- 11 Temmuz 2018
- 760
- 788
- 29
-
- Konu Sahibi NurseCelline
- #19.701
Külot bezin belini cırtlı bezdeki gibi sıkamadığımız için taşma da oluyormuş. Kullananlar bunu da yazmış. Sizde de oldu muKülot bezi ben pek sevemedim ilk kızımda kullandım dışarıda çok zor oluyor mesela altı tamamen çıkarmak zorunda kalıyorsun.yaz dönemi belki kullanışlı olur ama
Aynı sorunu arkadaşım yaşadı, hatta hamileyken doktoru bebeğin başı normalden küçük diye korkutmuştu, her kontrolden ağlayarak çıkıyordu, sonra dayanamadı başka doktora göründü senin kafa yapın küçük bebeğinin de olması normal demişti, doğum yaptı bebek büyüdü kocaman çocuk oldu hiç bir sağlık sorunu yok, insallah senin bebeğinde de bişey yoktur, bu arada benim bebeğim de uyku aşamasında sıçrıyor,
Üzme canım kendini ilk 3 ay konulan çoğu teşhise doktorlar bile şüpheyle yaklaşıyor. Bir de şöyle yapalım vs diyerek emin olmaya çalışıyorlar. Doktorlarınki mesleki deformasyon aslında. Biz fazla evhamlıyız onlarsa çok sıradan bir şey anlatsa bile annelik işte tutamıyoruz kendimizi.
benimki de çok sıçrıyor sürekli kundak yapsam mı acaba diye düşünüyordum. bence başka bir doktora gidip içini rahatlat ve hiç üzülme…
Çok teşekkür ederim kızlar. Evet ben biraz panik oldum, ilk çocuk tecrübesizlik. Bcg aşısı yazmışım oraya, menejit olmuştu hatta nasıl bir panikle yazdıysam yeni farkediyorum:) sıçramalar 2.gün daha da çok arttı, hatta uyanıkken de yapmaya başlayıp peşinden ağlamaya başlayınca hemen bir nöroloji doktoruna götürdüm. Videoda çekmiştim, doktor eeg istedi. Şükür, eeg miz temiz çıktı. İki aşı ağır gelmiştir, aşıdan dolayı korkmuştur, ateşten dolayı da kas ağrımız olmuştur annesi diyip rahatlattı doktorumuz. Bıngıldağımızda kapandı bu arada. O yüzden kafa çevremizin sık takibi yapılacak. Çocuk doktoru 37,8 , nöroloji doktoru 38.3 ve sağlık ocağı da 38.9 olarak ölçtü kafamızı. Kime inanacağımı şaşırdım, menzura alıp bende ölçtüm ve 39 gördüm. İnşallah her ay kafa çevremiz büyümeye devam eder. Var mı sizlerde bıngıldak erken kapanan?Eki Görüntüle 3285543 burda asucukun dediği de doğru aslında anne babanın başı küçükse doğal olarak bebişin de öyle olur. Mesela bizimkinin boyu da normalden bi tık kısa. 46 cm doğdu. Kaynanam 130çocuk da oradan kapmış boyu. Minnak olacak.
Ben ön tarafına yastık koyuyorum tamamen dönüp burnu kapanmasın diye canımBir sorum olacak sizlere, kızım sağ tarafına dönmeye başladı. Az önce beşiğinde döndüğünü gördüm, burnu açık ama tereddütte kaldım, gece uyku hali kontrol altında tutamam uyurum sesini duyamazsam falan diye korku geldi. Yandan yastıklar ile desteklesem mi yoksa bıraksam mı öyle emin olamadım. Bu konuda tecrübeli anneler ne önerirsiniz:)
Bende öyle yapayım ya, emin olamadım ne yapsam tereddütte kaldım. Çok teşekkür ederim arkadaşım ❤Ben ön tarafına yastık koyuyorum tamamen dönüp burnu kapanmasın diye canım
Yok olmazdı markaya göre degisiyodur belki o zaman sleepy kullanıyordumKülot bezin belini cırtlı bezdeki gibi sıkamadığımız için taşma da oluyormuş. Kullananlar bunu da yazmış. Sizde de oldu mu
çok gözüm korktuKızlar 14. Haftadan selamlar. 14. Hafta atağı varmış ve 1 ay sürebiliyormuş. Neler olduğunu açıklayayım. Mama içerken aniden içmeyi bırakıp deliler gibi ağlıyor. Sonra susuyor. Dışarıda etrafı keşfetmek istiyor. Uykusu gelmişti. Bebek arabasının üstünü kapatayım da gözüne ışık gelmesin dedim. O diyen dilimi koparacaknraddeye geldim. E bebeğin ortasında emziği dahi ağlamaktan kabul edemeyennbir bebekle kalakaldım. Arabaya bindik. Arabaya ba yı lır. Hatta direk uyur yani. Uyumadı. Araba hareket etti ve başladı ağlamaya. Bildiğiniz öksürdü yani ağlamaktan. Arabayı çek kenara dedim eşime. Arabadan indik. Direk sustu. Etrafı izlemeye başladı ve 20 saniye içinde uyudu. Sonra da bütün yol boyunca uyudu. Bugün kıçı nereye değse ağladı. Kucağa alınca sustu. Tam uyuyacak diye beşiğe koyuyorum. 5 dakka sonra ağlıyor. Yani ağlıyor kızlar. Ağ lı yor. Sürekli. Sebepsizce. Bu atağun mevzusu da buymuş. Ağlaması. Tek istediği çevreyi seyretmek. Seyrederken uyaranlara maruz kalıyor ve uykuya geçiş anında bunu kaydederken ağlıyor. Youtubeda bir video var. Doğduğunda geceleri o müzikle uyuturdum. Yine o müziğe başladık. Hatta bu dönemde isteyenler oyun arkadaşı alıyormuş bebişine. Ben de düşünmeye başladım. Ne dersiniz?
Ben aldım netten bu dediğiniz molfixden. Bu zamana kadar sleepy ve baby Turco kullandım. İndirim diye denemek istedim . İlk defa 3 numara sipariş verdim. Ama arkadaşların Molfix 3 numarasıyla karsilastirinca bana gelen baya bir büyük . Kalite olarak çok güzel. Dışı bile yumusacik.Buyuk olmasının dışında eksi bir yönü yok .Molfix kullanan hanımlar Hepsiburada kampanya var. İkincisi %50 indirimli. 4 numara aldım. Görsellerde yenilenen molfix yazıyor. Yorumlarda ıslaklık göstergesi olmadığı ve eski molfix maviye göre ince olduğunu yazmışlar. Yeni molfix mavi kullanan var mı?
Deneyimli anneler bebek 1 yaş civarına geldiğinde kilot bez mi bantlı bez mi daha kullanışlı olur?
Merhaba slingi nasıl kullanıyorsunuz? Bu sıcaklarda terlemiyor mu ben bir kere kullanabildim çok terliyor diye kullanamadım. Bir de benim bebeğim 2 aylık. Slingde ayakları iki yana açılınca oturur pozisyonda oluyor. Bu şekilde kullanmak belini ağrıtır mı acabaCanım bebeklerde 6 aya kadar özellikle gündüz az uyusun gece fazla uyur olayı yalan. Eğer uykusu geldiğinde uykuya geçmezse bu sefer ters teper daha çok huzursuzluk yapar. Atak haftaları var canım. Mesela ilk 1 ay saçlarımı yolacak hale gelmiştim. Saat 2de uyanırdı. Saat 5e kadar dururdu. Bazen ağlardı. Bebeklerin beklediği saatler olurmuş. Kiminle konuştuysam bunu söyledi. Bizimki 2de kalkar 5 olunca direk uyurdu. Hatta eşimle dakika tutardık az kaşdı diye. Cadı saati diye de geçermiş bu. Sonra 8. Hafta atağı var. En ağır olan bu. Çünkü gözleri açılmaya başlıyo. Birşeyleri görüyo ve bunları uykuda kayıt etmesi gerekiyo. Yeni bilgiler bebekleri çok korkutur o yüzden 2. Atakta bebeğini sling ya da kanguruda taşıman gerek. Kimisinin 1 hafta sürermiş. Bizimki 7. Ve 8. Haftada oldu. 2 hafta sürdü. Zaten ilk 1 ay gece uykumuz olmamış. O beden yorgunluğuyla çıkmışız. Bu atak bize iyi tokat oldu. Slingi önceden almıştım. 2 haftayı full slingde geçirdik. Hatta 1 aydan sonrasında da çok huzursuz olduğunda kullandım. Sonra 8. Hafta bitti. 9 10. Haftalar hafif huysuzdu ama çok değil. Bir de aşılar var. Üstüne bizim tırnak batması oldu falan. 1 gece çok ağladı tırnaktan dolayı. Bir daha hep uyudu. Şimdi iyiyiz. Demem o ki geçecek sadece kendini stres yapma canım. Ağlamak istediğinde sıkma sakın kendini ağla. Eşinden gerekirse gece destek al. Mesela kucağında o tutarken sen dinlen.
Bende o ayda aynı şeyleri yaşadım hiç gecmicek sandım gündüz uyutma diyenlere de bakma bırak uyusun duzelicek kısa süre sonra.ben geceleri perisansim birde kolik sancısı tutuyordu şimdi çok şükür 11dedi mi uyuyor gece yarısı bı emiyor tekrar uyuyor duzelicekHanımlar hayırlı sabahlar. Haziran annesiyim. Benden 1 ay daha ondesiniz. Belki sizler bir yol gösterirsiniz bana.
Uykusuzluktan mahvolmuş durumdayım. Gündüzleri uyuyor geceleri uyanık kızım. Bu gece dörtte uyuduartık dayanamadım hüngür hüngür ağladım. 3 çocukla tek başımayım. Gündüz uyuma gibi bir fırsatım yok. Nasıl bir düzene sokmaliyim.
Gündüz oyala bebeği uyumasin diyorlar ama oyundan anlamıyor ki oyaliyayim. Kucağımda gezdirirken uyuya kaliyor. Hiç olmadı emerken uyuyor. Gündüz gözünü uykudan alamıyor. Biz konuşurken bile uyku arasında bize gülüyor. Hem onun adına hem kendi adıma çok üzülüyorum. Bana bir yol gösterin ne yapayım ben?
Benim oğlumun bıngıldağının da 1 cm çapında olduğunu söyledi doktor. 1 yaşına kadar takip edilecek sadece dedi.Sorun etmedi. Bebeğin baş çevresi 1 yaşında 45 cm civarı olmalıymış. Onu takip edeceğiz dedi.Çok teşekkür ederim kızlar. Evet ben biraz panik oldum, ilk çocuk tecrübesizlik. Bcg aşısı yazmışım oraya, menejit olmuştu hatta nasıl bir panikle yazdıysam yeni farkediyorum:) sıçramalar 2.gün daha da çok arttı, hatta uyanıkken de yapmaya başlayıp peşinden ağlamaya başlayınca hemen bir nöroloji doktoruna götürdüm. Videoda çekmiştim, doktor eeg istedi. Şükür, eeg miz temiz çıktı. İki aşı ağır gelmiştir, aşıdan dolayı korkmuştur, ateşten dolayı da kas ağrımız olmuştur annesi diyip rahatlattı doktorumuz. Bıngıldağımızda kapandı bu arada. O yüzden kafa çevremizin sık takibi yapılacak. Çocuk doktoru 37,8 , nöroloji doktoru 38.3 ve sağlık ocağı da 38.9 olarak ölçtü kafamızı. Kime inanacağımı şaşırdım, menzura alıp bende ölçtüm ve 39 gördüm. İnşallah her ay kafa çevremiz büyümeye devam eder. Var mı sizlerde bıngıldak erken kapanan?
Buraya yazdıktan sonra bizimkine durulma geldi. Bi sakinleşti. Uykusu gelince oyalanmadan hemen yatırıyorum. Ağladığında oturmaknya da yatmak istemiyor. Dik tutuyorum bazen kucakta bazen destekleyip ayaklarını yere bastırtıyorum. Etrafı izliyo sakinleşiyo hemen. Şimdilik müzik desteğiyle uyuyor. Gerek kalmayacak gibi uyku arkisineçok gözüm korktusünneti biraz erkene aldım atlatalım diye. haftaya olacağız
uyku arkadaşı için yazacaktım. ben fisher price ın koalasını aldım çok tatlı yumuşak tüyleri var ama sarılmaya ve ağza alınmaya pek uygun değil. müzik kısmı var pille çalışıyor nefes alıp veriyormuş gşbi bi şey yapmışlar
çok sevindim düzelmesine yaaa 24. hafta benim işe başlayacağım zamanlara denk geliyor.zaten çok korkuyorum bir de atak falan geçirirsek yandımBuraya yazdıktan sonra bizimkine durulma geldi. Bi sakinleşti. Uykusu gelince oyalanmadan hemen yatırıyorum. Ağladığında oturmaknya da yatmak istemiyor. Dik tutuyorum bazen kucakta bazen destekleyip ayaklarını yere bastırtıyorum. Etrafı izliyo sakinleşiyo hemen. Şimdilik müzik desteğiyle uyuyor. Gerek kalmayacak gibi uyku arkisine
Arada uykuda ağlamaklı olabiliyorlar onlar normal aslında bazen kameradan bakarken takip ediyorum bi anda ağlıyor hemen yanına gidiyorum uyuyor. Büyüdükçe gördükleri şeyler artıyor ya uykuda kayıt ediyolar uzun belleğe. Kabus da görmeye başlıyolarmış. Çok müdahale etmemek gerek. Korktuğunda başında bekle canım. Eline karnına doğru koy. Senin varlığını hissedince sakinleşir.çok sevindim düzelmesine yaaa 24. hafta benim işe başlayacağım zamanlara denk geliyor.zaten çok korkuyorum bir de atak falan geçirirsek yandımbenimki bir iki gündür rüyasında korkuyor büyük bağırarak uyanıyor. hatta uyanmıyor ben uyandırıyorum. yaşayan var mı acaba?
sağol canım öyle yapayım ben deArada uykuda ağlamaklı olabiliyorlar onlar normal aslında bazen kameradan bakarken takip ediyorum bi anda ağlıyor hemen yanına gidiyorum uyuyor. Büyüdükçe gördükleri şeyler artıyor ya uykuda kayıt ediyolar uzun belleğe. Kabus da görmeye başlıyolarmış. Çok müdahale etmemek gerek. Korktuğunda başında bekle canım. Eline karnına doğru koy. Senin varlığını hissedince sakinleşir.