- 26 Kasım 2022
- 1.091
- 1.720
- 30
-
- Konu Sahibi LadyMorganas
- #17.101
Bütün yazılanları okudumda hamileliği seven bir ben varım herhaldeMerhaba kizlar nasil geciyo hamilelik:)
Pazartesine az kaldi canim nst ye 32haftada yapiyolar benim bildigim kadariylaMidem yanıyor şu 2 3 gündür yeniden canım onun dışında iyi gibi gün sayıyoruz pzt randevum var gidip kızımı görmek istiyorum özledim baya :) senin nasıl gidiyor? Nst kaçıncı haftadan sonra bağlamaya başlıyorlar acaba bilgin varmı.
Canim bebekte gelisim geriligi olabilir eger dedigi gibiyse sende surekli kontrole git bak fark aciliyormu gelişimindeBen herşeyi atlattım bu sefer bitti sorunsuz ilerleyeceğim dediğim her an yeni birşeyle karşılaşıyorum ayrıntılıda rahim damarlarımdan biri 5.0ken diğeri 2.5 çıkmıştı Buda ileride bebekte gelişim geriliğine sebep olabilirmiş normalde doktorum iğne yada coraspin başlamam lazım ama senin kanama riskin var dedi bir ay daha takip edecek beni diğer konu da kan değerlerimden olan hemogram en düşük 12 olması gerekirken benim 7.5 çıktı doktor normalde bu değerde olanlara acil kan takılması gerekiyor ama sen hamilesin önermiyorum dahiliye acilen seni görsün dedi demire alerjim var ne yapacağım nasıl düzeltilecek o değer bilmiyorum
Bende de surekli idrara cikma istegi var bide dedigin gibi arada midemde bulaniyorAy sanki 1535125 yıldır hamileymişim gibi hissediyorum. Demir ilacı yüzünden kabız oldum, kanama yaptı o da. Tuvalete gitmeye korkuyorum.
Mide bulantılarım arada bir dürtüyor.
Sürekli küçük tuvaletim geliyor ama tuvalete gidince hiçbir şey yok
Hamilelik asla benlik bir olay değilmiş, onu anladım.
Ben hic sevmedigim hamileligiBütün yazılanları okudumda hamileliği seven bir ben varım herhaldeBenim keyfim yerinde tek sorunum sırt üstü yatamamak
Gayet normal cnm şekerin yokgünaydın kızlar şeker yükleme sonucum e nabıza düşmüş açlık 75 1 saat sonra 139 çıkmış sizce nasıl
Kan takılması uygun değilmiş hamilelikten dolayı bide normal doğum yaptırmayacağım sana msden dolayı msi tetikleyebilir normal doğum dedi ve spinal de uygun değil genel anestezi ile doğum yapacaksın dedi en korktuğum şey başıma geldiPazartesine az kaldi canim nst ye 32haftada yapiyolar benim bildigim kadariyla
Benim iyi gidiyor hamilelik şuanlik
Canim bebekte gelisim geriligi olabilir eger dedigi gibiyse sende surekli kontrole git bak fark aciliyormu gelişiminde
Bide 7.5 cok duşuk deger bence ihmal etme bunu
Buyuk ihtimalle kan takilir sana hele doguma yakinsan
Bende de surekli idrara cikma istegi var bide dedigin gibi arada midemde bulaniyor
Cnm kan ilacı kullanıyor musun? Gyno ferro sanol kullaniyorum ben. Benim kan degerim de 8.3 dü doktor bu sekilde sezaryana alamayacagini söyledi. 1 ay sonra tekrar komtorl edelim olmazsa kan serumu dene bi ilac var haftada 1 veriliyormuş ondan takilacak dedi. Simdilik taktirmadim ilaclarin fayda durumuna göre karar verilecek. Istersen doktora kan serumunu sor. Kansizlik ciddi anlamda halsizlik nefes darligi kalp carpintisi yapıyorBen herşeyi atlattım bu sefer bitti sorunsuz ilerleyeceğim dediğim her an yeni birşeyle karşılaşıyorum ayrıntılıda rahim damarlarımdan biri 5.0ken diğeri 2.5 çıkmıştı Buda ileride bebekte gelişim geriliğine sebep olabilirmiş normalde doktorum iğne yada coraspin başlamam lazım ama senin kanama riskin var dedi bir ay daha takip edecek beni diğer konu da kan değerlerimden olan hemogram en düşük 12 olması gerekirken benim 7.5 çıktı doktor normalde bu değerde olanlara acil kan takılması gerekiyor ama sen hamilesin önermiyorum dahiliye acilen seni görsün dedi demire alerjim var ne yapacağım nasıl düzeltilecek o değer bilmiyorum
İyi canım aman iyi geçsinPazartesine az kaldi canim nst ye 32haftada yapiyolar benim bildigim kadariyla
Benim iyi gidiyor hamilelik şuanlik
Canim bebekte gelisim geriligi olabilir eger dedigi gibiyse sende surekli kontrole git bak fark aciliyormu gelişiminde
Bide 7.5 cok duşuk deger bence ihmal etme bunu
Buyuk ihtimalle kan takilir sana hele doguma yakinsan
Bende de surekli idrara cikma istegi var bide dedigin gibi arada midemde bulaniyor
Kuzenimin eşi de ms hastası ve genel anestezi ile doğum yaptı canım gayet sağlıklı bir şekilde bir sorun olmadı bence genel anestezi ile olması daha iyi olur panik anında atağını tetikleyebilir çok geçmiş olsunKan takılması uygun değilmiş hamilelikten dolayı bide normal doğum yaptırmayacağım sana msden dolayı msi tetikleyebilir normal doğum dedi ve spinal de uygun değil genel anestezi ile doğum yapacaksın dedi en korktuğum şey başıma geldi
Doktor da bana spinalde iğne kasa yapıldığı için MS de Kas hastalığı olduğu için uygun olmadığını söyledi zarar görebileceğimi söyledi O yüzden genel anestezi ile yapmamın uygun olduğunu söyledi ama benim ablam da astım hastasıydı O da genel anestezi ile doğum yaptı narkozdan uyandığında bütün ağrıları acıları hissettiğini söyledi Beni korkutan şey oKuzenimin eşi de ms hastası ve genel anestezi ile doğum yaptı canım gayet sağlıklı bir şekilde bir sorun olmadı bence genel anestezi ile olması daha iyi olur panik anında atağını tetikleyebilir çok geçmiş olsun
Yok kan ilacı ve demir ilacı kullanamıyorum alerjim var canımCnm kan ilacı kullanıyor musun? Gyno ferro sanol kullaniyorum ben. Benim kan degerim de 8.3 dü doktor bu sekilde sezaryana alamayacagini söyledi. 1 ay sonra tekrar komtorl edelim olmazsa kan serumu dene bi ilac var haftada 1 veriliyormuş ondan takilacak dedi. Simdilik taktirmadim ilaclarin fayda durumuna göre karar verilecek. Istersen doktora kan serumunu sor. Kansizlik ciddi anlamda halsizlik nefes darligi kalp carpintisi yapıyor
Merhaba, bu yazınızı yeni gördüm. Sonraki kontrolde düzeldi mi bu durum acaba? Benim bebeğimin de kordon boynuna dolanmıs ama tek dolanma. Düzelir mi diye düşünüyorum. Doktor tehlikeli bir durumda değil dedi ama işte insan korkuyorKızlar çok kötüyümbebeğimin boynuna 2 kez kordon dolanmış doktor sürekli takip edeceksin dedi. İçime nasıl bı sıkıntı korku düştü anlatamam daha 22 haftalık bu haftalar nasıl geçecek bebeğim ya oynamazsa çok küçük dogamaz çok korkuyorum
Canim 220 cok cikmiş doktorunla konustunmuMerhaba benim 75mg şeker yüklemesinde 220 çıktı, şekerimi kontrol ediyorum 1 haftadır ve hep olması gereken aralıklarla çıkıyor. Benim yaşadığım durumu yaşayanlar var mı? Sonrasında nasıl bir yol izleniyor?
Ben de hamileliği sevdimBütün yazılanları okudumda hamileliği seven bir ben varım herhaldeBenim keyfim yerinde tek sorunum sırt üstü yatamamak
Canim 100 gore degerlendirme yapar buyuk ihtimallemerhaba seker yuklemesi 163 cıkti 50 likte. Doktorum hafta ici gel 100 luk yapilacak dedi. O da yuksek cikarsa nolur acaba ? Hap mı verecek
Bence kendine bu sıkınti yapma hemde tek dolanma olmuşMerhaba, bu yazınızı yeni gördüm. Sonraki kontrolde düzeldi mi bu durum acaba? Benim bebeğimin de kordon boynuna dolanmıs ama tek dolanma. Düzelir mi diye düşünüyorum. Doktor tehlikeli bir durumda değil dedi ama işte insan korkuyor
Doktorum tehlikeli bir durum yok şu an sık sık takip edilmesine dahi gerek yok dedi. Normal kontrole gidicem 1 ay sonra yani. Düzelebilir de düzelmeyebilir de ama tehlikeli değil dedi. Hareketlerini takip ediyorum zaten çok çok hareketli bir bebek asla yerinde durmuyorBence kendine bu sıkınti yapma hemde tek dolanma olmuş
3kere dolananlar var ama takip edilmesi lazim
Merhaba benim kan değerim gyno ferro sanol kullanmama rağmen düşmeye devam ediyordu. Ve doktor 2 ye çıkardı. Bununla birlikte mutlaka kırmızı et yememi tavsiye etti. Kırmızı et yerken birlikte süt ürünü yiyip içmememi tavsiye etti. Demirin emilimini engelliyormuş. Protein ve demir içeren besinler yiyeceğim zaman 2 saat önce ve sonra süt ürünü tüketmiyorum. ben akşam yemeğine ayırıyorum et yemeyi kafam karışmasın diye ve yanında öncesinde sonrasında yoğurt ayran peynir kaşar cacık vs tüketmiyorum. Ve c vitamini içeren şeylerle yemek demir emilimini artırıyormuş. Bununla birlikte sabahları ilk uyandığımda 1 yemek kaşığı pekmez içip yine bi süre bişey yiyip içmiyorum. Sonuç olarak kan değerim nihayet yükselmeye başladı. Belki işine yarar diye yazmak istedim.Ben herşeyi atlattım bu sefer bitti sorunsuz ilerleyeceğim dediğim her an yeni birşeyle karşılaşıyorum ayrıntılıda rahim damarlarımdan biri 5.0ken diğeri 2.5 çıkmıştı Buda ileride bebekte gelişim geriliğine sebep olabilirmiş normalde doktorum iğne yada coraspin başlamam lazım ama senin kanama riskin var dedi bir ay daha takip edecek beni diğer konu da kan değerlerimden olan hemogram en düşük 12 olması gerekirken benim 7.5 çıktı doktor normalde bu değerde olanlara acil kan takılması gerekiyor ama sen hamilesin önermiyorum dahiliye acilen seni görsün dedi demire alerjim var ne yapacağım nasıl düzeltilecek o değer bilmiyorum
Çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için damar ile ilgili yazdığım şey s/d canımMerhaba benim kan değerim gyno ferro sanol kullanmama rağmen düşmeye devam ediyordu. Ve doktor 2 ye çıkardı. Bununla birlikte mutlaka kırmızı et yememi tavsiye etti. Kırmızı et yerken birlikte süt ürünü yiyip içmememi tavsiye etti. Demirin emilimini engelliyormuş. Protein ve demir içeren besinler yiyeceğim zaman 2 saat önce ve sonra süt ürünü tüketmiyorum. ben akşam yemeğine ayırıyorum et yemeyi kafam karışmasın diye ve yanında öncesinde sonrasında yoğurt ayran peynir kaşar cacık vs tüketmiyorum. Ve c vitamini içeren şeylerle yemek demir emilimini artırıyormuş. Bununla birlikte sabahları ilk uyandığımda 1 yemek kaşığı pekmez içip yine bi süre bişey yiyip içmiyorum. Sonuç olarak kan değerim nihayet yükselmeye başladı. Belki işine yarar diye yazmak istedim.
Ve damar ile ilgili yazdığın 5 ve 2.5 değeri nedir s/d yada pi mi
Benimde kanım duauk ilacai ikiye çıkardık kabızlık yaptı arada bende kuru üzüm yiyorm sabah iki yumurta et yemegi yiyorm. Sizin kaç olmuş benim acaba yukseldimi bir baktirica.Merhaba benim kan değerim gyno ferro sanol kullanmama rağmen düşmeye devam ediyordu. Ve doktor 2 ye çıkardı. Bununla birlikte mutlaka kırmızı et yememi tavsiye etti. Kırmızı et yerken birlikte süt ürünü yiyip içmememi tavsiye etti. Demirin emilimini engelliyormuş. Protein ve demir içeren besinler yiyeceğim zaman 2 saat önce ve sonra süt ürünü tüketmiyorum. ben akşam yemeğine ayırıyorum et yemeyi kafam karışmasın diye ve yanında öncesinde sonrasında yoğurt ayran peynir kaşar cacık vs tüketmiyorum. Ve c vitamini içeren şeylerle yemek demir emilimini artırıyormuş. Bununla birlikte sabahları ilk uyandığımda 1 yemek kaşığı pekmez içip yine bi süre bişey yiyip içmiyorum. Sonuç olarak kan değerim nihayet yükselmeye başladı. Belki işine yarar diye yazmak istedim.
Ve damar ile ilgili yazdığın 5 ve 2.5 değeri nedir s/d yada pi mi