- 27 Temmuz 2013
- 185
- 143
- 303
- 26
- Konu Sahibi NurseCelline
- #15.621
Normal doğum oldu suni sancı fitilini 4 açılmadan sonra çıkardılar kendi sancımla devam ettim3100 g 50 cm doğdu 4 gibi Allah sizin de yardımcınız olsun
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Normal doğum oldu suni sancı fitilini 4 açılmadan sonra çıkardılar kendi sancımla devam ettim3100 g 50 cm doğdu 4 gibi Allah sizin de yardımcınız olsun
Tabiki 3 ay önce gelende var doğumla birlikte gelende ama masaj yada sağım yağıp getirttiyseniz o vakit rahini kasılma için uyarmış oluyorsunuz orada işler değişir.tabi onuda düzenli yapmak lazım tek seferle olmazGöğüs ucuna dokunur dokunmaz süt gelmesi her zaman kesin olarak doğumun yaklaştığını göstermez değil mi![]()
Maşallah çok sevindim bol bol kokla hepimiz için3100 g 50 cm doğdu 4 gibi Allah sizin de yardımcınız olsun
Ben bide az kilo aldım ama masallah yediğim hersey çocuğa yaramış bende anlamadım annem bizleri 2 2.5kilo doğurmuş hep ama artık hep 3kilo ve üzeri duyuyorum bunun yüzünden sezeryan olanları da. Sanırım vitamin hapları vs biraz çocukları şişiriyor bide benim ilk başta haftasına göre zayıftı doktor hep soluna yat kan akışı iyi olsun çocuğun senden iyi beslensjn dedi ve bebeğe kilo aldircak şeyler de yedim hepsi ise yaramis sanırım ki hamileliğimde şeker tüketmenin doğru düzgün midemi bulandirdi pastalar tatlılar36+3 üm 37 de yapılacak ben de çok merak ediyorum çatım nasıl diyeaktifim belki çalıştım hep ondandır bir de eşim evde durmayı pek sevmiyor, çocuk olunca da bir süre çıkamayız diye sürekli dışardayız. Az önce geldik eve kafeye falan gidiyorum hala biraz utanıyorum doğuracak mıyım diye bakıyor insanlar
Sizin bebiş tosbik gibi vajinal doğum biraz zor olabilir, çatı da dar demiş. Bence takılmayın o kadar, bugün arkadaşımı ziyaret ettim sezaryen olmuş inan çok rahattı maaşallah. Nasıl sağlıklıysa sizin için o olsun inşallah
![]()
İnşallah sizinde dogumunuz çok güzel geçer evladinizin hayrını görürsünüzİyileşirsin canım şimdi%50 sezeryan oluyor ve bir çogunun yanın kimsesi yok ilk bir hafta zorlanırsın eşinde destek olur atlatıraın yeterki saglıkla eve gelince normal sezeryan fark etmez sen şimdi keyfini sür hamilesin ve sayılı günün bile yok heran olabilir tatlı yaramazın Allah'a sıgın gerisini sal Dr güzel şeyler söyler inşallah canımdoğumda banada dua et kasımda 4 . Bebeğim olacak
![]()
Dün akşam yemege gittik resmen yemekte rahat durmadı karnım dışardan oynuyordu artık dalgalaniyordu . Yani eskisi kadar oynamıyor evet ama oynayincada karnımın şeklini degistircek kadar güçlü zaten tosuncuk olmuş yeri de daralınca harkeetlrri eskisi gibi olmaz diyorlardı ama biraz hareket etmeyince insan kordon mu dolandı diye düşünüyor ama iyi yanı sabahta hareketliydi şükür.Evet ben de 38+4 oldum hareketleri 6.7.aylardaki gibi sert değil yerleri daralıyor sonuçta. Doktorum da normal dedi fakat günde 10 kere varlığını hissettirmesi lazım ona dikkat et hiç hareketsiz olmasın.
Bebeğin hareketleriyle iyilik durumu hakkında bilgi veriyor zaten. Benim oğlum 39+1 de kakasını yapıp doğmuştu. Zaten geceden hafif sancılar sabah da doğum nişanıyla hastaneye gitmiştim. Hemen doğuma girdim suni sancı da verdiler 1 saatin içinde doğdu. Hiç küvöze vs alınmadı bi sorun yaşamadık Allah’a şükür. Ama 9 gün uzun süre bence 5. Gün hareketlerini hissetmiyorum falan deyip kontrol amaçlı git doktoruna niye geldin diyemez sonuçta.
Benim de son 3 nstm öyleydi uyuyor deyip sallıyorlar karnımı çikolata falan atıştırıyorum sonra biraz hareketleniyor. Uykuda oldukları için hareket olmuyor bence.
Suni sancıdan korkmayın aslında doğumun süresini kısaltıyor 2 doğumumda da aldım 1 saat falan. Kendi sancım ve açıklığım olmasına rağmen verdiler bana da. Nefes egzersizleri sancıyı kontrol etmek için önemli video izleyebilirsiniz onunla ilgili
Çok şükür kurtuldun darısı bizeAmin inşallah canım bana hemşireler ağrın çok olur 3. Sezeryan olduğu için kanama da çok olur dediler ama herşeyim normal hemen kalktım hatta 2.den daha kolay geldi çok şükür kanamamda normal
Çok sağ ol Allah razı olsun canım darısı sizlerin başına zor saatleri atlattım çok şükür
Benimki de yavaşladı. Yeri daraldı hareketler azaldı ama hala sayılacak kadar var Bnmde doğuma son 1 hafta kldıKizlar alışmışım kızın çıldıran hareketlerine teknelerine son günlerde hareketleri çok cılız geliyor. Bu haftalarda yeri daraldığı için hareketleri azalir diyordu ama alışamadım sanırım yani göbeğimin içinde hareketini görebiliyorum ama cılız bir his oluyor ya da tam tersi bı hareket yapıyorum ordamisin diye öyle tepki verince iyi olduğunu anlıyorum sizde de öyle mi?38 39haftalarda böyle yavasliyorlar mi
Aynı bende bir haftadır yavaş sakin hareketlerine alışamamıştım hiç korkuyodum hep takip ediyordum insan alışamıyo ister istemez stres yapıyo içim bomboş artık bi tuhaf hissediyorum 2gündür aynaya falan bakınca da bütün doluluk hisli hareketler hepsi gitti mide yanmaları bıçak gibi kesildi sırt üstü yatabiliyorum bi yandan tuhaf geliyo bi yandan da küçük adamın yanımda kucağımda olması kadar güzel bişey yok yanımda olması karnında olmasından daha iyi tabiki de iki gündür toplam 3saat falan uyumuşumdur ama gayet iyi uykumu almış hissediyorum bol bol dua ediyorum sizlere bugün eve geçiyorum artık ablalarımızla kavuşma vakti geldi çok şükürÇok şükür kurtuldun darısı bize
Benimki de yavaşladı. Yeri daraldı hareketler azaldı ama hala sayılacak kadar var Bnmde doğuma son 1 hafta kldı
İnşallah daha da kolay atlatırsın canım bundan sonrasını 2 gece mi yatırdı sezeryandan sonraAynı bende bir haftadır yavaş sakin hareketlerine alışamamıştım hiç korkuyodum hep takip ediyordum insan alışamıyo ister istemez stres yapıyo içim bomboş artık bi tuhaf hissediyorum 2gündür aynaya falan bakınca da bütün doluluk hisli hareketler hepsi gitti mide yanmaları bıçak gibi kesildi sırt üstü yatabiliyorum bi yandan tuhaf geliyo bi yandan da küçük adamın yanımda kucağımda olması kadar güzel bişey yok yanımda olması karnında olmasından daha iyi tabiki de iki gündür toplam 3saat falan uyumuşumdur ama gayet iyi uykumu almış hissediyorum bol bol dua ediyorum sizlere bugün eve geçiyorum artık ablalarımızla kavuşma vakti geldi çok şükür![]()
Asil faydali olan merdiven cikmak mi? İnmesi de faydalıysa ineyim yine de. Bir de legen buldum bir tane onun icini sicak suyla doldurup otursam daha iyi olmaz mi canim?Sıcak suya oturmak yeterine duş başlığıyla belden aşağına sıcak su tut ama bunu günde 3-4 kez yap çok iyi gelir merdiven çok güzel yoksa kaldırımda bacak germe yapabilirsin ama bence merdivenleri in çık millet gebelerden alıştı yada asansör ile in sonra çık günde 3-4 te onu yap kimse anlamaz asansörle inip merdivenle geri çıksan.. bu arada masaj perine masajı
Canim perine masaji dogumu kolaylastirmaktan ziyade dogum esnasinda perine bolgesinin en az sekilde hasar almasini saglamak diye biliyorum. Acaba arkadasinizda yirtik veya kesi olmus mu? Cok basit ama cok buyuk etkisi olan bir masaj diyorlarPerine masaji bide göğüse masaj bunları yapmamis.Allah Allah aslında genelde arka taraflarında merdiven oluyor hatta yangın çıkışı yazıyordu kapıda ama İstanbul'da nasıl bilmiyorumapartmanda güvenlik izlese nolcak bosverin ya ben son yıllarda asansör yürüyen merdiven kullanmiyordum genelde merdiven kullanıyorum bacak kası için ama hamiellikte yoruyor dün yinede bı 4kat çıktım
sanki alttan batıyor çocuğun kafası arkadaş 7kat nasıl inmiş çıkmış dogurcagi güne kadar hayret ettim valla .sıcak suya oturmayi da duydum ama arkadaş sık duşa girdiginide söylemişti.bu arada bana sezeryan dendi tabi ama öncesinde bı ebe ile görüşüyorduk o bana suda doğumu anlatıyordu eğer koşulları sağlayamazsan dogum odandaki duşu sık sık kullan bacaklarina beline sıcak su tut demişti.ama dünya kadar su gider ona da barajlarda su kalmadı en iyisi küvete oturmak
![]()
Hemen hemen ayniymisiz canim yine seninle. Hafta olarak iki gun var aramizda. İkimizin de erkek bebegi. Evet ebe de oyle dedi zaten acikligin var suni sanci sadece doguma yardim edecek korkulacak bir sey yok dedi. Dr her gecen vakit bebek de sen de kilo almis olacaksin ve normal dogum zorlasacak dedi. O yuzden 40 haftayi cok gecsin istemiyor. Halbuki belki kendi sancilarim 42 de falan gelebilir ama iste o zaman da baska turlu sakincalarjndan korkuyorDoktorlar muayene parası almak için yapıyorlar bunu ben her hafta gidiyorum nst ücretsiz ona bakıyor. 1 hafta ultrason+nst 1 hafta sadece nst yapıyor ama ona da bakıyor sancı olursa muayene eder heralde
Senin gibi 2 cm açıklığım vardı 37 de öğrendim. Sonra bakmadılar daha açıklığa ve bende 39+0 oldum bugün. 40 'tan sonra suni verilip denendiğini duymuştum özellikle de sancı varsa veya açıklık varsa doğumu gerçekleştirme oranı yüksek her ne kadar bazı riskler olsa da...
Oğlan çocukları geç gelir diyolar ondan heraldeben magnezyumu bıraktım ağrılarım arttı ama artsın daha iyi belki sancımı getirir sen de içiyosan dene derim
![]()
Sutun arttigi nasil anlasiliyor canim?Hurma süt yapıyo gerçekten sütüm artmışbir de bebiş gelseydi bu nimetten faydalansaydı
![]()
Canim bebegim de sag olsun oyle hareketli ki yalandan hissetmiyorum desem beni ele verir oglumEvet ben de 38+4 oldum hareketleri 6.7.aylardaki gibi sert değil yerleri daralıyor sonuçta. Doktorum da normal dedi fakat günde 10 kere varlığını hissettirmesi lazım ona dikkat et hiç hareketsiz olmasın.
Bebeğin hareketleriyle iyilik durumu hakkında bilgi veriyor zaten. Benim oğlum 39+1 de kakasını yapıp doğmuştu. Zaten geceden hafif sancılar sabah da doğum nişanıyla hastaneye gitmiştim. Hemen doğuma girdim suni sancı da verdiler 1 saatin içinde doğdu. Hiç küvöze vs alınmadı bi sorun yaşamadık Allah’a şükür. Ama 9 gün uzun süre bence 5. Gün hareketlerini hissetmiyorum falan deyip kontrol amaçlı git doktoruna niye geldin diyemez sonuçta.
Benim de son 3 nstm öyleydi uyuyor deyip sallıyorlar karnımı çikolata falan atıştırıyorum sonra biraz hareketleniyor. Uykuda oldukları için hareket olmuyor bence.
Suni sancıdan korkmayın aslında doğumun süresini kısaltıyor 2 doğumumda da aldım 1 saat falan. Kendi sancım ve açıklığım olmasına rağmen verdiler bana da. Nefes egzersizleri sancıyı kontrol etmek için önemli video izleyebilirsiniz onunla ilgili
Çok doğru bende ondan korkuyorum salı günü daha 3400 kg dik. 2 hafta içinde yarım kilo muhakkak alır bu hafta içinde doğuramazsam sonraki hafta 4 kg oluruz yada çok yakını. Ondan sonrası da riskli. Allah hayırlısını versin ne diyim.Hemen hemen ayniymisiz canim yine seninle. Hafta olarak iki gun var aramizda. İkimizin de erkek bebegi. Evet ebe de oyle dedi zaten acikligin var suni sanci sadece doguma yardim edecek korkulacak bir sey yok dedi. Dr her gecen vakit bebek de sen de kilo almis olacaksin ve normal dogum zorlasacak dedi. O yuzden 40 haftayi cok gecsin istemiyor. Halbuki belki kendi sancilarim 42 de falan gelebilir ama iste o zaman da baska turlu sakincalarjndan korkuyor
Normalde iç çamaşırımda ıslanma olmuyordu damla damla geliyor ucuna bi dokunsam hemen akmaya başlıyo sıkmadan. Ama bebeksiz sütün anlamı yokSutun arttigi nasil anlasiliyor canim?
Onu bilmiyorum ama söylerdi olsaydı doğumu 1.5saatte olmuş hatta ebe demiş ki sabırli ol lütfen ilk doğumun öyle hemen isteyince gelmez haberin olsun demis sağolsunlar yine parasıyla rezil olmak böyle bişey olsa gerek ebenin dedigi lafa bak.arkadasim hastane koridorlarında yürümüş o sırada merdiven in çık yapamadım halim kalmamıştı ama 1.5saatte çok güzel bir doğumum oldu ebe de doktorda şaşırmış hatta. Perine masajini yapmadığını soyledi ama belki yapsa çok daha güzel olurdu .bide o bir kaç ay sonra tatile çıktı eşiyle birlikte çok hızlı iyileştim demistilCanim perine masaji dogumu kolaylastirmaktan ziyade dogum esnasinda perine bolgesinin en az sekilde hasar almasini saglamak diye biliyorum. Acaba arkadasinizda yirtik veya kesi olmus mu? Cok basit ama cok buyuk etkisi olan bir masaj diyorlar
İnşallah sizinde dogumunuz çok kolay hızlı olur bir avazda kurtulursunuZ şimdi bebeğin kilosu falan nasıl 40haftada misiniz şuan tam kaç haftalıkCanim bebegim de sag olsun oyle hareketli ki yalandan hissetmiyorum desem beni ele verir oglumneyse bakalim dedigin gibi kaka yapsa falan o zaman zaten sanci yapiyor yani. İnsallah herhangi bir sorun olmaz da. Kendi sanciniz vardi acilma ne kadarken yaptilar suniyi? Cok zor degil miydi herkes nefes bile alamayacak araliklarla sancinin oldugunu soyluyor. Cok cekiniyorum ya oyle stres yaptim ki sirf bu yuzden kendi dogum sancilarim gelmeyecek
![]()
Göğüs kalkanı ile emzirmeyi dene. Bazen onu biberon zannediyorlar. Alışması kolaylaşabilir.Kızlar ben hiç iyi değilim. Sürekli ağlıyorum, kızım meme reddi yapiyor. Sütüm geç geldi ve biberona alisti o sure icinde. Simdi sütüm çok ama emmiyor. Ne yaptiysam döndüremedim memeye. Attık göğüslerim çatliyo. Sağım yapsam da cok ağrı yapmaya başladi. Onu bir şekilde halletsem de kendimi cok yetersiz hissediyorum çok korkuyorum sürekli ağlama halindeyim. Bugün doğum yapali 1 hafta oldu toplam 15 saat uyumamisimdir. Geceleri gozumu kirpmadan kizimi izliyorum, nefes aliyor mu iyi mi bezi temiz mi. Galiba lohusa depresyonuna girdim. Bu korkularimi ne yapacagim bilmiyorum.
Allah razı olsun amin canım Rabbim salih Saliha evlatlar olmayı nasip etsin evlatlarımıza sen iyi ol ailende dinlenir iyi olur Rabbim seninde evinin neşesini fazlası ile arttırsın her daim mutlu olunİnşallah sizinde dogumunuz çok güzel geçer evladinizin hayrını görürsünüzmaşallah 4.cocuk ev ne güzel şenlenir hayırlı olsun
benim aylardır annem kardesim yanımda sağolsunlar bana çok yardımcı oldular artık onlara kıyamıyorum inşallah tez zamanda iyilesirim doğumdan sonra herkes bir nefes alır
kadıncagiz yemek iş yemek iş yoruldu valla
Dün akşam yemege gittik resmen yemekte rahat durmadı karnım dışardan oynuyordu artık dalgalaniyordu . Yani eskisi kadar oynamıyor evet ama oynayincada karnımın şeklini degistircek kadar güçlü zaten tosuncuk olmuş yeri de daralınca harkeetlrri eskisi gibi olmaz diyorlardı ama biraz hareket etmeyince insan kordon mu dolandı diye düşünüyor ama iyi yanı sabahta hareketliydi şükür.
Ben hazır e bebek e gelmişken mama kaşığı alayım burada bir çok kişi biberona alistirmayijn meme reddi olmasın yazmıştı. Sizin yazinizi okuyuncada hatırlamış oldum . Bu arada lohusa psikolojisini çok duyuyorum hep benzer hikayelerGöğüs kalkanı ile emzirmeyi dene. Bazen onu biberon zannediyorlar. Alışması kolaylaşabilir.
Yatıp güzelce dinlen bakacak birisi varsa bebeğe o baksın zaten sütünü sağıp veriyorsun. Uykusuzluk depresyonu artırır
Emzirmediğin sürelerde de bebeğini göğsüne yatır orada kalsın biraz.
Oda sıcaklığı iyiyse bebeğin kıyafetleri ten temasını artıracak şekilde olabilir.
O senin bebeğin ve sen ona sütünü verebiliyorsun bu çok önemli. Lohusa süreci hamilelikten psikolojik olarak daha zor her şeye ağlıyorum. Bu çok normal. Zor bir gebelik geçirdin. doğum yaptın. Kendini bu kadar yıpratma annelik uzun bir süreç. Onun sana ihtiyacı olacak. Yat uyu lütfen. Anne olduğunu biraz unut ve uyu. Sorunlarının pek çoğu uyku ile çözülecek.
Ben de emziremedim süt çıkmadı göğüslerim yara oldu Hastanede şekeri düştü uykudan uyanmıyordu mama başlandı mama kaşığı ile verdik. Sütümü de elle sağıp mama kaşığı ile içirdim en azından ilk sütlerini içti. 3. gün bebekten sebep taburcu olamadım. Bebeğe mama veriyorlar ben 2 gün hiç uyumadım Herkes bana bir şey yedirmeye çalışıyor ikide bir emzirme hemşiresi göğsümü sıkıp süte bakıyor. Ben bebeği filan herkesi hastanede bırakıp çıkıp gitmeyi düşündüm. En son kardeşim uyursan hepsi düzelecek dedi. Bir bebek annesini bırakmaz uyuyunca süt sorunumda psikolojimde büyük ölçüde düzeldi. Bir haftadır göğüslerim hala yara ve emzirmek çile gibi onlarda iyileşmeye başladı sütümde geldi.şimdilik Mama kullanmıyoruz.