- 23 Mart 2017
- 310
- 338
- 103
- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #15.641
Yeni doğan ıslak mendil. Alt açma örtüsü bebek bezi bir de pişik kremi yeterli. Zaten altını sık sık değiştirirsin kaka yapınca ve idrar için de çoğu bebek bezinde şerit var rengi değişince. Biraz da havalandırarak altını bağlarsan pişikte olmaz.Kizlar ben hayatımda hiç bebek alti degistirmedim değiştirilirken o ortamda olmadim bileşimdi alışverişe çıktık ıslak mendil vs almamışım onları alicam ama bir arkadaşıma sordum ben ıslak mendil kullanmadim ilk aylar dedi . Pamuklu kullan at bezlerle sildim dedi ben bilemedim ne yapacağımı yani yeni doğan bebekler için ıslak mendiller var .siz napicaksiniz ben kullan at eldiven falan aldım altını değiştirirken kullanmak için arkadaşım güldü bilemedim valla
Dünyaları aldım da alt açma örtüsünü de unutmuşum Allah sizden razi olsun e bebekteyim şimdi onuda alayımYeni doğan ıslak mendil. Alt açma örtüsü bebek bezi bir de pişik kremi yeterli. Zaten altını sık sık değiştirirsin kaka yapınca ve idrar için de çoğu bebek bezinde şerit var rengi değişince. Biraz da havalandırarak altını bağlarsan pişikte olmaz.
Merhaba canım ben de ilk kızımda ilk aylar pamuk kullanmıştım ebebek'ten almıştım. Ben de ilk kızımla hiç bebek altı değişmemiştim hiç bebek altı değişen yerde bulunmamıştım ama öyle bir oluyor ki sanki sürekli onu yapmışsın gibi hani ben öyle hissetmiştim hiç böyle gariplik olmadı. ben bu çocuğun altını nasil değişeceğim diye endişeliydim ama gayet iyi başardımKizlar ben hayatımda hiç bebek alti degistirmedim değiştirilirken o ortamda olmadim bileşimdi alışverişe çıktık ıslak mendil vs almamışım onları alicam ama bir arkadaşıma sordum ben ıslak mendil kullanmadim ilk aylar dedi . Pamuklu kullan at bezlerle sildim dedi ben bilemedim ne yapacağımı yani yeni doğan bebekler için ıslak mendiller var .siz napicaksiniz ben kullan at eldiven falan aldım altını değiştirirken kullanmak için arkadaşım güldü bilemedim valla
Kapaklar çok faydalı canım. Ben Philips aventinkini kullanmıştım ondanda çok memnun kaldım.Ben hazır e bebek e gelmişken mama kaşığı alayım burada bir çok kişi biberona alistirmayijn meme reddi olmasın yazmıştı. Sizin yazinizi okuyuncada hatırlamış oldum . Bu arada lohusa psikolojisini çok duyuyorum hep benzer hikayelerama önemli olan şu ki bu normal bir süreç mis ve çok kişi yaşıyormuş . Gümüş kapak yara için baya işe yarıyor diyorlar ben onu kullanicam bakalım ise yaricak mi
gümüş kapak kullanıyordum. Ama benim anladığım şu ki meme başlarımız kuru ve elastik değil bebek ise onu emiyor yara çatlak bu noktada oluşuyor. Meme başı büyükse bebek tamamını ağzına alamıyor bu da yara olasılığını artırıyor. Memeye ellemeyin doğumu tetikler filan deniyor ama o meme o haliyle de yara oluyor. Şimdiki aklım olsa son bir hafta iyice yumuşatırdım. En azından emzirmeden önce bir iki dakika kendi sütünüzü bir iki damla sürüp ovun ve biraz yumuşatın.Ben hazır e bebek e gelmişken mama kaşığı alayım burada bir çok kişi biberona alistirmayijn meme reddi olmasın yazmıştı. Sizin yazinizi okuyuncada hatırlamış oldum . Bu arada lohusa psikolojisini çok duyuyorum hep benzer hikayelerama önemli olan şu ki bu normal bir süreç mis ve çok kişi yaşıyormuş . Gümüş kapak yara için baya işe yarıyor diyorlar ben onu kullanicam bakalım ise yaricak mi
İnşallah darısı bana olsunMerhaba canım ben de ilk kızımda ilk aylar pamuk kullanmıştım ebebek'ten almıştım. Ben de ilk kızımla hiç bebek altı değişmemiştim hiç bebek altı değişen yerde bulunmamıştım ama öyle bir oluyor ki sanki sürekli onu yapmışsın gibi hani ben öyle hissetmiştim hiç böyle gariplik olmadı. ben bu çocuğun altını nasil değişeceğim diye endişeliydim ama gayet iyi başardım
Şimdi sorsuk alt açma örtüsünü kullan at mi istersiniz dediler daha mantıklı geldi şöyle bişey önerdiler resim ekliyorum heralde işimi görür. Bir de pişik kremi sudo krem iyi dedi çalışan onu aldım ıslak mendil de sleepy dediler ben her ihtimale karşı alayım kendimde kullanırım lavaboda falanYeni doğan ıslak mendil. Alt açma örtüsü bebek bezi bir de pişik kremi yeterli. Zaten altını sık sık değiştirirsin kaka yapınca ve idrar için de çoğu bebek bezinde şerit var rengi değişince. Biraz da havalandırarak altını bağlarsan pişikte olmaz.
İkisi de olur. Mustela da pişik kreminde iyidir. Ben onu kullanıyorum.İnşallah darısı bana olsun
Şimdi sorsuk alt açma örtüsünü kullan at mi istersiniz dediler daha mantıklı geldi şöyle bişey önerdiler resim ekliyorum heralde işimi görür. Bir de pişik kremi sudo krem iyi dedi çalışan onu aldım ıslak mendil de sleepy dediler ben her ihtimale karşı alayım kendimde kullanırım lavaboda falan
Resimleri ekliyorum .
Bende kapak aldım ha bugün ha yarın diye diye başlamadim kullanmaya ama bu gece yatarken takicam doğuma az kaldı 2hafta önce başlayın diyorlar alışmış olurumKapaklar çok faydalı canım. Ben Philips aventinkini kullanmıştım ondanda çok memnun kaldım.
Canım biberon kullanmayin kaşıkla verin demiştin bu ürün işimi görürmu bilmiyorum e bebek de bu var. Sadece kasiklara baktım +6ay dan başlıyor. Zaten ilk biberonu doldurcak kadar sut çıkmaz heralde benim sezeryan olma durumum var zaten gerçi her iki doğumda da hemen süt gelmeye biliyormuş yada meme reddi durumu.Hemşirelere söyler misin elle sağım için sana yardımcı olsunlar. Çıkan kolosturumu da kaşıkla steril bir yerde biriktirin. Oradaki hemşirelerden yardım isteyin. Makina vs kullanmayın sağım için. Makinaya yapışır şu an gelen süt, elle sağılması lazım. Onu da bebeğe kaşıkla içirebilirsiniz. Kendiniz de emzirirsiniz.
olur bu.Canım biberon kullanmayin kaşıkla verin demiştin bu ürün işimi görürmu bilmiyorum e bebek de bu var. Sadece kasiklara baktım +6ay dan başlıyor. Zaten ilk biberonu doldurcak kadar sut çıkmaz heralde benim sezeryan olma durumum var zaten gerçi her iki doğumda da hemen süt gelmeye biliyormuş yada meme reddi durumu.
Ben de bundan aldım hastaneye de bundan koydum. İnşallah gerek kalmaz ama kalırsa biberon vermekten iyidirolur bu.
Çok güzel motive edici bir mesaj olmuş pozitif oldum şu andaAynı bende bir haftadır yavaş sakin hareketlerine alışamamıştım hiç korkuyodum hep takip ediyordum insan alışamıyo ister istemez stres yapıyo içim bomboş artık bi tuhaf hissediyorum 2gündür aynaya falan bakınca da bütün doluluk hisli hareketler hepsi gitti mide yanmaları bıçak gibi kesildi sırt üstü yatabiliyorum bi yandan tuhaf geliyo bi yandan da küçük adamın yanımda kucağımda olması kadar güzel bişey yok yanımda olması karnında olmasından daha iyi tabiki de iki gündür toplam 3saat falan uyumuşumdur ama gayet iyi uykumu almış hissediyorum bol bol dua ediyorum sizlere bugün eve geçiyorum artık ablalarımızla kavuşma vakti geldi çok şükür
İnşallah darısı bana olsun
Şimdi sorsuk alt açma örtüsünü kullan at mi istersiniz dediler daha mantıklı geldi şöyle bişey önerdiler resim ekliyorum heralde işimi görür. Bir de pişik kremi sudo krem iyi dedi çalışan onu aldım ıslak mendil de sleepy dediler ben her ihtimale karşı alayım kendimde kullanırım lavaboda falan
Resimleri ekliyorum .
Annem almış bebekler için olan temizleme pamukalrindan benimde kız bebek riske atmayım ozaman bende inşallah o şekilde temizlerimEvet bu alt acmaliklar çok rahat oluyor.Hatta kullan at değil kirlenmedigi sürece kirlenene kadar kullanabilirsin .Sudocrem çok iyi .İslak mendili de ben sadece kırkı çıkana kadar kullanacağım .Ozellikle kız bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu olma riskini artırıyor.Ebebekte temizleme pamuklari var onu suyla ıslatıp temizlemek daha iyi oluyor.Hatta ben yarımlık su şişesine suyu doldurup kapağını deldim pratik oluyor
İnşallah bekler bebeğiniz Allah yardımcınız olsun ama ben ne zaman yorulsam dışarı çıksam çamaşırım ıslanıyor son günlerde.bakalim benimde yarın kontrol açılma falan varmı gorucem.iyi haberlerinizi bekliyoruz gerçi 37ye gelmiş kuzunuz Allah'ın izniyle bundan sonra gelirse de bir sorun olmaz bana doktorum hep 37yi gordunmu nefes al demiştiKızlar bende bugün markete gittim orda baya ağrım oldu eve geldim çamaşırım ıslaktı doktoru aradım gidin nst yapılsın nöbetçi muayene etsin dedi geldik açılmam yok suyum da gelmemiş ama nst de sancı çıkıyor şimdi serum bağladılar sonra tekrar nst yapılacak azalma varsa eve gönderecekler çarşamba kontrolüm var bişey olmazsa tekrar çarşamba gel dedi serumun bitmesini bekliyorum dua edin bugün gelmesin bebiş 36+5 iz daha 16 mayısa sezeryan günü almıştık o zamana kadar bekler inşallah
Canim bende kuyruk sokumu kemigimde oluyor agri. Yururken belden kasiklara karna kuyruk sokumu kemigine bir agri oluyor vurup cikan bir agriÇok doğru bende ondan korkuyorum salı günü daha 3400 kg dik. 2 hafta içinde yarım kilo muhakkak alır bu hafta içinde doğuramazsam sonraki hafta 4 kg oluruz yada çok yakını. Ondan sonrası da riskli. Allah hayırlısını versin ne diyim.
Normalde iç çamaşırımda ıslanma olmuyordu damla damla geliyor ucuna bi dokunsam hemen akmaya başlıyo sıkmadan. Ama bebeksiz sütün anlamı yok
Sizin de makatın girişinde gerilme zonklama tarzı his var mı? Ben yürürken açılıyor gibi sanki bir gerilme hissediyorum o bölgede
Benim 3 yeğenim var hepsi de erkek, onların altını çok değiştirdim ama kız bebek çok hassas çok dikkatli olmak lazım temizlerken. Islak mendilde aldım ama bende pamukla temizlicem hatta cam saklama kabına koycam pamukları ıslatıp ağzını kapatcam hem öyle kurumuyormuşta nemli kalıyormuş, bir videoda görmüştümKizlar ben hayatımda hiç bebek alti degistirmedim değiştirilirken o ortamda olmadim bileşimdi alışverişe çıktık ıslak mendil vs almamışım onları alicam ama bir arkadaşıma sordum ben ıslak mendil kullanmadim ilk aylar dedi . Pamuklu kullan at bezlerle sildim dedi ben bilemedim ne yapacağımı yani yeni doğan bebekler için ıslak mendiller var .siz napicaksiniz ben kullan at eldiven falan aldım altını değiştirirken kullanmak için arkadaşım güldü bilemedim valla
39+3 um canim ben bugun tam. Gecen hafta pazartesi bakmisti en son. O zaman 3200 du kilosu.Onu bilmiyorum ama söylerdi olsaydı doğumu 1.5saatte olmuş hatta ebe demiş ki sabırli ol lütfen ilk doğumun öyle hemen isteyince gelmez haberin olsun demis sağolsunlar yine parasıyla rezil olmak böyle bişey olsa gerek ebenin dedigi lafa bak.arkadasim hastane koridorlarında yürümüş o sırada merdiven in çık yapamadım halim kalmamıştı ama 1.5saatte çok güzel bir doğumum oldu ebe de doktorda şaşırmış hatta. Perine masajini yapmadığını soyledi ama belki yapsa çok daha güzel olurdu .bide o bir kaç ay sonra tatile çıktı eşiyle birlikte çok hızlı iyileştim demistilvalla Allah herkese kolay doğum nasıp etsin iyileşmesi kolay doğum nasıp etsin
İnşallah sizinde dogumunuz çok kolay hızlı olur bir avazda kurtulursunuZ şimdi bebeğin kilosu falan nasıl 40haftada misiniz şuan tam kaç haftalık
Ben de çamaşırımda ıslaklık görüyorum bazen bana ter ya da akıntı gibi geliyor hiç üzerinde durmadım. Çıkan sancılar düzenli mi? Bu haftalarda sancılarımızın olması normalmiş ama düzenli olmazmış.Kızlar bende bugün markete gittim orda baya ağrım oldu eve geldim çamaşırım ıslaktı doktoru aradım gidin nst yapılsın nöbetçi muayene etsin dedi geldik açılmam yok suyum da gelmemiş ama nst de sancı çıkıyor şimdi serum bağladılar sonra tekrar nst yapılacak azalma varsa eve gönderecekler çarşamba kontrolüm var bişey olmazsa tekrar çarşamba gel dedi serumun bitmesini bekliyorum dua edin bugün gelmesin bebiş 36+5 iz daha 16 mayısa sezeryan günü almıştık o zamana kadar bekler inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?