Amin canm amin ben kendi isimlerinde ısrarcı olunca kızıyorum yoksa benim dediğimi varsın ortada ben katım diyip gezinsin ben neyin ne olduğunu bildikten sonraÖyle tabiki, rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin de ismini de koydum desin
Anaaa bu kafa da başka kafaymışKızlar isim konusunda daha ben evlenmeden eşimin anneannesi belirlemiş kendi kendine.. ama tabi ben zamanla vazgeçirdim. Onlarda isim koymak çok önemli birşey, birisi isim koyamasın aa torununa bi isim koyamadı derler yani. Şimdi de benim kendi belirlediğim ismi herkese ben isim buldum diye söylüyoryine ben koydum ismini diyebilmek için sanırım. Bazen hormonlardan sinirlenip inadına başka isim seçesim geliyor bazen de amaan diyorum hevesini alsın
SormaAnaaa bu kafa da başka kafaymış
Yani ne değişik insanlar var o dedi bu ne dedi eski jenerasyonda bi travma bence bize geçmemiş pekKızlar isim konusunda daha ben evlenmeden eşimin anneannesi belirlemiş kendi kendine.. ama tabi ben zamanla vazgeçirdim. Onlarda isim koymak çok önemli birşey, birisi isim koyamasın aa torununa bi isim koyamadı derler yani. Şimdi de benim kendi belirlediğim ismi herkese ben isim buldum diye söylüyoryine ben koydum ismini diyebilmek için sanırım. Bazen hormonlardan sinirlenip inadına başka isim seçesim geliyor bazen de amaan diyorum hevesini alsın
Evet evlenmeden önce herkesi kendi ailem gibi sanıyordum evlendikten sonra anladım ki herkes kendine özgü, herkesin başka başka inançları var. Şükür ki bizler bilinçliyiz herşeyi araştırıp öğrenebiliyoruzYani ne değişik insanlar var o dedi bu ne dedi eski jenerasyonda bi travma bence bize geçmemiş pekbence de boşver dediğin olduktan sonra ne önemi var öyle söylesin
Kız ciddi misin ay ne değişikSormaköye gittiğimizde şahit oldum. Biri kapıdan geçti torunu olmuş, adı ne dediler. Elanur koyduk annesiyle uyumlu olsun diye dedi sanki mahçup mahçup.(onlarda illa geçmişten birinin adı koyuluyor 2.isim bile olsa) kadın gider gitmez dedikoduya başladılar bak koymamış nenesinin adını
Çok haklısın ismi ağır gelenler de oluyor, o yüzden yanına bi 2.isim koyun tek Muhammet koymayın derler meselaİsim konusunda bi kaç bişey de ben söyliyim her isim her insana maalesef iyi gelmeyebiliyor. Biz dini müslümanlık içeren peygamber isimlerinden vs de koyabiliriz Türkçe isimler de yabancı isimler de. Yeter ki isyana benzer kötü anlamı olmasın.
Ama şuna inanıyorum ki her ismi de her insan kaldıramayabiliyor Mesela Muhammed çok mübarek bi isim ama bazı insanlara ağır gelebiliyor bunu da yaşamadan bilemeyiz tabi ki. Zeynep ve İpek arasında çok kalmıştım hatta ikisi de olabilir dedim sadece İpek de. İpek çok sade duru naif kibar bi isim(kozalak ip falan anlamı da olsun) belki kızım da bu huylara sahip olur diyorum. Tabi tam aksi de olabilir Allah korusun velhasıl kelam ismiyle yaşasın diye boşuna dememişler sağlıklı sıhhatli imanlı aklı başında olsunlar da napalım bizim koyduklarımızı beğenmezlerse aha mahkemeler orda
Aynen öyle canım biz şanslıyızEvet evlenmeden önce herkesi kendi ailem gibi sanıyordum evlendikten sonra anladım ki herkes kendine özgü, herkesin başka başka inançları var. Şükür ki bizler bilinçliyiz herşeyi araştırıp öğrenebiliyoruz
Vallahi bak, burda isimleri duysan 5 çeşit sadece başka isim yok,Kız ciddi misin ay ne değişikAllahım sen bizi böyle olmaktan koru kınamayayım şimdi
Canim ben seni anliyorum benim bildigim zaten boyle bir zorunluluk yok Kuran’da gecen Arapca bir isim koymak gibi. Ismin anlami guzel olsun ismiyle yasayacagi icin diyor diye biliyorum peygamberimiz. Boyle bir ayet varsa duzeltsin arkadaslar. Ben acikcasi Araplardan ve kulturlerinden pek haz etmiyorum ve kendi dilimizi de korumamiz gerektigi dusunuyorum bu nedenle ozturkce isimlere daha yakinim(arada Farsca da var )Yok yok hic sakincasi yok tabiki ben iyi olarak görüyorum zaten benimde dilimden hic düşmez dualar inancliyimdir ama farkli iste diyorum ya anlatmasi buradan zor amin mucizem amin
Hahhaaa şaban oğlu şaban gibiVallahi bak, burda isimleri duysan 5 çeşit sadece başka isim yok,eşimin adı, dedesinin (annesinden)adı, babasının adı ve babasının dedesinin adı aynı
Çünkü benim inanılmaz bir gücüm var sevgim de varrrHahhaaa şaban oğlu şaban gibineyse bi yerde kırılması lazımdı bunu sen başaracaksın kral inanıyorum
Yani evet anlasilmama cok sevindimCanim ben seni anliyorum benim bildigim zaten boyle bir zorunluluk yok Kuran’da gecen Arapca bir isim koymak gibi. Ismin anlami guzel olsun ismiyle yasayacagi icin diyor diye biliyorum peygamberimiz. Boyle bir ayet varsa duzeltsin arkadaslar. Ben acikcasi Araplardan ve kulturlerinden pek haz etmiyorum ve kendi dilimizi de korumamiz gerektigi dusunuyorum bu nedenle ozturkce isimlere daha yakinim(arada Farsca da var )
Leila hala aklımda çok klasik ama çok romantik geliyor banaAman Allahım bazıları benim düşündüğüm isimler zamanındaneva şura leila ve farah
Ayy çok acayip memleket neresi çok merak ettim bizim Bolulu komşularımız vardı böyle üç göbek tüm son erkeklerin adı HasanSormaköye gittiğimizde şahit oldum. Biri kapıdan geçti torunu olmuş, adı ne dediler. Elanur koyduk annesiyle uyumlu olsun diye dedi sanki mahçup mahçup.(onlarda illa geçmişten birinin adı koyuluyor 2.isim bile olsa) kadın gider gitmez dedikoduya başladılar bak koymamış nenesinin adını
Ayet görmedim isimle ilgili ama bir çok hadis var canım. Güzel ve anlamı ağır olmayan isim koyun diye bize kadar ulaşan hadisler var ki anlamı kötü olan bir çok ismi peygamberimiz değiştirmiş o kadar önemli isim konusuCanim ben seni anliyorum benim bildigim zaten boyle bir zorunluluk yok Kuran’da gecen Arapca bir isim koymak gibi. Ismin anlami guzel olsun ismiyle yasayacagi icin diyor diye biliyorum peygamberimiz. Boyle bir ayet varsa duzeltsin arkadaslar. Ben acikcasi Araplardan ve kulturlerinden pek haz etmiyorum ve kendi dilimizi de korumamiz gerektigi dusunuyorum bu nedenle ozturkce isimlere daha yakinim(arada Farsca da var )
Afyonlular onlarAyy çok acayip memleket neresi çok merak ettim bizim Bolulu komşularımız vardı böyle üç göbek tüm son erkeklerin adı Hasanbiz de şükür kimse karışmaz ikimizin ailesinde de öyle illa dede nene ismi koy diyen yok. Biz sadece içimizden geldiği için eşimin vefat ettiği için babasının ismini koymak istiyoruz kız olursa.
Allah'ın isimleri önerilmez hiç canım hatta ben bi isim yazısında bu konuda baya uyarı gördüm. İlk söylenen de Samet ismiydi. Eğer Allah'ın adı konulacaksa başına Abdul gelmesi lazım ki oda bize uymuyor ve bence ağır gerek yok yani bu kadar seçenek varkenİlla Kuranda geçicek isim diye bir kaide yok ki İslami olarak da zaten ismin anlamı güzel olduğu sürece her dilde isme izin var. Benim gerçek ismim mesela farsça kökenli ama anlamı güzel. İsmin insanın karakterine etki ettiğine inanıyorum o yüzden doğru koymak lazım. Kızlardan Ravza, Erva uzak dururum yakın örneklerim var çok zorlar (ki Ravza kabir demek aslında bu yüzden belki de yeğenim çoook karamsar) , erkeklerden Poyraz, Doruk, Samet mesela uzak durmak istediğim isimler çünkü aşırı hareketli oluyorlar