- 6 Temmuz 2022
- 2.275
- 1.596
- 63
- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #17.781
Emme sonrasi bekletince midedeki gaz bagirsaga gitmez mi?Yutmadıgı süt olabilir.
Emme işi bitince dik tut biraz uzun bi süre dik tuttuktan snra gazını çıkarmaya çalış bebeği eğimli emzir bu dönemlerde çoğu bebegin yaşadıgı bişey bu korkma azalarak bitecek bnm bebeğim de bu şekilde az önce bi ton süt çıkardı
Ben göbeği düştükten itibaren hep kendim yıkıyorum hemde iki günde bir bazen de hergün. Yaparsın merak etme biraz dikkatli olduktan snra file üzerinde çok kolay çokta zevkli ve anne ile bebek arssındaki bagı güçlendiriyor
Bazen memede bazen kucakta sallayıp mayışıyo sonra beşiğinde sallayıp uyutuyorum.
Bir memeyi emme sirasinda bir ara tazyik oluyor, tam bilemiyorum tazyik surekli mi oluyor memede yoksa kac sefer. Bende bir iki defa oluyor tek memede.Memede tazyik yoksa blok yapmaya gerek yok. Hiperlaktasyon durumunda blok emzirme yapılır. Onun harici gerek yok. En kötü en sağ memeyi emdiyse bir sonraki sağ memeyi tekrar verip ardından hemen sol memeyi verebilirsin.
Uyuklasa, uyusa dahi ben iki memeyi de iyice emziriyorum gündüzleri. Ben aslında pek meme takibi yapmıyorum. Benim için kıstas iki memenin yumuşak olması, emzirmek için her aldığımda muhakkak dönüşümlü iki memeyi vermek. Böylelikle bebek güzel emdi mi,Yağlı kısmı aldı mı? Vs derdim olmuyor. En son sağ mı emdi sol mu derdim de olmuyor.
Benim tanzikli ve emzirmeden once 10 ml elimle sagiyorum oylece hem ilk sutu hem aon sutu almis oluyoBir memeyi emme sirasinda bir ara tazyik oluyor, tam bilemiyorum tazyik surekli mi oluyor memede yoksa kac sefer. Bende bir iki defa oluyor tek memede.
Yani memeler yumusak oldugu surece onemsemiyorsunuz oyle mi hangisini emdi etti diye. Gezince memeyi zaten yagi almis mi oluyor? Ama her defasinda daha sert olan memeyi verirsem nasil yagini almis olacak
Sagip veriyor musunuz hemen? İlk sut tazyikle gelmiyor mu amaBenim tanzikli ve emzirmeden once 10 ml elimle sagiyorum oylece hem ilk sutu hem aon sutu almis oluyo
Genelde vermiyorum ilk sagdıgimi sagmadan direk verdigimde ilk sütü icip birakiyo son sutten fazla icmiyo biraz sagarsaniz ikisindende icer hem su ihtiyacini hem yag ihtiyacini karsilar birde benim oglum bazen 5 dk emiyo sonra birakiyo uyanik olsada birdaha almiyo kilo alimimizda iyi cok sukur doktora sordugumda bazi bebekler 5 .10 dakikada doyarlar zorlama kusturursun demistj gercektende cok fazla emdiginde fazla olani muhakkak kusuyoSagip veriyor musunuz hemen? İlk sut tazyikle gelmiyor mu ama
Fazla olan dedigin ne kadar kusuyor? Ya bizim de kusmalar cok artti. Fazlayi mi kusuyor yoksa hepsini mi cikariyor gaz yuzunden bilmiyorum. Nasil anlicam bunu? Cunku doyup doymadigini bilmem gerekiyorGenelde vermiyorum ilk sagdıgimi sagmadan direk verdigimde ilk sütü icip birakiyo son sutten fazla icmiyo biraz sagarsaniz ikisindende icer hem su ihtiyacini hem yag ihtiyacini karsilar birde benim oglum bazen 5 dk emiyo sonra birakiyo uyanik olsada birdaha almiyo kilo alimimizda iyi cok sukur doktora sordugumda bazi bebekler 5 .10 dakikada doyarlar zorlama kusturursun demistj gercektende cok fazla emdiginde fazla olani muhakkak kusuyo
İşte memelerin sertleşmesine izin vermemek gerek. Sürekli oluyorsa bebek düzenli emmiyor demektir ya da hiperlaktasyon olabilir. Bebek sürekli memedeyse o memeler sertleşemez zaten.Bir memeyi emme sirasinda bir ara tazyik oluyor, tam bilemiyorum tazyik surekli mi oluyor memede yoksa kac sefer. Bende bir iki defa oluyor tek memede.
Yani memeler yumusak oldugu surece onemsemiyorsunuz oyle mi hangisini emdi etti diye. Gezince memeyi zaten yagi almis mi oluyor? Ama her defasinda daha sert olan memeyi verirsem nasil yagini almis olacak
O zaman sende de bayaa kusuyor muyduBen emziriyorum 15 dk falan oluyo sonra gaz gegirtiyle birlikte gelince kusuyo bende hepsini kusuyo demisim ama bezi cisli oluyo
İste ben sadece bir meme tamamen bosalsin diye bekleyince diger meme sertlesiyor bebegin duzenli emmemesiyle ilgisi var mi ya da hiperlaktasyonla? Sutun tazyikli olmasi ne demek? Neye gore tazyikli sut deniliyor kuzumİşte memelerin sertleşmesine izin vermemek gerek. Sürekli oluyorsa bebek düzenli emmiyor demektir ya da hiperlaktasyon olabilir. Bebek sürekli memedeyse o memeler sertleşemez zaten.
Tazyik sürekli olmaz, bebek de zamanla tazyikle içmeyi öğrenir zaten. Benim sütüm tazyikli, yavrum hep tıkanıyordu içerken. Şu an başedebiliyor artık.
Gece benim iki mememi ememiyor tek memeyle doyuyor taş gibi oluyor sütün geliş şekli bile duyuluyor. Ben lansinohun eller serbest sağma pompasını almıştım birini emerken diğerinden süt akıyor en azından onu topluyorum. Bir sonraki emzirmede o memeyi veriyorum diğerine pompayı takıyorum. Bana baya kolaylık sağladı hem memelerimi de rahatlatıyor. Bu hiperlaktasyon mu oluyor?Memede tazyik yoksa blok yapmaya gerek yok. Hiperlaktasyon durumunda blok emzirme yapılır. Onun harici gerek yok. En kötü en sağ memeyi emdiyse bir sonraki sağ memeyi tekrar verip ardından hemen sol memeyi verebilirsin.
Uyuklasa, uyusa dahi ben iki memeyi de iyice emziriyorum gündüzleri. Ben aslında pek meme takibi yapmıyorum. Benim için kıstas iki memenin yumuşak olması, emzirmek için her aldığımda muhakkak dönüşümlü iki memeyi vermek. Böylelikle bebek güzel emdi mi,Yağlı kısmı aldı mı? Vs derdim olmuyor. En son sağ mı emdi sol mu derdim de olmuyor.
Ben buraya hep yazmıştım fıskırır şekilde kusuyo diger meger gazla kustugu için oyle oluyormus ama bizde 3 gün hiç kusmadigi oluyor günde 1 kere kustugu yada günde 3 kere kustugu ayni degil yani üst uste birkac kez gazi cikmazsa anca öyle birde balgam çikarirkende kusuyo balgam kusma yapiyormusO zaman sende de bayaa kusuyor muydu
Ben buraya hep yazmıştım fıskırır şekilde kusuyo diger meger gazla kustugu için oyle oluyormus ama bizde 3 gün hiç kusmadigi oluyor günde 1 kere kustugu yada günde 3 kere kustugu ayni degil yani üst uste birkac kez gazi cikmazsa anca öyle birde balgam çikarirkende oluyo doktorumuz demisti kusma isi cok zormus ilk kizimda hic yasamamistimO zaman sende de bayaa kusuyor muydu
Aslında şunu demek istedim emdikten sonra bebeği dikey vaziyette uzun süre tutarsak hazmı kolay olur ama hemen gazını çıkaracağız bu süredeEmme sonrasi bekletince midedeki gaz bagirsaga gitmez mi?
Bizim fiskirir sekilde degil kusmasi normal sutu cikariyor agzindanBen buraya hep yazmıştım fıskırır şekilde kusuyo diger meger gazla kustugu için oyle oluyormus ama bizde 3 gün hiç kusmadigi oluyor günde 1 kere kustugu yada günde 3 kere kustugu ayni degil yani üst uste birkac kez gazi cikmazsa anca öyle birde balgam çikarirkende oluyo doktorumuz demisti kusma isi cok zormus ilk kizimda hic yasamamistim
Nasik cikariyorsun dikey sekilde gazini?Aslında şunu demek istedim emdikten sonra bebeği dikey vaziyette uzun süre tutarsak hazmı kolay olur ama hemen gazını çıkaracağız bu sürede
günde 3 defa 6 saatte bir 10 damla bizde kullanıyoruz görünce yazayım dedimKaç defa kaçar damla kullanıyorsunuz
Süt fışkırır tarzda geliyor. Mesela ben sağım yaparken 5-6 delikten birden fışkırarak geliyor. Sol memem daha tazyikli sağa göre. Oğlum emerken boğazına süt kaçtığı için tıkanıp memeyi bırakıyor, özellikle uykusu varsa emmek istemiyor ve tazyikten dolayı gazı oluyor gibi belirtileri var.İste ben sadece bir meme tamamen bosalsin diye bekleyince diger meme sertlesiyor bebegin duzenli emmemesiyle ilgisi var mi ya da hiperlaktasyonla? Sutun tazyikli olmasi ne demek? Neye gore tazyikli sut deniliyor kuzum
Tüm gece sadece bir kere mi uyanıyor? Hiperlaktasyon olup olmadığını tel bir belirtiden anlayamayız. Belirtileri şöyle:Gece benim iki mememi ememiyor tek memeyle doyuyor taş gibi oluyor sütün geliş şekli bile duyuluyor. Ben lansinohun eller serbest sağma pompasını almıştım birini emerken diğerinden süt akıyor en azından onu topluyorum. Bir sonraki emzirmede o memeyi veriyorum diğerine pompayı takıyorum. Bana baya kolaylık sağladı hem memelerimi de rahatlatıyor. Bu hiperlaktasyon mu oluyor?
Ben hic kendim birakmiyorum emzirmeyi, kendi uyuklamaya baslayip kafasini gogusumun ustune koyup memeden cikiyor. Bu da 10 dk yi geciyor cogu zaman. Arkasundan uyanip meme istediginde yani agladiginda mizildandiginda yine ayni memeyi veriyordum. Bu da 3 bazen 4 defayi geciyorduSüt fışkırır tarzda geliyor. Mesela ben sağım yaparken 5-6 delikten birden fışkırarak geliyor. Sol memem daha tazyikli sağa göre. Oğlum emerken boğazına süt kaçtığı için tıkanıp memeyi bırakıyor, özellikle uykusu varsa emmek istemiyor ve tazyikten dolayı gazı oluyor gibi belirtileri var.
Bebek bir memeyi aktif emmeyle 3-5 dakika da boşaltır ki. Sadece bir meme tamamen boşalsın diye ne kadar süre diğer memeyi emzirmiyorsun?
Tüm gece sadece bir kere mi uyanıyor? Hiperlaktasyon olup olmadığını tel bir belirtiden anlayamayız. Belirtileri şöyle:
- Emerken damağını şaklatıyor ya da homurdanma sesleri çıkarıyorsa,
- Emerken ağzına bir anda fazla süt doluyormuş gibi öksürüyor, tıkanıyor ya da hızlı yutkunuyorsa,
- Emdikten sonra şiddetli gaz sancıları çekiyor ve sık sık kusuyorsa,
- Emmek istemiyor ya da eliyle memeyi itiyorsa, hiperlaktasyondan şüphelenebilirsin.
Hiperlaktasyonun annedeki belirtileri ise şöyle:
Hiperlaktasyondan şüpheleniyorsanız hiçbir şekilde sağım yapmamalısınız. Hem tazyiki arttırırsınız hem de kontrolsüz çoğalan süt mastit olmanıza neden olur.
- Göğsünde ağrı, sızı ve yoğun ağırlık hissi varsa,
- Bir göğsünden emzirirken ötekinden süt sızıyorsa,
- Göğüslerinde bölgesel şişlik ve kızarıklıklar varsa,
- Süt kanallarının tıkanması ya da mastit gibi durumlar yaşıyorsan anne sütünde fazlalıktan şüphelenebilirsin.
iyi geliyor mu gaza? biz dün gece zinco aldık. pek faydasını göremedimgünde 3 defa 6 saatte bir 10 damla bizde kullanıyoruz görünce yazayım dedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?