2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    244
Senin kızının örneği bana bi akrabamın bebeğini hatırlattı. 5kiloya yakın kocaman bir bebek olarak doğdu. 6. Ayında elinde kuzu pirzola tavuk budu kemiriyordu. Her şeyi öyle yiyor ki. Ama 1 yaşında sadece 8 kiloydu. Seninki gayet iyi yani.
Benim kızla 6.5 ay var aralarında. Benim yavrum küçücük doğmuştu. Ama şu an onunla aynı görünüyor. O 16.5 aylık.
Bence bu tarz bebekler yiyip kilo almayan türden olacak. Hani mankenlerin de çoğu öyledir ya. Yapı meselesi diye düşünüyorum.
Önemli olan değerleri iyi mi ona bakmak. Ki iyiymiş. Doktorlar iyi diyorsa tamamdır. Hiç kafana takma.
Tesekkur ederim canim benim kizim da nerdeyse 4 kilo dogdu ama hep az kilo alarak ilerledik. Cok sukur saglikli ama iste illa takiyorum ben de harekete bagliyorum. Buyuk ihtimal ondan 10 aylikken ufaktan basladi yurumeye simdi asla oturmuyo izlerken ben yoruluyorum uyurken bile durmuyo yerinde 😔 Masallah senin yavruna da hep saglikli olsunlar butun yavrular 🌼

Kizlar inek sutu, bal, yumurta beyazini ne zaman vermeye baslayabiliriz biliyor musunuz. Benim kizim mart sonu 1 yasina giricek insallah artik sut falan vermek istiyorum beni emmeyi 5. Ayda birakti

Benim kizin pesinde kosturup duruyorum 😄 pek bakamiyorum buralara. Erken yurudu zaten hareketli bi cocuktu artik hic durmuyo asla totosunun ustunde oturmuyo kilo alamiyoruz kafama cok takiyorum buraya da inek sutune, bala artik baslayabilir miyiz acaba diye sormaya gelmistim 🫢 sen nasilsin neler yapiyorsunuz 😊
Ay maşallah bıcırığa 😍🧿
Hem çalışıyorum hem oğlana, eve yetişmeye çalışıyorum. Koşturmaca ile geçiyor günler 🥲
Bizde de tek bir inci tanesi bile yok 😄 Bu ayin sonunda 1 yasina giricek insallah ama hale yok disimiz 😄
19 martta da bizim doğum günümüz ama diş yookk 😂
Kizlar inek sutu, bal, yumurta beyazini ne zaman vermeye baslayabiliriz biliyor musunuz. Benim kizim mart sonu 1 yasina giricek insallah artik sut falan vermek istiyorum beni emmeyi 5. Ayda birakti
Yumurta beyazını 6.aydan beri veriyorum. Bal için tam bir yaşı bekliyorum. Doktorlar inek sütü yerine yoğurt, kefir gibi fermente halini öneriyorlar o nedenle inek sütü vermeyi düşünmüyorum.
Kilo alması için her gün tarhana, yumurta, kaşar yedirmeye çalış canım.

Yumurta beyazını hep verdim ben diğerleri hakkında bilgim yok maalesef Canm.

Yanlış anlamazsan bebeğinin kilosunu sorcaktim yani her bebeğin gelişimi farklıdır evet ama kilosu senin kafana takmana değecek kadar az mı merak ettim.
Doktora veya asm hemşiresine sordun mu hiç onlar ne dio acaba onlarda az dio mu

Yumurta beyazı neden vermiyorsun peki? Avokado vermeye çalışıyorum, zeytini seviyor şu sıralar, bazen pankek yapıyorum. Kahvaltı zor bir öğün oluyor bizim için de 🤷🏼‍♀️
Doktor yumurtanın sarısını verin dedi, sormadım ben de :halay: Avakadoyu da muzla birlikte seviyor benim kız. Tuz ve şeker vermemeye çalıştığım için zeytin de vermiyorum :KK43:

Son düzenleme:
Kızlar sizin aranızda benim gibi bebeğine tek başına bakan, parka falan tek başına çıkanlar var mı? Bebeğim ve ben hava alayım diye çıkıyoruz ama insan yanında birini arıyor. Civarda benim bebeğimle akran bir anne bulsam, düzenli birlikte buluşsak, hem ortak konulardan dertleşsek, bebekler de ileride birbiriyle oynasa bir yandan falan dediğiniz oluyor mu ?

Bir de eşlerle durumlar nasıl ? Benim doğumdan sonra ruh halim de dalgalı olmaya başladı. Sudan sebeplerden arızaya bağlayabiliyorum bazen. Sürekli çocuğa bakmaktan da çok bunaldım. Eşim yardım ediyor ama yetmiyor bana , tahammül sürem de azalıyor bu yüzden:mad:

Doktor yumurtanın sarısını verin dedi, sormadım ben de :halay: Avakadoyu da muzla birlikte seviyor benim kız. Tuz ve şeker vermemeye çalıştığım için zeytin de vermiyorum :KK43:
Doktor yumurtanın sarısını verin dedi, sormadım ben de :halay: Ama internetten baktım yumurta beyazı bazılarında alerji yapabiliyormuş, tıpkı bal, çilek, domates gibi 1 yaşından sonra verilmeliymiş.
Avakadoyu da muzla birlikte seviyor benim kız. Tuz ve şeker vermemeye çalıştığım için zeytin de vermiyorum :KK43:

Doktor yumurtanın sarısını verin dedi, sormadım ben de :halay: Ama internetten baktım yumurta beyazı bazılarında alerji yapabiliyormuş, tıpkı bal, çilek, domates gibi 1 yaşından sonra verilmeliymiş.
Avakadoyu da muzla birlikte seviyor benim kız. Tuz ve şeker vermemeye çalıştığım için zeytin de vermiyorum :KK43:
Yumurta beyazını 9.ay aşısından önce denettiriyorlar bir yerde yanlışın var. Bu kadar değerli bir proteinden bebeğini mahrum bırakma. Azar azar üç gün kuralı ile deneyip verebilirsin.
Tahin pekmez karışımı verebilirsin yine kahvaltıda. Yiyeceği en fazla bir adet zeytin onu da bir süre suda bekletebilirsin 🙂
Labne içine ceviz, kabak çekirdeği, badem ezip yedirebilirsin 🙂

Kızlar sizin aranızda benim gibi bebeğine tek başına bakan, parka falan tek başına çıkanlar var mı? Bebeğim ve ben hava alayım diye çıkıyoruz ama insan yanında birini arıyor. Civarda benim bebeğimle akran bir anne bulsam, düzenli birlikte buluşsak, hem ortak konulardan dertleşsek, bebekler de ileride birbiriyle oynasa bir yandan falan dediğiniz oluyor mu ?
Çok isterdim ama öyle birisi yok olsa bile vaktim yok 🤦🏼‍♀️ hafta içi çalışıyorum hafta sonu anca evin işi gücü 🤷🏼‍♀️
Bir de eşlerle durumlar nasıl ? Benim doğumdan sonra ruh halim de dalgalı olmaya başladı. Sudan sebeplerden arızaya bağlayabiliyorum bazen. Sürekli çocuğa bakmaktan da çok bunaldım. Eşim yardım ediyor ama yetmiyor bana , tahammül sürem de azalıyor bu yüzden:mad:
Eşim çok yardımcı oluyor sağ olsun, o olmasa üstesinden gelemem. Ama iş de beni rahatlatıyor, tüm gün çocuğa bakıyor olsam bunalırdım haklısın 😕

Yumurta beyazını 9.ay aşısından önce denettiriyorlar bir yerde yanlışın var. Bu kadar değerli bir proteinden bebeğini mahrum bırakma. Azar azar üç gün kuralı ile deneyip verebilirsin.
Tahin pekmez karışımı verebilirsin yine kahvaltıda. Yiyeceği en fazla bir adet zeytin onu da bir süre suda bekletebilirsin 🙂
Labne içine ceviz, kabak çekirdeği, badem ezip yedirebilirsin 🙂
Haklısın.. Pekmez veriyorum da diğerlerinden emin olamadım ama dediğin gibi 3 gün kuralıyla ufaktan vermek lazım. Değişik şeyler ilgisini çeker de daha fazla yer belki. Hareketli olmaya başladı, bir de boy attı mı zayıf gibi geliyor gözüme :KK70:

Çok isterdim ama öyle birisi yok olsa bile vaktim yok 🤦🏼‍♀️ hafta içi çalışıyorum hafta sonu anca evin işi gücü 🤷🏼‍♀️

Eşim çok yardımcı oluyor sağ olsun, o olmasa üstesinden gelemem. Ama iş de beni rahatlatıyor, tüm gün çocuğa bakıyor olsam bunalırdım haklısın 😕
Annem yakında değil, bakıcıya da vermek istemediğim için kendim bakmak istedim, bazen iyiki de ben bakıyorum diyorum ama arada ofise gitmeyi özlemiyor da değilim. Bütün bunların üzerine bir de evden çalıştığım bir işim var. Yorgunluktan mı bilmiyorum ama yazayım dedim size de.. Siz de durumlar nasıl, bu zamanlar nasıl geçer, neler yapabiliriz konuşalım istedim:dua:

Haklısın.. Pekmez veriyorum da diğerlerinden emin olamadım ama dediğin gibi 3 gün kuralıyla ufaktan vermek lazım. Değişik şeyler ilgisini çeker de daha fazla yer belki. Hareketli olmaya başladı, bir de boy attı mı zayıf gibi geliyor gözüme :KK70:
Ver ver canım yumurta beyazından mahrum bırakma. Tahin de mutlaka her gün vermeye çalışıyorum ben. Dil peyniri, kaşar peynir, bahçıvan marka probiyotikli beyaz peynir bunlardan veriyorum mesela.
Evet bi boy ama süreci oluyor o sıra zayıfladı diyoruz. Hareket işini hiç sorma, asla durmuyor assla 🤦🏼‍♀️ zaten o hareketle de nasıl kilo alacaklar 🤷🏼‍♀️

Annem yakında değil, bakıcıya da vermek istemediğim için kendim bakmak istedim, bazen iyiki de ben bakıyorum diyorum ama arada ofise gitmeyi özlemiyor da değilim. Bütün bunların üzerine bir de evden çalıştığım bir işim var. Yorgunluktan mı bilmiyorum ama yazayım dedim size de.. Siz de durumlar nasıl, bu zamanlar nasıl geçer, neler yapabiliriz konuşalım istedim:dua:
İmkanın varsa en güzeli kendin bakman zaten. Bende de durumlar benzer. Tatlı yorgunluk dedikleri durum. Canları sağ olsun da her şeyin üstesinden geliniyor 🥲
Yemek menüleriniz nasıl peki genelde ?
Bir ay iştahsızlık yaşadı benim oğlum. O nedenle kilo kaybetti. Daha yeni bir haftadır yemeye başladı diyebilirim. O yüzden mutlaka her gün tarhana yediriyorum bir öğün. İlik suyu ekliyorum ya da kıyma. Eğer sabahki yumurtasını yememişse tarhanasına ekliyorum.
Akşam bizim yemekleri onun da yiyebileceği şekilde uyarlıyorum. Tuzunu katmadan onunkini ayırıyorum mesela.
Sebzeli mercimek çorbası, sebzeli bulgur pilavı, kuru fasülye, nohut, fırında sebze, balık, kuzu pirzola, çeşitli sebze yemekleri vs değiştirip değiştirip akşam menüsü çıkarıyoruz.
Dün menemen yedi mesela 😃

Sen ben misin 😞 benim kayinvalidem yakin ama haftada 1 uğrar. Sosyallesmeye hasret kaldim. Esime de surekli bagiriyorum tahammulum sıfır. Sabahtan aksama kadar yalniziz. Esim gelince bebegimin uyku saati geliyor zaten is yine bana kaliyor. Bi de akil vermezler mi bebegin uyuyunca yemek yap temizlik yap diye. Keske ayni sehirde olsak

Sen ben misin 😞 benim kayinvalidem yakin ama haftada 1 uğrar. Sosyallesmeye hasret kaldim. Esime de surekli bagiriyorum tahammulum sıfır. Sabahtan aksama kadar yalniziz. Esim gelince bebegimin uyku saati geliyor zaten is yine bana kaliyor. Bi de akil vermezler mi bebegin uyuyunca yemek yap temizlik yap diye. Keske ayni sehirde olsak
ahh canım benim o kadar iyi anlıyorum ki seni. Eskiden çok sosyaldim, şimdi bütün gün çocukla olunca dayanamıyor insan. Bazen boş bulunup çocuğa bağırırken buluyorum kendimi sonra vicdan azabı. Anneler için destek o kadar önemli ki. Eşimin baktığı 10-15 dk içerisinde koştur koştur ya duşa giriyorum ya evin bir işini yapıyorum. Sonra çocuk ağlayınca da seni istiyor bu, acıkmış, uykusu var bilmem ne.. sürekli bahaneler.. Kafam rahat şekilde ne zaman kendime vakit ayırabileceğim acaba diye düşünmeden edemiyorum. Çocuk biraz daha büyüsün, yemek taşıma derdi olmasın o tur senin bu gezi benim çıkıp gezicem valla kızımla, en sonki delirmemde bu kararı aldım :KK70:
İstanbuldayım ben bu arada, sen nerdesin ?

İmkanın varsa en güzeli kendin bakman zaten. Bende de durumlar benzer. Tatlı yorgunluk dedikleri durum. Canları sağ olsun da her şeyin üstesinden geliniyor 🥲

Bir ay iştahsızlık yaşadı benim oğlum. O nedenle kilo kaybetti. Daha yeni bir haftadır yemeye başladı diyebilirim. O yüzden mutlaka her gün tarhana yediriyorum bir öğün. İlik suyu ekliyorum ya da kıyma. Eğer sabahki yumurtasını yememişse tarhanasına ekliyorum.
Akşam bizim yemekleri onun da yiyebileceği şekilde uyarlıyorum. Tuzunu katmadan onunkini ayırıyorum mesela.
Sebzeli mercimek çorbası, sebzeli bulgur pilavı, kuru fasülye, nohut, fırında sebze, balık, kuzu pirzola, çeşitli sebze yemekleri vs değiştirip değiştirip akşam menüsü çıkarıyoruz.
Dün menemen yedi mesela 😃
Oy maşallah, iştahları yerinde sağlıklı olsunlar da her şeyi yaparız yediririz kuzularımıza :KK68:

X