2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Valla bence de gerek yok. Çocuk hareketli ve neşeli yani gayet maşallah. Aç gibi de görünmüyor dediğimde de duruma adapte olmuştur diyor doktor sırf kadınları strese sokmak üzerine kurulu sistem
Ay okurken sinir stres oldum, ne demek adapte olmuştur ya. Benim oğlan da yenidogan zamanlarındayken açlıktan kan şekeri düşüyorda ondan uyuyor demişti bi hadsiz. Süt yetmiyormuş da bla bla. Ay bi anne istemez mi ya sütü yağlı olsun bebeği kilo alsın fazla fazla emsin iştahlı olsun. Çok hassasim bu konuda çok sinirleniyorum.

İnş seçmeyen bebelerden olular.. ben mama da veriyorum aslında tek anne sütü değil yine de gerek yok dedi bilmiyorum artık
Bana da gerek yok dedi mama da verdiğim halde 20 gün sonra yavaş yavaş tadımlara başlarsın 6. Ay kontrolünden sonra detaylı konuşuruz dedi ve ilk elma armut muz sonra yoğurt vermemi söyledi ben ilk yoğurt veririm diye düşünmüştüm

İlk meyve olayı aklıma yatmıyor ya önce sebze vereceğim ben

Şu an senin yaşadığını biz zaten yaşıyormuşuz erken uğradı bize

Ay ben bu bir hafta hastanede süründüm. Önce hematolojiye gittik, kan değerlerine bakıldı. Demiri normal sınırlar içine gelmiş ama o sınırlar içinde en yüksekte. O yüzden demir ilacına başlama dedi doktor. 6. Ayda başlarsın dedi. Sonra endokrinolojiye gittik. Malum bebem büyümüyor gerçekten büyümüyor ama. Kilosu 5400'ü anca buldu, boyu 60 cm. 21 haftalık bu bebe. Normal çocuk doktoru zayıf bulduğu için endokrinolojiye gitmiştik. Uzman vs diye devletten randevu aldım. Özelde zaten uzmanı yok da. Ya adam hiçbir şey açıklamadı. kilo alımı az dedim, hıııı tamam dedi. Mama vereyim mi dedim, yooo dedi, ek gıda başlayım mı dedim, yoo dedi. Gerçekten tepkiler böyleydi bi sorun olsa herhalde üstüne düşerdi diyorum. Bi yandan da içime sinmiyo, başka uzman da bulamam.
Benimki daha desteksiz oturamıyo, destekli otururken de öne doğru eğildiği oluyo yemeklere karşı ilgisi var. D vitaminini kaşıkla veriyorum, mutlu oluyo. Kaşıkla sütümü vereyim dedim, ona da mutlu oldu ama beklicem bakalım. 6. Ay kontrolünde bi özele götürürüm. O ne derse artık.

Onlar nasıl crvaplsr yaa lütfedip ağzını açmışta ses çıkarmış mağara adamı bebiş kaç aylık bilmiyorum doğum kilosunun iki katına çıktı mı? Ayı mayı da doktor sonuçta belki gelişimsel bir sorun yoktur minyon bir bebektir annesi? Desteksiz hiç biri oturamıyo daha 6 ay ve sonrası için o

Minyon olabilir bir sorun olsa söylerdi heralde cidden mağara adamı çıkmış adam da bizimki de aşırı ilgili yemeğe napıcam bilmiyorum doktor başlama dediği için başlamak da istemiyorum. Bizimkiler de oturamıyor sıkıntı yok

Bebişler aynı doktorun düşüncelerde aynı.Her gidişimde mamaya başlarız diye gittik.Hatta belki doktor unutur diye biz söyledik asla vermemi istemedi.Evet boyu da dediğin gibi iyi gidiyor.Başlar belki.
Bize kilosunu ölçtükten sonra siz yerken bakıyor mu dedi.Hemen başlamamı istedi.Evet az alıyor ama doğumunun 2 katını 1,5 kilo geçmiş bana yetiyor dedi.

Bizimki 21 haftalıkken 6000 kg idi. Çok fark yok aralarında. Boyu da ya 60 ya 61 idi. Ebemiz her zaman bu kız minyon olacak annesi muhtemelen çokta uzun olmayacak bilgin olsun diyor. Her ay kilo alıp almadığına bakıyor. Başka hiçbir şeye takılmıyor. Hiç canını sıkma.

Kız valla ses çıkardı sadece hahsshhshhs bi de sesi kısık, bi sürü gürültü, adamı zaten duyamıyorum. Biz hormonlara 2 yaşından sonra bakıyoruz dedi bi tek.
3 kilo doğmuştu ya, 2 kata daha 600 gram var neredeyse 5 aylık işte. Haftaya tam 5 aylık olcak.
Ben de bi yandan önemli bi şey olsa söylerdi diyorum, bi yandan da bi içim rahat etmiyo işte.
Geçen ay kilo da almamıştı işte :/ sonra bi anda aldı. Ay ne bileyim bu çocuk beni huniletecek

Kızlar imdat 5. Aya girdik ve ayrılık kaygısı başladı galiba. Önceden de çok bağımlıydı zaten bana. Anneme vs bırakıp alışverişe vs gideyim demişliğim yoktur kapıdan çıkmadan ortalık ayağa kalkar. Hatta duşa vs girmek bile büyük problem ama en azından ben ortamda olduğum sürece babasının anneannesinin vs kucağında duruyordu oyun oynuyordu.
3 gündür kim kucağına alırsa alsın dudakları büzüp içli içli ağlamaya başlıyor. Karşıdan burdayım annecim diyorum oyunlar yapıyorum yok bana mısın demiyor kucağıma gelmek istiyor bana gelince de herkese maviboncuk sanki az önce ağlayan o değildi.
2 aylıktan beri hep ce-ee yapıyorum odanın içinde beni göremediği noktalara gidip sesleniyorum yani daha ne yapabilirim bu neden oldu bilmiyorum ama fena durumdayım. Kucağımdan başka hiçbir yerde durmayı kabul etmiyor sizde durumlar nasıl, bu neden olur, bunu nasıl aşarız…???

Kaygı maygı çok anlam yükleme bence
Bebek işte ya her hafta değişiyor. Senin bebişi hatırlıyorum biraz zorluyordu seni normalde de . Benimki hiç öyle bir bebek olmamasına gayet sakin bir bebek olmasına rağmen bizimde bu aralar öyle. Hiç ayrılık kaygısı falan diye düşünüp aşılacak bir sorun olarak görme. Kucağında durmak istiyorsa duracak aşamazsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…