Bende başladım 5 aylıkken benimkinin dişleride erken çıktı herşeyi erken benim kız 8 kilo oldu ama kilo almıyor sıcak ve dişten sanırım doktorda önemsemedi kilosu iyi dedi bende patates verdim elma havuç muz yoğurt verdim yoğurt biraz dokundu gibi ama bakalım su içiremiyorum ben zorla içiyor idrarı koyulasti benimki benden başka bişey almak istemiyor mama verdim yine içmedi ne olcak sonumuz bilmiyorum annem çocuğa hiçbir şey vermedin ondan oldu diyor diline değirmedin diyor doktor be dediyse onu yapıyoruz napalımBiz de tadimlara başladık havuç kabak patates elma denedik 3 er gün 1. Gün çay kaşığı 2. Gün tatlı kaşığı 3. Gün 2 çorba kaşığı şeklinde verdim. Başka ne verebilirim şuan bilmiyorum süt alerjisi olduğu için alerjik gıdalardan uzak duruyoruz
Bizde de oldu ben onarıcı bakım kremi sürdüm bepanthol , sabah sürmüştüm akşamına geçtiEki Görüntüle 3273493 Eki Görüntüle 3273493
Kızlar bu böcek ısırığı mıdır bilen var mı morluk gibi gelmişti ama üzerine basınca acımıyor ne krem sürsem bilemedim
doktora sorduğumda bana bıraktı, ben de geçen hafta başladım hipp elma püresi ve sebze karışımı verdim baktım sevdi devam ettim. Kaşık kaşık yedi valla bizim ki biraz iştahlı da. Kendim yapayım dedim ama organik meyve sebze fiyatları uçmuş. Baktım hipp daha güvenilir. Bi de 4 plus mamaları . Gaz yapmadı , kakası düzene girdi öyle olunca daha rahat da uyuyor ben de öğün aralarında 3-4 tatlı kaşığı koyup yediriyorum.Merhaba canım benimde aklımdasınız bir ara uğradım kimse yoktu geri kaçtım.
Yağız Ali’m hiç durmuyor zaten pek vaktim olmuyor. Doktorunla görüştün mü ek gıda için ne diyor?
Bizim doktor beş buçuk aylıkken başlattı taşımları yapıyoruz. Kilosu sınırda gidiyor başlayalım dedi. Mama emzirme birlikte gidiyorduk bşzde
İnstada birannenindeneyimleri diye bir hesap var 30 haftalık liste yayınlamış kendime uydurarak onu takip etmeyi düşünüyorum hoşuma gitti bi bakın isterseniz.Biz de tadimlara başladık havuç kabak patates elma denedik 3 er gün 1. Gün çay kaşığı 2. Gün tatlı kaşığı 3. Gün 2 çorba kaşığı şeklinde verdim. Başka ne verebilirim şuan bilmiyorum süt alerjisi olduğu için alerjik gıdalardan uzak duruyoruz
Doktorlara kalsa 6 ayından önce tadım bile yapmayın diyorlar en iyi zaman bence 5 buçuk ayBende başladım 5 aylıkken benimkinin dişleride erken çıktı herşeyi erken benim kız 8 kilo oldu ama kilo almıyor sıcak ve dişten sanırım doktorda önemsemedi kilosu iyi dedi bende patates verdim elma havuç muz yoğurt verdim yoğurt biraz dokundu gibi ama bakalım su içiremiyorum ben zorla içiyor idrarı koyulasti benimki benden başka bişey almak istemiyor mama verdim yine içmedi ne olcak sonumuz bilmiyorum annem çocuğa hiçbir şey vermedin ondan oldu diyor diline değirmedin diyor doktor be dediyse onu yapıyoruz napalım
Ben karpuz suyu vermiştim azıcık kakada görünce kan sandim alerjisi olduğu için. Değilmiş söndüremedigi için öyle olurmuş söndüremedigi gıdaları da daha erken deyip vermemek gerekirmiş tabi yine doktorunuza bir danışın derim ben karpuzdan 8. Aya kadar uzak tutucam artık. Biz yerken görüyor çırpınıyor istiyor sıcak havalarda iyi geliyor aslında ama yapacak bir şey yokİnstada birannenindeneyimleri diye bir hesap var 30 haftalık liste yayınlamış kendime uydurarak onu takip etmeyi düşünüyorum hoşuma gitti bi bakın isterseniz.
Bizimde kilo alt sınırda 5 buçuk aylık 6900 oldu daha. Tadımlara başladık.
Havuç yedikten sonra sindiremedi galiba kakada sanki havuçlar vardı. Bezi de hep turuncu gibiydi. Sizlerde de oldu mu öyle bişe yoksa bizde havuca karşı bi durum mu var acaba.
Ayıp olmazsa bezinin fotoğrafını paylaşcam, korkuttu beni baya
Formda aratınca gördüm benim bebeğim de alarjik bende karpuz vermiştim çok atılıyor diye bugün kakasına sanki sim dökmüşler gibi öyle fazla kırmızı noktalar vardı alerjiden kan gelince bile hiç böyle fazla ve dağınık değildi kan mı karpuz mu anlayamadım resmen sizin nasıldıBen karpuz suyu vermiştim azıcık kakada görünce kan sandim alerjisi olduğu için. Değilmiş söndüremedigi için öyle olurmuş söndüremedigi gıdaları da daha erken deyip vermemek gerekirmiş tabi yine doktorunuza bir danışın derim ben karpuzdan 8. Aya kadar uzak tutucam artık. Biz yerken görüyor çırpınıyor istiyor sıcak havalarda iyi geliyor aslında ama yapacak bir şey yok
Aynen dağınık ve çok küçük nokta nokta başka bir forumda bir anne paylaşmıştı bebeğinin kakasınıkarpuz suyu vermis bizimki gibiydi .Formda aratınca gördüm benim bebeğim de alarjik bende karpuz vermiştim çok atılıyor diye bugün kakasına sanki sim dökmüşler gibi öyle fazla kırmızı noktalar vardı alerjiden kan gelince bile hiç böyle fazla ve dağınık değildi kan mı karpuz mu anlayamadım resmen sizin nasıldı
Evet aynı tarif ettiğiniz gibi benim alerjiden çok kan geldiği oldu ama hep bir bütün ve belliydi şimdi o kadar bişey yemediğim halde böyle bişey görünce şok oldum resmenAynen dağınık ve çok küçük nokta nokta başka bir forumda bir anne paylaşmıştı bebeğinin kakasınıkarpuz suyu vermis bizimki gibiydi .
Bende bunlar arasında dönüp durdum oğlumda da süt alerjisi var. Fazladan muz ve armut verdim. Bu hafta avokado düşünüyordumBiz de tadimlara başladık havuç kabak patates elma denedik 3 er gün 1. Gün çay kaşığı 2. Gün tatlı kaşığı 3. Gün 2 çorba kaşığı şeklinde verdim. Başka ne verebilirim şuan bilmiyorum süt alerjisi olduğu için alerjik gıdalardan uzak duruyoruz
6 aylık olduk biz artık aşçıanne'den aldığım çorbaları yediriyorum şuan çeşit çeşit aldım içeriğine bakarakBende bunlar arasında dönüp durdum oğlumda da süt alerjisi var. Fazladan muz ve armut verdim. Bu hafta avokado düşünüyordum
Niye bu kadar panik yaptiniz anlamadim. Benim bebegimde su an 7 kilo ancadir. 4 gun sonra 6 aylik olcaz boyu gelisimi guzelse kilo sorun degil bence. Benim bebegim cok istahli ama reflusu var cok yemek istese bile mide musaade etmiyo. Doktoru ince uzun yapili olacak gelisimi gayet guzel kiloyu sorun etmeyin istah oldukca dedi. Ek gida tariflerine bakin urunleri lezzetlendirerek verin ne biliyim keci boynuzu ozu hurma ozu kullanabilirsiniz sebzelerine sarimsak katabilirsinizKızlar merhaba ben aslında mart annelerindeyim ama kızım biraz erken geldi şubat 8 de doğum yaptım. 3 ay emzirebildim sütüm kesildi. Mama veriyordum iştahlı bir bebek değildi zaten. Son 2/3 haftadır da mama reddi yaşamaya başladım ek gıdaya başladım ne yaptım neettim yine de iştahsız. 4 ayda 7 kg dı 6 aylık oldum neredeyse hala aynı kiloda sayılır. Boyu da uzayınca kollar bacaklar incelmeye başladı. Çok iştahsız çok siz neler veriyorsunuz?
Aynı sıkıntıyı yaşıyor musunuz?
Patates haşlıyorum püre yapıyorum 2 kaşık sonra böğürüyor
Havuç kabak vs aynı az bişi mayaladığım yoğurttan koyuyorım yine yemiyor. Kendime sabahları yulaf yoğurt muz hazırlıyorum ona da veriyorum onu iştahlı yiyor sadece. Ama ona meyveli püre versem onu da iştahsız yiyor.
Banıcam bilmiyorum
Arı mayanın pirinç ununu da verdim o hem kabızlım yaptı hem yine iştahsız. Ne olur yol gösterin bana. Doktorlar hep aynı bildiğiniz gibi. İlaç veremedikleri için yiyebidiğinş yesin diyorlar.
Kızlar merhaba ben aslında mart annelerindeyim ama kızım biraz erken geldi şubat 8 de doğum yaptım. 3 ay emzirebildim sütüm kesildi. Mama veriyordum iştahlı bir bebek değildi zaten. Son 2/3 haftadır da mama reddi yaşamaya başladım ek gıdaya başladım ne yaptım neettim yine de iştahsız. 4 ayda 7 kg dı 6 aylık oldum neredeyse hala aynı kiloda sayılır. Boyu da uzayınca kollar bacaklar incelmeye başladı. Çok iştahsız çok siz neler veriyorsunuz?
Aynı sıkıntıyı yaşıyor musunuz?
Patates haşlıyorum püre yapıyorum 2 kaşık sonra böğürüyor
Havuç kabak vs aynı az bişi mayaladığım yoğurttan koyuyorım yine yemiyor. Kendime sabahları yulaf yoğurt muz hazırlıyorum ona da veriyorum onu iştahlı yiyor sadece. Ama ona meyveli püre versem onu da iştahsız yiyor.
Banıcam bilmiyorum
Arı mayanın pirinç ununu da verdim o hem kabızlım yaptı hem yine iştahsız. Ne olur yol gösterin bana. Doktorlar hep aynı bildiğiniz gibi. İlaç veremedikleri için yiyebidiğinş yesin
Benşm doktorum altı buçuk aylığa kadar sadece meyve sebze püresi dedi. Bende bakayım altı buçuk aydan sonra geçeceğim6 aylık olduk biz artık aşçıanne'den aldığım çorbaları yediriyorum şuan çeşit çeşit aldım içeriğine bakarak
Doğrudur ama çorbalarda da sadece sebze kurusu var başka hic bir madde yok üstünde de 6 ay yazdığı için araştırıp aldım öyle benim bebis çok hareketli acıkınca da hiç beklemiyor o yüzden hızlı olsun diye elimde hazır bulunduruyoruz iki dakikada hazırlayıp iciriyorum napimBenşm doktorum altı buçuk aylığa kadar sadece meyve sebze püresi dedi. Bende bakayım altı buçuk aydan sonra geçeceğim
Ek gıda tarihlerini deniyorum doktor da kilo alımı 4.aydan sonra olmadığı için takibe alacağız dedi kan testleri yapıldı. İştahı yok olsaydı zaten kilo alımı olurdu. Gelişimi boy olarak güzel ama kilo olarak beğenmedi. Panik yapmıyorum çocuk yemiyor mama içmiyor doktor kontrolünde şuan 4. Aydan bu yana en az 400/500 gr alması lazımmış o da en az olanı. Bazı çocukların değerlerinde sıkıntı çıkabiliyormuş. Kalsiyumu fazla olduğundan demir eksik olduğundan ua da enfeksiyon varsa bunlara baktırmak lazım ihmal etmemek gerekiyor.Niye bu kadar panik yaptiniz anlamadim. Benim bebegimde su an 7 kilo ancadir. 4 gun sonra 6 aylik olcaz boyu gelisimi guzelse kilo sorun degil bence. Benim bebegim cok istahli ama reflusu var cok yemek istese bile mide musaade etmiyo. Doktoru ince uzun yapili olacak gelisimi gayet guzel kiloyu sorun etmeyin istah oldukca dedi. Ek gida tariflerine bakin urunleri lezzetlendirerek verin ne biliyim keci boynuzu ozu hurma ozu kullanabilirsiniz sebzelerine sarimsak katabilirsiniz
Bakirdiniz mi peki? bizim farkli sebeplerden dolayi bakildi bi sikinti yok cok sukurEk gıda tarihlerini deniyorum doktor da kilo alımı 4.aydan sonra olmadığı için takibe alacağız dedi kan testleri yapıldı. İştahı yok olsaydı zaten kilo alımı olurdu. Gelişimi boy olarak güzel ama kilo olarak beğenmedi. Panik yapmıyorum çocuk yemiyor mama içmiyor doktor kontrolünde şuan 4. Aydan bu yana en az 400/500 gr alması lazımmış o da en az olanı. Bazı çocukların değerlerinde sıkıntı çıkabiliyormuş. Kalsiyumu fazla olduğundan demir eksik olduğundan ua da enfeksiyon varsa bunlara baktırmak lazım ihmal etmemek gerekiyor.
Evet cnm baktırdım çok şükür çıkmadı kötü bişey. Doktor mutlaka günlük yoğurt ve çorba yedirmeye çalış dedi. Kilo almadığı için takipte olacak önümüzdeki ayda kilo alımı böyle giderse daha detaylı araştıracağız dedi. İnşallah sıcaklardan ve geçicidir. Mama da içse ek gıdayı sıkıntı etmem hazır değildir derim. Zaten emzirmiyorum sütüm 3 aylıkken kesildi. Mama reddi de yaşıyorum yaklaşık 1 aydır. Günde 250 cc toplam zor içiriyorum. Kilo alımı böyle devam ederse bağışıklığı da düşer dedi doktor.Bakirdiniz mi peki? bizim farkli sebeplerden dolayi bakildi bi sikinti yok cok sukur