- 24 Kasım 2022
- 935
- 993
-
- Konu Sahibi LadyMorganas
- #16.121
Iyi yapmışsın canımKorkuyorum ben canım ne olur ne olmaz. Zamaninda gelsinler insallah. kizimdan kalan seyler vardi benim ekstra bir sey almadim. Koydum bi köşeye dursun
Önce Hba1c testini istedi benden onda yaklaşık 3 aylık ortlalama şekere bakılıyor 6.5 altı olması isteniyor benim 4.7 çıktı şükür sonra değerlerinize göre insülin lazım mı değil mi karar veriyor. Bana bir çizelge verdi her gün bir öğünde 3 defa ölçüm yapıyorum bi ölçüm cihazı aldım bakıyorum 7-10 günde bir de kontrole gidip doktora o çizelgeyi veriyorum. Eğer yüksek olan şeyler olursa ona göre değerlendiriyor. Bir de beni diyetisyene yönlendirdi ona göre besleniyorum. Buarada Hba1c testi sağlık ocaklarında da yapılıyor bilginiz olsun.Gebelik sekeri yuksek cikanlar endokrinde ne yapiliyor ?
Teşekkürler canım benimAnne çantasında olması gerekenler şöyle sıralanabilir;
- Hamilelik dosyası
- Hastane evrakları
- Gecelik veya pijama takımı
- Bol miktarda iç çamaşırı/atlet, terlik
- 1-2 çift çorap
- Hijyenik ped
- Birkaç adet havlu
- Taburcu günü için rahat kıyafetler
- Göğüs pompası ve göğüs pedi
- Emzirme sütyeni
- Göğüs ucu kremi
- Şampuan ve saç kremi
- Diş fırçası ve diş macunu
- Vücut nemlendirici losyon ve dudak kremi olmazsa olmazlardandır.
Bebek Çantasında Olması Gerekenler
Bebek için hazırladığınız hastane çantasında ise;
- Tulum
- Çıtçıtlı body,
- Eldiven, zıbın, yelek veya hırka
- Çorap
- Banyo havlusu
- Şapka
- Mevsime uygun kalınlıkta battaniye
- Biberon ve emzik
- Alt değiştirme örtüsü
- Bebek bezi,
- Islak mendil
- Pişik kremi
- Bebek şampuanı unutmamanız gerekenlerdir.
Yazan benim canım sanırım,bana doktor 185e kadar normal dediBende istemiyordum, sonra tatlı yediğimşn ertesi sabah eczanede bir ölçtürdüm kan sekerimi açlık bile Yuksek cıkınca gidip yaptırdım hemen, hastaneye gitmeden önce bir gün diyet yaptım , 75 Gr ölçümle ilk aclık 83 1.saat 178 cıkmıs 2.saat normal ama birinci saat Yuksek onu da soramadım daha Dr ,burda bir arkadaş yazmıs ondan okudum biraz rahatladım ama aklımda sorucam,fırsatı olan yaptırsın yada aclık tokluk bir baktırsın bence fikir olur
2 gundur ayni sebepten uyku kalmadi bende hem bebegim asiri hareketli sanki hic uyumuyo hem yeri daraliyor artik sanirim hareket ettikce ekstra hissediyorum buda hassasiyet yapiyo diye dusunuyorum. Bence bu zamanlarda normal alisana kadarKızlar selam bugün göbek deliğim ve çevresi inanılmaz hassas dokunduğumda acı hissediyorum hiç böyle bir şey yaşadınız mı ? Göbeğimde çok sert acaba genişlediği için mi oluyor
Benim her diger gbelikte asiri vardi o cizgi bunda da varKızlar göbek deliği dediniz de aklıma geldi bu göbek çizgisi cikaniniz oldu mu yoksa hamileliğin sonlarında mi çıkıyor
göbek çizgisi tam olarak nerde oluyo benim önceki gebeliklerdede çizgi falan yoktu bundada yokBenim her diger gbelikte asiri vardi o cizgi bunda da var
Bak boyle canim gebelik maskesi diyolar dogumdan sonra geciyorgöbek çizgisi tam olarak nerde oluyo benim önceki gebeliklerdede çizgi falan yoktu bundada yok
bende 3 gebeliğimdede olmadı heralde herkeste olmuyodur o zamanBak boyle canim gebelik maskesi diyolar dogumdan sonra geciyor
Canım peki önceki gebelikten sonra kaybolup yeniden mi cıktı yoksa önceki çizgi duruyo muyduBenim her diger gbelikte asiri vardi o cizgi bunda da var
Bende olmadı ama Doktor bana hep kendi sayıyor bu rahatsızlıkların olabilir bu ay diye göbek etrafında agrı sızı acı olabilir demişti normalmiş. Bendee 1 gün oldu 4 5 hafta önce bidaha olmadı.Kızlar selam bugün göbek deliğim ve çevresi inanılmaz hassas dokunduğumda acı hissediyorum hiç böyle bir şey yaşadınız mı ? Göbeğimde çok sert acaba genişlediği için mi oluyor
Kayboluyor dogumdan sonraCanım peki önceki gebelikten sonra kaybolup yeniden mi cıktı yoksa önceki çizgi duruyo muydu
Evet herkes te olmuyorbende 3 gebeliğimdede olmadı heralde herkeste olmuyodur o zaman
Bir de tam o bölgeye tekme atıyordu canımı iyice acıttı2 gundur ayni sebepten uyku kalmadi bende hem bebegim asiri hareketli sanki hic uyumuyo hem yeri daraliyor artik sanirim hareket ettikce ekstra hissediyorum buda hassasiyet yapiyo diye dusunuyorum. Bence bu zamanlarda normal alisana kadar
Ne güzel bir doktormuş, sağol canım. İnşallah olmaz çünkü cidden acı vericiBende olmadı ama Doktor bana hep kendi sayıyor bu rahatsızlıkların olabilir bu ay diye göbek etrafında agrı sızı acı olabilir demişti normalmiş. Bendee 1 gün oldu 4 5 hafta önce bidaha olmadı.
Evet ben de duymustum onu.kimisi göbek üstünden başlıyor kimisi göbek altında sadece. Simdilik bi sey yok bende. ilk gebeligim de merak ettimKayboluyor dogumdan sonra
Bazilari diyolar bebek erkekse daha koyu oluyo o çizgi