• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Benim kızımın da gaz olayı hala devam ediyor 5 damla biogaia ve nurse harvey gün içerisinde maksimum 10/15 damla kullanıyorum sabah 5 akşam 5 damla gibi . Gece gazdan yine de uyandığı oluyor ama emziriyorum 5 dk içerisinde yeniden uykuya giriyor. Kalkarsa yine aynı şekilde 🙃
Bu alttan değil üstten gaz çıkarma olayında uyanıyor geğirsin diye uğraşıyorum ya sonra pat uyanıyor ve uykuya dönemiyor gece gece yiyip içip hemen uyuması gerekimiyor mı gece ? Yoksa alttan gazını yapıyor artık

Bu arada ek gıdaya kilo alımı iyi olduğu için başlatmadı doktor bizi. Ekstra kalori almasın şu an ihtiyacı yok buna bir ay daha bekleyelim dedi normal mi bu ?

Ben bir de yanıma alıyorum yatarak emziriyorum geceleri. İyice uyanmasını beklemeden hafif kıpırdanmaya başlayınca alıp emzirip koyuyorum yerine daha kolay uykuya geçiyor uykusu hiç bölünmeden devam ediyor yatarak emince.

Canım keşke sadece emzirsem uyanmaz :( mama veriyorum peşine doymuyor sütümle çünkü mamayı da uyuyarak içiyor haydi gaz alayım deyince hopppp günaydın

Bu dişler damaklar bizi bitirdi gece 12 de anca uyuyabiliyoruz. Çığlık çığlığa uyanıyoruz saat başı. Bende 90 veriyorum doktor 105 vermen lazım dedi ama dediğiniz gibi çok kusuyolar dedim aptamil AR anti reflü mama önerdi onu da kızlar içmedi biz kusmuklarla devam 😀 ben bu gittiğimde ek gıdaya geçeriz diye düşünüyordum sadece mama ile beslendiğimiz için ama erken dedi doktor. Ben yine de elmayla muz tattırdım gizliden 🤭 bizimkier 6.5 hafif fazla buldu
Neyi fazla buldu anlamadım

Canım keşke sadece emzirsem uyanmaz :KK43: mama veriyorum peşine doymuyor sütümle çünkü mamayı da uyuyarak içiyor haydi gaz alayım deyince hopppp günaydın
Hergün aynı saatte mi uyanıyor peki uyanmasına yakın siz kalkıp mama yapsanız belki uykusında yer. Uyanmaz.

Merhaba 🌼 gündüz takip ediyorum benimki gece uykusunda yapıyor bunu atıyorum gece 3 te kalktı ya emzirdim mama verdim gaz çıkarttım işte o ara uykulu sonra çat uyanıyor 5 e 5.30 A kadar ayakta asla uyumuyor sabahın köründe yani gece 3 ten 5 e kadar çile o uykusuzlukla 🥺
gaz çıkartmıyorum ben de uyku arasında.

Bizimkiler prematüre ve 2 kg doğdular bu aylarda doğum kilosunun 2 katına çıkması beklenir bizimkiler 3 katına çıkmış 6.5 kg olmuşlar bu ay 450-500 gr civarı almaları gerekirken 900 gram almışlar bunu bir tık fazla buldu doktorumuz.
Bizimki de kilosu iyi dedi başlatmadı ek gıdaya aynı durumu yaşamışız sanırım

Bu da aklıma geldi aynenn aynı saatte yapıyor hep bunu bir deneyeceğim önce gaz çıkarmadan yatıracağım bakalım çok rahatsız olmaz değil mi ya
Yok kaç aylık oldu bebeğiniz biz bugün tam 5 aylık olduk. Bir aydır neredeyse ben öyle yapıyorum. Asıl uykusu bölünürse daha huzursuz olur diye düşündüm ben hep.

Bu dişler damaklar bizi bitirdi gece 12 de anca uyuyabiliyoruz. Çığlık çığlığa uyanıyoruz saat başı. Bende 90 veriyorum doktor 105 vermen lazım dedi ama dediğiniz gibi çok kusuyolar dedim aptamil AR anti reflü mama önerdi onu da kızlar içmedi biz kusmuklarla devam 😀 ben bu gittiğimde ek gıdaya geçeriz diye düşünüyordum sadece mama ile beslendiğimiz için ama erken dedi doktor. Ben yine de elmayla muz tattırdım gizliden 🤭 bizimkier 6.5 hafif fazla buldu
Ah şu an ikizlerden biri hala uyumadi 9 dan beri savaş veriyorum. Devamli kollarini oynatıyor pü püü yapmayi ogrenmis dudaklariyla takti onu yapıyor hosuna gidiyor. Asla yatmiyor yatirdigim an ciglik cigliga ne yapacagimi hic bilmiyorum. Benim biri 6400 digeri 6700 bana az geldi bi cok bebege göre. Size doktor fazla demis.
Bu 5 ay atagimidir nedir 4 ay atagini arattirdi bana. Saat basi uyanmak devam ediyor. 8.5 ta uyuyan bebe şu saatte pü pü yapip tukurcük sicratiyor sonra da gülüyor. Hayir ben de hem sinirleniyorum hem gülüyorum artik baya tirlatma modundayim🤣

Geçmiş olsun benimde eşim bir ara baya hastalandı ateş 40 ı görmüştü. Ayrı odalarda kaldık yemek masasına bile beraber oturmamıştık. Ertesi gün benimde boğazım ağrımaya başlamıştı. Bol su içtim birde rezeneye bal ve limon ekleyip içtim 2. gün geçmişti. Emzirirken ve kucağıma alırken bazen maske taktım sürekli takmadım.
Çok teşekkür. Ben de suya çok yükleniyorum evet, doğal boğaz spreyleri ve pastillerle atlatacağız inşallah bu süreci 💕

Arkadaşlar bu “kilosunun 2 katına çıkma” konusu.. 5 ay 4 haftalıkken mi yoksa 4ay 4 haftalıkken mi? Şimdi biz 5 ay 3 günlüğüz ve doğum kilosunun 2 katının 140gr altında kızım. Bu ince hesaplar gerekli mi? Kısacası 5 ay sınırını yakalayamadık mı… bizim doktorumuz kiloya çok düşkün, moralimi çok bozuyor 😢

Arkadaşlar bu “kilosunun 2 katına çıkma” konusu.. 5 ay 4 haftalıkken mi yoksa 4ay 4 haftalıkken mi? Şimdi biz 5 ay 3 günlüğüz ve doğum kilosunun 2 katının 140gr altında kızım. Bu ince hesaplar gerekli mi? Kısacası 5 ay sınırını yakalayamadık mı… bizim doktorumuz kiloya çok düşkün, moralimi çok bozuyor 😢

Sinir oluyorum böyle doktorlara.
Kendi sağlık ocağındaki ebem ve doktorum çok rahatlar. Her ay kilo alıyorsa doyuyordur deyip bir kez bile huzursuz etmedi beni. Geçen çok alakasız bir doktor kardiyolog yani ‘aa zayıf annesi sınırda’ dedi hemen.
Bu kadar takılan bir doktor olsa bile ben takmazdım. 140 gr nedir ki. Yakalayamasak ne olur?

Canım doktorun daha iyi bilir ama tadımlara da mı başlamadınız?
Yok canım ben dedim ki yoğurt veriyorum iki gündür dur muayene edeyim konuşalım dedi sonra tarttı kilosu iyi gidiyor ekstra kalori almasın bu ay fazla kilo alsın istemiyorum dedi gelecek ay başlayalım dedi. Yine de başlasam mı 😂

Sağlıklı olsun yakalamasa ne olur ki yani ? Beş aylıkken o muhabbet heralde bu ay dedi çünkü kontrolde iki katı olmasını bekliyoruz falan

Back
X