2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234

benimki de çok sıçrıyor sürekli kundak yapsam mı acaba diye düşünüyordum. bence başka bir doktora gidip içini rahatlat ve hiç üzülme…

Çok teşekkür ederim kızlar. Evet ben biraz panik oldum, ilk çocuk tecrübesizlik. Bcg aşısı yazmışım oraya, menejit olmuştu hatta nasıl bir panikle yazdıysam yeni farkediyorum:) sıçramalar 2.gün daha da çok arttı, hatta uyanıkken de yapmaya başlayıp peşinden ağlamaya başlayınca hemen bir nöroloji doktoruna götürdüm. Videoda çekmiştim, doktor eeg istedi. Şükür, eeg miz temiz çıktı. İki aşı ağır gelmiştir, aşıdan dolayı korkmuştur, ateşten dolayı da kas ağrımız olmuştur annesi diyip rahatlattı doktorumuz. Bıngıldağımızda kapandı bu arada. O yüzden kafa çevremizin sık takibi yapılacak. Çocuk doktoru 37,8 , nöroloji doktoru 38.3 ve sağlık ocağı da 38.9 olarak ölçtü kafamızı. Kime inanacağımı şaşırdım, menzura alıp bende ölçtüm ve 39 gördüm. İnşallah her ay kafa çevremiz büyümeye devam eder. Var mı sizlerde bıngıldak erken kapanan?

Bir sorum olacak sizlere, kızım sağ tarafına dönmeye başladı. Az önce beşiğinde döndüğünü gördüm, burnu açık ama tereddütte kaldım, gece uyku hali kontrol altında tutamam uyurum sesini duyamazsam falan diye korku geldi. Yandan yastıklar ile desteklesem mi yoksa bıraksam mı öyle emin olamadım. Bu konuda tecrübeli anneler ne önerirsiniz:)

Ben ön tarafına yastık koyuyorum tamamen dönüp burnu kapanmasın diye canım

çok gözüm korktu sünneti biraz erkene aldım atlatalım diye. haftaya olacağız
uyku arkadaşı için yazacaktım. ben fisher price ın koalasını aldım çok tatlı yumuşak tüyleri var ama sarılmaya ve ağza alınmaya pek uygun değil. müzik kısmı var pille çalışıyor nefes alıp veriyormuş gşbi bi şey yapmışlar

Ben aldım netten bu dediğiniz molfixden. Bu zamana kadar sleepy ve baby Turco kullandım. İndirim diye denemek istedim . İlk defa 3 numara sipariş verdim. Ama arkadaşların Molfix 3 numarasıyla karsilastirinca bana gelen baya bir büyük . Kalite olarak çok güzel. Dışı bile yumusacik.Buyuk olmasının dışında eksi bir yönü yok .

Merhaba slingi nasıl kullanıyorsunuz? Bu sıcaklarda terlemiyor mu ben bir kere kullanabildim çok terliyor diye kullanamadım. Bir de benim bebeğim 2 aylık. Slingde ayakları iki yana açılınca oturur pozisyonda oluyor. Bu şekilde kullanmak belini ağrıtır mı acaba

Bende o ayda aynı şeyleri yaşadım hiç gecmicek sandım gündüz uyutma diyenlere de bakma bırak uyusun duzelicek kısa süre sonra.ben geceleri perisansim birde kolik sancısı tutuyordu şimdi çok şükür 11dedi mi uyuyor gece yarısı bı emiyor tekrar uyuyor duzelicek

Benim oğlumun bıngıldağının da 1 cm çapında olduğunu söyledi doktor. 1 yaşına kadar takip edilecek sadece dedi.Sorun etmedi. Bebeğin baş çevresi 1 yaşında 45 cm civarı olmalıymış. Onu takip edeceğiz dedi.

Buraya yazdıktan sonra bizimkine durulma geldi. Bi sakinleşti. Uykusu gelince oyalanmadan hemen yatırıyorum. Ağladığında oturmaknya da yatmak istemiyor. Dik tutuyorum bazen kucakta bazen destekleyip ayaklarını yere bastırtıyorum. Etrafı izliyo sakinleşiyo hemen. Şimdilik müzik desteğiyle uyuyor. Gerek kalmayacak gibi uyku arkisine

çok sevindim düzelmesine yaaa 24. hafta benim işe başlayacağım zamanlara denk geliyor.zaten çok korkuyorum bir de atak falan geçirirsek yandım benimki bir iki gündür rüyasında korkuyor büyük bağırarak uyanıyor. hatta uyanmıyor ben uyandırıyorum. yaşayan var mı acaba?

Arada uykuda ağlamaklı olabiliyorlar onlar normal aslında bazen kameradan bakarken takip ediyorum bi anda ağlıyor hemen yanına gidiyorum uyuyor. Büyüdükçe gördükleri şeyler artıyor ya uykuda kayıt ediyolar uzun belleğe. Kabus da görmeye başlıyolarmış. Çok müdahale etmemek gerek. Korktuğunda başında bekle canım. Eline karnına doğru koy. Senin varlığını hissedince sakinleşir.

sağol canım öyle yapayım ben de

Siz bebeğinizi nasıl uyutuyorsunuz? Benimki hep emerek uyuyo çoğunlukla da yatagına koyunca uyanıyo. Gece de en gec 2 saatte bir emmeye uyanıyor. 4 ya da 5 te ayaktayız.
Bir de emzirip biraz mayışınca yatağa koyup yatağında uyutanlar varmış benimki hiç öyle dalmıyor.

kızlar bebeğimin sağ kolundaki tek boğum sol kolunda hiç yok, doktora sordum simetrik olabilir dedi, kontrol ettiğimde bir sorun yok gibi ama tedirgin oluyorum, siz böyle bir durumlar karşılaştınız mi?

Kızlar farkında değilim ara sıra girebiliyorum acaba sünnet yaptıran oldumu nasıl ilerledi süreçleri ben ilk çocuğum Salı günü sünnet yaptıracaz sonrasında sürecimiz nasıl olucak bi bilgim yok

kızlar çarşamba günü lokal anestezi ile sünnet olacak kuzucum. önerilerinizi alırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…