2024 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
Herkese merhabalaar bugün benim de kontrolüm vardı tam 24 haftalık olduk doktor sadece gliko hemoglobin ve tokluk şekeri testi istedi zaten toktum da, 106 çıkmış. Açlık şekerimi en son taa 28 şubatta vermiştim 59 çıkmıştı o zamanlar doktorum bugünkü değerler ve ultrasona göre karar vereceğini söylemişti yani o zaman test yapmicak heralde ama aslında ben istiyordum biraz çok tatlı yiyorum çünkü :KK43:
Doktorunuz lazım olsa söylerdi diye düşünüyorum iciniizi ferah tutun 😍😍

Birşey danışmak istiyorum ben sizlere gebeliğin de böbrek büyümesi yaşayan arkadaşlar var mı aramızda acaba şiddetli bı ağrı ile gittim doktora ve böbreğimin birinde genişleme olduğunu söylediler bu durumu yaşayan var mı acaba
Benim sağ böbreğimde genişleme var hamilelik kaynaklı olduğunu söyledi doktorum ultrasonla bakıyor tahlillerim vs yapılıyor endişelenecek bir şey yok dedi doğumdan sonra tekrar gideceğim düzelip düzelmediğine baktırırım. Hamilelik kaynaklı karaciğer enzimlerim de yüksek seyrediyor sırada şeker yüklemem var o da çıkacak gibi muhtemelen😔

Uyurken bacak aranıza yastık alma ihtiyacı başladı mı sizin de kızlar, 2 gecedir sanki bacaklarım çok aşağıda kalıyormuş gibi bel ağrısı yaşıyorum uyurken afedersiniz bacağımı eşimin üstüne doğru atınca yani yükseltince kesiliyor ağrı. Demek ki yastık koysam iyi olcak dedim ben de. Hamile yastıklarından mı alsam bilemedim kullanan var mı acaba
Bu emzirme yastıkları kurtarıcım oldu iki tane var birini bacak arama birini de başımın altına koyuyorum günlük otururkende arkamda kullanıyorum bebişler için zaten alınıyor aldıysanız kullanın çok faydasını görürsünüz. Kılıflarıda fermuarlı çıkarıp yıkanabiliyor rahatlıkla

Eklentiler

• 17139900382632154002719893586795.jpg
    17139900382632154002719893586795.jpg
    109,1 KB · Görüntüleme: 37
Ben de şeker yaptırmadım, belki benim doktor istemez, benimki çok yapmıyor her şeyi gerek görmedikçe
Henüz bende yaptırmadım belkide benimkide yaptırmaz gerek görmezde 1 ay olacak randevum cuma günü. Şimdiye kadar hiç demedi yaparız yada gerek görmüyorum falan diye. Bende sabahtan aç gidicem yinede bakalım uygun görürse yaptırırız belkide gerek kalmaz. Rutin testlerde açlık şekerim normal ama tokluk hiç baktırmadık

Değerin çok iyiymiş, maşallah da bırakayım 🧿 belki o sebeple bakmayacaktır ama sen yine de sor emin ol :)

Canım korkma bu kadar , çaresi olmayan bir şey değil . Bana da mesela doğumdan sonra takibe devam edeceğiz kesin diyabet olacaksın diye bir şey yok dedi doktorum. Ama ilerde olma ihtimali yüksek ona göre şimdiden tedbir al dedi. Sen de moralini bozma, yürüyüşlere başla, öğünlerde yediğin miktarı düşür , öğün sayısını arttır zaten sana gerekeni söyleyeceklerdir :)
İşte sıkıntı burada yürüyüş yapıyorum (ama az yürüyorum) az yiyip çok öğün yapıyorum doktora da belirttim bunu bakalım yarın ola hayrola inşallah normal çıkar 🙏🏻

Birşey danışmak istiyorum ben sizlere gebeliğin de böbrek büyümesi yaşayan arkadaşlar var mı aramızda acaba şiddetli bı ağrı ile gittim doktora ve böbreğimin birinde genişleme olduğunu söylediler bu durumu yaşayan var mı acaba
Aynı şekilde şiddetli ağrı ile acillik oldum hem böbrekte genişleme hem de miyom olduğunu öğrendim benimki miyondan ağrı oldu böbrekte ki genişleme de şu anda sıkıntı olmadığını takip etmek gerektiğini söylemişti doktor

Evet onların tokluk şekerine bi etkisi yoktur ama açlığın büyük ihtimalle bi tık daha düşük çıkardı geceki şekerli içecekler olmasa. Şeker, karbonhidrat her yerden çıkıyo karşımıza maalesef diyetisyenle de bakarsiniz zaten bol protein bol hareket düşer inşallah 🙏
İnşallah çok teşekkür ederim yorumlarınız için yarın güzel haberlerle gelirim inşallah 🤲🏻

Benim sağ böbreğimde genişleme var hamilelik kaynaklı olduğunu söyledi doktorum ultrasonla bakıyor tahlillerim vs yapılıyor endişelenecek bir şey yok dedi doğumdan sonra tekrar gideceğim düzelip düzelmediğine baktırırım. Hamilelik kaynaklı karaciğer enzimlerim de yüksek seyrediyor sırada şeker yüklemem var o da çıkacak gibi muhtemelen😔
Benimde aynı şekilde sağ böbrekte genişleme var daha fazla büyürse ağrı yaparsa stent takılıcagini söyledi sizin ağrı yapıyor mu acaba

Benimde aynı şekilde sağ böbrekte genişleme var daha fazla büyürse ağrı yaparsa stent takılıcagini söyledi sizin ağrı yapıyor mu acaba
Benim ağrım yok seviyesi yüksek değil demişti doktor ağrın olursa söyle diyor her seferinde geçmiş olsun ihmal etmeyin sizde nefroloji bölümüne gidersiniz olmazsa

Günaydın kızlar gerinme durumlarınız nasıl ya ben sabahları çok tutulmuş uyanıyorum ister istemez geriniyorum karnım ağrıyor birazcık bacaklarımı vs germek zorunda hissediyorum ama ya o arada karnım da geriniyor doğal olarak.umarım zararı yoktur r

Gunaydin kizlar, cok acayip ruyalar gordum resmen yorgun kan ter icinde uyandim derler ya oyle. Bir arkadasim (yakin ve haftasonu gorusecegiz) ruyamda karnıma zorla bir sey enjekte etmeye calısıyor nasıl kacıyorum ondan nasıl uzun surdu ruya anlatamam ya cok etkisindeyim uyanalı 3 saat gecti neredeyse hala

Gunaydin kizlar, cok acayip ruyalar gordum resmen yorgun kan ter icinde uyandim derler ya oyle. Bir arkadasim (yakin ve haftasonu gorusecegiz) ruyamda karnıma zorla bir sey enjekte etmeye calısıyor nasıl kacıyorum ondan nasıl uzun surdu ruya anlatamam ya cok etkisindeyim uyanalı 3 saat gecti neredeyse hala
Hayır olsun canim benim de saçma bu ara rüyalarım normalmiş ama merak etme.

Geçen ben de ağlayarak uyandım, çok değişik ve saçma rüyalar görüyorum.

Tecrübeli hamişlerim selamlar 19+3'üm dün çok geniş bir alanda su gibi bir akıntım oldu. Kadın doğum acile gittim, vajinal ultrason ve el ile hızlıca rahim ağzı muayenesi ve amniyon suyu için test yapıldı. Su değilmiş ancak epey akıntım varmış. Kaşıntı yahut yanma yapmadığından fitil de vermedi. Elle rahim ağzı açıklığıma bakması herhangi bir zarar verir mi ya? Daha önce deneyimleyen oldu mu?

X