- 6 Mayıs 2020
- 1.273
- 3.121
- 83
- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #32.701
Kiloyu takma hiç kafana ya illa öyle hassas olmaya gerek yok ama ben kilodan ziyade böyle bi durumda 6. Ayını beklerdim. Kasmaya gerek yok kiloya düşkün hepsi ya. Hangisi değil kiArkadaşlar bu “kilosunun 2 katına çıkma” konusu.. 5 ay 4 haftalıkken mi yoksa 4ay 4 haftalıkken mi? Şimdi biz 5 ay 3 günlüğüz ve doğum kilosunun 2 katının 140gr altında kızım. Bu ince hesaplar gerekli mi? Kısacası 5 ay sınırını yakalayamadık mı… bizim doktorumuz kiloya çok düşkün, moralimi çok bozuyor
Yok canım ben dedim ki yoğurt veriyorum iki gündür dur muayene edeyim konuşalım dedi sonra tarttı kilosu iyi gidiyor ekstra kalori almasın bu ay fazla kilo alsın istemiyorum dedi gelecek ay başlayalım dedi. Yine de başlasam mı
Valla bence de gerek yok. Çocuk hareketli ve neşeli yani gayet maşallah. Aç gibi de görünmüyor dediğimde de duruma adapte olmuştur diyor doktorKiloyu takma hiç kafana ya illa öyle hassas olmaya gerek yok ama ben kilodan ziyade böyle bi durumda 6. Ayını beklerdim. Kasmaya gerek yok kiloya düşkün hepsi ya. Hangisi değil ki
Ben de takmıyordum ama doktor takmam gerektiği konusunda ısrarcıSinir oluyorum böyle doktorlara.
Kendi sağlık ocağındaki ebem ve doktorum çok rahatlar. Her ay kilo alıyorsa doyuyordur deyip bir kez bile huzursuz etmedi beni. Geçen çok alakasız bir doktor kardiyolog yani ‘aa zayıf annesi sınırda’ dedi hemen.
Bu kadar takılan bir doktor olsa bile ben takmazdım. 140 gr nedir ki. Yakalayamasak ne ol
Varmış biz 4. Ay atagini bitirmeden sanırı. 5. Ay atağina gectik ya da 4. Ay atagi cok uzun sürüyor bilmiyorum.5.ay atağı diye bir şey var mıydı ? 19. Hafta çoktan bitti 23. Haftadayız
Bebek bu hiç duruma adapte olur mu yaValla bence de gerek yok. Çocuk hareketli ve neşeli yani gayet maşallah. Aç gibi de görünmüyor dediğimde de duruma adapte olmuştur diyor doktorsırf kadınları strese sokmak üzerine kurulu sistem
Hadi yaaa sence geç başladın diye mi seçiyor yani yemekCanım doktorun ve senin kararın olacak ama sadece tadım yaptırmamız gerekiyor ya o nedenle ben senin yerinde olsam tadım yaptırırdım (benim ilk kızım çok yemek seçti hala da öyle o nedenle bu da öyle olacak diye korkularım var valla)
Bence biz de bir ataktayız vir şeyler oluyorVarmış biz 4. Ay atagini bitirmeden sanırı. 5. Ay atağina gectik ya da 4. Ay atagi cok uzun sürüyor bilmiyorum.
Doktoru öyle istedi.Kilosu 4. Ayda gittiğimizde olması gerekenden az geldi.Mamaya da karşıydı sanırım.Genel olarak geriden geldik ama boyu olması gerekenden iyiydi dediğine göre böyle yapalım dedi.Açlıktansa verdiğin ek gıda uyutur mis gibi ama neden meyve verdin ki ilk sonra sebze yoğurt sıkıntı olmaz mı yani sebze verin diyolar tabi en iyisini sen bilirsin
Normal bence bizim hep geriden geldi.7 kilo olmadık bile hala 6 aydan gün alıyor olmamıza rağmenBu arada ek gıdaya kilo alımı iyi olduğu için başlatmadı doktor bizi. Ekstra kalori almasın şu an ihtiyacı yok buna bir ay daha bekleyelim dedi normal mi bu ?
Ek gıdayla hemen toparlar annesi inşallah .. ya ben minik minik tadım yaptıracaktım sadece halbukiNormal bence bizim hep geriden geldi.7 kilo olmadık bile hala 6 aydan gün alıyor olmamıza rağmen
Anladım .. ohh yarasın afiyet olsunDoktoru öyle istedi.Kilosu 4. Ayda gittiğimizde olması gerekenden az geldi.Mamaya da karşıydı sanırım.Genel olarak geriden geldik ama boyu olması gerekenden iyiydi dediğine göre böyle yapalım dedi.
İrmik verdim gece meyveli hapır küpür yedi.Bitti tabağa bakmaya devam etti.Yine çok uyandı ama gece sanırım dişlerden çığlık kıyamet uyanıyor.Açlıkla alakası yok anlaşıldı.
Hadi yaaa sence geç başladın diye mi seçiyor yani yemek
Benim doktorumda kilo alımı iyi olduğu için ve sadece anne sütü aldığı için, anne sütünün daha önemli olduğunu bu yüzden erken ek gıdaya geçmeme gerek olmadığını söyledi. O yüzden bende 6.ayda başlayacağım. Bebeğin yemek seçip seçmemesi tamamen karakterine bağlı bir durum. Aynı şekilde büyüdük ben her şeyi yerim kardeşim bebekken de yemiyordu şimdi de çok yemek seçiyorBu arada ek gıdaya kilo alımı iyi olduğu için başlatmadı doktor bizi. Ekstra kalori almasın şu an ihtiyacı yok buna bir ay daha bekleyelim dedi normal mi bu ?
5.ay atağına girdik mi 4 etkilerini arttırarak devam mı ettiriyor ben anlamadimVarmış biz 4. Ay atagini bitirmeden sanırı. 5. Ay atağina gectik ya da 4. Ay atagi cok uzun sürüyor bilmiyorum.
Benimde aynı kalktığımda uyanıp ağlıyor denedim daha önce ama hepsi hak getire alıp oynuyor bide yüzüne falan kapatacak diye koymadım bir daha . ☺Kızlar çığlıklı uyanma sanırım şu an hepimizin bebeklerinde olan bir durum. Diş gelecek diye bekliyoruz ama bugün şunu farkettim, yine çığlıklı uyandı hemen yanına gittim gözlerini açmadan ağlıyordu kucağıma aldım emmek istedi 1 dk bile emmeden uyudu. Dedim acaba yanında olmadığım için mi huzursuzluk yapıyor yanına atletimi koydum ve 1 saati geçti hala uyuyor. Bi deneyin isterseniz belki kokumuzu arıyorlardır
Alt veya üst ben gece hiç bir şry yapmıom uykusu dagılmasın diye ama tabi gazdan uyandıpı oluyor o zaman çıkartıyorumBu alttan değil üstten gaz çıkarma olayında uyanıyor geğirsin diye uğraşıyorum ya sonra pat uyanıyor ve uykuya dönemiyor gece gece yiyip içip hemen uyuması gerekimiyor mı gece ? Yoksa alttan gazını yapıyor artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?