- 16 Şubat 2023
- 138
- 205
- 23
- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #32.741
Ay okurken sinir stres oldum, ne demek adapte olmuştur ya. Benim oğlan da yenidogan zamanlarındayken açlıktan kan şekeri düşüyorda ondan uyuyor demişti bi hadsiz. Süt yetmiyormuş da bla bla. Ay bi anne istemez mi ya sütü yağlı olsun bebeği kilo alsın fazla fazla emsin iştahlı olsun. Çok hassasim bu konuda çok sinirleniyorum.Valla bence de gerek yok. Çocuk hareketli ve neşeli yani gayet maşallah. Aç gibi de görünmüyor dediğimde de duruma adapte olmuştur diyor doktorsırf kadınları strese sokmak üzerine kurulu sistem
Meyveyle karışık verebilirsin dedi doktorumuz istersen öyle deneİlk günden bildiriyorum yoğurttan nefret ediyor.
Ekşi geldi bisküvi vermek istemiyorum pekmezi eklesem çok mu erken.Sizler nasıl yapıyorsunuz?
Bana da gerek yok dedi mama da verdiğim halde 20 gün sonra yavaş yavaş tadımlara başlarsın 6. Ay kontrolünden sonra detaylı konuşuruz dedi ve ilk elma armut muz sonra yoğurt vermemi söyledi ben ilk yoğurt veririm diye düşünmüştümİnş seçmeyen bebelerden olular.. ben mama da veriyorum aslında tek anne sütü değil yine de gerek yok dedi bilmiyorum artık
İlk meyve olayı aklıma yatmıyor ya önce sebze vereceğim benBana da gerek yok dedi mama da verdiğim halde 20 gün sonra yavaş yavaş tadımlara başlarsın 6. Ay kontrolünden sonra detaylı konuşuruz dedi ve ilk elma armut muz sonra yoğurt vermemi söyledi ben ilk yoğurt veririm diye düşünmüştüm
Şu an senin yaşadığını biz zaten yaşıyormuşuz erken uğradı bizeHahahhah su çokzel gelsenizetamam tamam uykularımız çok düzenliydi bizim hani 8de uyanır 4 uyku 1er saatten akşam 7de kapanış 3 kerede emmeuye mıkırdanır ama uyanmazdı. Bu rahatlığı bana çok görmüş olucaki canım oğlum 6da uyanmaya gün içinde 20 30 dk uyuduğu için 5 6 uyku yapmaya o kadar fazla gündüz uykusu yaptığı için 7de beni uyutmaya götür ama ben 9da uyuyayım sen 2 saat salla beni demeye başladı ha bide gece 2 kere emeyim hadi iyisin ama birer saatten uykuya döndürmeye başlarsın çıt sesede uyanırım ha diyede ekledi. Dedim ki yetenek geliştiriyo çocuk bişeyler öğrencek oturcak emekleyecek falan diyorum bugün öğrendiği yeteneği sergiledi. Tükürükten baloncuk yapmayı brrrr diye bağırmayı öğrenmiş iki gözümün çiçeği
4ay ve + ise değil canım bende öyle sanıyodum 5 ay kamyon gibi çarptı malesefŞu an senin yaşadığını biz zaten yaşıyormuşuz erken uğradı bize
Onlar nasıl crvaplsr yaa lütfedip ağzını açmışta ses çıkarmış mağara adamıAy ben bu bir hafta hastanede süründüm. Önce hematolojiye gittik, kan değerlerine bakıldı. Demiri normal sınırlar içine gelmiş ama o sınırlar içinde en yüksekte. O yüzden demir ilacına başlama dedi doktor. 6. Ayda başlarsın dedi. Sonra endokrinolojiye gittik. Malum bebem büyümüyorgerçekten büyümüyor ama. Kilosu 5400'ü anca buldu, boyu 60 cm. 21 haftalık bu bebe. Normal çocuk doktoru zayıf bulduğu için endokrinolojiye gitmiştik. Uzman vs diye devletten randevu aldım. Özelde zaten uzmanı yok da. Ya adam hiçbir şey açıklamadı. kilo alımı az dedim, hıııı tamam dedi. Mama vereyim mi dedim, yooo dedi, ek gıda başlayım mı dedim, yoo dedi. Gerçekten tepkiler böyleydi bi sorun olsa herhalde üstüne düşerdi diyorum. Bi yandan da içime sinmiyo, başka uzman da bulamam.
Benimki daha desteksiz oturamıyo, destekli otururken de öne doğru eğildiği oluyoyemeklere karşı ilgisi var. D vitaminini kaşıkla veriyorum, mutlu oluyo. Kaşıkla sütümü vereyim dedim, ona da mutlu oldu ama beklicem bakalım. 6. Ay kontrolünde bi özele götürürüm. O ne derse artık.
Yok kuzum 5 bitti bizim 6 nın içindeyiz4ay ve + ise değil canım bende öyle sanıyodum 5 ay kamyon gibi çarptı malesef
Minyon olabilir bir sorun olsa söylerdi heralde cidden mağara adamı çıkmış adam daAy ben bu bir hafta hastanede süründüm. Önce hematolojiye gittik, kan değerlerine bakıldı. Demiri normal sınırlar içine gelmiş ama o sınırlar içinde en yüksekte. O yüzden demir ilacına başlama dedi doktor. 6. Ayda başlarsın dedi. Sonra endokrinolojiye gittik. Malum bebem büyümüyorgerçekten büyümüyor ama. Kilosu 5400'ü anca buldu, boyu 60 cm. 21 haftalık bu bebe. Normal çocuk doktoru zayıf bulduğu için endokrinolojiye gitmiştik. Uzman vs diye devletten randevu aldım. Özelde zaten uzmanı yok da. Ya adam hiçbir şey açıklamadı. kilo alımı az dedim, hıııı tamam dedi. Mama vereyim mi dedim, yooo dedi, ek gıda başlayım mı dedim, yoo dedi. Gerçekten tepkiler böyleydi bi sorun olsa herhalde üstüne düşerdi diyorum. Bi yandan da içime sinmiyo, başka uzman da bulamam.
Benimki daha desteksiz oturamıyo, destekli otururken de öne doğru eğildiği oluyoyemeklere karşı ilgisi var. D vitaminini kaşıkla veriyorum, mutlu oluyo. Kaşıkla sütümü vereyim dedim, ona da mutlu oldu ama beklicem bakalım. 6. Ay kontrolünde bi özele götürürüm. O ne derse artık.
Bebişler aynı doktorun düşüncelerde aynı.Her gidişimde mamaya başlarız diye gittik.Hatta belki doktor unutur diye biz söyledik asla vermemi istemedi.Evet boyu da dediğin gibi iyi gidiyor.Başlar belki.Bizim bebişler aynı seninle. Geçen ay sadece 200 gram almıştı hatta 190 gram. Mama takviyesi yapayım mı dedim hayır dedi. Emdiği boyuna gidiyor resmen 70 cm. Bu ay başlariz umarım sizin gibi tadimlara akşam ogunlerine vs. 3 gün sonra 5 aylık olacak bakalim çok merak ediyorum kilosunu
Şeftali konservem vardı ekledim pek hoşlanmıyor ama yedi işte biraz.Meyveyle karışık verebilirsin dedi doktorumuz istersen öyle dene
Bizim 5 ay şuanlık harika gidiyor güzel uykular geri geldi ama beni korkutuyorsun yine mi bozulacak4ay ve + ise değil canım bende öyle sanıyodum 5 ay kamyon gibi çarptı malesef
Ay ben bu bir hafta hastanede süründüm. Önce hematolojiye gittik, kan değerlerine bakıldı. Demiri normal sınırlar içine gelmiş ama o sınırlar içinde en yüksekte. O yüzden demir ilacına başlama dedi doktor. 6. Ayda başlarsın dedi. Sonra endokrinolojiye gittik. Malum bebem büyümüyorgerçekten büyümüyor ama. Kilosu 5400'ü anca buldu, boyu 60 cm. 21 haftalık bu bebe. Normal çocuk doktoru zayıf bulduğu için endokrinolojiye gitmiştik. Uzman vs diye devletten randevu aldım. Özelde zaten uzmanı yok da. Ya adam hiçbir şey açıklamadı. kilo alımı az dedim, hıııı tamam dedi. Mama vereyim mi dedim, yooo dedi, ek gıda başlayım mı dedim, yoo dedi. Gerçekten tepkiler böyleydi bi sorun olsa herhalde üstüne düşerdi diyorum. Bi yandan da içime sinmiyo, başka uzman da bulamam.
Dilini ısır yavvv bacım iyiyse iyidir bizimki bozulanlardan olduBizim 5 ay şuanlık harika gidiyor güzel uykular geri geldi ama beni korkutuyorsun yine mi bozulacak
Kız valla ses çıkardı sadece hahsshhshhs bi de sesi kısık, bi sürü gürültü, adamı zaten duyamıyorum. Biz hormonlara 2 yaşından sonra bakıyoruz dedi bi tek.Onlar nasıl crvaplsr yaa lütfedip ağzını açmışta ses çıkarmış mağara adamıbebiş kaç aylık bilmiyorum doğum kilosunun iki katına çıktı mı? Ayı mayı da doktor sonuçta belki gelişimsel bir sorun yoktur minyon bir bebektir annesi? Desteksiz hiç biri oturamıyo daha 6 ay ve sonrası için o
Ben de bi yandan önemli bi şey olsa söylerdi diyorum, bi yandan da bi içim rahat etmiyo işte.Minyon olabilir bir sorun olsa söylerdi heralde cidden mağara adamı çıkmış adam dabizimki de aşırı ilgili yemeğe napıcam bilmiyorum doktor başlama dediği için başlamak da istemiyorum. Bizimkiler de oturamıyor sıkıntı yok
Geçen ay kilo da almamıştı işte :/ sonra bi anda aldı. Ay ne bileyim bu çocuk beni huniletecekBizimki 21 haftalıkken 6000 kg idi. Çok fark yok aralarında. Boyu da ya 60 ya 61 idi. Ebemiz her zaman bu kız minyon olacak annesi muhtemelen çokta uzun olmayacak bilgin olsun diyor. Her ay kilo alıp almadığına bakıyor. Başka hiçbir şeye takılmıyor. Hiç canını sıkma.
Benim kızım da 4 ay kontrolünde doğum kilosunun 2 katına çıkmamıştı hatta daha 1.5 kilo var
Ben de bebekken öyleymişim (keşke sonra da öyle olsaymisim)
Ben baştan beri mama veriyorum günde 60 CC falan anne sutuydu artık 3 günde 60 zor çıkıyor
4 ay itibariyle pirinç unu ve irmik yapipi mamasina katıyorum.5. aya girer yada girmeden kaşık maması kivamina geçmeye niyetim.
Desteksiz oturmuyor. Oturmakda iatedigini sanmıyorum bizim ki kucakda dolaşmak istiyor.
Bence her çocuk yapısal olarak farklı ve erkek bebekler daha iri
Kızlar imdat 5. Aya girdik ve ayrılık kaygısı başladı galiba. Önceden de çok bağımlıydı zaten bana. Anneme vs bırakıp alışverişe vs gideyim demişliğim yoktur kapıdan çıkmadan ortalık ayağa kalkar. Hatta duşa vs girmek bile büyük problem ama en azından ben ortamda olduğum sürece babasının anneannesinin vs kucağında duruyordu oyun oynuyordu.
3 gündür kim kucağına alırsa alsın dudakları büzüp içli içli ağlamaya başlıyor. Karşıdan burdayım annecim diyorum oyunlar yapıyorum yok bana mısın demiyor kucağıma gelmek istiyor bana gelince de herkese maviboncuk sanki az önce ağlayan o değildi.
2 aylıktan beri hep ce-ee yapıyorum odanın içinde beni göremediği noktalara gidip sesleniyorum yani daha ne yapabilirim bu neden oldu bilmiyorum ama fena durumdayım. Kucağımdan başka hiçbir yerde durmayı kabul etmiyor sizde durumlar nasıl, bu neden olur, bunu nasıl aşarız…???
Benim de aklımdan geçen en son meyve vermekti ama dediğini dinlemeli miyim onu da bilmiyorumİlk meyve olayı aklıma yatmıyor ya önce sebze vereceğim ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?