2023 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
İlk çocuk sakin olunca genelde 2. Yi yaparlar sen çok yürekli çıkmışsın yiğidim🤣
Sorma ben akıllanmam kiz 🤣 bu ay hala mens olamadım test yaptım negatif çıktı içim burkuldu 🤣🤣🤣 hayır bunda zaten ölümlerden döndüm hala çocuk olsa kabullenecek haldeyim bana bol akıl fikir lazım

17.30 erken değil mi gece uykusu için sabah kaçta kalkıyor bu bebe . Valla gece sürekli uyanan bebek hasta değilse sorunu eğit beni diye yalvarması
Ay kafa mı kaldı 19:30 diyecektim🤦‍♀️ sabah da şaşmaz 7 de ayakta geç uyusa da yine 7 de ayakta 🤭normalde böyle değildi gece sadece iki kez uyanıyordu emer uyurdu şimdi de uyanıyor bişey de yapmıyorum yataktan alıp yatağıma koyuyorum koyar koymaz uyuyor alıp geri koyuyorum bu sırf bunun için uyanıyor ben anlamadım yeni çıktı bu

Sorma ben akıllanmam kiz 🤣 bu ay hala mens olamadım test yaptım negatif çıktı içim burkuldu 🤣🤣🤣 hayır bunda zaten ölümlerden döndüm hala çocuk olsa kabullenecek haldeyim bana bol akıl fikir lazım
Neee bide üzüldün mü ay önümde olsan ensene vurup kendine gel diyesim geldi 😂😂😂

Ay kafa mı kaldı 19:30 diyecektim🤦‍♀️ sabah da şaşmaz 7 de ayakta geç uyusa da yine 7 de ayakta 🤭normalde böyle değildi gece sadece iki kez uyanıyordu emer uyurdu şimdi de uyanıyor bişey de yapmıyorum yataktan alıp yatağıma koyuyorum koyar koymaz uyuyor alıp geri koyuyorum bu sırf bunun için uyanıyor ben anlamadım yeni çıktı bu
Uyku gerilemesi oluyor 4. Ay civarı bizim de öyleydi :KK43: normal oluyormuş

İnsan bi yerden sonra yolla yolla kaderim yolla acıları bana yolla moduna giriyor demek 😂

Telaştan şimdi gördüm nasıl peki şimdi hala tam su gibi mi bizimkinin bez sayısı fazla ama su gibi değil pütür ve mukus var
Su gibi bizimkinde makus falan yok canım aslında ishal olduğu zamn verdiğimiz bir mama vardı onu verince katılaşıyor ama yine günde iki defa yapıyor o bitip eski mamasına geçince aynı hayır bu mamayi ilk defa vermiyorum ki 2 aydan fazladır kullanıyorum ilk defa böyle oldu yoksa mamada kaynaklı diyicem yani.

Ahaha ay bu ben 9 ay iğne vuruyordum 3 gün acısından ağlıyordum ama gel gör ki hamile kalmayı istiyor gibiyim 😂😂😂

Su gibi bizimkinde makus falan yok canım aslında ishal olduğu zamn verdiğimiz bir mama vardı onu verince katılaşıyor ama yine günde iki defa yapıyor o bitip eski mamasına geçince aynı hayır bu mamayi ilk defa vermiyorum ki 2 aydan fazladır kullanıyorum ilk defa böyle oldu yoksa mamada kaynaklı diyicem yani.
Neden öyle oldu acaba ya

Kızlar nasılsınız bebişler nasıl herkes iyidir umarım
Biz bir haftadır resmen kabus gibi bir zaman geçiriyoruz bebek 4 gün boyunca sürekli ateşlendi sürekli hastanede hava ver 5 dakikada bir yıka en sonunda ateş düşürücü ile geçen ateşler sonunda bağırsak enfeksiyonu çıktık 2 doktor kasıklarındaki fıtıktan dolayı acil ameliyat dedi bugün çocuk polikinliği başındaki doktora götürdüm ve o güzel güzel anlattı her ay kontrol dedi sert olursa sorun olur dedi baya güzel güzel anlattı her şeyi içim rahatladı ama şu bir hafta doktorlardan dolayı kahroldum yok çocuğu olmaz etmez falan şimdi yumurtalıkları falan oluşmuş dediler şükürler olsun ki kilosu 6880 çıktı doktor ek gıdaya başlayabilir dedi sadece mama ile besleniyor diye
Bizim bebe çok hareketli koltuk altlarından her yerden topluyoruz oturmak istiyor yada destekli yürümek istiyor alt ve üst dişleri kabardı iyice ama çıkan yok o zorluyor
Uyku kısmındada en baştan beri uyku eğitimi veren biri olarak söylüyorum şükürler olsun ki o konuda bir zorluk yok akşam kesinlikle 9 da uyuyor sabah 7 de uyanıyor gece 1 kere bazen 2 kere uyanıyor o kadar ama gündüz uykularımız çok yok artık
Bir de biz tam babacı olduk baba gelince bende asla durmuyor babası ile geçen şehir dışına gitti eşim ve bebek durmuş ben dışarı çıkarınca bağırmalar çağırmalar çok fena olduk bizde
Allah hepimize yardımcı olsun bu arada hastanelerde hep kızamık vakası var dikkatli olmakta fayda var
Fıtık teşhisi konulur konulmaz ameliyat günü veriyorlar.

4. Ay aşılarımızı olduk. Rotayı da olduk. Yine aşı sıkıntısı basgöstermiş verem aşısı yokmus mesela. Tabi verem olmadık ama hemşire o şekilde ornek verdi

Solgar kullanıyordum şimdi korkuyorum o da mı sıkıntı acaba diye yediğim her şey düşündürür oldu, insanın canını sıkan bunlardan bazıları zararsız ama bilemeyince boşuna yiyemediğin ile kalıp çocuk da hala aynı sıkıntıları çekiyor olması, bugün daha da arttı bez sayısı dün yediğim de makarna bu kez gluten mi acaba diyorum inşallah dokyor yarın net bir süreç çizer

Ne yaptınız dün doktora gidecektiniz

Bizim de 4 ay 12 günlük. Ben Molfix 5 numara kullanıyorum, kendi kilosundan bir numara büyük bez, daha rahat oluyor. Kaka çıkmıyor.
Banyoyu da, kendi kuvvetine battaniye serip yatırıyorum. Vücudunun ön tarafı yıkandıktan sonra elime alıp elimde yıkıyorum. Ama ağırlaştı bir kişi yardım ediyor saçlarını yıkıyor.

Ben de bi paket büyük alıp deneyeyim her oturduğunda pırt çünkü 🤦‍♀️ ben dün ilk defa kendin yıkadım banyoda ilk etapta bebekte bende epey heyecanlı ve korkuyorduk ama şükür rahat bi şekilde yıkadım kucağımda oturtup

Ben daha oturtmuyorum cnm ama bz 4 normal bi aylarda.
Banyoyu köpüklü filede yaptiriyorum tek basima yaptırdığım icin.
Beninki oldum olasi oyun halisi ve yerde yatmayı sevmedigi icin dun çözümü pusette buldum. Yemek yaparken tezgaha koydum beni seyredince aglamiyor ben olmayinca miziklaniyor. geldi o günler 😬
Bizde ona sandalye aldık en azından 15 dakka falan bana etrafına bakıcam diye oyalanıyor da bende evi topluyorum 😅

Gündüz uykusunda karartma perdesi kullanmak yanlış mı ? Fikri olan var mı ?
Ben sadece geceleri sabah uyanma saatine kadar kapatıyorum gündüz hiç kullanmadım. Gece-gündüz ayrımı olsun diye hep öyle gittik

Kızlar gündüzleri bebekleriniz kısa veya uzun uyuduğunda ağlayarak mı uyanıyor yoksa kendi kendine uyanıp elini mi emmeye başlıyor 😁
Hep ağlayarak uyanıyor hiç neşeli olduğunu görmedim 😄

Ne yaptınız dün doktora gidecektiniz

Ben de bi paket büyük alıp deneyeyim her oturduğunda pırt çünkü 🤦‍♀️ ben dün ilk defa kendin yıkadım banyoda ilk etapta bebekte bende epey heyecanlı ve korkuyorduk ama şükür rahat bi şekilde yıkadım kucağımda oturtup

Bizde ona sandalye aldık en azından 15 dakka falan bana etrafına bakıcam diye oyalanıyor da bende evi topluyorum 😅

Ben sadece geceleri sabah uyanma saatine kadar kapatıyorum gündüz hiç kullanmadım. Gece-gündüz ayrımı olsun diye hep öyle gittik

Hep ağlayarak uyanıyor hiç neşeli olduğunu görmedim 😄
Deri testi yapıldı bi tepkime olmadı alerji ile ilgili bende kan alma işini sordum ondan da bakıyorlar ayrım ne diye meğer çocuk herhangi bir ilaç kullanıyorsa kandan bakılan hiç etkilenmez ama deri etkilenirmiş birde küçük bir reaksiyon olsa bile kan alırdık ama şu durumda çocuğu boşuna yormuş oluruz dedi. Muhtemelen küçük olduğu için çıkmadı dedi, bi 2 hafta hiç delmeden süt ve süt ürünleri, et, tavuk, balık, kuruyemiş, susam, tahin, yumurta ve yumurta olan ürünler yemeyeceğim kan kesilirse sıra ile 3 gün 3 gün deneme yapacağım ha yok kan devam ederse çocuk gastroenteroloji bölümüne gideceğiz onlar da bizim incelemelerimizde bir sorun yok derse mecburen 6. Ayı bekleyip tekrar test ve ek gıda ile bakacağız

Kesinlikle 🤣 normalde istemiyorum çocuk ama niyeyse öyle hissettim bir an 🤣
Hiç istemiyor gibi gelmedi burdan😂😂benim geçen burnuma barbunya kötü koktu ama nasıl bir kötü kokma her odaya geliyor sanki eşim gece vakti test buldu ama meraktan değil korkudan 😂😂kısa süreli bi öbür tarafa gittik geldik 😂

Hiç istemiyor gibi gelmedi burdan😂😂benim geçen burnuma barbunya kötü koktu ama nasıl bir kötü kokma her odaya geliyor sanki eşim gece vakti test buldu ama meraktan değil korkudan 😂😂kısa süreli bi öbür tarafa gittik geldik 😂
Bende geçen yıl bu dönem hamile olduğumu öğrenmiştim adetim 10 gün gecikti Ahmet kayadan kafama sıkar giderim dinleyerek eczaneye koştum ikinci çocukla huniyi taktım zaten çok şükür negatif çıktı ertesi gün kanama oldu bide hödük kocam arka arkaya üçüncü çocuğu yapıp kapatalım bu defteri tekrar tekrar küçük bebekle uğraşması dert diyor odayı ayırdım canına mı susadın diye tehdit ettim o kadar bitkin durumdayım 😬

Deri testi yapıldı bi tepkime olmadı alerji ile ilgili bende kan alma işini sordum ondan da bakıyorlar ayrım ne diye meğer çocuk herhangi bir ilaç kullanıyorsa kandan bakılan hiç etkilenmez ama deri etkilenirmiş birde küçük bir reaksiyon olsa bile kan alırdık ama şu durumda çocuğu boşuna yormuş oluruz dedi. Muhtemelen küçük olduğu için çıkmadı dedi, bi 2 hafta hiç delmeden süt ve süt ürünleri, et, tavuk, balık, kuruyemiş, susam, tahin, yumurta ve yumurta olan ürünler yemeyeceğim kan kesilirse sıra ile 3 gün 3 gün deneme yapacağım ha yok kan devam ederse çocuk gastroenteroloji bölümüne gideceğiz onlar da bizim incelemelerimizde bir sorun yok derse mecburen 6. Ayı bekleyip tekrar test ve ek gıda ile bakacağız
Kolay gelsin zaten bu sağlıklı beslenme şekli biliyorsun 😂 ömrümüz uzar ben de yemiyorum saydıklarını nerdeyse

X