa sf devam mı çok kararsızım. ciğere iner de yatırırlar diye de çok korkuyorum
Gözün aydın, harikaDoğumdan sonra 4 gün ölçtüm bebeğin kontrolüyle beraber şekere de bakacaklardı. Her şey sanki hiç insülin olmamışçasına normaldi. Her şeyi kestiler 6 hafta sonra yeniden kontrol var. Şu an olcum insulin yok
Bende özelde doğum yaptım. Yoğun bakımda yattı sonrasında kontrollerde tekrar kan alındı vs hiç ücret ödemedim ilk 28 gün ücretsiz dediler sgk karşılıyor.bizim bebiş iyice tıkandı ya inş ben pimpirikleniyorumdur. genzinden geri gidince de öksürüyorbu 28 gün ücretsiz mevzuu da yokmuş. hastaneyi aradım öyle bi şey yok dedi kız doktorun muayene de 3200müş maşallah.
biz de ilk hafta üç kere gittik doktor çağırmıştı. 28 gün ücretsiz değil mi dedim hayır öyle bi şey yok dedi danışmadaki kızYenidoğan 28 gün ücretsiz, ben özel hastaneye gidiyorum. Bugün de gittim hatta tam 28. Gündu. 3 kere falan gittik bugüne kadar hiç ücret odemedik. Hastane yanlış bilgi vermiş olabilir mi?
bağcılar medipolNerde doğım yapmıştın ki sen
Allah Allah ya çok da kendinden emin söyledi yani bi de hasta haklarını aramayı deneyeyim. bunun yazılı olduğu örnek gösterebileceğim bi yer var mı acabaBende özelde doğum yaptım. Yoğun bakımda yattı sonrasında kontrollerde tekrar kan alındı vs hiç ücret ödemedim ilk 28 gün ücretsiz dediler sgk karşılıyor.
doktor bana bi iki gün kanayabilir elleme kendi kendine kuruyacak demişti ama iltihap varsa bilemiyorum canımKızlar Arda’nın göbek bağı düştü düşecek
Ama altı sanki iltihaplı gibi kanlı gibi. Böyle mi olur zaten kupkuru mu olması lazımdı?
alerjiden ziyade yenidoğan sivilcesi oluyor bebeklerde 2-3 aya doğru kendiliğinden tamamen geçiyor internete yazarsanız fotoları çıkıyor zaten ben sütümden bir pamuğa alıp sürüyordum o sivilce gibi olan şeylereYuzu fisir fisir doktu cocugumun ya cok alerjik bir bunyesi var ayni babasi gibi. Hemen kizariyo. Hem kipkirmizi hem de isilik gibi oldu yuzu nasil gecer acaba
Otribebenin aspiratörü de ucu da güzel yumuşak ben doğduğundan beri onu kullanıyorumkızlar burun aspiratörü ve serum fizyolojik ne kullanıyorsunuz otribebe mi?
Ay iltihap mı inan bilmiyorum canım. Tam düşmedi altını göremiyorum. Ama böyle bir görüntü beklemiyordum kan, kabuk bile ürpertti yani. Neyse öyle dedilerse çok sevindim. Bugün düşecek inşallah hiç bu kadar yaklaşmamıştık. Dur bakalımdoktor bana bi iki gün kanayabilir elleme kendi kendine kuruyacak demişti ama iltihap varsa bilemiyorum canım
Evet otribebe aldım eczaneden ama aspire etmiyorum ben sadece SF’le temizliyoruzkızlar burun aspiratörü ve serum fizyolojik ne kullanıyorsunuz otribebe mi?
28 gün ücretsiz canım danışmadaki kız bilmiyor heralde biz her şeyi ücretsiz yaptırdık hatta birinci ay kontrole gittiğimizde 29 gün olmuş dediler 28 günlük hakkınız bitmiş diye sen ara tekrar sor bir daha öyle bir şey derse o zaman ben bu dediğinizi 184 ü arayarak sorarak öğreneceğim diye devlet onlara para ödüyor sen gidip birde üstüne para ödersen çift para almış oluyorlar uyanıklarbağcılar medipol