- 31 Ekim 2018
- 1.679
- 2.360
- 33
-
- Konu Sahibi LadyMorganas
- #17.201
Kilo alıyorumEn başta porsiyon kontrolü sağlayabilirsiniz. Yemeklerin miktarını biraz azaltabilirsiniz. Kahvaltıda 1 dilim peynir 1 yumurta 2-3 dilim ekmek biraz zeytin domates salatalık yeterli.
Öğle ve akşam yemeklerinde et tavuk balık ya da kurubaklagil yanında salata yine 2-3 dilim ekmek ya da pilav makarna 6 yemek kaşığı kadar. Aralarda 2-3 su bardağı süt ya da yoğurt 2 tane meyve.
Paketli ürünler, tatlılar vs tüketiyosanız onları bırakın. Ve kısa yürüyüşler yapmaya çalışın.
Bebek her türlü beslenir ona çok takılmayın. Ki kilo alıyosanız yedikleriniz size de bebeğe fazlasıyla yetiyordur.
Devlet hastanesinde diyetisyen var ücretsiz gidebilirsin. Önce dahiliyeye gidip ordan diyetisyene gitmek istiyorum dersen oraya sevk eder doktor. Ayrıca sağlıklı hayat merkezleri var yine devletin oraya da gidebilirsin.9 kilo aldım diyetisyenler çok pahalı ne yazikki oraya ayıracak bir bütçem Yok canım
Makarna pirinç değilde ekmeği çok yiyorum ben ya ama duzeltmem gerek farkındayımMerhaba canim karbonhidrat tahil grubu kesmeni oneriyorum ozellikle ekmek makarna pirinc seyler
Bebegin icinde protein almalisini kaju findik fistik kaşar peynir falan
2 yaşında oğlum var ilçede tekim bu yüzden onu bırakıp gidemiyorum hastaneye gittiğimde yıkıyor ortalığı kendisi için gittiğimiz sanıyor ve çok zor sakinlesiyorDevlet hastanesinde diyetisyen var ücretsiz gidebilirsin. Önce dahiliyeye gidip ordan diyetisyene gitmek istiyorum dersen oraya sevk eder doktor. Ayrıca sağlıklı hayat merkezleri var yine devletin oraya da gidebilirsin.
Ben ilk sene oğluma battaniye kullanmıştım sararak tulum kullanmadım yorganı 1.5 yaşından sonra daha rahat kullandım oğlumda senin tercihin istersen takım olarak al zaten normalde de alacaksın sadece Zaman olarak şimdi değil de ileride olur amaKızlar selamlar tecrübelilere özellikle bir şey danışacağım. Şimdi park yatak için nevresim takımı alacağım fakat zaten yastık kullanılmıyor. Hadi onu süs diye yatağı toplayınca koyarım desek. Yorgan kullanılmayacak tek çarşaf işe yarıyor. Yorgan kullanımına ne zaman başlıyoruz? Yani temmuz bebesi zaten üstüne pike atsak yeter diye düşünüyorum. Havalar soğudukça tuluma geçerim diye düşünüyorum bu yorganları hiç kullanmayacak mıyız direkt pike takımı mı alsam?
Çok teşekkürlerBen ilk sene oğluma battaniye kullanmıştım sararak tulum kullanmadım yorganı 1.5 yaşından sonra daha rahat kullandım oğlumda senin tercihin istersen takım olarak al zaten normalde de alacaksın sadece Zaman olarak şimdi değil de ileride olur ama
35 bile küçük inşallah zamanında gelsinlerAynen 30 dan sonra bebek misafir oluyor belli olmaz
Saglikla gelsinler 35 devirelim inşallah bi sıkınti olmaz
Endiseler dogurana kadar devam edecek sanırımİnşallah canım aynı endişe bende de var risk de yok bildiğim kadarıyla erken doğum için ama ikide bir aklıma gelip duruyo ya erken gelmek isterse diye korkuyorum
benim şimdiden başladı doğum endişesiEndiseler dogurana kadar devam edecek sanırımdogum yaklasinca bi de dogum endiselerimiz olacak cnm. Benim ikiz bi de suyu fazla demisti doktor her hafta gecince bi hafta daha bitti diye gün sayiyorum.
Bende de oluyorİyi akşamlar kızlar, nasılsınız? Benim birkaç gündür özellikle akşamları kasıklarımın tam ortasına sanki vajinama doğru bi valon baskı mı diyim buzlu bıçak mı diyim saplanma oluyor. Yarın tahlil vermeye gideceğim. Korkuyorum bi yandan da akıntım da oluyo suyu mu diye aklıma takılıyor. Doktora da daha geçen hafta gittim. Doktorum yurt dışına çıkmış. Size sorayım dedim başına gelen var mı?
Benim ilk doğumumda oglumun kalp atislari yavaşlamaya başlayınca doktor vajinama uyuşturan iğne vurup kucuk bir kesik attı. Dogum ondan sonra zaten hemen gerçekleşti. Daha sonrada bir kaç dikiş attı. Iyilesme surecinde yatakta Altima bir seyler serip orasını hep havalandırdım ve cok çabuk iyileşti.benim şimdiden başladı doğum endişesidoğumdan çokta dikişten korkuyorum inşallah dikişsiz olur
Canım aynı şey bendede oluyordu bıcak saplanır gibi elektrik verir gibi bi his vajina içinde halada ara ara oluyor doktora sordum normal dedi bu tarz ağrılar hisler su konusuna gelincede su dedi öyle geldiği zaman çiş kaçağı gibi isteğe bağlı tutabilecğein bişey değil demişti yani ona engel olmazsın ve az gelmez akıntı ve idrar kaçağı gibi dedi yoğun ve tutulamayacak şekilde olur dedi.İyi akşamlar kızlar, nasılsınız? Benim birkaç gündür özellikle akşamları kasıklarımın tam ortasına sanki vajinama doğru bi valon baskı mı diyim buzlu bıçak mı diyim saplanma oluyor. Yarın tahlil vermeye gideceğim. Korkuyorum bi yandan da akıntım da oluyo suyu mu diye aklıma takılıyor. Doktora da daha geçen hafta gittim. Doktorum yurt dışına çıkmış. Size sorayım dedim başına gelen var mı?
ben iyileşme sürecinden değil dikiş sürecinden korkuyorum uyuşturmamışlardı beni uyuşturduk dediler herşeyi hissettim o yüzden doğumdan daha zor geldi banaBenim ilk doğumumda oglumun kalp atislari yavaşlamaya başlayınca doktor vajinama uyuşturan iğne vurup kucuk bir kesik attı. Dogum ondan sonra zaten hemen gerçekleşti. Daha sonrada bir kaç dikiş attı. Iyilesme surecinde yatakta Altima bir seyler serip orasını hep havalandırdım ve cok çabuk iyileşti.
Tatlıyı ve ekmegi kesmem lazım zaten az kaldı iki ay dışını sıksan biticek bak ben az kilo aldm ama gebelik sekerim var diye 1 aydır diyetteyim bebek için anne herseyi yapıyor bi sekilde emin olMerhaba kizlar nasılsınız bende hamileyim bat 21 Ekim bı oğlum daha olacak inşallah benim sıkıntım yüksek kiloda hamile kalmak şuan 6. Aydayim ama resmen doğuma gider şekilde görünüyorum kendim değilde bebeğimin kilo alması için düzgün beslenmeye çalışıyorum ama kilomda çok hızlı artıyor şuan 84 kiloyum bana onerebileceginiz neler var
Açıkçası tatlıyı çok yemiyorum ama önüme koyulan yemekler kalmasın diye yediğim çok oluyor ne yazikki tatlıdan midem rahatsız oluyorTatlıyı ve ekmegi kesmem lazım zaten az kaldı iki ay dışını sıksan biticek bak ben az kilo aldm ama gebelik sekerim var diye 1 aydır diyetteyim bebek için anne herseyi yapıyor bi sekilde emin olo yüzden kendi sınavın bu diye düşünüp yeme
ben iyileşme sürecinden değil dikiş sürecinden korkuyorum uyuşturmamışlardı beni uyuşturduk dediler herşeyi hissettim o yüzden doğumdan daha zor geldi bana
Al benden de o kadarDogrusu ilk gebeligim boyle degildi bunda daha zorlaniyorum