-
- Konu Sahibi LadyMorganas
- #15.821
teşekkür ederim, araştırıyiim tabi :)1 hafta önemli değil diyorlar ama gebelikte süper besinler diye bir araştırma yap istersen o sebze meyveleri günlük kullanımına düzenli ekle sonraki kontrolde bakarsın faydası olmuş mu?
Cnm kan sayimina bi baktir ben de nefes darligi yoktu sonradan basladi ama kanim düsük cikinca anlasildi ondan dolayiymis. Ama siskinlikte nefes darligi yapiyor.Bende tiroit yok bildigim kadariyla
Ama geceleri nefes darligim basladi galiba hamileligim bitene kadar devam edecek
Oructa oyle boyle geciyor dedigim gibi cok zorlanirsam tabikide bebegimi riske atmam
Cnm ben de 3 gündür tututorum rahat geciyor hatta normalde hazimsiligim oldugu icin normalden daha rahatim diyebilirim. Eger etkilenmiyorsan bence devam et ama ben kan ilacı almam gerekecegi icin ara ara birakmayı düşünüyorum bakalim.oruç tutanlar nasılsınız ne durumdasınız acaba ben zorlanmıyorum ama acaba her gün tutmasammı bebeğe zarar verirmiyim diye düşünüyorum 5 gün tutup bir gün ara versemmi acaba hareketleri azaldı gibi hissediyorum bide daha az kilo alırsa diye kafamda soru işaretleri var siz napmayı düşünüyosunuz
Benim bugün 23+2 doktor 3 gün ilerde dedi ama kiloları 600 grammiıs yani bence seninki de normal gibi gozüküyor. Doktor gayet normaller dedi bizim de suyumuz fazla ciktiKızlar bu arada bebeklerinizin kilosu kaç? Benim rahme giden kanallardan biri tıkalı bebeğin beslendiği kanallar bunlar. bu sebeple az beslenebilir ve zayıf doğabilir dedi doktorum. Bugün 24+3 fakat 4 gün gerilik var. Bu haftada 640 gram çıktı. Biraz daha dikkatli beslenmem gerekiyor. Sizlerle kıyaslamak istedim ortalama ne kadar bebişleriniz?
Benim bugün 23+2 doktor 3 gün ilerde dedi ama kiloları 600 grammiıs yani bence seninki de normal gibi gozüküyor. Doktor gayet normaller dedi bizim de suyumuz fazla cikti
Merhaba yeni gördüm mesajınızi, online yapmıştım ben ama yuzyuze gitsem daha iyi olur diye düşünüyorum şuanOnline mi yaptiniz diyetisyen ile giderek mi acaba ? Onca masrafa bi de diyetisyen cikiyor cok üzücü
Ayrıntılı da karin çevresi bende de geri çıkmıştı ve gerçekten çok üzüldüm, o stresle koşa koşa kendi doktoruma gittim o da sorun yok haftasiyla uyumlu şuan ama iki hafta sonra tekrar kontrol edelim demişti. Yarin kontrol var gerçekten cok merak ediyorum inşallah bir sorun cikmicakgüncel bilgi ile geldim. detaylı ultrason yapan doktor, ilk 3 aydaki ultrason görüntülerine baktı. adet tarihim doğruymuş , ama bebek olması gerekenden bir hafta geriden geliyormuş. zamanla normalleşir dedi ama var mı acaba böyle drumda olan başka?
Normalde sekerim yok ama şeker yüklemesini 10 gün sonra yaptıracagım orda ne cikar bilmiyorum. Benimkiler ikiz. Sekeri meyveyi tatliyı kestim bugünden itibaren.Şuan için normal o zaman evet. Çok teşekkür ederim.
Genelde şekerden suyu fazla çıkıyor derler. Şeker var mı?
26 haftaym ben sata goreBenimde bir hafta onde
Şuan sata gore tam 25 haftalik ama ultrasyonda 26 gozukuyor
Sen kac haftaliksin şuan canim?
ben de bugün gittim kendi doktoruma. her bebek aynı olmaz, çok normal dedi. o yüzden düşünmemeye çalışıcam, üzmekten başka bişeye yaramıyor gerçektenAyrıntılı da karin çevresi bende de geri çıkmıştı ve gerçekten çok üzüldüm, o stresle koşa koşa kendi doktoruma gittim o da sorun yok haftasiyla uyumlu şuan ama iki hafta sonra tekrar kontrol edelim demişti. Yarin kontrol var gerçekten cok merak ediyorum inşallah bir sorun cikmicak
Bende riskli gebe kategorisindeyim ama bu söylediğin hiçbir şey yapılmadı bana ara ara tansiyonuma bakıyorlar normal çıkıyorHerkese selam bana geçen hafta sonu holter takıldı kızlar.24 saat içinde 2 kere tansiyonum 13 olmuş gözüküyor kardiyoloji tedaviye değer bişey görmedi.Kendi doktorum bizim için önemli riskli gebelik kategorisine almak zorundayım deyip perinatolojiye yönlendirdi tekrar.Bi araştırma hastanesinden randevu alıcam.Şimdi sormak istediklerim şöyle
1-Coraspine sizde başladınız mı?
2-Dahiliyeye yönlendirdi tiroide bakılması için herkesi mi yönlendiriyorlar?
3-Protein kaçağı olup olmadığını öğrenmek için 24 saatlik idrar tahliline yönlendirdi.Sizde yaptırdınız mı?
4-Allahaşkına bi benim mi tansiyonum böyle sizce bu tansiyon anormal mi sizin nasıl?
Dahiliye ye tiroid değerleri için tsh değerlerine göre yönlendirme yapılıyor diye biliyorum. Tiroidden dolayı bende her ay gidiyorum değer ölçümü yapılıyor. Tansiyonla alakası var mı bilemedim bende tansiyon sorunu yok. Boyun ultrasonu istemişti benden dahiliye boyunda kist olup olmadığına bakmıştı. Onun dışında tsh değerim gebelikte olması gerekenin üzerinde diye düzenli ilaca başlatmıştı şok şükür düştü ama doğuma kadar düzenli kullanmam gerekiyorHerkese selam bana geçen hafta sonu holter takıldı kızlar.24 saat içinde 2 kere tansiyonum 13 olmuş gözüküyor kardiyoloji tedaviye değer bişey görmedi.Kendi doktorum bizim için önemli riskli gebelik kategorisine almak zorundayım deyip perinatolojiye yönlendirdi tekrar.Bi araştırma hastanesinden randevu alıcam.Şimdi sormak istediklerim şöyle
3-Protein kaçağı olup olmadığını öğrenmek için 24 saatlik idrar tahliline yönlendirdi.Sizde yaptırdınız mı?
4-Allahaşkına bi benim mi tansiyonum böyle sizce bu tansiyon anormal mi sizin nasıl?
Maalesef cnm ben de bulamadim cok cektim tikaniklik hissi de yapıyor bende ara ara kusuyorum eskisi kadar kusmalarim yok ama hala midem kötü ilaclar da ekstra dokunuyor.Kızlar aranızda hamilelik reflüsü yaşayıp kendince bir çözüm bulan var mı? Son dönemde bana zulüm oldu sola da yatsam, yatak yüksek de olsa öyle bir yanıyor ki göğsüm, boğazım hayat kalitemi düşürdü resmen. Bir haftadır kusmaya da başladım. Yemeklere zaten gebelik şekerinden dolayı çok dikkat ediyorum. Rennie duo şurup yazmıştı doktorum ama bu da bana mısın demiyorBelki aranızda bir şey deneyip de iyi gelen olmuştur diye sormak istedim.
Merhaba canimHerkese selam bana geçen hafta sonu holter takıldı kızlar.24 saat içinde 2 kere tansiyonum 13 olmuş gözüküyor kardiyoloji tedaviye değer bişey görmedi.Kendi doktorum bizim için önemli riskli gebelik kategorisine almak zorundayım deyip perinatolojiye yönlendirdi tekrar.Bi araştırma hastanesinden randevu alıcam.Şimdi sormak istediklerim şöyle
Merhaba canimMerhaba kızlardoktordan geldim şimdi , orucu bugün dahil her gün tuttum fakat 2 gün tutma 1 gün tut dedi doktorum. Önceki kontrolde 1 hafta önden gidiyordu ama bugün 2 gün önden gidiyor dediğimi söyledi. 25+0 olduk bugün çok şükür kilo 806 gram boy 31,5 cm miş. Bir de göğüs altındaki ağrı için normal dedi karaciğere bebek baskı yapıyormuş. Magnezyum , omega , demir ve d vitaminine devam edicekmişim. Cümleten Hayırlı güzel bir gebelik geçirmek dileğiyle
Bence kiyaslanma her bebek ayni degilKızlar bu arada bebeklerinizin kilosu kaç? Benim rahme giden kanallardan biri tıkalı bebeğin beslendiği kanallar bunlar. bu sebeple az beslenebilir ve zayıf doğabilir dedi doktorum. Bugün 24+3 fakat 4 gün gerilik var. Bu haftada 640 gram çıktı. Biraz daha dikkatli beslenmem gerekiyor. Sizlerle kıyaslamak istedim ortalama ne kadar bebişleriniz?