2024 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    241
Kızlar bugün kasıklarım ağrıdı çatı ağrım zaten yürümemi bile zorlaştırıyo acilden giriş yaptım ilk nstmi çektiler düzensiz çıkmış kan ve idrar verdim bidaha nstye soktular şükür sadece biraz idrar yolu enfeksiyonu çıkmış o da yapar dedi ilaç verdi
Geçmiş olsun canımm Bende de sol kasığımda ağrı var ve 1 haftadır bebek sanki mesanemin üstüne oturdu ya da baskı yapıyor direkt orda bir acı hissediyorum ve çok sık tuvalete gidiyorum acaba bende de mi enfeksiyon var. Sana ilaç olarak ne verdi tek içimlik şase tozlardan mı?

Kızlar hepinize merhaba. Hiçbirinizle tanışma fırsatımız olmadı. Yardımınıza çok ihtiyacım var ne olur esirgemeyin. Kendimi anlatacak buradan başka hiçbir yer bulamadım :KK43: ben bugün 27+1 hamileyim. Hamileligimin en başından beri hiçbir problem sıkıntı yaşamadım her şey çok güzeldi. Ta ki 24.haftaya kadar. 24.haftada uzun yorucu ve stresli bir yolculuk yaptım. Yolculuk sonrası ağrılarım başladı. Yolculuk dönüşü doktoruma gittim ultrasonda sıkıntı yok her ihtimale karşı nst bakalım dedi. O gün nst de sancı kasilma çıktı. Serum ve iğne derken progestan fitil magnezyum başladık. Yolculuk susuzluk stres tetiklemis olabilir kontrol edelim dedi. Haftada 1 olmak üzere 3 haftadır kontrole gidiyorum nst de hiç ağrı sancı çıkmıyordu. Bugün gittiğimde ise 3 hafta aradan sonra yeniden nst de sancı kasilma çıkmış. Halbuki bu sefer hiçbir yerim ağrımiyordu. Karninda anlik sertleşme gevseme bir yerde toplanma hissediyor musun diye sordu arada oluyor dedim rahim ağzı kapalı rahim uzunluğu iyi ama erken doğumu gösterir bize dedi. Nutkum tutuldu ne diyeceğimi ne soracağımı bilemedim. Kaç saattir de ağlıyorum. Bu haftalarda benzer şeyler yaşayan ya da daha önceki hamileloginde yaşayan var mı? Bebeğim daha çok minik çok korkuyorum, böyle üzülüp stres yaptığım için ona yine zarar veriyorum.. ne olur paylaşmaktan çekinmeyin:KK43:
Tecrübem yok ama nst cihazına da %100 güven olmayacağına dair hikayeler okumuştum. Biri karnından çıkardığı halde sancı görmüşler mesela sonra anlamışlar ki alet bozuk 😅 ama baya stres olmuş tabii. Toplanıp gevsemeler de braxton hicksse yabancı forumlarda 16. haftadan beri sık sık yaşayıp 40'lara kadar gerçek sancı yaşamayanları çok gördüm. Yani önlem almanız çok güzel ama kesin gibi bakıp üzülmeyin🙏

Geçmiş olsun canımm Bende de sol kasığımda ağrı var ve 1 haftadır bebek sanki mesanemin üstüne oturdu ya da baskı yapıyor direkt orda bir acı hissediyorum ve çok sık tuvalete gidiyorum acaba bende de mi enfeksiyon var. Sana ilaç olarak ne verdi tek içimlik şase tozlardan mı?
Evet canım olabilir acilde bi kan ve idrar ver istersen monruol şase evet

Kızlar bu da benim 3 günlük evde kendi ölçümüm. Doktora attım şeker yüklemesine gerek duymadı ama gebelik şekeri diyet listesine uygun beslen bundan sonra dedi

Eklentiler

• IMG_2022.jpeg
    IMG_2022.jpeg
    65,8 KB · Görüntüleme: 80
Canim hic hissetmedim bile, o anin stresi heyecani vs derken ben buralari hic hissetmedim cok guzelde gecti cok sukur. Ne agrim sizim sonrasinda egilememe yok sonrasinda ameliyat yerinde yada igne yerinde agri vs hic biri olmadi. Sadece bebek ameliyataneden goturulunce panik oldum tansiyonum dustu, kustum falan oralari degisikti sanirim psikolojik
oyh psikolojik tabi ayh cok sevindim buda rahat gecer insallaah 🙏

Kızlar hepinize merhaba. Hiçbirinizle tanışma fırsatımız olmadı. Yardımınıza çok ihtiyacım var ne olur esirgemeyin. Kendimi anlatacak buradan başka hiçbir yer bulamadım :KK43: ben bugün 27+1 hamileyim. Hamileligimin en başından beri hiçbir problem sıkıntı yaşamadım her şey çok güzeldi. Ta ki 24.haftaya kadar. 24.haftada uzun yorucu ve stresli bir yolculuk yaptım. Yolculuk sonrası ağrılarım başladı. Yolculuk dönüşü doktoruma gittim ultrasonda sıkıntı yok her ihtimale karşı nst bakalım dedi. O gün nst de sancı kasilma çıktı. Serum ve iğne derken progestan fitil magnezyum başladık. Yolculuk susuzluk stres tetiklemis olabilir kontrol edelim dedi. Haftada 1 olmak üzere 3 haftadır kontrole gidiyorum nst de hiç ağrı sancı çıkmıyordu. Bugün gittiğimde ise 3 hafta aradan sonra yeniden nst de sancı kasilma çıkmış. Halbuki bu sefer hiçbir yerim ağrımiyordu. Karninda anlik sertleşme gevseme bir yerde toplanma hissediyor musun diye sordu arada oluyor dedim rahim ağzı kapalı rahim uzunluğu iyi ama erken doğumu gösterir bize dedi. Nutkum tutuldu ne diyeceğimi ne soracağımı bilemedim. Kaç saattir de ağlıyorum. Bu haftalarda benzer şeyler yaşayan ya da daha önceki hamileloginde yaşayan var mı? Bebeğim daha çok minik çok korkuyorum, böyle üzülüp stres yaptığım için ona yine zarar veriyorum.. ne olur paylaşmaktan çekinmeyin:KK43:
Geçmiş olsun. Sertleşme, bir yerde toplanma vs bunları yaşıyorum ama Dr um böyle birşey söylemedi. Önceki gebeliğimde de olurdu sorun yaşamamıştım. Poposunu yaslıyor endişe edecek birşey değil demişti. Nst düzenli olursa iyi değil zaten, büyük iniş çıkışlar olursa kasılma oluyor onda da makine ötüyor zaten. Bence uzun süre ağlamak daha çok zarar verir. Dinlen, sevdiğin şeyleri yap, stresten uzak duracak şeyler bul daha iyi :) elden ne geliyorsa kendine en iyisini yapmalısın.

Kızlar bu da benim 3 günlük evde kendi ölçümüm. Doktora attım şeker yüklemesine gerek duymadı ama gebelik şekeri diyet listesine uygun beslen bundan sonra dedi
Benimde tokluk en fazla 139 çıkıyor daha bugün yine doktorumla görüştük ama diyet listesi vermedi bana. Tabi yinede dikkatli ilerliyorum. Seninde değerlerin çok çok iyi canım hadi gözün aydın 🧿🤗

Benimde tokluk en fazla 139 çıkıyor daha bugün yine doktorumla görüştük ama diyet listesi vermedi bana. Tabi yinede dikkatli ilerliyorum. Seninde değerlerin çok çok iyi canım hadi gözün aydın 🧿🤗
Yaa öyle mi diyosun ben de sınırda olunca acaba kötü mü diye endişe etmiştim içimi rahatlattın 😌 ama bundan 3 hafta önce yediklerime dikkat etmiyordum pilav makarna beyaz ekmek karbonhidrat tüketiyordum ve akşam yemeklerinden sonra fenalaşma hissi geliyordu 3 haftadır çok dikkat ediyorum artık öyle kötü olmuyorum çok şükür. Dikkat etmemiz gerek gerçekten🧿🫶🏻

13. Haftadan beri online hamile pilatesi yapıyorum benden haftada ileride olanlarda var grupta ama bu son ders hem iş yorgunluğu hem pilates derken üzerimden geçti desem yeridir😅. Ahh ahh birkaç hafta önce pilates sonrası yürüyüşe bile çıkıyordum şimdi kendimi tanıyamaz oldum valla 🙈 son haftaları düşünemiyorum bileee
Maşallah vallaa ben iş harici sürekli yatıyorum hahaha 😂😂

Yaa öyle mi diyosun ben de sınırda olunca acaba kötü mü diye endişe etmiştim içimi rahatlattın 😌 ama bundan 3 hafta önce yediklerime dikkat etmiyordum pilav makarna beyaz ekmek karbonhidrat tüketiyordum ve akşam yemeklerinden sonra fenalaşma hissi geliyordu 3 haftadır çok dikkat ediyorum artık öyle kötü olmuyorum çok şükür. Dikkat etmemiz gerek gerçekten🧿🫶🏻
Benim doktorum 139 u çok normal gördü ama tabi bende dikkat ediyorum ekmeği kestim meyve porsiyonlu şekilde ☺️ düzenli ölçmeye devam et ama canım plasenta şekersiz yesek bile kan şekerini yükseltebiliyor yürüyüş ve sağlıklı beslenmeye devam 🧿🤗

Görümcem philps aventin süt sağma makinesini verdi meğer prizde çalışıyormuş. Çok garip geldi prize bağlı mı sağcaz😂
Evet, ama kablosu uzun ve 3lü ile uzattığımız halde bir yere bağlı inek gibi bekliyoruz😄 ikisini aynı anda çekebilirsen kısa sürüyor ama ben tek tek çektim beceremedim.

Merhaba cok geçmiş olsun.Benim kasılma ya da sancım yok ama daha önceden bir erken doğum öyküm var.Bu yüzden serklajlıyım.Yani benimki de riskli gebelik.Günleri haftaları sayıyorum.Bu süreçte şunu fark ettim sakin kalmak ve olumlu düşünmek en faydalı şeylerden biri.Doktorum bana kasılma olmaması icin serklaj sonrası ilk başta endol sonrasında magnezyum tavsiye etmişti.magnezyumu hala kullanıyorum.rahmi gevşetir rahatlatır demişti.Daha etkili olan ilaçlar da var diye biliyorum kasılma ve sancıyı önlemek için.Doktorunuza danışıp isteyebilirsiniz.İnsallah sağlıkla vaktinde kavuşursunuz bebeğinize😊

Çok geçmiş olsun canım neyseki size bir şey olmamış. Ben de dün hamileliğimin en stresli gününü yaşadım kayınvalide sağolsun. Dün telefonda tartıştık ve ben ilk defa onunla böyle konuştum. Ama tüm gün ve akşamım aşırı stresli geçti telefonu kapattığımda ellerim ayaklarım buz gibiydi ama yüzüm yanıyordu ve kıpkırmızıydı. Sonra rahmimin ortasına ara ara sancı girdi ve sol kasığımda dün geceden beri bi ağrı var özellikle yürürken bacağıma vuruyor. O kadar vicdan yaptım ki ya bebeğim bu yaşadığım stresten olumsuz etkilenir ve bir şey olursa diye 😔 sol kasığımdaki ağrı özellikle çok kafama takıldı ama çok şükür hareketlerinde bir sıkıntı yok rutin devam ediyor. Kolaylıkla atlatsaydık şu süreci bi 🥺
Amin canim keşke insanlar bu dönemde daha hassas olduğumuzu kabul edip ona göre davransa. Ama maalesef herkes çok bencil. İnsallah bir şey yoktur hareketleri düzenliyse merak etme. Benimki de aşırı hareketli hala ben de ondan korktum çok strese girdi sanirim
Diye üzüldüm. Neyse Allahim onlari korur insallah 🙏🏻 sağlıkla zamanında doğsunlar insallah 🙏🏻

X