Ben kesinlikle iki tarafi da istemiyorum. Diğer 2 cocugumda da zehir oldu dogum sonrası güzel geçmesi gereken günlerimi hep kötü hatırlıyorum simdi. O zaman iki aileye de uzaktik annem ve kayinvalidem gelip ikisi birbirine düşüyordu bebek için öyle yıkanmaz böyle yapılmaz ben yapicam vs diye. Bana karismalarini zaten söylemiyorum bile. Faydadan çok zararları oldu. Simdi annemle yakınız gelip kalmaz ama kayinvalidem uzakta yaşıyor ve gelince kayinbabamla gelip kalıyor 2 ay gitmiyor. Eşime daha hamile kalmadan söyledim eğer annenler yine gelecekse cocuk doğunca ben bu çocuğu yapmam diye. Eşimle boşanma noktasına gelecek kadar kavga ettiğimiz iki dönem varsa ikisi de kayinvalidemin bizde kaldığı lohusalik dönemleri. Sadece herseye karışıp benim dediğim olsun diyen, oğlunu ve torunlarını alıp dışarı çıkarıp akşama kadar beni lohusa halimle evde yalnız bırakan, mutfağımdaki çekmece düzenime kadar müdahale eden bir kadın. Kocasıyla icerde oturdukları için yatak odasından çıkamıyordum bebeğimle. Tam lohusa depresyonu ortamı. Bu sefer gelmeyecekler asla kabul etmem zaten. Kim kırılırsa kırılsın benim çocuklarım yeni doğduğunda tek hatırladığımız eşimle kavgalarımız annesi yüzünden. Simdi eşim de istemiyor. Çekirdek aile olarak Bi kendimize gelelim, lohusalik geçsin bebek biraz toparlasin öyle gelsinler dedim. Gelince de en fazla 2 hafta kalsınlar dedim. Saolsun eşim de annesini bildiği için bana hak veriyor. Bu defa öyle olacak inşallah. Dilerim hepinizin lohusaligi güzel geçer kızlar ama o kafa gerçekten başka kafa, birileri kirilmasin diye sakın yeni doğum yapmış halinizle kendinizden ödün vermeyin ben yaptım gençtim, yeni anneydim ama hala 10 yıl sonra bile pişmanım kendime ve bebeğime bunu neden yaptım diye. Sütünüz etkileniyor, moraliniz, bebeğiniz hersey etkileniyor. Eğer haklıysaniz sakın birileri kirilmasin diye o hassas günlerde birilerini idare etmeyin, onlar sizi idare etmeli. Kendinize bunu yaptırmayın yani. Insallah anlayışlı kayinvalideleriniz olsun, güzel lohusa günleriniz bol sütünüz olsun.