2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Kiloyu takma hiç kafana ya illa öyle hassas olmaya gerek yok ama ben kilodan ziyade böyle bi durumda 6. Ayını beklerdim. Kasmaya gerek yok kiloya düşkün hepsi ya. Hangisi değil ki

Canım doktorun ve senin kararın olacak ama sadece tadım yaptırmamız gerekiyor ya o nedenle ben senin yerinde olsam tadım yaptırırdım (benim ilk kızım çok yemek seçti hala da öyle o nedenle bu da öyle olacak diye korkularım var valla)

Kiloyu takma hiç kafana ya illa öyle hassas olmaya gerek yok ama ben kilodan ziyade böyle bi durumda 6. Ayını beklerdim. Kasmaya gerek yok kiloya düşkün hepsi ya. Hangisi değil ki
Valla bence de gerek yok. Çocuk hareketli ve neşeli yani gayet maşallah. Aç gibi de görünmüyor dediğimde de duruma adapte olmuştur diyor doktor sırf kadınları strese sokmak üzerine kurulu sistem

Son düzenleme:
Ben de takmıyordum ama doktor takmam gerektiği konusunda ısrarcı üstelik evde tartınca 600gr almış görünen çocuk, hastanede 300 gr almış gibi görünüyor. Evdeki tartıyı da başka yöntemlerle denedim hata yok yani geçen ay da beğenmemişti kilosunu, 4.ay atağındaydı çocuk ama bana süt artıcı önerip duruyor. Verdiği takvilerle b12 900’e çıktı. Artık verdiklerini kullanmıyorum zaten. İyi bir çocuk doktoru ama benim için verdiği öneriler saçma.

Valla bence de gerek yok. Çocuk hareketli ve neşeli yani gayet maşallah. Aç gibi de görünmüyor dediğimde de duruma adapte olmuştur diyor doktor sırf kadınları strese sokmak üzerine kurulu sistem
Bebek bu hiç duruma adapte olur mu ya
Çok travmatik bir ortamda olacak ki belki anca
Anasının sıcak koynunda cıngarı basar

Hadi yaaa sence geç başladın diye mi seçiyor yani yemek

Açlıktansa verdiğin ek gıda uyutur mis gibi ama neden meyve verdin ki ilk sonra sebze yoğurt sıkıntı olmaz mı yani sebze verin diyolar tabi en iyisini sen bilirsin
Doktoru öyle istedi.Kilosu 4. Ayda gittiğimizde olması gerekenden az geldi.Mamaya da karşıydı sanırım.Genel olarak geriden geldik ama boyu olması gerekenden iyiydi dediğine göre böyle yapalım dedi.
İrmik verdim gece meyveli hapır küpür yedi.Bitti tabağa bakmaya devam etti.Yine çok uyandı ama gece sanırım dişlerden çığlık kıyamet uyanıyor.Açlıkla alakası yok anlaşıldı.

Anladım .. ohh yarasın afiyet olsun aynen dişler zorluyor demek ki yaaa bizim de mi diş bakalım bilmiyorum ki

Hadi yaaa sence geç başladın diye mi seçiyor yani yemek

Bilmiyorum ki canım ya, Benim yanımda annem vardı 4 ayın başlarında, annem her fırsatta tattırmaya çalıştı iştahsız bir bebekti ya bende emmeyi de keser diye annem harici neredeyse hiç tadım yaptırmadım, bilmiyorum ondan mıdır ama bu sefer tadımları kaçırmamam lazım diye düşünüyorum

Bu arada ek gıdaya kilo alımı iyi olduğu için başlatmadı doktor bizi. Ekstra kalori almasın şu an ihtiyacı yok buna bir ay daha bekleyelim dedi normal mi bu ?
Benim doktorumda kilo alımı iyi olduğu için ve sadece anne sütü aldığı için, anne sütünün daha önemli olduğunu bu yüzden erken ek gıdaya geçmeme gerek olmadığını söyledi. O yüzden bende 6.ayda başlayacağım. Bebeğin yemek seçip seçmemesi tamamen karakterine bağlı bir durum. Aynı şekilde büyüdük ben her şeyi yerim kardeşim bebekken de yemiyordu şimdi de çok yemek seçiyor

Kızlar çığlıklı uyanma sanırım şu an hepimizin bebeklerinde olan bir durum. Diş gelecek diye bekliyoruz ama bugün şunu farkettim, yine çığlıklı uyandı hemen yanına gittim gözlerini açmadan ağlıyordu kucağıma aldım emmek istedi 1 dk bile emmeden uyudu. Dedim acaba yanında olmadığım için mi huzursuzluk yapıyor yanına atletimi koydum ve 1 saati geçti hala uyuyor. Bi deneyin isterseniz belki kokumuzu arıyorlardır

Varmış biz 4. Ay atagini bitirmeden sanırı. 5. Ay atağina gectik ya da 4. Ay atagi cok uzun sürüyor bilmiyorum.
5.ay atağına girdik mi 4 etkilerini arttırarak devam mı ettiriyor ben anlamadim
Kızım uykuyu unuttu gece 1- 2 öyle takılalım oturalım istiyor
Sen bebeksin ne gece oturması yat uyu işte demi

Benimde aynı kalktığımda uyanıp ağlıyor denedim daha önce ama hepsi hak getire alıp oynuyor bide yüzüne falan kapatacak diye koymadım bir daha . ☺

Alt veya üst ben gece hiç bir şry yapmıom uykusu dagılmasın diye ama tabi gazdan uyandıpı oluyor o zaman çıkartıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…