2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Aşırı sevindim şu yazdığına bir günde bir sürü şey yüklenince kendimi umutsuz vaka olarak gördüm bi anda.

Benim şu an ablam da hamile ablamın tansiyonu da birkac kez yükselmiş ultrasonda bebeğe giden kan akımının da azaldığını söyleyip coraspirine başlatmış şu an bebek iyi bence hiç korkma inşallah hersey yolunda gider

Gelişiminde hiç bir sıkıntı görmedi şu an ama ilerleyen dönemde yatış isteyebilirim dedi.Bazı doktorlarda korkutmayı mı seviyor nedir anlamadım.İnşallah yolunda gider canım.

ben coraspirini 12 haftafa bıraktım doktor gerek yok dedi. troidim ya ni tsh yüksek ilaç kullanıyorum ve her ay dahiliyeye gidip kan veriyorum yani normal göndermesi sorun varsa önceden bilinmesi için yapmıştır. ve tansiyon sorunum yok ama detaylı ultrasonda biri gelmişti doktorun yanına proftu benim doktor hamilelikte 13 normal 14 yanıma gel çağrısıdır endişelenmeden takipte kal dedi endişe etme her doktor her şeyi bilmez o yüzden risk almamak adına başka doktora gönderir bu sorun demek değil

Aşırı sevindim şu yazdığına bir günde bir sürü şey yüklenince kendimi umutsuz vaka olarak gördüm bi anda.
Canim oyle duşunme tabikide doktor oyle soyleyince tedirgin oluyor insan
Tansiyonunu takip et ve her gittiginde doktordan idrarda proteine baktir

Gecmiş olsun canim
Nasil anladin suyun geldigini
Bendede bazen fazla islaklik oluyor

Bende riskli gene kategorindesin önceden düşüklerim oldugu için;
Önceki sağlıklı gebeliğimde coraspin ve kan sulandırıcı iğne kullanmıştım bu sefer sadece iğne verdiler
Kan değerlerime rutin kontrol deyip bakıldı demir değerim düşük, tsh değerim 2.90 çıkmıştı gebelikte 2.5 altı olmasını isteriz demişti doktorum o nedenle dahiliyeye yönlendirdi ve ikisi içinde ilaç başlandı

Benim fikrim seni dahiliyeye yönlendirme nedenleri senin tansiyonu yükselten Vücutta birşey var onu tespit etmek hemde yüksek tansiyon özellikle son aylarda çok yükselme yaşayan kişiler biliyorum son aylara gelmeden önden tedbirini almaya çalışıyorlar diye düşünüyorum

(benim ablamın son aylara dogru yükselmişti tansiyonu, önceki dogumu normal oldugu için çok inat etti ki doktor bu senin içinde bebek içinde iyi olmaz sezeryan yapalım demesine rağmen inat etti normal doğurdu ama sonra ne oldu 3.çocugu sezeryan oldu demem o ki doktoruna güven, dediklerini harfi harfine uygula çoğu tansiyon da fark etmiyorsun belki ama sıkıntıdan dolayı yükseliyor, sen şuan şu belirsizlikten dolayı can sıkıyorsun o nedenle de yükselir önce rabbime sonra hekimlere güven inşallah sonu güzel olacak)

Benim de tansiyonum hamileligin basindan beri 13/8 14/8 cikiyor. Kardiyoloji uzmani bi sorun yok yemene dikkat et dedi. Kendi doktorum da sorun etmedi

Kızlar hayırlı akşamlar nasılsınız? Okuyorum yetişebildiğim kadar ama yazamadım. Sorun yaşayanlara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bel ve kalça ağrım mevcut benim de kitleniyorum eğilip kalkamıyorum. Kilom da arttı baya 8,5 kilo aldım şimdiden sağlık olsun napalım desem de üzülüyorum. E bebek indirimleri oluyor sahura özel. Onlara bakıp ihtiyaç varsa alıyorum. Bu akşam da emzirme ürünlerinde %25 indirim var. Lansinoh göğüs ucu kremi çok uyguna geliyor. Almak isteyen olursa haber vermek istedim.

Bende reflü yok ama yatmadan en az 4 saat önce yemeyi içmeyi kesmek gerekiyor. Acili, baharatlı yiyecekler, çay, kahve, kola, asitli yiyecekler domates limon gibi, yağlı yiyeceklerden uzak durmak lazım. Bi anda büyük hacimde yemek yemek de mide doluluğunu arttırdığı için reflüyü tetikleyebilir. Katı sıvı ayrımı yapılabilir. Kati yiyeceklerle birlikte sıvı almazsın. Sıvıyı yemekten yarım saat sonra alabilirsin.

Benim sadece mide yanmam vardı doktorum gavisgon verdi o beni çok rahatlattı günde 4 öğün içtim geçti çok şükür artık yanmıyor midem

Bende de dün işten eve yürürken oldu okadar çok korktum ki. Umarım normal birşeydir.

Prilam eski kankamken Gaviscon yeni kankam süt içtim, soda içtim, karbonatlı su içtim bana mısın demedi. Ağzıma ateş tutsam ejderha gibi alev alırdım. Gaviscon biraz rahatlattı. Düzenli kullanmak gerekiyor ama yanma olmaması için. Yemeklerden sonra alıp 1 2 saat bir şey yiyip içmiyorum (su bile içmiyorum). Aman şu an yanmıyor, bu yemekten sonra zaten yanmaz diyip almamazlık yaptığımda başa dönüyor :/

İnşallah düzelir canım ben 22+6 Ken bana 530 gram 28 cm demişdi doktorum bana hiç zayıf demedi normal dedi bana göre senin ki normal geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…