-
- Konu Sahibi palm angels
- #18.661
yok ozel olarak bakmadim ama hamileyken kan verdigimde bakmislar geneldede ben kan vermeye hep ac gittim sinuclari etkilersem diye ona baktim smdi e nabizdan 19 subat son yaptirdigim tahlil glukoz (serum/plazma) diye bisey bakmislar referans 70-99 diyo benim 77 cikmisBelki de açlık bakmaz . Daha önce kan vermiş miydin orda glukoz değerin iyiyse belki bakma ihtiyacı duymadı ama sen ara yine bence
Onu dahiliyeye söyledim kendi dokturama gittim ona da anlattım ikiside hayır onunla alakası olamaz tokluk çok yüksek dediler şimdi yarın sabah tekrar kan vericem 75mg şeker yüklemesi yapılacakmış önlem almamız lazım yoksa diyabete kadar gider bu dedi korkuttu beniBence tamamen yediklerin etkilemiş canım, sen dahiliyeye söyle gerekirse yine yapsınlar daha sonra. Bana 9 da gel dediler açlık kanını aldılar aç karna içeceği içtim 1 saat bekledim öyle aldılar ikinci kanı.
Alakası yok dedi iki doktordaMeyveli soda, şekerli kahve falan açlık şekerini etkilemiştir mutlaka. Diyetle, yürüyüşle falan toparlarsin büyük ihtimalle
İnsülin bakıcam yarın diyet+insülin+ yürüyüşle düzene sokarız ama ilerlerse diyabet dedi onu diye ekledim sona be adam kalpten götürecekti beniBen şu yastıktan aldım ve çok rahat , birini göbeğimin altına koyuyorum diğerini bazen sırtıma bazen de bacak arama . Tavsiye ederim Eki Görüntüle 3418811
Biraz yüksek çıkmış evet ama korkma çaresi var sonuçta
Açlık şekeri 8 saat açken bakılıyor , gece 12’de yediğin sabaha kadar 8 saat geçtiyse etkilemez .. gece yediğin de tokluğu etkilemez . Panik yapmana gerek yok, ilaç verirler düzene girer önemli olan bebek etkilenmeden farkedilmesi .. gebelik diyabeti çok korkulacak bir şey değil ama tedbirini de al tabi
Değerin çok iyiymiş, maşallah da bırakayımyok ozel olarak bakmadim ama hamileyken kan verdigimde bakmislar geneldede ben kan vermeye hep ac gittim sinuclari etkilersem diye ona baktim smdi e nabizdan 19 subat son yaptirdigim tahlil glukoz (serum/plazma) diye bisey bakmislar referans 70-99 diyo benim 77 cikmis
Canım korkma bu kadar , çaresi olmayan bir şey değil . Bana da mesela doğumdan sonra takibe devam edeceğiz kesin diyabet olacaksın diye bir şey yok dedi doktorum. Ama ilerde olma ihtimali yüksek ona göre şimdiden tedbir al dedi. Sen de moralini bozma, yürüyüşlere başla, öğünlerde yediğin miktarı düşür , öğün sayısını arttır zaten sana gerekeni söyleyeceklerdir :)İnsülin bakıcam yarın diyet+insülin+ yürüyüşle düzene sokarız ama ilerlerse diyabet dedi onu diye ekledim sona be adam kalpten götürecekti beniben zaten dikkat ediyorum ettiğim halde böyle çıkması çok üzdü beni
Evet onların tokluk şekerine bi etkisi yoktur ama açlığın büyük ihtimalle bi tık daha düşük çıkardı geceki şekerli içecekler olmasa. Şeker, karbonhidrat her yerden çıkıyo karşımıza maalesef diyetisyenle de bakarsiniz zaten bol protein bol hareket düşer inşallahAlakası yok dedi iki doktordaşok oldum 183 ü duyunca resmen morelim sıfır
Bence her doktorun bu şeker yüklemesinde tarzı çok başka çünkü hepimizinkine bambaşka bakılmışlen ben niye yiyorum sjsjssjsj yanlis cikcak sonucum ya ben birdaha ariyim sjsjsj ac kalamicami biliyo canim doktorum icimden canavar ciksin istemiyo demek sjsjsjsjsacaba aclik mi bakmicak ki bana ya anlamadim suan gercekten
en sok oldugum sey zaten masallah tahlil sonuclarim en iyi sonuclarin topini yasiyorum hamileyken normalde surunuyodum cunku en korktugum seydi hamileyken iyi beslenmicek benim degerlerim yerlerde cocugu nasil besliyim diye cok sukur valla iyi cikiyo ama sana simdi soyleyince 2 ay olmus baktirmayali ben gidiyimde bi baktiriyim yine ne alemdeyimDeğerin çok iyiymiş, maşallah da bırakayımbelki o sebeple bakmayacaktır ama sen yine de sor emin ol :)
Canım korkma bu kadar , çaresi olmayan bir şey değil . Bana da mesela doğumdan sonra takibe devam edeceğiz kesin diyabet olacaksın diye bir şey yok dedi doktorum. Ama ilerde olma ihtimali yüksek ona göre şimdiden tedbir al dedi. Sen de moralini bozma, yürüyüşlere başla, öğünlerde yediğin miktarı düşür , öğün sayısını arttır zaten sana gerekeni söyleyeceklerdir :)
İnşallah ilaç ve diyetle yoluna girer ve bebişi hiç etkilemez. İyi düşünelim iyi olsunOnu dahiliyeye söyledim kendi dokturama gittim ona da anlattım ikiside hayır onunla alakası olamaz tokluk çok yüksek dediler şimdi yarın sabah tekrar kan vericem 75mg şeker yüklemesi yapılacakmış önlem almamız lazım yoksa diyabete kadar gider bu dedi korkuttu beni
Başladı başlamaz mı hiç. Uzun yürüyüş yapamıyorum. Mola vermem gerekiyoKızlar bel ağrıları başladimi yürümede zorluklar
Benim daha çok bacaklarım ağrıyor uzun yürümelerdeKızlar bel ağrıları başladimi yürümede zorluklar
Benim başladı ayakta durunca artıyor.Kızlar bel ağrıları başladimi yürümede zorluklar
Benim kan tahlilimde insülin direnci çıktı, doktor 1 ay takibini istedi. Yarın kontrole gideceğim, söylediklerini yazarım sana. Ama 1 aydır kontrol sonuçlarım sabah 95-96 civarı ve akşam yemeği sonrası ortalama 100-115 arası çıkıyor. Türkiye'de normal kabul ediyorlar aslında bu değerleri ama insülin için çok erken değil miYa çok ilginç bana da yüksek diyorlar , ben yurt dışındayım .. hatta ilk ölçümde 99 çıkmıştı o yüzden takibe başladık, çok ilginç.. ama bir gariplik var bende mesela akşam yemeğinden sonra 110, sabah 117 çıkıyor dengesizlik var. İnsülin başlayacaklar hiç istemiyorum
İnsülin istemiyorum ama kullan derlerse kullanırım ama hamilelik sonrası kimse bana ilaç insülin kullandıramaz .. sağlıklı besleme+sporla üstesinden gelirim ammaaa şimdi işte içimdeki miniği riske atmamak için ne derlerse yapıyorumBenim kan tahlilimde insülin direnci çıktı, doktor 1 ay takibini istedi. Yarın kontrole gideceğim, söylediklerini yazarım sana. Ama 1 aydır kontrol sonuçlarım sabah 95-96 civarı ve akşam yemeği sonrası ortalama 100-115 arası çıkıyor. Türkiye'de normal kabul ediyorlar aslında bu değerleri ama insülin için çok erken değil miBilemedim bende
Sağol canım benim Allah sana da kolaylıklar versin. Sağ salim kucaklarımıza alalım da en önemlisi oAllah kolaylık versin. Bir yandan da doğum iznimiz yaza geliyor boşa gidiyor ama dinlenmeye az kaldı yine de
Yok ya diyetle sporla halledersin zaten, çok yüksek değil bence şekerin ama oranın prosedürü farklıdır muhakkakİnsülin istemiyorum ama kullan derlerse kullanırım ama hamilelik sonrası kimse bana ilaç insülin kullandıramaz .. sağlıklı besleme+sporla üstesinden gelirim ammaaa şimdi işte içimdeki miniği riske atmamak için ne derlerse yapıyorum