2024 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
Belki de açlık bakmaz . Daha önce kan vermiş miydin orda glukoz değerin iyiyse belki bakma ihtiyacı duymadı ama sen ara yine bence
yok ozel olarak bakmadim ama hamileyken kan verdigimde bakmislar geneldede ben kan vermeye hep ac gittim sinuclari etkilersem diye ona baktim smdi e nabizdan 19 subat son yaptirdigim tahlil glukoz (serum/plazma) diye bisey bakmislar referans 70-99 diyo benim 77 cikmis

Onu dahiliyeye söyledim kendi dokturama gittim ona da anlattım ikiside hayır onunla alakası olamaz tokluk çok yüksek dediler şimdi yarın sabah tekrar kan vericem 75mg şeker yüklemesi yapılacakmış önlem almamız lazım yoksa diyabete kadar gider bu dedi korkuttu beni

İnsülin bakıcam yarın diyet+insülin+ yürüyüşle düzene sokarız ama ilerlerse diyabet dedi onu diye ekledim sona be adam kalpten götürecekti beni ben zaten dikkat ediyorum ettiğim halde böyle çıkması çok üzdü beni

21+3 den merhabalar :) detaylı ultrasona gittiniz mi? izmit düzce zonguldak sakarya için önerebileceğiniz doktorlar var mı detaylı ultrason için

Değerin çok iyiymiş, maşallah da bırakayım belki o sebeple bakmayacaktır ama sen yine de sor emin ol :)
Canım korkma bu kadar , çaresi olmayan bir şey değil . Bana da mesela doğumdan sonra takibe devam edeceğiz kesin diyabet olacaksın diye bir şey yok dedi doktorum. Ama ilerde olma ihtimali yüksek ona göre şimdiden tedbir al dedi. Sen de moralini bozma, yürüyüşlere başla, öğünlerde yediğin miktarı düşür , öğün sayısını arttır zaten sana gerekeni söyleyeceklerdir :)

Alakası yok dedi iki doktorda şok oldum 183 ü duyunca resmen morelim sıfır
Evet onların tokluk şekerine bi etkisi yoktur ama açlığın büyük ihtimalle bi tık daha düşük çıkardı geceki şekerli içecekler olmasa. Şeker, karbonhidrat her yerden çıkıyo karşımıza maalesef diyetisyenle de bakarsiniz zaten bol protein bol hareket düşer inşallah

len ben niye yiyorum sjsjssjsj yanlis cikcak sonucum ya ben birdaha ariyim sjsjsj ac kalamicami biliyo canim doktorum icimden canavar ciksin istemiyo demek sjsjsjsjs acaba aclik mi bakmicak ki bana ya anlamadim suan gercekten
Bence her doktorun bu şeker yüklemesinde tarzı çok başka çünkü hepimizinkine bambaşka bakılmış

en sok oldugum sey zaten masallah tahlil sonuclarim en iyi sonuclarin topini yasiyorum hamileyken normalde surunuyodum cunku en korktugum seydi hamileyken iyi beslenmicek benim degerlerim yerlerde cocugu nasil besliyim diye cok sukur valla iyi cikiyo ama sana simdi soyleyince 2 ay olmus baktirmayali ben gidiyimde bi baktiriyim yine ne alemdeyim

İnşallah ilaç ve diyetle yoluna girer ve bebişi hiç etkilemez. İyi düşünelim iyi olsun

Birşey danışmak istiyorum ben sizlere gebeliğin de böbrek büyümesi yaşayan arkadaşlar var mı aramızda acaba şiddetli bı ağrı ile gittim doktora ve böbreğimin birinde genişleme olduğunu söylediler bu durumu yaşayan var mı acaba

Benim kan tahlilimde insülin direnci çıktı, doktor 1 ay takibini istedi. Yarın kontrole gideceğim, söylediklerini yazarım sana. Ama 1 aydır kontrol sonuçlarım sabah 95-96 civarı ve akşam yemeği sonrası ortalama 100-115 arası çıkıyor. Türkiye'de normal kabul ediyorlar aslında bu değerleri ama insülin için çok erken değil mi Bilemedim bende

İnsülin istemiyorum ama kullan derlerse kullanırım ama hamilelik sonrası kimse bana ilaç insülin kullandıramaz .. sağlıklı besleme+sporla üstesinden gelirim ammaaa şimdi işte içimdeki miniği riske atmamak için ne derlerse yapıyorum

Herkese merhabalaar bugün benim de kontrolüm vardı tam 24 haftalık olduk doktor sadece gliko hemoglobin ve tokluk şekeri testi istedi zaten toktum da, 106 çıkmış. Açlık şekerimi en son taa 28 şubatta vermiştim 59 çıkmıştı o zamanlar doktorum bugünkü değerler ve ultrasona göre karar vereceğini söylemişti yani o zaman test yapmicak heralde ama aslında ben istiyordum biraz çok tatlı yiyorum çünkü

Yok ya diyetle sporla halledersin zaten, çok yüksek değil bence şekerin ama oranın prosedürü farklıdır muhakkak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…