2023 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
Kızlar gündüzleri bebekleriniz kısa veya uzun uyuduğunda ağlayarak mı uyanıyor yoksa kendi kendine uyanıp elini mi emmeye başlıyor 😁

Kızlar sizin bebeklerde sinirli mi. Oyuncağı elinden düşsün katılıyor aglamaktan. Hiç kendi kndine oyalanmiyor asla kucakta bile mizirdaniyor nasıl düzelecek ki bunalima girdim. Gündüz desen uyku yok uyumadigi gibi hiç durmuyor hep ağlıyor canı yanar gibi hemde. Eşim deprem bölgesinde görevde annem kynanam geliyor ama onlarda gidince ne büyüğü okula ytstirebilirim ne bı yemek yiyebilirim öyle fenalardayim. Atak bu kdar sürer mi ya 1 ay olacak
Oyyy seni çok iyi anlıyorum eşim göreve gidince kendimi nasıl helak ettiysem kanımda enfeksiyon çıktı dr nasıl yordun kendini böyle dedi 😢 senin stresin de bebeğe geçiyor olabilir ama atak sürer bu atak 19,5 haftaya kadar sürecekmiş ben de bunalıma girdim girecem hava da güzel değil az çıkarsam sürekli yağmur yağıyor 😓Allahım kolaylık sağlık ver tüm annelere

Oyyy seni çok iyi anlıyorum eşim göreve gidince kendimi nasıl helak ettiysem kanımda enfeksiyon çıktı dr nasıl yordun kendini böyle dedi 😢 senin stresin de bebeğe geçiyor olabilir ama atak sürer bu atak 19,5 haftaya kadar sürecekmiş ben de bunalıma girdim girecem hava da güzel değil az çıkarsam sürekli yağmur yağıyor 😓Allahım kolaylık sağlık ver tüm annelere
Seninkide mi böyleydi canım ? Şimdi nsl ne kadarlık oldu. Gerçekten çok zormuş bnde kndimi helak ettim eşim yok diye 😞

Kızlar nasılsınız bebişler nasıl herkes iyidir umarım
Biz bir haftadır resmen kabus gibi bir zaman geçiriyoruz bebek 4 gün boyunca sürekli ateşlendi sürekli hastanede hava ver 5 dakikada bir yıka en sonunda ateş düşürücü ile geçen ateşler sonunda bağırsak enfeksiyonu çıktık 2 doktor kasıklarındaki fıtıktan dolayı acil ameliyat dedi bugün çocuk polikinliği başındaki doktora götürdüm ve o güzel güzel anlattı her ay kontrol dedi sert olursa sorun olur dedi baya güzel güzel anlattı her şeyi içim rahatladı ama şu bir hafta doktorlardan dolayı kahroldum yok çocuğu olmaz etmez falan şimdi yumurtalıkları falan oluşmuş dediler şükürler olsun ki kilosu 6880 çıktı doktor ek gıdaya başlayabilir dedi sadece mama ile besleniyor diye
Bizim bebe çok hareketli koltuk altlarından her yerden topluyoruz oturmak istiyor yada destekli yürümek istiyor alt ve üst dişleri kabardı iyice ama çıkan yok o zorluyor
Uyku kısmındada en baştan beri uyku eğitimi veren biri olarak söylüyorum şükürler olsun ki o konuda bir zorluk yok akşam kesinlikle 9 da uyuyor sabah 7 de uyanıyor gece 1 kere bazen 2 kere uyanıyor o kadar ama gündüz uykularımız çok yok artık
Bir de biz tam babacı olduk baba gelince bende asla durmuyor babası ile geçen şehir dışına gitti eşim ve bebek durmuş ben dışarı çıkarınca bağırmalar çağırmalar çok fena olduk bizde
Allah hepimize yardımcı olsun bu arada hastanelerde hep kızamık vakası var dikkatli olmakta fayda var

İnanamıyorum , bugün ikinci gün ve günün ilk uykusu yatağa koyduktan 5 dakika sonra uyudu , sıfır ağlama ! Sadece dün gece ilk saatler biraz zor geçti ama sonra çok güzel uyudu , tabi ben de ! Uzun süre sonra ilk defa dinlenmiş ve uykumu almış olarak uyandım . akatsiya akatsiya Allah razı olsun 🥰

İnanamıyorum , bugün ikinci gün ve günün ilk uykusu yatağa koyduktan 5 dakika sonra uyudu , sıfır ağlama ! Sadece dün gece ilk saatler biraz zor geçti ama sonra çok güzel uyudu , tabi ben de ! Uzun süre sonra ilk defa dinlenmiş ve uykumu almış olarak uyandım . akatsiya akatsiya Allah razı olsun 🥰
Ne yptiniz çabuk bizede söyleyin kızlar akatsiya akatsiya ile

Seninkide mi böyleydi canım ? Şimdi nsl ne kadarlık oldu. Gerçekten çok zormuş bnde kndimi helak ettim eşim yok diye 😞
2,5 aylıkken Malatya’ya gitti eşim 15 günlüğüne hergün ağladım yorgunluktan gelsin öf demeyecem dedim her akşam 😂 geldi aynı tas aynı hamam 😅 kız tek bakmak zor oluyor bence tuvalete gitsen bakacak kimse yok düşünsene o psikoloji insanı bitiriyor gerçekten yaşayan bilir,şimdi de çok mızıklıyor akşama kadar dayanıyorum akşam gelince destek oluyor eşim yine zor belki o zamanlardan daha çok yoruluyorum ama akşam eşimin geleceğini bilmek yetiyor sanırım ,sen de kendini üzme yorma ağlamasın diye helak etme biraz da ağlasa bişey olmuyor,

Yaaaa ne olur hangi kitabı okuyacaz bize de söyleyin

Ne yptiniz çabuk bizede söyleyin kızlar akatsiya akatsiya ile
Tracy Hogg , yatır kaldır ve piş pat uyku eğitimi. Birkaç sayfa geride akatsiya anlatmıştı nasıl yaptığını , ben de zaten arastiriyordum , onun sayesinde gaza geldim , sağolsun sorduğum soruları da yanıtladı . Öyle başladım dün , güzel gidiyor

Yaaaa ne olur hangi kitabı okuyacaz bize de söyleyin
Yaa evet ben de kaçırdım o konuları 🙈
Ben kendimce bir şeyler yaptim. Altını değiştir emzir gazini çıkar besige yatir emzigi ver bir de sarilsin diye hastaneden cikarken ortulen sari yazmayi veriyorum onu oynayarak uyuyor bazen de memede uyuyor ona alıştılrmak istemiyorum

Ay Ha-ri Ha-ri benim kızda 10 gundur gunde 3.4 defa yapıyor normalde 4.5 günde bir yapan çocuktu 10 gün önce götürdüm ilac verdi düzelmedi bugun yine götürdüm doktor normal dedi 2 ay bile devam edebilir herkes bu ishalden kırılıyor dedi sadce probiyotik verdi ne yapacağımı bilemiyorum su gibi geliyor ishali dedim normal dedi bana böyle devam ederse kiloda almaz bu çocuk 🤦🏻‍♀️
Telaştan şimdi gördüm nasıl peki şimdi hala tam su gibi mi bizimkinin bez sayısı fazla ama su gibi değil pütür ve mukus var

Çok sevindim istikrarlı devam etmek şart aman bu sefer böyle uyusun dersen 21 gğn içinde hemen zayıflığını anlar 🤣

Uyku koçları 2-3 bin civarı isteyince dedim ben bir deneyim :)

- çocuğu bir hafta izledim kaçta uyuyor kaçta kalkıyor öğlen kaçta kaç Dk uyuyor not almak şart. Sonra ortalama uyku saatlerini anladım.

- 1 hafta akşam 8 de uyuttum zorla sabah 7 de kaldırdım . İsterse yattıktan 15 dk sonra kalksın o saati empoze etmeye çalıştım .

- bunları yaparken bir uyku rutini belirlemek çok önemli ( en önemlisi bebek uyuyacağını anlamıyormuş yoksa 😅 )akşam uykusundan 1 saat önce emzirdim sonra aktif oyun oynattım , banyo ,kucakta dans ederek şarkı söyleme sonra yatağa bırakıyorum . ( bu e.a.s.y uygulaması yedir oynat uyut) bu sıralama hep aynı olmalı

- olay başlıyor ilk gün yanına bir uyku arkadaşı verdim gece lambası açık birde pişpiş sesi açtım. Tabiki ağlıyor ( burda ağlarsa konuşabilirsiniz ama temas etmeden) önce 3 dk sonra sakinleşsin diye kucağıma aldım sonra 5 sonra 7 dk sonra. Sakinleşince hemen yatağına geri bırakıyorum. ( kitapta eğer kucağınıza alır almaz susuyorsa sizi kandırıyor ağlama numarasıyla diyor ) 40 dk boyunca uyumadı . Bende alıp salona getirdim yarım saat daha oynattım sonra bir daha aynı sıralama 20 dk sonra uyudu. Gece de aynı şekilde emzirsem bile yarı uyanık bıraktım.

- diğer gündüz 20 dk civarı ağladı tabi çok ağlayınca alıp sakinleştirdim yerine bıraktım gecede 20 dk civarı.

- 3. Gğn 10 dk civarı ağladı.

Bu sabah yatağına bıraktım ve 2 dk sonra uyudu.

Arkadaşlar ben koç vs değilim kitabını okudum tracy hogun ve uygulayanların videolarını izledim . Uyguladığım taktikler bunlara bağlı.

Şimdi gece sadece 2 defa uyanıyor emmeye ve gündüz yatınca 2 saat uyuyor 2 defa yine.

21 gün yapılması gerekiyormuş . Çocuğum daha sakin ve aktif oldu bu sürede.

Umarım anlatabilmişimdir .
Virgo women Virgo women ay kim soruyordu başka birwz tarif ettim burdan

X