2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 83 40,5%
  • erkek

OY: 107 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,5%
  • ikiz kız/erkek

OY: 8 3,9%
  • üçüz / çoğul

OY: 2 1,0%

• Ankete Katılan
    205
Canım bilmiyorum ki çocuğun durumu nasıl? Bizim bebişte ciddi bir tıkanık olma durumu yok çok şükür. Ağlayınca akıyor falan o biraz hırıltı yapıyor gibi. SF sıkıyorum daha rahat nefes almasını sağlıyor emerken işte. Ama uyurken rahat nefes alamadığını düşünüyorsan aspire etmen de gerekebilir. Normalde yenidoğanlara önerilmiyor burun mukozasına zarar verebilir diye ama faydası zararından fazlaysa yapmak gerekir.
İki gün evvel uyurken hırlıyordu çocuk benim zaten cesaretim yoktu aspir etmeye sonra burada yazılanları okuyunca bir cesaret serum fizyolojik sıktım aspir ettim çocuk rahat emdi rahat uyudu valla her gün yapıyorum bir sürü sümük çıkıyor afedersiniz

Spinal sezaryen olan anneler ağrı kesici ne verdi doktorunuz? Bana parol yazmış az önce arveles içtim perişan durumdayım. Boyun ağrısından ölüyorum böyle bi acı yok yani
4 saatte bir dönüşümlü parol ve arveles yazmıştı ama ben o kadar sık kullanmadım. Bir arveles bir parol şeklinde başlarda 5-6 saatte bir sonra günde 1-2 oldu. En fazla 1 hafta kullanıp bıraktım o şekilde. Bende boyun ağrısı ilk gün oldu sonrasında gece düz yatarsam oluyordu ben de iki üç gün dik yattım. Gazdan oluyor boyun ağrısı. Edebildiğin kadar hareket edip çıkarman lazım başka çözümü yok. Bir de sade kahve iyi geldi ilk iki gün içtim sürekli.

4 saatte bir dönüşümlü parol ve arveles yazmıştı ama ben o kadar sık kullanmadım. Bir arveles bir parol şeklinde başlarda 5-6 saatte bir sonra günde 1-2 oldu. En fazla 1 hafta kullanıp bıraktım o şekilde. Bende boyun ağrısı ilk gün oldu sonrasında gece düz yatarsam oluyordu ben de iki üç gün dik yattım. Gazdan oluyor boyun ağrısı. Edebildiğin kadar hareket edip çıkarman lazım başka çözümü yok. Bir de sade kahve iyi geldi ilk iki gün içtim sürekli.
Böyle bir acı yok ölüyorum zannettim ya hüngür hüngür ağladım çocuk gibi. Sezaryen yerim bile bu kadar ağrımadı. Serum verdi doktor onu taktıracağım şimdi çok sağol

Doktor krem pansuman vermedi mi kuzum sana da? Kimisi iz kalmasın diye de krem veriyormuş.

İz kalmasın diye krem kullanan var mı kızlar?
İlk iki hafta sabah akşam batikon sür dedi gazlı bezle uyguladım. İki hafta sonrası için aşağıdaki iz giderici kremi verdi doktorum. Sürünce bayağı ferahlatıyor orayı. Kuruyup gerilmiyor ama öyle yağlı bir krem değil jel gibi. Beğendim yani sabah akşam 3 ay süreyle kullanılması öneriliyor muhtemelen o sürede kullanırım ben.

Eklentiler

• 1000053797.jpg
    1000053797.jpg
    74,2 KB · Görüntüleme: 34
Böyle bir acı yok ölüyorum zannettim ya hüngür hüngür ağladım çocuk gibi. Sezaryen yerim bile bu kadar ağrımadı. Serum verdi doktor onu taktıracağım şimdi çok sağol
Ben onu ilk gün yaşadım, fazla hareket edemedim baş dönmesinden ve fazla kanamadan ötürü gaz çıkışım geç oldu. Bıçak saplanmış gibiydi. Aynı şekilde bağırarak ağladım. Sonra debelenerek yürüdüm ve çıkarttım gazı.
Hiç geçmeyecek gibi geliyor biliyorum ama gaz çıkışı oldukça rahatlayacaksın inşallah, çok geçmiş olsun 🙏❤️

Annem lahana sarması yapmıştı dedim yiyeyim ne olacak dedim kimyonda katmıştım ama bebiş gece asla uyumadı o kadar sancı çektiki evet normaldede sancı çekiyor ama o zaman ki sancı çok kötüydü acıdan ememiyordı o derece uyku asla uyumuyordu ordan sonra bende yediklerime dikkat etmeye başladım
Hoff bu üzdü😔

Kızlar merhaba her emzirmeden sonra bebeğin gazini mutlaka çıkarıyor musunuz bazen öyle uyuya kalıyor ki şimdi gaz çıkarsam uyanacak diyorsun karar veremiyorsun 😔
Rahat uyuyorsa zaten gazı yok demektir gerek yok uykusunu acmaya. Benim ilk cocugum oyleydi bir kere bile sırtını patpatlıgımj bilmem emer emer uyurdu hey gidii sonradan aynı kaliteyi sürdüremedik 2. Ve 3. Cocukta😅😅

Kızlar bana acil cevap verir misiniz? Canım acıyor. Banyo yaptım dikişim acayip gerildi. Yani yırtılacak gibi oldu, kurudu mu ne olduysa. Pansuman yapma dedi. Ama krem de vermedi. Bu böyle mi kalacak. Bugün bir haftalık olduk. 7. Gününüz.
Oyy geçmiş olsun canım bence bir sıkıntı yoktır. Fito diye bir krem verdi doktor bana

Bana batikon sür falan da dememişti kimse ya gerek var mı acaba napsam ki?
Bana da demediler hastaneden çıkarken eskiler hep koyar mış. Koysam böyle olmazdı allahtan kötüye gitmedi sonra doktora götürdüm doktoru dedi batikon koy. Geçirdi kurudu bide batikon benzer birşey yazdı yine ampul, kırıp döküyorsun oda çok iyi geldi üç günde geçti. Zarardan çok yararı var batikonun hiç korkma

nursen6161 nursen6161 blocked blocked BerryBlossom BerryBlossom Yavrular nasıllar, sizler nasılsınız kızlar? Güzel haberlerinizi bekliyoruz 🤍
Bizde son durum enfeksiyon değerleri tamamen düştü 2 gündür hiç kusmamış kalp atımları normale dönmüş eğer bu gece de güzel geçerse yarın taburculuğu konuşuruz dedi doktor o yüzden dualarınızı bekliyorum kızlar oğluşum yarın çıkar inşallah 🙏🏻🥹♥️

İki gün evvel uyurken hırlıyordu çocuk benim zaten cesaretim yoktu aspir etmeye sonra burada yazılanları okuyunca bir cesaret serum fizyolojik sıktım aspir ettim çocuk rahat emdi rahat uyudu valla her gün yapıyorum bir sürü sümük çıkıyor afedersiniz
ya bunu ben de yapıyorum ama bi şey gelmiyor. dolu yani fış fış ses geliyor çocuğun burnundan. tek seferde mi çekiyorsun yoksa minik minik birkaç seferde mi

Kızlar böyle geldi bizim sonuçlar, bebe 4 günlük. Doktor çok yüksek değil dedi ama içim rahat etmedi, sizinkilerde nasıldı sonuçlar?

Eklentiler

• 6B61C660-AB2B-4BFD-B8C2-746BAF0C2E8B.jpeg
    6B61C660-AB2B-4BFD-B8C2-746BAF0C2E8B.jpeg
    70,1 KB · Görüntüleme: 30
X