2023 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    230
İnsaAllah kilo alimi devam eder canimanalik ne zor biseymis ömrümüz boyle gececek sanirim bundan sonra

Canim hazir olmayabilir. Nasil basladiniz bilmiyorum ama oncelikle sizin yemek saatlerinizde mama sandalyesiyle sofrada oturtun istahli bi sekilde yemek yemenizi gormesini saglayin agzini sapirdatmalar kasigi takip etmeler istemeler aglamalar oldugu zaman tadimlara baslamaniz daha iyi olur bence

İnsaAllah kilo alimi devam eder canimanalik ne zor biseymis ömrümüz boyle gececek sanirim bundan sonra
Maalesef öyle geçiyor cnm büyük kızım 12 yaşında yaş ilerledikçe biraz Rahat ederiz diyoruz ama aklımız da hep onlarda kalıyor. Hiç büyümüyorlar gözümüzde sanki bebek gibi elimiz ayağımız olmuşlar

Bende seyahatler için düşünüyordum onları evet belki organik olması açısından daha iyidir canım ama benim için organik tarımı sürdürebilecek durumum yok şimdiden alışsa iyi olur muz ve avakado verdim dün sevdi. Tatlı patatese geçeceğim mevsimi olmadığı için başlayabileceğim bazı sebzelere de başlayamadım

Pek araştıracak vaktim olmuyor canım bebeğim durmuyor acaba sebze kurusu taze hazırlananla aynı mıdır , pratiklik açısından iyiymiş. Tadı nasıl ?
Ben avent buharda pişirici aldım. Sebzeleri buharda haşlayıp üzerine kaynar su döküp çorba yaparım diye düşünüyordum.

Kendini yalnız hissetme profiterol
İlk dört ay gaz yüzünden her dakika ağlayan bir bebeğim vardı. Ya sallanacak ya kucakta gezecek. Bir yere çıkamadık bebeğimle yalnız kalamadım hep anne baba desteğiyle baktım. Çok yıprandım çok üzüldüm sevmeye bile vakit bulamıyorsun huysuzlanan bebeği. Sonra meğer alerjisi varmış öğrendik iyi bir doktora denk geldik şükür. Bana diyet verince bebeğimin gazı hafifledi ve zamanla geçti. Keyfi yerine geldi ama hala çok hırslı bir bebek. Huyu böyle diyorum artık. Aynı şekilde bir gün uyuduğu şekli ertesi gün kabul etmeyebiliyor bir şey isterse hemen olacak, mama hazırlayıp geleyim kıyameti koparır hala çok hareketli ve sıkılgan kendi kendşne pek oyalanmaz. Ama bugünümüze şükür en azından acı çekmiyor yavrum.
Üç buçuk aydan beri gece 7/10 kez arası kalkıyor ve bende gündüz ıyuyamadığım için uykusuzum.
Kısacası yalnız değilsin

Tadı yok gibi kokusu çok güzel tuzsuz baharatsız sadece organik hasatlı sebze kuruları kullaniliyor pişmeye yakın bir çay kaşığı organik zeytin yağı koyuyorum içine de yine aşçı anneden aldığım süt alerjik şekersiz yumurtasız bebe bisküvisini ezip koyyuuyorum bebeğim çok severek yiyor 5 dakikada hepsi hazır oluyor . Tabi kendin de yapabilirsin zamanın varsa daha iyi olur .

Aynı benim bebeğim de böyleydi ya 4 ay bir bebek hiç susmadan ağlar mı bor yere gidemiyorduk hiç misafir bile gelmiyordu bebeğim ağlıyor diye rahatsız etmek istemiyorlardı çok şükür geride kaldı o günler şimdi de diş huysuzluğu var bakalım ne olcak x

Pembesacli Rapunzel bebeğinin alerji durumu nasıl oldu, diyet açmaya başladın mı, bana doktorum diyeti açtırmaya başladı çok sürer diye düşünmüştüm ama şükür şuan o yemese de ben yumurta süt ve bunları içeren herşeyi denedim kan gelmedi, domates çok kötü yapmıştı pişmiş onu da yedim geriye bir tek bebeğin yemesi kaldı

3. Ayından itibaren emmediği için sütüm bitti diyeti açıp bir hafta daha sağarak vermiştim hiç bir belieti görmedim . Geçti diye normal mama başlayabilirsin demişti doktorum 4. Ayında normal mama başladım 3.gun mamanın değdiği her yer ve kusmugunun değdiği her yer 10 saniye içinde kapabarmaya başladı. Kakasında kan yoktu ama cildi temas edince normal mamaya birden kabarıp kızarmaya başlıyordu hemen kestim alerji mamasına devam ettim.Henüz doktora gidemedim ek gıdaya geçtik ama hala süt alerjisine Uygun şekilde devam ediyorum. Doktora gidince onun yönlendirmesine göre devam edicem bakalım. Hala yumurta sarısı denemedim ondan da korkuyorum .

Seninkinde deri tepkisi de olmuş benim hiç o olmadı mesela ben yumurtayı kendim ilk kez yedim ama korka korka bugün bişey olmadı bu şekilde biraz daha sevap edip sonra bir cesaret kendine vereceğim, inşallah hepsinin bir an önce biter alerji işleri öyle zor ki hele ek gıda ile daha da zor oldu

Deneyimleyene kadar ben de bilmiyordum vallahi tenine deydirmek de hiç aklıma gelmezdi açıkçası şans eseri ağzından akınca kusmugu bulasinca anlamış olduk. İnşallah geçer hiç bilmezdim böyle bir alerjiyi bu sene kiminle konuşsam çocuğu süt alerjik çıkıyor. Çok ilginç gerçekten Rabbim beterinden korusun yine çok şükür diyelim

Olduğu kadar canım pek oğlum duran bir bebek değil ama şu an buharda pişirici de sebze püresi hazırlıyorum üstüne bir kaynar su dökeceğim sadece. Mantıklı geldi senin dediğinde baktım biraz pahalı geldi. Makarna lütfen diye bir marka var o da organik su an hb’de %40 indirimi varmış irmik aldım bende. Çorba karışımları da vardı.

Alerjik bebekler daha ağlak oluyor evet çok şükür geri de kaldı ama hala yüksek dozdan ağlar ve hiç durmaz ben misafir ağırlayamadım daha pek

Darısı başımıza biz bir buçuk ay önce diyet açtık süt ürünü üst üste iki gün yedim yeniden gazdan uyuyamadı çocuk iki hafta sonra doktorum tekrar açtıracak diyeti

Bir kaşıktan bir öğün çorba çıkıyor ben yarım kaşık kullanıyorum bayağı bereketli bir şey canım. Ben de bakayım o markaya bir ara. Benimki de durmuyor püre yapacağım zaman o uyanmadan şu çelik buharda pişirici süzgeç varya ona koyuyorsun ben o da uyanana kadar hazır oluyor. Senin makina daha iyimiş tabi

Aa teşekkürler deneyedebilirim bereketliyse organik tarım artık biraz zor normallerini alırken zorlanıyoruz

Ben o markanin urunlerini kullaniyorum kuzu memnunum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…