2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    244
Hiçbir şey anlamadım ben de ya
Benim oğlanda da diş yok canım. Bakalım ne zaman çıkacak ilk dişi. Senin kızın uzunca süre aparat taktı o nedenle bana kalırsa bir tık geriden gelmesi normal. İşi bir çözdü mü durdurabilene aşk olsun
Ek gıda konusunda düzenli ilerlemeni tavsiye ederim. Hastalık, diş vs dönemlerinde o kadar çok iştahsızlık yaşanıyor ki şu an yiyorsa fırsatı iyi değerlendirmek lazım.

Selam kizlar. Daha disi cikmamis bebisler varmış ben de benimkinde sorun var saniyodum bir de herkes soruyor sinir oluyorum. Her gun bakiyorum. Hala yok bebislerinizi gunduz ne sıklıkla emziriyorsunuz? Doktorlar 3 ana 3 ara öğün diyorlar ama bu sekilde bebek emmez ki. Bilemedim

Yok yok bizde de diş yok tsh değerine bakıldı iki defa, d vitaminini aksatmam. Hiçbir sorun görünmüyor, salyadan mahvolduk ama diş gelmiyor bir türlü.
Üç öğün ek gıda üç öğün anne sütü dedi doktorumuz. Gece istediği kadar emziriyorum. O şekilde uyguluyorum. Daha fazlasını kabul edecek bir bebek de değil zaten. Ara öğünü nereye sıkıştıracağım?
Ara öğün eklesem dediğin gibi emmez.

Ben de 3 ogun bazen iki ogun. Aralarda emziriyorum uyumadan once iyi uyusun diye. Gece zaten sinirsiz bu nisan bebisleri dis konusunda nazli cikti

benimkinin dişi çıktı ama sürünme bizde de aynı, komando gibi sürünüyor bir de yuvarlanıyor Ek gıdada ise kahvaltı neredeyse hiç yemiyor, baya zorlanıyoruz bu konuda ama öğle akşam yemeklerinde de bazen çok güzel bazen ağlaya zırlaya tamamlıyoruz günü bir tek yoğurt ve meyvelere bayılıyor

Vardır bi bildiği kısa zamanda gelir inanıyorum.
Bunlar ne zaman diş çıkarcak çok merak ediyorum haa istiyor muyum çıkarsın onu da bilmiyorum o an ki huzursuzluk da ayrı zor olur
Aparattan değil ya 1 ay takmıştık o zaman da 3 Aylikti bence benimki hantal
Düzen olmuyor ya ne kadar istesem de olmuyor 2 gün aksayinca tüm düzen alt üst oluyo. Ben sofraya oturunca onu da ynaima alıyorum biraz biraz veriyorm bide gün içi biraz yoğurt veya meyveyle tamamlıyoruz. yeterlidir yaa aç olsa ağlar dimi gayet sakin
Çıkmayan çok kişi var ya soranlarda sanki disi çıksa sen ne yapcan 3 ana 3 ara mi benimki ne zaman mizmizlansa dayıyorm memeyi yanlış mı yapmışım ben şimdi
Evet evet aynı yuvarlanma ve sürünme ama bugün ilkkez dizleri üzerinde emekledi çok sevindim bı kaç kez yaptı galiba öğreniyor yavaş yavaş.
Benimki kahvaltı da labneye bayılıyor bidee en sevdiği şey kuru ekmeği minik parmaklarıyla ufak ufak koparıp yemek :) keşke yumurta yese senin bebe yiyor mu acaba ? Keşke yese ya hem tok tutuyor hem artısı çok.
Ağlıyorsa zorlama bence ya benimki ağlamaz ama yüzünü buruşturup hemen ağzından çıkarır bende hiç ısrar etmem aç olsa yer diye düşünüyorum

Sabahları yumurta sarısı, tuzsuz lor ve pekmez yedirmeye çalışıyorum genelde. Başlarda karıştırır verirdim yerdi ama son dönemlerde istememeye başladı, ayrı ayrı denedim. Şimdi bazen yiyor bazen yemiyor. Köy peyniri gelmişti memleketten, onu minik minik elimle ağzına koyuyorum işte yediği kadar. Lor peynirinden labne yapılıyormuş onu bir deneyeceğim şimdi. Ne yapacağımı şaşırıyorum, her gün ayrı bir halleri oluyor bu ara zorlamıyorum sonra bunalıyorum zaten sallıyorum

Kilosu nasıl canım? Ben tecrübeli bir anne değilim ama biraz duyumlarım biraz araştırmalarıma göre düzen kurmak önemli. Hem ilerisinde beslenme alışkanlığının kolay oluşması hem de hastalıklara karşı bağışıklığının güçlenmesi için.
Anne sütünü çok alıyorsa o da ek gıdaya karşı pasif kalmasına neden olur.
Emekler, ayağa kalkar, yürür elbet zamanı gelince. Bunların hiçbir önemi kalmıyor hastalık olunca.. onun için bağışıklık önemli

Yumurta beyazı neden vermiyorsun peki? Avokado vermeye çalışıyorum, zeytini seviyor şu sıralar, bazen pankek yapıyorum. Kahvaltı zor bir öğün oluyor bizim için de

Kilosu iyi şükür. Bende tecrübeli değilim ama öyle çok da üstüne düşmüyorum olduğu kadar diyip geçiyorm ek gıda vermiyor değilim hani sadece düzenli değil bizle sofraya oturur 2 öğün bide arada yoğurt vs. Veriyorum yeterli geliyor.
Sizin ek gıda durumu nasıl gidiyor

Ben gurbette yaşadığım için emekleme ve yürümesi için hiç yardımcı olmadım kızıma. Ayaklanınca daha zor bakması diye. Ama inatla kendi kendine emekledi. Koltuklara tutunarak da yürüyor.
Yani çocuk yapacaksa yapıyor. Vaktini kendi belirliyor. O yüzden sizin bebişler de vaktini bekliyordur kızlar.

Üç öğün ek gıda üç öğün anne sütü şeklinde bizimki. Gece uykusuna geçince istediği kadar anne sütü. Bir ay boyunca asla yemedi, şurda bir haftadır yemeye başladı çok şükür. Tabi yesin diye kırk türlü şebeklikler yapıyoruz
Katılıyorum Her yere ulaşmayı becerirse yürümeye de pek heveslenmiyorlar artık.

Bebeklerin her anı bir değil ki zaten umarım hep iştahlı bir bebek olur sağlıkları yerinden olsun da diğer türlü herşey yoluna girer

Kızlar selam umarım herkes iyidir Papatya ulaştı bana da kendisi yanlışlıkla hesabını pasifleştirmiş, açılması içinde yazmış ama bir gelişme olmamış. Kızlara söyler misin merak etmesinler diyor korkmayın kötü birşey yok geri gelmeye çabalıyormuş yani

İlahi Papatya0593 nasıl oldu bu

@Z e r d e c a l E B R U siz nerelerdesiniz kızlar, nasıl gidiyor?
Benim kizin pesinde kosturup duruyorum pek bakamiyorum buralara. Erken yurudu zaten hareketli bi cocuktu artik hic durmuyo asla totosunun ustunde oturmuyo kilo alamiyoruz kafama cok takiyorum buraya da inek sutune, bala artik baslayabilir miyiz acaba diye sormaya gelmistim sen nasilsin neler yapiyorsunuz

Bizde de tek bir inci tanesi bile yok Bu ayin sonunda 1 yasina giricek insallah ama hale yok disimiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…