- 30 Haziran 2023
- 648
- 455
-
- Konu Sahibi LadyMorganas
- #36.321
Benimki de hala tek kelime anne bile demiyor ama ona kadar sayabiliyor. Anne desin diye kafaya takıyorum üstelik sürekli tekrar ediyorum inadına demiyor çoğu şeyi söylediği halde. Dün doktora gittik 2 yaşına kadar normal 2li cümle olmaması dedi kendi kendine oyun kurması, kelimeleri çok güzel dedi. Sıkma canını yakında yaparlar bence baya anlatıyor artık derdini benimkiKizlar kizim hala tek kelime , haftada 1 oyun grubuna göturuyorum, haftada 1 anneanne babaanne kesin goturuyorum bazen daha fazla ben de hep konusuyorum ama soylesin istiyorum artik anne gell diye :))
Biz pert olduk biz bittik. Ne uyuyo ne yüzü gülüyorKızlar bu 18.ay şaka mı cidden ne uyku kaldı ne düzen neden böyle oldu güya atak haftasını atlattık bitti çilem derken daha kötü oldu ikş saatlik uykularla işe gidiyorum sabah resmen bu atak ne zaman bitiyor
TeşekkürlerAy aramızda doğuranlar olmuş çooook tebrik ediyorum kolaylıkla büyüsünler sağlıkla inşallah
Merhaba ben küçük aylarından bu yana sürekli kitaplarını gösteriyorum. O dönem neye ilgiliyse onun üzerine gidiyorum. Mesela 3-4 ay önce hayvanlara çok ilgisi vardı hayvanat bahçelerini geziyorduk sonra deniz canlıları, çiftlik, vahşi her hayvanla ilgili kitapları gösterip hikayeler oluşturuyorduk. Suan butun hayvanları biliyor. Son zamanlardada meyve-sebzeye ilgi duymaya başlamıştı. Her gün manav gezmesi ve bu meyvelerle ilgili bul-taklar, kitaplar falan aldım suan bunlarıda öğrendi hepsinin isimlerinide söyleyebiliyor. Suan geometrik şekilleri öğreniyor. Kelime sayısı ve ikili cümleleri bir hayli fazla. Sizde ilgi alanına göre yonlendirebilirsiniz :) bu arada yukselen zekanın cirt cırtlı kitaplarıda çok yardımcı oldu bize.Kizlar kizim hala tek kelime , haftada 1 oyun grubuna göturuyorum, haftada 1 anneanne babaanne kesin goturuyorum bazen daha fazla ben de hep konusuyorum ama soylesin istiyorum artik anne gell diye :))
Bizimde tek kelime basit olarak cümle kurmak için baba diyorum baba diyor gel diyorum gel diyor baba gel diyorum bakıyor sistem çöküyor :)Kizlar kizim hala tek kelime , haftada 1 oyun grubuna göturuyorum, haftada 1 anneanne babaanne kesin goturuyorum bazen daha fazla ben de hep konusuyorum ama soylesin istiyorum artik anne gell diye :))
Kreşe çalışacağınız için mi vereceksiniz :) bende vereceğim kreşe ücretsiz iznim biteceği içinKonuşma olayı çocuk ile alakalı durum galiba büyük oğluma hiç bişey yaptığımı hatırlamıyorum erken konuşması için 18 aylıkken cümle kurup kendini ifade ediyordu 1 yaşında bile bir sürü kelimesi vardı, şimdi küçük oğluma o kadar uğraşıyorum ki saydım 20 kelimesi var net olarak söylediği 2 yaşında kreşe başlayacak derdini anlatabilsin istiyorum. 18.. Aydan sonra konuşma olayı daha hız kazanıyor adam papağan diyor ama baba gel demiyor
Evet canım çalışacağım için kreşe vermek zorundayım 26 aylık olacak iznim bittiğinde ailemden birisi olsa bakacak vermezdim ama bakıcı olarak tanıyıp güvendiğim kimse yok bu yüzden kreşe karar verdik. Küçük mü acaba diye anne olarak insan vesvese yapsada kreşte güzel vakit geçireceğine eminim. Çünkü evde artık sıkılmaya başladı sürekli benimle oynuyor ama çocuk çocuğu istiyor havada soğudu parkada hergün çıkamıyoruz yaşadığım şehirde tanıdığım kimse yok sosyalleşmek için gidip geleyim. Çocuk insan görsün benden başka diye inan market market geziyorumKreşe çalışacağınız için mi vereceksiniz :) bende vereceğim kreşe ücretsiz iznim biteceği için
24. Ayda vereceğim evet bulundugum şehirde bir kreş buldum. Ona göndereceğim. Bakıcı işini çok düşündüm ama tek bir kadinla olmasindansa kreş ortamı daha sağlıklı geldi :) sizin mesleğiniz ve hangi şehirde yaşıyorsunuz :)Evet canım çalışacağım için kreşe vermek zorundayım 26 aylık olacak iznim bittiğinde ailemden birisi olsa bakacak vermezdim ama bakıcı olarak tanıyıp güvendiğim kimse yok bu yüzden kreşe karar verdik. Küçük mü acaba diye anne olarak insan vesvese yapsada kreşte güzel vakit geçireceğine eminim. Çünkü evde artık sıkılmaya başladı sürekli benimle oynuyor ama çocuk çocuğu istiyor havada soğudu parkada hergün çıkamıyoruz yaşadığım şehirde tanıdığım kimse yok sosyalleşmek için gidip geleyim. Çocuk insan görsün benden başka diye inan market market geziyorumbu açılardan düşününce çalışmasam bile kreş onun için faydalı olacak. Cumartesi günleri oyun grubu olan bir yer buldum arada götüreceğim alıştırmak için. Çünkü tek benimle büyüdüğü için yanımdan 10 cm den fazla ayrılmıyor
Siz vereceğiniz kreşe karar verdiniz mi kaç aylık olacak
Amiiin teşekkür ederim valla hiç kolay değilmişPheebs ve doğum yapan diğer arkadaşlar tebrik ederim sağlıkla büyütün inşallah ve kolaylıklar dilerim malum 18 aylık bir bebeniz daha var:)
AynennBizimde tek kelime basit olarak cümle kurmak için baba diyorum baba diyor gel diyorum gel diyor baba gel diyorum bakıyor sistem çöküyor :)
Aynı başlayacak kuzucuklar kreşe inşallah hepimiz için en iyisi olur kamuda çalışıyorum24. Ayda vereceğim evet bulundugum şehirde bir kreş buldum. Ona göndereceğim. Bakıcı işini çok düşündüm ama tek bir kadinla olmasindansa kreş ortamı daha sağlıklı geldi :) sizin mesleğiniz ve hangi şehirde yaşıyorsunuz :)
Bol bol enerji yolluyorum sana sen halledersin benceAmiiin teşekkür ederim valla hiç kolay değilmiş
Amiiin amiiinBol bol enerji yolluyorum sana sen halledersin bence
Kız sen de yaptınmı doğumu çok sevındımBiz pert olduk biz bittik. Ne uyuyo ne yüzü gülüyoruyusun diye bi suru plan kuruyoruz. Su saatte yatarsa su saatte kaldırırsak arabayla şuraya gidersek dönüşte uyursa….
Uyku gözünden akiyo tam dalıyor diyorum kalkıp dolaşmaya başlıyorelinden bi şeyi alinca ya da istediği bi şeye engel olunca basliyo çığlık ata ata ağlamaya. Bu uyku olayını acilen çözmemiz lazım. Zombi gibi geziyoruz günlerdir
Teşekkürler
Teşekkür ederim gercı bız dört ay oldu doğum yapalıAy aramızda doğuranlar olmuş çooook tebrik ediyorum kolaylıkla büyüsünler sağlıkla inşallah