• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Kac adet yiyelim gunde🥰
Valla çok oldu ben uygulayalı sanırım ama 37 den itibaren her gün 1 3 5 diye yemiştim :)

Ayy hadii insallah canimm agzindan bal damliyor😍
Ginnys Ginnys altın değerinde bilgiler sunuyor hepsi dogru ve mutlaka normal isteyenler harfiyyen uygulamalı.

Tüm evi eğilerek süpürdüm ve sildim. Banyoyu komple yıkadım. Mutfak dolaplarını iç dış sildim ve duş aldım. Oturduktan yarım saat sonra suyum geldi. 6 saat temizlik yaptım😄
Sana doğum enerjisi gelmiş cnm ama güzel değerlendirmişsin aferin 😂 Çok sevindim Allah devamını da kolay getirsin. 🤲

3 kilo doğdu tam, boyu da 48 cm.
Maaşallah 😍 senin gibi doğum yapabileceğimi bilsem normal isteyeceğim ama bakalım çatı muayenesinden sonra belli olacak benim ama normal doğumdan korkuyorum hiç cesaretim yok. Sancıdan değil ama kesiden yırtılmadan korkuyorum. Bir de doktorumun doğumları hep sezaryen normal doğumda güvenmiyorum ona. Bence doktora güvenmekte çok önemli

Kızlar perine masajı 36+0 dan itibaren hergün yapıyor 1,5 dk boyunca 38 itibaren her gün 2-3 dk.. çömelmek emeklemek sıcak su bunlar doğuma yardımcı hepsi 36 itibaren destek olarak günlük yapulur 38 itibaren günlük sayı 3-4 e çıkartılır ilaveten ahududu yaprağı çayı içecekler hurma tüketecekler hepsi36+0 da başlıyor erken değil geç te değil tam zamanında çay günde.1 hurma günde 3-5 diye 38+0 çay günde 2 hurma 7-8 diye artıyor ilaveten hurmanın çekirdekleri emin ağzınızda çeker gibi dolaştırın 38+0 da göğüs masajına başlayın günde 2-3 dk hatta hiç olmazsa sağım deneyin 2-3 dk süt gelirse depolayın bebekte geliyor demektir doğum esnasında dişlerinizi sıkmayın çene be rahim kasları kombine ilerler loş ışık çok iyi gelir melatonin salgılat doğum için lazım müzik dinleyin sevdiğiniz kokuları koklayın mümkün mertebe geç gidin ve hareket halinde olun sancıda olsa nefes ve hareket çok önemli ve dr yada ebe ıkın komutu vermeden asla ıkınmayın ıkınma gelse bile o komutu bekleyin kegel egzersizi bunun için önmli ıkınma hissedeceksiniz ıkınma gelecek ama dr tut diyecek doğru zaman değilse bunu mutlaka dinleyin önemi şu yırtılmanız olmaz onlar doğru anda şimdi ıkın dediklerinde teknik ıkınma yapacaksınız internetten bulun mutlaka var.perine masajı ne kadar iyi ve çok olursa sıfır kesi sıfır yırtık sıcak su perine yumuşatmak için size yardımcı olacaktır bugün yeniden yazdım görmeyenler için lazım olur dursun şurda heran bir arkadaş doğuruyor 🌸💙

Ben perine masajı hiç yapmadım. Çok üşengecim böyle düzenli şeyler için. Yapamıyorum yani. Ben tavsiye etmiyorum, sancılar olurken bir benimle konuşmaya çalışınca aşırı geriliyorum. Eşim bile dün temas ederek destek vermeye çalışırken dokunma diye çıkıştım. Stres olacaksan doğuma giderken söylemeyin. Biz kimseye söylemedik valla. Herkesi arayıp bebek doğdu dedik direkt.
Bizde söylemeyeceğiz kimseye doğumu. Doğdu diyip arayacağız. İmkanı olan da söylemesin aynı evde yaşıyorsa sancınız olduğunu doğuma gittiğinizi nerden bilecekler diğer türlü

Doğumda kalabalık İstemiyorsanız doktorunuza ya da ebeye söyleyin onlar gelenleri Hasta mahremiyeti, muayene edeceğiz filan der çıkarırlar. Hem siz de strese girmezsiniz. Arada kalmazsınız. Sağlık çalışanları Doğum konularında ailenin iç içe olma isteğine o kadar alışıklar ve bir o kadar da rahatsızlar ki bir ricanız ya da işaretiniz ile tüm sorunu çözersiniz. Bu konuda kimseye kendinizi anlatmak zorunda değilsiniz. Lohusa psikolojisi hamilelikten de zor olabiliyor. Neden bunu düşünüp strese gireceksiniz hastane personeli halleder. Her konuyu kendiniz yönetmekle uğraşmayın. Stressiz sağlıklı doğumlar herkese.

Kızlar ben de doğurdum bugün 😇 çok şükür ben de oğlum da iyiyiz sadece çok minik geldi bekledigimizden. Makat gelisliydi sezeryan olduk 38+6da 2615 gr 47 cm doğdu minyon bir arkadaş ama çok şükür hemen sütüm geldi emiyoruz her fırsatta. Koru hastanesi gerçekten inanilmazmis iyiki burda yapmisim.dogumu. hemen emzirme danışmanı geldi altin sütü içirdik bebeğe dışarda daha hızlı büyür inşallah. Hepinize dua ettim
Oyy maşallah 🧿 sütünüzle çabucak büyür o kilosu öyle çok az da değil ben dün hastanede 1800 doğan bi bebiş gördüm 2.100 olmuştu prematüre değilmiş o bebekte vaktinde dolmuş sizin normal 2500 üstü normal bebek zaten ❤️ sağlıkla büyüsün inşallah

Dogum yapan arkadaşlarıma hayırlı olsun rabbim analı babalı büyütsün hayırlı evlat eylesin insallah dogum yapmak icin gün sayan arkadaşlarada vaktinde zamanında hayırlısiyla saglıcakla kucaklarına almayı nasip etsin hastanedenberaber cıkmayi nasip etsinrabbiminsallah

Neyaptın canim sabah sezeryan olacaktın inşallah bebiste sende iyisinizdir
Çok şükür çıktım ikimizde iyiyiz 3100gram doğdu bebeğim emzirdim uyudu adet sancısı gibi ağrım var baya yoğun bugünü atlatsam hayırlısıyla 3. Sezeryan olduğu için ağrın daha çok yoğun olur dediler 1saat oldu çıkalı daha darısı doğum yapacak arkadaşların başına Rabbim sağ salim kavuştursun nasıl rahatladım anlatamam hiç stres yapacak bişey yok hersey çok iyi çok güzel geçti düşündüğümden korktuğumdan daha iyiydi herşey

Bebeğini kucağına alan tüm arkadaşları tebrik ederim :)) biz de en kısa zamanda sağlıcakla alalım. Sezaryen olan arkadaşlar genel anestezi mi aldınız yoksa epidural mı. Dün anestezi uzmanı ile konuştum tercihi bana bıraktı. Epidural da biraz ürkütüyor belden aşağısı uyusuk farkındalık açık seni keserlerken vs gibi .

Bebeğini kucağına alan tüm arkadaşları tebrik ederim :)) biz de en kısa zamanda sağlıcakla alalım. Sezaryen olan arkadaşlar genel anestezi mi aldınız yoksa epidural mı. Dün anestezi uzmanı ile konuştum tercihi bana bıraktı. Epidural da biraz ürkütüyor belden aşağısı uyusuk farkındalık açık seni keserlerken vs gibi .
Ben spinal olacağım epidıral değilde. Genelde istemiyorum çünkü kendimde olursam bebeği hemen görürüm bir nevi doğuma katılabilirim

Epidural sezeryan oldum baskıları hissettim acı hissetmedim kızlar korkmanıza gerek yok ben biraz stres oldum doğum anında bebek çıktıktan sonra sedasyon verip biraz uyuttular dikis anında felan uyuyordum odaya çıkınca uyandım güzel geçti genel olarak çocuk 5 dk da çıktı hemen yanağıma koydular o kadar sıcaktı ki inşallah darısı sizlereeee🥰

Benim dr da en basindan itibaren haftasina gelince muhakak perine masajini yapmami soyluyordu. Sanci esnasinda da hep yapiyormus ebe falan. Normal dogumu destekleyen dr lar zaten su an yapiyor diye biliyorum. İnsallah sizin de doğal bir sekilde ilerler sureciniz. Ne yaptiniz baska dr a gidebildiniz mi?
Çatı dan sonra kahve akintim oldu 2 gün bı dinlensin o bölge dedim doktor araştırdım biraz ikinci bir göze gozukmeyi düşünüyorum ama bu arada hareket halindeyim belki kendiliğinden doğum başlar diye . Zaten 37haftadan sonra her halükarda hareket hurma egzersiz baslicaktim şimdide hareketliyim inşallah hakkımızda hayırlısı olsun.bu arada arkadaşlarımdan normal doğum yapanlarla konstum perine masajini ilk kez benden duyanlar oldu 🥲yani doktoru yapsa bilirlerdi. Sizin doktorunuzda iyi her doktor aynı değil ya
Bence hic dogru bir zaman degil. Ne insan rahat olur sanci esnasinda ne bebek olduktan sonrasi rahat olur. Zaten asiri hassas oluyor bebek gelen giden mikroplariyla geliyor. Ben de hic istemiyorum sirf o yuzden de hastane susleme isine girmedim
Ben malesef gelmeyin diyemem😪herkes çok hevesli karı koca çocuk gelecekler sagolsunlar ben şuan doğuma odaklandım kim naparsa yapsın diyorum düşündükçe sinir geliyor inşallah bebek doğum çok sağlıkla gelsinde varsın ordu aşiret şeklinde insan olsun napiyim diyorum 😪😭
Doktorum müthişti ya müthiş. Allah ondan razı olsun. Doğum anında da sürekli yönlendirdi. Dünya tartısı bir insan. Ne kadar dua etsem az kendisine.
Çok önemli o süreçte doğru yönlendirme iyiki değiştirmişsiniz doktorunuzu son dakika 👏 valla kendini güncelleyen hastasını müşteri gibi görmeyen empati yaparak yaklaşan merhametli doktorlara karsilastirsin Allah.

3ünde de epidural oldum hiç pişman değilim çok güzel geçti doğduğu gibi ağlamasını duymak yüzünü görmek dünyadaki en güzel şey anestezi olup yatırıldıktan sonra hersey bitiyo zaten ayaklarına o sıcaklık geldi mi tamamdır ondan 5dk sonrasında dünyanın en güzel sesi doluyo insanın kulaklarına 12de odama geçtim 3buçukta giyinip ilk yürümemi yaptım moral çok önemli cesaretinizi kırmayın güçlü olduğunuzu unutmayın hemen emzirebildim odama geldiğim gibi o yüzden hiç pişman değilim kendinde olmak çok daha güzel

Hanımlar merhaba 🌼
Pazartesi günü doğum yaptım 🤲🏻 iki gece hastanede yattık. Bebiş de ben de gayet iyiyiz 🧿🤲🏻 Birbirimize alışmaya çalışıyoruz. Bebeğim 3600 gr 50 cm doğdu.
Doğum yapan taze anneleri tebrik ederim. Bekleyen anneler inşallah hayırlısı ile yavrusuna kavuşur.
Kızlar doğurdum ben. 1.5 saatte suni sancısız, kesisiz.
Kızlar ben de doğurdum bugün 😇 çok şükür ben de oğlum da iyiyiz sadece çok minik geldi bekledigimizden. Makat gelisliydi sezeryan olduk 38+6da 2615 gr 47 cm doğdu minyon bir arkadaş ama çok şükür hemen sütüm geldi emiyoruz her fırsatta. Koru hastanesi gerçekten inanilmazmis iyiki burda yapmisim.dogumu. hemen emzirme danışmanı geldi altin sütü içirdik bebeğe dışarda daha hızlı büyür inşallah. Hepinize dua ettim
Gözünüz aydın kızlar. İnşallah hepiniz sağlıkla büyütürsünüz yavrularınızı 😍😍
Canim oncesinde sen de perine masaji yapmis miydin? Hastanede birileri olunca sanci odasina mi giriyorlar ya hicbir bilgim yok. Benim de kayinvalidem tutturdu hastaneye gelicem diye. Ben kapinin disiinda bile durmasini istemiyorum bir de sanci cektigim odaya girerse gercekten cok stres olurum
Aynı durumdayız herkesin gelesi var kimseyi kırmak da istemiyorum tabi insanlar babaanne hala amca oluyor heveslenmeleri güzel ama doğru zaman mi cümbür cemaat bu süreçte birlikte olmak bilemiyorum yani
Haberleri olmazsa kimse gelmez kızlar. Haber vermeyince gelemezler eşiniz ağzını açmazsa kimse öğrenemez y🤐🤷‍♀️

Çok şükür çıktım ikimizde iyiyiz 3100gram doğdu bebeğim emzirdim uyudu adet sancısı gibi ağrım var baya yoğun bugünü atlatsam hayırlısıyla 3. Sezeryan olduğu için ağrın daha çok yoğun olur dediler 1saat oldu çıkalı daha darısı doğum yapacak arkadaşların başına Rabbim sağ salim kavuştursun nasıl rahatladım anlatamam hiç stres yapacak bişey yok hersey çok iyi çok güzel geçti düşündüğümden korktuğumdan daha iyiydi herşey
Bende dün sabah doğum yaptım kızlar bebişim de bende iyiyim çok şükür 3400 50 cm doğdu Rh uyuşmazlığı varmış sarılık olabilirmis inşallah olmaz ya 😔
Gözünüz aydın. Dualarınız için teşekkür ederim. İnşallah sağlıkla büyür yavrular 😍😍

3ünde de epidural oldum hiç pişman değilim çok güzel geçti doğduğu gibi ağlamasını duymak yüzünü görmek dünyadaki en güzel şey anestezi olup yatırıldıktan sonra hersey bitiyo zaten ayaklarına o sıcaklık geldi mi tamamdır ondan 5dk sonrasında dünyanın en güzel sesi doluyo insanın kulaklarına 12de odama geçtim 3buçukta giyinip ilk yürümemi yaptım moral çok önemli cesaretinizi kırmayın güçlü olduğunuzu unutmayın hemen emzirebildim odama geldiğim gibi o yüzden hiç pişman değilim kendinde olmak çok daha güzel
Tebrik ederim canım hayırlı evlat olsun inşallah çok şükür sağlıkla aldın kucağına maşallah iyi kalkmışsın 3 saatte benim ilkinde uyuşukluğum geçmemişti 2 de odaya gelip 7 de zor kalkmıştım inşallah bende hemen kalkabilirim senin gibi 🙏🏻

Ayyy maşallah herkes sağlıkla doğurdu çok heyecanlı 🤩 darısı doğurmayanların başına benim de günüm belli oldu 16 mayısta sezeryan oluyorum inşallah 38+0 da alacak 18 inde alacaktı ertesi gün 19 Mayıs tatil birde cumartesi pazar giriyo araya doktoru bulamam tatile gider falan diye korktum yada 22 si olacaktı o zaman da 39 bitiyor artık 40 haftaya giriyordum istemedim 16sını istedim ayarladılar 😍🙏🏻 bende heyecanlıyım 10 günüm kaldı bugün çantamı toparladım 1-2 eksik kaldı içine konacak sadece ☺️

Back