- 17 Nisan 2016
- 1.028
- 2.627
-
- Konu Sahibi LadyMorganas
- #15.841
Aşırı sevindim şu yazdığına bir günde bir sürü şey yüklenince kendimi umutsuz vaka olarak gördüm bi anda.Merhaba canim
Bende 12 haftadan beri coraspin iciyorum
Dahiliye bi kere gittim ozaman 13 haftaliktim hersey normal cikti
Ben gecen ay idrarda protein baktim normal cikti
Ama 24 satlik idrarda kesin dogru sonuc cikiyormuş
Tansiyon 140/90sinirdir ama gebelikte 13 riskli degil doktor onlem amacli istemiş olabilir senden
Benim şu an ablam da hamile ablamın tansiyonu da birkac kez yükselmiş ultrasonda bebeğe giden kan akımının da azaldığını söyleyip coraspirine başlatmış şu an bebek iyi bence hiç korkma inşallah hersey yolunda giderHerkese selam bana geçen hafta sonu holter takıldı kızlar.24 saat içinde 2 kere tansiyonum 13 olmuş gözüküyor kardiyoloji tedaviye değer bişey görmedi.Kendi doktorum bizim için önemli riskli gebelik kategorisine almak zorundayım deyip perinatolojiye yönlendirdi tekrar.Bi araştırma hastanesinden randevu alıcam.Şimdi sormak istediklerim şöyle
1-Coraspine sizde başladınız mı?
2-Dahiliyeye yönlendirdi tiroide bakılması için herkesi mi yönlendiriyorlar?
3-Protein kaçağı olup olmadığını öğrenmek için 24 saatlik idrar tahliline yönlendirdi.Sizde yaptırdınız mı?
4-Allahaşkına bi benim mi tansiyonum böyle sizce bu tansiyon anormal mi sizin nasıl?
Gelişiminde hiç bir sıkıntı görmedi şu an ama ilerleyen dönemde yatış isteyebilirim dedi.Bazı doktorlarda korkutmayı mı seviyor nedir anlamadım.İnşallah yolunda gider canım.Benim şu an ablam da hamile ablamın tansiyonu da birkac kez yükselmiş ultrasonda bebeğe giden kan akımının da azaldığını söyleyip coraspirine başlatmış şu an bebek iyi bence hiç korkma inşallah hersey yolunda gider
ben coraspirini 12 haftafa bıraktım doktor gerek yok dedi. troidim ya ni tsh yüksek ilaç kullanıyorum ve her ay dahiliyeye gidip kan veriyorum yani normal göndermesi sorun varsa önceden bilinmesi için yapmıştır. ve tansiyon sorunum yok ama detaylı ultrasonda biri gelmişti doktorun yanına proftu benim doktor hamilelikte 13 normal 14 yanıma gel çağrısıdır endişelenmeden takipte kal dedi endişe etme her doktor her şeyi bilmez o yüzden risk almamak adına başka doktora gönderir bu sorun demek değilHerkese selam bana geçen hafta sonu holter takıldı kızlar.24 saat içinde 2 kere tansiyonum 13 olmuş gözüküyor kardiyoloji tedaviye değer bişey görmedi.Kendi doktorum bizim için önemli riskli gebelik kategorisine almak zorundayım deyip perinatolojiye yönlendirdi tekrar.Bi araştırma hastanesinden randevu alıcam.Şimdi sormak istediklerim şöyle
3-Protein kaçağı olup olmadığını öğrenmek için 24 saatlik idrar tahliline yönlendirdi.Sizde yaptırdınız mı?
4-Allahaşkına bi benim mi tansiyonum böyle sizce bu tansiyon anormal mi sizin nasıl?
Aşırı sevindim şu yazdığına bir günde bir sürü şey yüklenince kendimi umutsuz vaka olarak gördüm bi anda.
Canim oyle duşunme tabikide doktor oyle soyleyince tedirgin oluyor insanAşırı sevindim şu yazdığına bir günde bir sürü şey yüklenince kendimi umutsuz vaka olarak gördüm bi anda.
Gecmiş olsun canimslm kızlar benimde biraz suyum geldi doktora gittim hemen suda azalma yok ama 1 hafta hastanede yatış verdi bende evde yatarım deyip yalvarınca tamam dedi şimdi evde yatıyorum sürekli cuma tekrar kontrolüm var inşallah bir daha yaşanmaz dua edin bir daha olmasın korkuyorum baya
Herkese selam bana geçen hafta sonu holter takıldı kızlar.24 saat içinde 2 kere tansiyonum 13 olmuş gözüküyor kardiyoloji tedaviye değer bişey görmedi.Kendi doktorum bizim için önemli riskli gebelik kategorisine almak zorundayım deyip perinatolojiye yönlendirdi tekrar.Bi araştırma hastanesinden randevu alıcam.Şimdi sormak istediklerim şöyle
Benim de tansiyonum hamileligin basindan beri 13/8 14/8 cikiyor. Kardiyoloji uzmani bi sorun yok yemene dikkat et dedi. Kendi doktorum da sorun etmediHerkese selam bana geçen hafta sonu holter takıldı kızlar.24 saat içinde 2 kere tansiyonum 13 olmuş gözüküyor kardiyoloji tedaviye değer bişey görmedi.Kendi doktorum bizim için önemli riskli gebelik kategorisine almak zorundayım deyip perinatolojiye yönlendirdi tekrar.Bi araştırma hastanesinden randevu alıcam.Şimdi sormak istediklerim şöyle
Bende reflü yok ama yatmadan en az 4 saat önce yemeyi içmeyi kesmek gerekiyor. Acili, baharatlı yiyecekler, çay, kahve, kola, asitli yiyecekler domates limon gibi, yağlı yiyeceklerden uzak durmak lazım. Bi anda büyük hacimde yemek yemek de mide doluluğunu arttırdığı için reflüyü tetikleyebilir. Katı sıvı ayrımı yapılabilir. Kati yiyeceklerle birlikte sıvı almazsın. Sıvıyı yemekten yarım saat sonra alabilirsin.Kızlar aranızda hamilelik reflüsü yaşayıp kendince bir çözüm bulan var mı? Son dönemde bana zulüm oldu sola da yatsam, yatak yüksek de olsa öyle bir yanıyor ki göğsüm, boğazım hayat kalitemi düşürdü resmen. Bir haftadır kusmaya da başladım. Yemeklere zaten gebelik şekerinden dolayı çok dikkat ediyorum. Rennie duo şurup yazmıştı doktorum ama bu da bana mısın demiyorBelki aranızda bir şey deneyip de iyi gelen olmuştur diye sormak istedim.
Benim sadece mide yanmam vardı doktorum gavisgon verdi o beni çok rahatlattı günde 4 öğün içtim geçti çok şükür artık yanmıyor midemKızlar aranızda hamilelik reflüsü yaşayıp kendince bir çözüm bulan var mı? Son dönemde bana zulüm oldu sola da yatsam, yatak yüksek de olsa öyle bir yanıyor ki göğsüm, boğazım hayat kalitemi düşürdü resmen. Bir haftadır kusmaya da başladım. Yemeklere zaten gebelik şekerinden dolayı çok dikkat ediyorum. Rennie duo şurup yazmıştı doktorum ama bu da bana mısın demiyorBelki aranızda bir şey deneyip de iyi gelen olmuştur diye sormak istedim.
75 gr canımCanım sana 50 mg mı şeker yüklemesi yapıldı 75 gram mı? Ben de salı günü 75 gram olarak yaptırdım. Açlık 78 1.saat 170 2.saat 137 çıktı. Doktor normal dedi. 1.saatte 185 altıysa sorun görmüyoruz dedi.
Bende de dün işten eve yürürken oldu okadar çok korktum ki. Umarım normal birşeydir.Kızlar bende de alttan vurma seklinde degilde sanki bebekler asagidaymis gibi vajinamda agirlik baskı hissediyorum ve erken dogumdan ben de cok korkuyorum. Özellikle yürürken bu baski hissi cok oluyor bazen daha fazla bazen daha az. Acaba bebeklerin pozisyonlarindan mi kaynaklıdir.
Prilam eski kankamken Gaviscon yeni kankamKızlar aranızda hamilelik reflüsü yaşayıp kendince bir çözüm bulan var mı? Son dönemde bana zulüm oldu sola da yatsam, yatak yüksek de olsa öyle bir yanıyor ki göğsüm, boğazım hayat kalitemi düşürdü resmen. Bir haftadır kusmaya da başladım. Yemeklere zaten gebelik şekerinden dolayı çok dikkat ediyorum. Rennie duo şurup yazmıştı doktorum ama bu da bana mısın demiyorBelki aranızda bir şey deneyip de iyi gelen olmuştur diye sormak istedim.
Sağ ol canım ve bacaklarından aktı biraz ama çok değil iç çamaşırı islakti ve bacaklarından akana kadar anlamadım ne oldu dedim bir anGecmiş olsun canim
Nasil anladin suyun geldigini
Bendede bazen fazla islaklik oluyor
İnşallah düzelir canım ben 22+6 Ken bana 530 gram 28 cm demişdi doktorum bana hiç zayıf demedi normal dedi bana göre senin ki normal geldiKızlar bu arada bebeklerinizin kilosu kaç? Benim rahme giden kanallardan biri tıkalı bebeğin beslendiği kanallar bunlar. bu sebeple az beslenebilir ve zayıf doğabilir dedi doktorum. Bugün 24+3 fakat 4 gün gerilik var. Bu haftada 640 gram çıktı. Biraz daha dikkatli beslenmem gerekiyor. Sizlerle kıyaslamak istedim ortalama ne kadar bebişleriniz?
Canım benim ilk iki hamileliğimde çok zayiftilar yedi aydan sonra şuna emin ol kilo alicakŞuan için normal o zaman evet. Çok teşekkür ederim.
Genelde şekerden suyu fazla çıkıyor derler. Şeker var mı?