2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Gebelik sekeri yuksek cikanlar endokrinde ne yapiliyor ?
Önce Hba1c testini istedi benden onda yaklaşık 3 aylık ortlalama şekere bakılıyor 6.5 altı olması isteniyor benim 4.7 çıktı şükür sonra değerlerinize göre insülin lazım mı değil mi karar veriyor. Bana bir çizelge verdi her gün bir öğünde 3 defa ölçüm yapıyorum bi ölçüm cihazı aldım bakıyorum 7-10 günde bir de kontrole gidip doktora o çizelgeyi veriyorum. Eğer yüksek olan şeyler olursa ona göre değerlendiriyor. Bir de beni diyetisyene yönlendirdi ona göre besleniyorum. Buarada Hba1c testi sağlık ocaklarında da yapılıyor bilginiz olsun.

Anne çantasında olması gerekenler şöyle sıralanabilir;

• Hamilelik dosyası
  • Hastane evrakları
  • Gecelik veya pijama takımı
  • Bol miktarda iç çamaşırı/atlet, terlik
  • 1-2 çift çorap
  • Hijyenik ped
  • Birkaç adet havlu
  • Taburcu günü için rahat kıyafetler
  • Göğüs pompası ve göğüs pedi
  • Emzirme sütyeni
  • Göğüs ucu kremi
  • Şampuan ve saç kremi
  • Diş fırçası ve diş macunu
  • Vücut nemlendirici losyon ve dudak kremi olmazsa olmazlardandır.

Bebek Çantasında Olması Gerekenler​

Bebek için hazırladığınız hastane çantasında ise;

• Tulum
  • Çıtçıtlı body,
  • Eldiven, zıbın, yelek veya hırka
  • Çorap
  • Banyo havlusu
  • Şapka
  • Mevsime uygun kalınlıkta battaniye
  • Biberon ve emzik
  • Alt değiştirme örtüsü
  • Bebek bezi,
  • Islak mendil
  • Pişik kremi
  • Bebek şampuanı unutmamanız gerekenlerdir.
Teşekkürler canım benim

Kızlar selam bugün göbek deliğim ve çevresi inanılmaz hassas dokunduğumda acı hissediyorum hiç böyle bir şey yaşadınız mı ? Göbeğimde çok sert acaba genişlediği için mi oluyor

Bende istemiyordum, sonra tatlı yediğimşn ertesi sabah eczanede bir ölçtürdüm kan sekerimi açlık bile Yuksek cıkınca gidip yaptırdım hemen, hastaneye gitmeden önce bir gün diyet yaptım , 75 Gr ölçümle ilk aclık 83 1.saat 178 cıkmıs 2.saat normal ama birinci saat Yuksek onu da soramadım daha Dr ,burda bir arkadaş yazmıs ondan okudum biraz rahatladım ama aklımda sorucam,fırsatı olan yaptırsın yada aclık tokluk bir baktırsın bence fikir olur
Yazan benim canım sanırım,bana doktor 185e kadar normal dedi ☺️ dikkat et bile demedi diyet falan yapmıyorum. Yine de arada makineyle ölçüp bakarım nolur nolmaz

Kızlar selam bugün göbek deliğim ve çevresi inanılmaz hassas dokunduğumda acı hissediyorum hiç böyle bir şey yaşadınız mı ? Göbeğimde çok sert acaba genişlediği için mi oluyor
2 gundur ayni sebepten uyku kalmadi bende hem bebegim asiri hareketli sanki hic uyumuyo hem yeri daraliyor artik sanirim hareket ettikce ekstra hissediyorum buda hassasiyet yapiyo diye dusunuyorum. Bence bu zamanlarda normal alisana kadar 🙂

göbek çizgisi tam olarak nerde oluyo benim önceki gebeliklerdede çizgi falan yoktu bundada yok
Bak boyle canim gebelik maskesi diyolar dogumdan sonra geciyor

Eklentiler

• images (5).jpeg
    images (5).jpeg
    12,8 KB · Görüntüleme: 44
Bende olmadı ama Doktor bana hep kendi sayıyor bu rahatsızlıkların olabilir bu ay diye göbek etrafında agrı sızı acı olabilir demişti normalmiş. Bendee 1 gün oldu 4 5 hafta önce bidaha olmadı.

2 gundur ayni sebepten uyku kalmadi bende hem bebegim asiri hareketli sanki hic uyumuyo hem yeri daraliyor artik sanirim hareket ettikce ekstra hissediyorum buda hassasiyet yapiyo diye dusunuyorum. Bence bu zamanlarda normal alisana kadar 🙂
Bir de tam o bölgeye tekme atıyordu canımı iyice acıttı 😂 bugün biraz daha rahat uyandım ama dün bol bol nemlendirmiştim iyi geldi

Bende olmadı ama Doktor bana hep kendi sayıyor bu rahatsızlıkların olabilir bu ay diye göbek etrafında agrı sızı acı olabilir demişti normalmiş. Bendee 1 gün oldu 4 5 hafta önce bidaha olmadı.
Ne güzel bir doktormuş, sağol canım. İnşallah olmaz çünkü cidden acı verici

X